Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά!


5,30 το πρωί σήμερα. 

Ξυπνάω από τη δυσφορία, την κάπνα στο ρουθούνι και το ήχο τριξίματος ...λες και έβρεχε... 
Ο αγαπητός μου αλλά πυρομανής πατερούλης είχε βάλει φωτιά στα ξερόκλαδα και στους θάμνους που είχε κόψει πριν μέρες,ξημερώματα, για να αποφύγει τις γκρίνιες των γειτόνων -και τις δικές μου! (μένουμε στην ίδια αυλή!) 
Έλα όμως που όλη η κάπνα μπήκε από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα και κόντεψα να σκάσω η γυναίκα...
Βέβαια μέχρι να επιστρέψω από τη δουλειά θα έχει καταλαγιάσει ο θυμός μου και το πολύ πολύ να κάνω πλάκα μαζί του για πιθανή καταγγελία στην πυροσβεστική!

Εκεί λοιπόν που έχασα τον ύπνο μου άρχισα να σκέφτομαι για άλλες φωτιές!

Κάπου κάπου ανάβουμε φωτιές και εμείς οι ίδιοι και δεν σκεφτόμαστε ότι οι καπνοί  μας θα πνίξουν τον διπλανό μας. Δεν ρωτάμε αν ενοχλούμε, αν δυσκολεύεται ο άλλος να αναπνεύσει.Εκεί εμείς το χαβά μας! Και οι καπνοί να σκορπίζουν πανταχόθεν και να δηλητηριάζουν τις ψυχές και εμείς περιχαρείς κοιτάζουμε τις λάμψεις της φωτιάς μας!
Είναι αδηφάγα ζώα κάποιοι άνθρωποι... Κατασπαράζουν τα πάντα κι αφήνουν πίσω τους καμμένη γη!


Όταν επιστρέψω σπίτι δεν θα τα βάλω με τον μπαμπά..Εξάλλου τι θα έκανε με τα ξερόχορτα; Θα τα έτρωγε; Θα του δώσω ένα γλυκό φιλί του μπαμπά! Άλλα πράγματα δηλητηριάζουν τις ψυχές μας!

Καλημέρα
@iris 

20 σχόλια:

  1. καλημέρα αγαπημένη μου...(Είναι αδηφάγα ζώα κάποιοι άνθρωποι).. καμιά φορά κάθομαι και κοιτάω ανθρώπους σαν αυτούς που περιγράφεις..και προσπαθώ να καταλάβω..μα γιατί... γιατί να υπάρχουν κακοί άνθρωποι.. κακές ψυχές...δεν μπορώ να καταλάβω, μάλλον τα όνειρα μου με αποξενώνουν από την καθημερινότητα...τα φιλιά μου καλή μου να έχεις μια όμορφη μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα γλυκέ μου!
      Νομίζω ότι όλοι έχουμε μέσα μας και το καλό και το κακό! Βγάζουμε πολλές φορές ότι μας βγάζουν οι άλλοι! :)
      Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

      Διαγραφή
  2. Ο μπαμπάς την γλύτωσε φτηνά γιατί ακόμα απαγορεύεται να ανάβεις φωτιά ακόμα και στον κήπο σου :)) Eκεί προς το τέλος Οκτώμβρη αρχίζει η περίοδος που επιτρέπεται να κάψουμε τα ξερά μας και εγώ το περιμένω ενώ έχω μαζέψει ένα βουνό στην άκρη του κήπου!
    Όσο για το άλλο... δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά... πέστα χρυσόστομη κι έχω βαρεθεί να το λέω !

    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα @iris. ..δεν είναι ότι καλύτερο να ξυπνάς με καπνό....όχι μόνο της φωτιάς από τα ξερά χόρτα αλλά και της φωτιάς των νεύρων,της στεναχώριας,της απογοήτευσης που υπάρχει μέσα μας.....αντί να απολαύσουμε και να ευχαριστήσουμε τον Θεό που μας χάρισε ακόμα μια μέρα εμείς βρίσκουμε αφορμές για γκρίνια και για καβγά....τι χρωστάει ο άλλος να ξεσπάμε πάνω του...?οπότε χαμόγελο, αισιοδοξία, γκρίνια στην άκρη και καλή καρδιά...καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά πολλά χαμόγελα...και ένα γλυκό φιλί στο μπαμπά όταν επιστρέψω από τη δουλειά!
    Πάνω από όλα καλή καρδιά!
    καλημέρα! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα
    θα σου περάσει ως τότε...και θα του δώσεις το πιο γλυκό φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λίγο το κακό.Όταν ήμασταν παιδιά πληρώνανε τις αμαρτίες μας, σήμερα τις πληρώνουμε εμείς.Όλα δανεικά είναι στη ζωή.Τους άλλους καπνούς πρέπει να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε ή έστω να περιορίσουμε, γιατί αυτοί πνίγουν και προκαλούν ασφυξία...Κι ειδικά όταν το γνωρίζουμε είναι διπλό το κακό.Καλό χαμογελαστό πρωινό!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί οι άλλοι κι αν προκαλούν ασφυξία!
      Καλημέρα χαρά μου! :))

      Διαγραφή
  7. καλημερα καλημερα. χαχαχαχα σε φανταζομαι πρωινιατικα οταν ξυπνησες απο τη καπνιλα πως θα ησουνα. με δολοφονικη αγουροξυπνημενο βλεμμα. χαχαχαχα

    ε ναι να τον φιλησεις το μπαμπα μη τον μαλωσεις, αφου δε τον μαλωσες το πρωι τη γλιτωσε.χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς: δολοφονικό ύφος!
      Αλλά μου πέρασε! Όλα μου περνάνε!
      Καλημέρα!!!!!!! :)

      Διαγραφή
  8. Αγαπούλης τρομερός !!! <3
    Δηλ. είναι κοινό χαρακτηριστικό μας η πυρομανία ε; Χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αχαχαχα! Ναι, σαν τον Ντένι τον τρομερό ένα πράγμα!
    Αλλά δεν θα στον μαλώσω! Αφού του έχεις αδυναμία ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστή!!Αν κάτσουμε να σκεφτούμε με πόσα ασήμαντα θυμώνουμε και πικραίνουμε ο ένας τον άλλον..Πρέπει πριν μιλήσουμε και πράξουμε να σκεφτόμαστε και λίγο.. Δε μπορώ με τίποτα τους ανθρώπους που τρώγονται με το παραμικρό και δίνουν βαρύτητα στα ανούσια! ωχ επηρεάστηκα από την πρόκληση "Τα 7 ΔΕΝ" ;))
    Όσο για τον τίτλο της ανάρτησης συμφωνώ πέρα για πέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Τα διάβασα τα 7 ΔΕΝ, τα απόλαυσα! Συνηθίζουμε να μιλάμε χωρίς να σκεφτόμαστε αν πληγώνουμε με αυτά που λέμε! Κρίμα δεν είναι;
      :) Καλό μεσημέρι!

      Διαγραφή
  11. Ναι, δεν υπάρχει φωτιά χωρίς καπνό! Υπάρχουν όμως φουρνάκια που μόνο καπνό βγάζουν αλλά οι φλόγες μένουν εντός του φούρνου! Έχω δει κάποια αυτοσχέδια στην επαρχία. Αυτά για τα ξερά φύλλα.
    Για λοιπά είδη «καπνών» και «φωτιών», καλύτερα να μην υπάρχουν φωτιές. Διότι εκεί η πυρκαϊά δεν αντιμετωπίζεται. Ισοπεδώνει. Και αλίμονο στην καμμένη γη που αφήνει πίσω της... Αγιάτρευτες πληγές και πάθη αγριεμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα να μην υπάρχουν φωτιές....
      Αλλά τι κρίμα ε; Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί "πυρομανείς"!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  12. χα χα ωραία το έθεσες το θέμα! Και μένα κάνει κάτι τέτοια ο μπαμπάς μου και προσπαθώ να το παίρνω στην πλάκα! Αλλιώς καήκαμε!!! Τώρα για τις μεγάλες συνήθως "φωτιές" που βάζουν κάποιοι και πολλές φορές σκόπιμα, δεν έχω να πω πολλά, μόνο να ευχηθώ να μην πέσουν πάνω μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Εμένα το κάνει διαρκώς κι έχω θέμα! Μια φορά πήγε κι έβαλε φωτιά κάτω από το μπαλκόνι που είχα απλώσει ρούχα!
      Καλή ευχή, να μην πέσουν σε μας έστω και κάφτρες ...πολλές φορές τσουρουφλίζομαστε , σημασία έχει να αναγεννιόμαστε και από τις στάχτες μας ακόμα!
      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή