Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Photo a Day Μέρα 10η

Photo a Day 10 November : something can't live without

Και η φωτογραφική πρόκληση συνεχίζεται με θέμα με τι δεν μπορώ χωρίς αυτό να ζήσω! Βασικά δενόμουν πάντα με πρόσωπα και πράγματα. Κι ένιωθα ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτά. Για παράδειγμα, δεν μπορούσα χωρίς τον Έρωτα. Αλλά μαθαίνεις μετά ότι μπορείς. Κι επίσης δεν μπορούσα χωρίς το μαξιλάρι μου.Το έχω κουβαλήσει μαζί μου σε όλα μου τα ταξίδια, ακόμα κι αν έπρεπε να πάρω λίγα πράγματα μαζί μου. Ώσπου κάποια φορά (στο μακρινό παρελθόν)  έμεινε κλειδωμένο μέσα σε ένα σπίτι για λίγες μέρες κι έπρεπε να κοιμηθώ χωρίς αυτό! Ε! Κοιμήθηκα! Κι άντεξα! Παρ'όλα αυτά θα συνεχίσω να το κουβαλάω μαζί μου παντού. 
Δεν μπορώ επίσης χωρίς ελληνικό καφέ, χωρίς το τσιμπιδάκι μου , χωρίς τα βιβλία μου, ένα μπλοκ και ένα στυλό -ακόμα και στο μπάνιο έχω βιβλία, σημειωματάριο και στυλό- χωρίς τα πρωινά του Σαββάτου -α! τι κρίμα δεν απαθανάτισα σημερινό στιγμιότυπο- χωρίς πορτοκαλί χρώμα γύρω μου, χωρίς τα κεριά μου και τα αρωματικά αιθέρια έλαια που καίω και φυσικά χωρίς το σπίτι μου! Ολόκληρο.... με τις φθορές του και τα σπασμένα του πλακάκια.... Είναι το κάστρο μου κι εγώ πυργοδέσποινα μέσα σε αυτό! Τέλος δεν μπορώ να ζήσω χωρίς φύση, πράσινο και καθαρό αέρα!
Αλλά και πάλι όλα σχετικά είναι! Μπορώ να ζήσω και χωρίς όλα αυτά! Το τι ζωή είναι χωρίς αυτούς κι αυτά που αγαπάς , είναι μια άλλη ιστορία!

Τι διάλεξα αλήθεια για τη σημερινή φωτογραφική πρόκληση; 

Ένα αγαπημένο κομμάτι από το σαλόνι μου, που με αντιπροσωπεύει απόλυτα!


Και μια (πειραγμένη κατά πολύ) φωτογραφία από τον κήπο μου. Μα δεν ήθελα να αποτυπώσω το πράσινο.... αλλά το γεγονός ότι κυριολεκτικά κρύβομαι μέσα στα δέντρα! 


Πάει και η σημερινή πρόκληση!

Καλό βράδυ να έχετε και να περάσετε όμορφα ό,τι κι αν κάνετε!
airis


20 σχόλια:

  1. αυτό το σημείο του σαλονιού σου λατρεύω και εγώ!! <3 Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να υποθέσω ότι είσαι το μικρό μου λουλουδάκι που είχα το ΣΚ στο σπίτι μου;

      Διαγραφή
  2. Και οι δύο φωτογραφίες σκίζουν! Το σαλόνι σου με αυτό τον φωτισμό είναι τέλειο! Σε ζηλεύω λιγουλάκι (με την καλή έννοια πάντοτε) που ζεις μέσα στο πράσινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! :)))
      Δεν μπορώ το έντονο φως! Παίζω πολύ με τα κεριά και τους κρυφούς φωτισμούς!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. Όμορφες και ζεστές κι αυτές οι γωνιές του σπιτιού σου.Ο χώρος που ζούμε ειν΄ ο εαυτός μας.Μ΄άρεσε πολύ κι η περιγραφή σου γλυκιά μου.Φετίχ έχουμε όλοι οι άνθρωποι.Μπορεί να διαφέρουμε στα είδη.Αν εξαιρέσω τον καφέ-επειδή δεν πίνω ελληνικό-και στο ότι δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς τους ανθρώπους π΄ αγαπώ και μ΄ αγαπούν αληθινά, σ΄ όλα τ΄ άλλα με βρίσκεις σύμφωνη.
    Χαρούμενη βραδιά να περάσεις!<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το ίδιο πιστεύω κι εγώ ... ότι ο χώρος μας δείχνει τον εαυτό μας! προσπαθώ πάντα να είναι ζεστός ...αυτό κυρίως! Όχι από άποψη θερμοκρασίας... φέτος εξάλλου προβλέπεται πολλή παγωνιά!
      Φιλιά Σοφία μου! :)))

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ μαζί σου..Υπάρχουν κάποια πράγματα που νομίζουμε οτι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά αλλά τελικά όλα μες το μυαλό μας είναι..
    Και εγω κάποτε ήμουν απόλυτη.Μα τώρα δεν με νοιάζει πια..Μόνο χωρίς τα παιδιά μου,δεν μπορώ να ζήσω..
    σου στέλνω φιλιά*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό χωρίς τα παιδιά σου το καταλαβαίνω και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη!
      Κι εγώ κάποτε ήμουν απόλυτη! Όχι πια!
      Όμορφο Σαββατόβραδο σου εύχομαι!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Όμορφες φωτογραφίες...και το έθεσες και όμορφα..θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς αυτά, αλλά τι ζωή θα ήταν χωρίς αυτά και αυτούς που αγαπάς?
    Ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω..καλό σου βράδυ..φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά μου αρέσει η φωτογραφική πρόκληση γιατί μου δίνει ευκαιρίες να δω τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά και βγαίνουν όμορφες σκέψεις ! Όπως απόψε για παράδειγμα! Ε ναι! Οι δικοί μας άνθρωποι είναι που έχουν σημασία στη ζωή μας! Και τα πράγματα που αγαπάμε απλά την κάνουν πιο όμορφη ....
      Φιλάκια!
      καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
    2. με κάλυψες με την απάντησή σου.. το σαλόνι φαίνεται τόσο "ζεστό", όπως είσαι και συ άλλωστε σα χαρακτήρας!

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! :))))

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!
      Να έχεις μια υπέροχη μέρα! :)

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Αριστέα μου!! Το βασικότερο για μένα είναι η ίδια η ζωή μας, η ανάσα μας. Η υγεία η δικιά μας και των ανθρώπων που αγαπάμε. Όταν έχω αυτά συμβιβάζομαι με όλα τα υπόλοιπα. Νιώθω χαρούμενη και "γεμάτη"!!
    Θα μπορούσα να πω για παράδειγμα πως δεν μπορώ χωρίς καφέ. Αν δεν πιω δεν λειτουργώ...είναι όμως απλά μια συνήθεια. Όταν έχω να αντιμετωπίσω ασθένεια και μάλιστα σοβαρή όσους καφέδες και να πιω πάλι δεν θα λειτουργήσω.
    Η ατμόσφαιρα στο σαλόνι σου είναι σούπερ! Και εγώ έχω πολλά κεριά αλλά πολλοί οι άντρες εδώ μέσα για τόσο ρομαντικό περιβάλλον :) Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Παρασκευή!
      Έτσι δεν είναι πάντα; Θέμα προτεραιοτήτων! Κι όταν πρόκειται για τους δικούς μας ανθρώπους ή την υγεία δεν βάζουμε τίποτα άλλο πάνω από αυτά!
      ΥΓ: Αυτό που φαίνεται είναι μέρος.....Έχει κι άλλα κεριά! :)))
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Θα έρθω να σε επισκεφτώ μου φαίνεται να τα απολαύσω!! :))

      Διαγραφή
    3. Ναι αμέ! Είμαι πάντα ανοιχτή και καλή οικοδέσποινα για αυτούς που ξεχωρίζω και εκτιμώ! :)))

      Διαγραφή
    4. Μου αρέσει να δίνω με την καρδιά μου!
      Και να κάνω χαρούμενους τους άλλους!
      Αυτό μόνο!

      Διαγραφή