Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Αnd they lived happily ever after ?


Με έπιασε μια όρεξη να τα βάλω με τα παραμύθια σήμερα. Κι άλλο γνωστό μου ζευγάρι χωρίζει και αυτό με προβλημάτισε.
Μου αρέσει η μαγεία και την αποζητώ συχνά πυκνά. Μα έμαθα να βλέπω τα πράγματα κι από τη ρεαλιστική τους πλευρά.
Αλήθεια , έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε μετά από το " και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα"  ;
Μια χαρά ήταν τα παραμύθια καθώς μεγαλώναμε! Αλλά τι μας άφησαν και κυρίως τι μας έμαθαν; 
Ποιο ήταν το πρότυπο με το οποίο μεγάλωσα εγώ, η Μαρία, η Κατερίνα,η Σοφία, η Λένα, η Παρασκευή, η Αλέκα και τόσα άλλα κοριτσόπουλα;

Να, αυτό το μοτίβο είχαν σχεδόν τα περισσότερα: Όλα τα εμπόδια στο τέλος υπερνικούνται. Το καλό επικρατεί του κακού ! Ο πρίγκιπας εμφανίζεται από το πουθενά, παίρνει το κορίτσι (φτωχό πλην τίμιο) αγκαλιά και το στέφει πριγκίπισσα της καρδιά του!
Κλείνει η πόρτα, μετά τους βασιλικούς γάμους και ....ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Και; Τι γίνεται όταν η σταχτοπούτα ξυπνά με δύο κουτσούβελα αγκαλιά -τα άλλα δύο διασκορπισμένα στο σπίτι ...έτοιμα να το γκρεμίσουν, το ένα έκλαιγε ολονυχτίς ... της είχε τσακίσει τα νεύρα! , ο σύζυγος να γκρινιάζει:  -θέλω καφέ! -Πού είναι οι μπότες μου ;. Φύγε από μπροστά, χάνω το ματς.....θα σε στείλω πίσω στη μάνα σου αν δεν τα έχεις όλα σε 2' ! και τόσες άλλες "ομορφιές" ....


Α ρε ζημιά που έκαναν τα παραμύθια! Πιστέψαμε στο τέλειο....στο ιδανικό!
Και φυσικά όπως γνωρίζουμε ή άντε υποπτευόμαστε ...απλά δεν υπάρχει!
Σόρρυ ανύπαντρα κορίτσια μου αλλά αν παντρεύεστε για να ζήσετε τη μαγεία θα σας το χαλάσω!  Όσοι φτάνουν σε αυτό το βήμα θα πρέπει να ξέρουν ότι θέλει δουλειά, υπομονή και  .........δουλειά!  Και πάνω απ' όλα σεβασμός.Τίποτα δεν χαρίζεται έτσι! 

Όταν κλείνεις την πόρτα πίσω σου, λίγο μετά τα πανηγύρια και τα βεγγαλικά ... θα πρέπει να κρατάς τη μαγεία μεν, αλλά να είσαι και γειωμένη με την πραγματικότητα !
"Οι μεγάλες προσδοκίες φέρνουν τις μεγάλες απογοητεύσεις " έλεγε ο Βούδας...Φτιάξε το δικό σου παραμύθι .... θα πω εγώ! Ανέτρεψε τα κακώς κείμενα! Κι επειδή πάντα είμαι αισιόδοξη και θετική .....πάντα ελπίζω στα θαύματα! 
Και χαίρομαι να τα βλέπω! Θαύματα ε; Όχι παραμύθια!

ΥΓ: Κι επειδή πολλές μπλογκο-φίλες είναι παντρεμένες ...περιμένω την άποψή τους! 
Φιλιά!

16 σχόλια:

  1. καλησπέρα @iris μου! αν και δεν έχω παντρευτεί, να πω πως ο γάμος δεν είναι απλά η μαγεία του παραμυθιού.. μια συμβίωση θέλει σεβασμό, υπομονή, θυσίες και υποχωρήσεις και από τις δυο πλευρές.. και φυσικά πολλή πολλή αγάπη! :) φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που έμαθα εγώ μέσα στα οκτώ χρόνια έγγαμου βίου (μια ιστορία γεμάτη πόνο, τώρα όμως είμαι καλά) είναι πως η συμβίωση χρειάζεται να "ποτίζεται" καθημερινά με σταγόνες αγάπης ... Πρέπει να φροντίζουν για τη σχέση και οι δύο πλευρές. Γιατί αν αφήσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας να υπερισχύσουν τότε μας παίρνει η κατηφόρα! Εύχομαι να μην ξανανιώσω όλα αυτά που πέρασα και απλώς να μείνουν ως παρακαταθήκη στο μυαλό μου για να συμβουλέψω αργότερα την κόρη μου! Σε φιλώ γλυκιά μου Airis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω σου εύχομαι να μη νιώσεις ποτέ ξανά όλα όσα πέρασες! Να μείνουν πίσω και να λειτουργήσουν μόνο ως βοήθεια για το παρόν και το μέλλον σου!
      Φιλιά γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν υπάρχει μυστικό ή συνταγή. Γνωρίζω όμως ότι θέλει υπομονή στα δύσκολα. Θέλει τις μέρες που περνούν να τις σέβονται και να τις ζούν. Να ευγνωμονούν (όποιον θέλουν) που ειναι με τον άνθρωπο που αγαπούν-ερωτεύονται και να φροντίζουν τις εναλλαγές των εικόνων και των συναισθημάτων τους.
    Δεν ειναι δύσκολο το τελευταίο, ούτε προσπάθεια θέλει. Λεπτομέρειες που μας ξεφεύγουν ειναι, τίποτ'άλλο.
    Η φθορά της καθημερινότητας ειναι σαν την σκουριά, μπαίνει όλο και πιο βαθιά γι'αυτό πρέπει να φροντίζεις το υλικό της οποιασδήποτε σχέσης.

    Και κάτι ακόμα. Οι άντρες δεν ειναι μόνιμα η αιτία του χωρισμού.
    Να χαμογελάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν πίστεψα σε μυστικά και συνταγές!Με κάλυψες απίστευτα με όλα όσα κατέθεσες! Μου άρεσε ο συμβολισμός της σκουριάς! Πανέμορφος!
      Και συμφωνώ απόλυτα και με το τελευταίο σου: δεν ειναι οι άντρες μόνιμα η αιτία του χωρισμού! Χρειάζονται δύο χέρια για να χτυπήσουν παλαμάκια! Συνήθως τα προβλήματα δημιουργούν φαύλους κύκλους! Και είναι δύσκολο να το δεις αν δεν το παρατηρήσεις απ'έξω, αν δεν βοηθηθείς ακόμα κι από τον ίδιο τον σύντροφό σου!
      Φιλάκια!
      ΥΓ: Γίνεται να μην χαμογελάω;

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα καλή μου φίλη..Υπέροχο το ερώτημα σου και πραγματικά θα ήθελα πολύ να μάθω τι έγινε μετά το ''έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα'',αν και υποπτεύομαι οτι τα πράγματα ήταν όπως τα περιγράφεις..Ανοιξες μεγάλη συζήτηση που δεν χωράει στη σελίδα αυτή..Έχοντας υπάρξει με τον ίδιο άνθρωπο 18 χρόνια,μπορώ να πω αυτά που πιστεύω χωρίς να είμαι απόλυτη γιατί ας μην κορο'ι'δευόμαστε δεν υπάρχει η τέλεια συνταγή της επιτυχίας..Όλα τα ζευγάρια και όλες οι σχέσεις δεν είναι ίδιες.Απλά για να στεριώσει μια σχέση χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις,νοιάξιμο,φροντίδα και προπαντός θαυμασμό για τον άνθρωπο σου.Και φυσικά να βρίσκεις πάντα χρόνο να ξοδεύεις για εκείνον..Μόνοι σε όμορφα ήσυχα στέκια,μίνι αποδράσεις οι δυο σας..και όταν τα πράγματα δυσκολέψουν καμιά φορά να σκέφτεσαι όλα εκείνα που σε έκαναν και τον ξεχώρισες τότε απο το σύνολο..Και κουβέντα,όμορφες εκπλήξεις,πολύ πολύ αγάπη,πασπαλισμένη με συντροφικότητα..
    δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο ακούγεται..όλα αυτά βγαίνουν αβίαστα όταν κρατάς τη φλόγα αναμμένη και υπάρχει αμοιβαία διάθεση..
    σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα γλυκιά μου!
      Γνωρίζω ότι το θέμα αυτό δεν λύνεται μέσα από τα δικά μας σχόλια!
      Απλά μου αρέσει να κεντρίζω γενικά το μυαλό! Να μην τα βλέπουμε όλα ρόδινα! Κάποτε πίστευα κι εγώ στα παραμύθια! Κι έμεινα κι εγώ πάρα πολλά χρόνια με τον ίδιο σύντροφο κι αν δεν έτρωγα τα χαστούκια μου ίσως ακόμα να ήμουν παραμυθιασμένη!
      Με κάλυψες απόλυτα με όλα τα "πρέπει" σου:αμοιβαίες υποχωρήσεις,νοιάξιμο,φροντίδα και προπαντός θαυμασμό για τον άνθρωπο σου! Και κυρίως επικοινωνία!
      Οι σχέσεις κερδίζονται καθημερινά όχι άπαξ!
      Σε ευχαριστώ πολύ για όσα μοιράστηκες μαζί μας!
      Εύχομαι να συνεχίσεις να κερδίζεις τη σχέση σου όπως κάνεις έως σήμερα!
      Φιλιά !!!

      Διαγραφή
  5. Πριν το γάμο ας ρωτήσουν οι μελλόνυμφοι αν είναι αυτός ο εκλεκτός, το έτερον ήμισυ από τον Θεό ή μήπως κάνουν λάθος. O πνευματικός πατέρας βοηθάει πολύ. Πιστεύω πως κανένα ζευγάρι δεν θα χώριζε εάν υπήρχε φόβος Θεού, εκκλησιασμός, εξομολόγηση, θεία κοινωνία, και γενικά ειλικρινής πνευματική ζωή.
    πολύ φιλικά
    Μαρία


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για τη διαφορετική άποψη που κατέθεσες!
      Φιλιά! :)))

      Διαγραφή
  6. Επιτέλους γύρισα... κι ας άργησα!
    Πολύ όμορφη δημοσίευση, έξυπνη κι αινιγματική Αριστέα μου.Σε μια σχέση υπάρχουν ξεχωριστοί χαρακτήρες.Χρέος του καθενός είναι να τον αγαπά και να κάνει ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο.
    Μ΄ άρεσε όμως πιο πολύ η απορία σου καλή μου:"Μετά το και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα τι υπάρχει;"Κανένας δε μπορεί να ξέρει το μετά αν δεν το ΄χει ζήσει.Κανένας δε μπορεί να ξέρει που πήγαν το φεγγάρι και τ΄ αστέρια.Ποιος μπορεί να ξέρει που χάνονται τ΄ αστέρια όταν έρθει το πρωί;
    Φιλάκια!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μου τη! Κι εγώ στο τρέξιμο είμαι γιατί θα έχω φιλοξενούμενους στο σπίτι το 3μερο! Να τώρα έστρωνα τον ξενώνα .... χιχι Πάντα ξεκλέβω χρόνο για εδώ ...έστω και στα πεταχτά! :)
      Όντως κάθε σχέση είναι μοναδική ...δεν υπάρχουν συνταγές!
      Κανένας δε μπορεί να ξέρει το μετά αν δεν το ΄χει ζήσει.... Πόσο δίκιο έχεις!
      Απλά θεωρώ πως καλό είναι να μην ξεκινάμε με προσδοκίες. Να μη πιστεύουμε ότι όλα περπατάνε από μόνα τους! Θέλει δουλειά και υπομονή....όπως όλες οι σχέσεις βέβαια!
      Φιλάκια Σοφία μου!
      Καλή ξεκούραση! :)))))

      Διαγραφή
  7. Τέλεια η φωτογραφία!!!! Εγώ πάλι λέω πως ο πρίγκιπας, πλούσιος ήταν, προσλαμβάνουν νταντά για τα παιδιά και γυρνούν τον κόσμο τα δυο τους και.. ο οδηγός της άμαξας!! χαχα!
    Πέρα από την πλάκα, πράγματι μεγαλώσαμε με τον πρίγκιπα του παραμυθιού, και αφού είδαμε πόσο λάθος είναι και πως απέχουν πολύ οι άντρες από τον πρίγκιπα, καλό θα είναι και στα παιδιά μας -αν και όταν- να μην τους διαβάζουμε τα ίδια παραμύθια!!
    Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι γιατί.. χανόμαστε!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατάω το τελευταίο που είπες:Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι ... ακούγεται ωραίο...αρκεί να μην παραμυθιαζόμαστε!
      Φιλάκια γλυκιά μου!♥

      Διαγραφή
  8. ω! χαχαχα..!!!
    συγνώμη! δεν την ήξερα αυτή την ανάρτησή σου!
    Πολύ τέλεια ανάρτηση με μεγάλη δόση χιούμορ και ρεαλιστικότητας!!! :))

    Σε ευχαριστώ που δεν ξεχνάς και περνάς όποτε μπορείς από το σπιτάκι! ^^

    Καληνύχτα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μη ζητάς συγγνώμη! Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται ;-)
      Φιλιά!

      Διαγραφή