Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Το όνειρο του Μηνά...


Από μικρός ο Μηνάς ήθελε ένα πράγμα μοναχά: να πετάξει με αερόστατο. Από τότε που διάβασε "Τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες", ήθελε να γυρίσει τον κόσμο όλο, μα να κάνει το ταξίδι του αυτό με ένα μεγάλο χρωματιστό μπαλόνι, για να βλέπει τον κόσμο από ψηλά. Και δως του να γεμίζει τα χαρτιά του με πράσινα-κόκκινα-μπλε μπαλόνια, να φτιάχνει τα σπίτια μικρά, τη γη τεράστια.....

Μεγάλωσε λοιπόν ο Μηνάς με όνειρα και κρυφούς καημούς.


Μια μέρα χωρίς προειδοποίηση καμιά ( λες κι ο θάνατος σου στέλνει πρόσκληση) τους άφησε ο πατέρας για την άλλη ζωή, αφήνοντάς τους μαζί κι όλα του τα χρέη. Κι έμεινε μόνος ο Μηνάς με τη μάνα του να προσπαθούν να τα βολέψουν με μια σύνταξη. Δεν ήταν εύκολες εποχές πια... Κι ο Μηνάς, που άλλοι στη θέση του ήταν παντρεμένοι με παιδιά, δεν είχε σταθερή δουλειά, δεν είχε παιδιά, δεν είχε γυναίκα εδώ που τα λέμε. Ντρεπόταν τις στιγμές που συναντούσε στο δρόμο κανά παιδικό του φίλο με τα παιδιά του αγκαλιά, άλλον με τη γυναίκα του πιασμένη από το χέρι, ντρεπόταν που έπαιρνε από τη μάνα λεφτά για τα τσιγάρα του, άντε και για έναν καφέ στου Μπάμπη το καφενέ, ντρεπόταν για τα όνειρα που τα έκρυψε κάτω από το παλιό το στρώμα του κι απόμειναν μόνο παιδικές ζωγραφιές......
Μαζεύονταν τακτικά στου Μπάμπη το καφενέ και δυο-τρία άλλα μπακούρια και ρεμάλια σαν κι αυτόν κι εκεί ένιωθε κάποιος -όχι απόκληρος και χαμένος! Φιλοσοφούσαν τη ζωή, τα έβαζαν με την "άτιμη την κοινωνία", με την κρίση, με ό,τι τους βόλευε τελικά, έτσι ώστε να νιώσουν κι αυτοί σπουδαίοι, που ήξεραν γιατί δεν έβαλαν κουλούρα στο κεφάλι!


- Εμείς έχουμε μυαλό ξουράφι. Όχι σαν τον Σταύρακα τον μπαγλαμά που άφησε και τον τύλιξε η μανταμίτσα και τώρα τρέχει και ξεσκατίζει!
Κι έπιαναν μετά και τις νοσταλγίες...
-Θυμάσαι ρε Μηνά τι ωραία που ήταν τότες που ήθελες τη Σούλα κι εγώ τη φιλενάδα της την...πως την έλεγαν ρε Μηνά; Για θυμήσου...-Λιτσάκι ! -Α γεια σου; Και τις παίρναμε στο κατόπι.... "Έλα έχω και κότερο! Πάμε μια βόλτα;"
Ε ρε γλέντια που κάναμε!  Ευτυχώς που δεν μας τύλιξε εμάς κανένα φουστανάκι! Κι έφτυναν τον κόρφο τους!
Γελούσε ο Μηνάς και καμάρωνε μαζί τους

Μα σα γυρνούσε στην κάμαρά του κι έμενε μόνος του, έπαυε τα γέλια και το καμάρι. Καθώς έγερνε στο πλάι να κοιμηθεί αναρωτιόταν ποιον κορόιδευε.... Ποια γυναίκα να πλησιάσει χωρίς δουλειά; Πού πήγε η παιδική του δίψα; Πώς άφησε τη ζωή του να κυλήσει έτσι άχρηστη, κενή...

Κάθε φορά που έγερνε να κοιμηθεί πάλι τους ίδιους όρκους έδινε.... την άλλη μέρα θα έψαχνε για δουλειά, δεν θα πήγαινε στου Μπάμπη το καφενέ, δεν θα κορόιδευε την ευτυχία των άλλων...

Έκλεινε τα μάτια και βυθιζόταν στη φαντασία ... Και τότε άχνιζαν τα όνειρα του Μηνά σαν αλισάχνη. Μέσα στον ύπνο του γινόταν ξανά ταξιδευτής, πετούσε μακριά με το χρωματιστό μπαλόνι του , περνούσε χώρες και πεδιάδες, βουνά και καταγάλανα νερά....

Και τότε μέσα από το καλάθι του αερόστατου ακουγόταν μια παιδική φωνούλα... "φτάνουμε μπαμπάκο";

Σημείωση: Ο χαρακτήρας του Μηνά στηρίχτηκε σε υπαρκτό πρόσωπο.

 Αυτή ήταν η συμμετοχή μου στο 7ο παιχνίδι με τις λέξεις της αξιαγάπητης Φλώρας στο μπλογκ  TEXNIS STORIES, η οποία και πάλι δεν διακρίθηκε αλλά αυτό καθόλου δεν με  στενοχωρεί, ούτε με πτοεί! Σίγουρα κάποιοι θα τα έχασαν μαθαίνοντας πως αυτή ήταν η δική μου ιστορία. Δεν είχε τίποτα κοινό με τις προηγούμενες συμμετοχές μου!
Περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσει το 8ο κατά σειρά παιχνίδι των λέξεων.
(Να θυμίσω ότι δίνονται πέντε συγκεκριμένες λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιηθούν και οι πέντε ( σε οποιαδήποτε πτώση) και να μην υπερβαίνει το κείμενό μας τις 500 λέξεις).

Σας εύχομαι να έχετε έναν υπέροχο Σαββατοκύριακο!
@ριστέα

35 σχόλια:

  1. Αριστέα μου ήταν υπέροχη η συμμετοχή σου!
    Πόσοι και πόσοι δεν αφήνουν την ζωή, να τους προσπεράσει...Όλα όμως είναι μια απόφαση! Όσα χρόνια και ας έχουν περάσει κανείς δεν χάνεται αν πάρει την απόφαση!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συμμετοχή σου... ΟΝΕΙΡΙΚΗ!!!
    (Σημείωση: Ακόμα με τη φόρμα είμαι!!!)
    ;-)
    Μάκια-μάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα! Πρόλαβα και είδα το σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά έχω πάει ανάποδα εγώ! Καλά κάνεις...είσαι άνετη έτσι χαρά μου :))))
      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα και συγχαρητήρια για την ιστορία σου, είναι πολύ καλή! Ανυπομονώ να διαβάσω την επόμενη... Φιλάκια πολλά και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ανυπομονώ να δω τις επόμενες λέξεις να τρέξω σε διαφορετικά μονοπάτια !
      Φιλιά και σε ευχαριστώ πολύ! :)))

      Διαγραφή
  4. Tι υπέροχη ιστορία!!
    Με συγκίνησε!!
    Μην εμποδίσεις ποτέ την καρδιά σου να γράφει!Είναι τόσο όμορφες οι λέξεις και οι ιστορίες που επιλέγει!!
    Σου έφερα και ενα μικρό βραβειάκι,για να σε ευχαριστήσω που είσαι φίλη καρδιακή!
    Δες εδω:
    http://mystickland.blogspot.gr/2013/03/b.html

    φιλάκια πολλά!
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου! Ακόμα δεν νιώθω να κουράστηκα από το παιχνίδι! Μάλλον έχει μέλλον το γράψιμο!
      Θα έρθω σε λιγάκι να δω! :)))
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Αριστέα μου... επατώσαμεν!! χι χι χι
    Πλάκα έχει τελικά το όλο θέμα με τις λέξεις και δες τι μεγάλη διαφορά να βλέπεις ένα κείμενο ανεξάρτητο πόση δύναμη έχει !
    Άντε και στα επόμενα κοριτσάκι μου , η φαντασία και το χιούμορ μας να δουλεύουν κι όλα πάνε καλά!

    Σε φιλώ πολύ
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα! Εγώ ειδικά εντελώς αυτή τη φορά! Αλλά ξέρω πως μέσα σε 20 τόσες ιστορίες είναι πολύ δύσκολο να σταθεί κανείς σε όλες σωστά και να χαθεί μέσα σε κάθε μία!
      Θέλω πολύ να γράψω με χιούμορ τώρα που το ανέφερες! Όχι μόνο θλιμμένα! Θα με κυνηγάει και η αδερφή μου που κουράστηκε λέει από τα μελό μου! αχαχα!
      Φιλάκια!
      καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  6. Αριστέα μου η ιστορία σου για μένα είχε πολλά να πει...
    Θεωρώ πως μέσα της έκρυβε μεγάλο κομμάτι από την απελπισία που σκεπάζει τον κόσμο, όταν νιώθουν άχρηστοι λόγω έλλειψης δουλειάς...
    Εσύ περιέγραψες την μέρα πριν την επίσκεψη της κατάθλιψης.
    Κι αν είσαι τυχερός βλέπεις και ένα όνειρο που σου προσφέρει ότι εσύ ο ίδιος δεν πρόσφερες στον εαυτό σου και παίρνεις δύναμη για την άλλη μέρα.
    Φιλιά κι ευχαριστώ πολύ, πάλι με συγκίνησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Φλώρα μου, χαίρομαι για όλα όσα είδες! Ειδικά για το πώς λειτουργεί το όνειρο ....
      Σε ευχαριστώ πολύ κυρίως για τις δυνατότητες που μας δίνεις μέσα από το παιχνίδι σου!
      Φιλιά πολλά λατρεμένη πασταφλωρίτσα μου! :))

      Διαγραφή
  7. Η αλήθεια είναι πως σαν ιστορία μένει στο μυαλό..
    Ήμουν σχεδόν βέβαιος πως είναι γραμμένη από άντρα, χωρίς βέβαια να παίξει ρόλο αυτό στην βαθμολόγησή μου, αλλά μάλλον συμβαίνει αυτό που αναφέρει από πάνω η Levina Vil τι μεγάλη διαφορά να βλέπεις ένα κείμενο ανεξάρτητο, πόση δύναμη έχει..
    Χαίρομαι επίσης που διακρίνω μια ευρύτητα στα θέματά σου και στους χαρακτήρες τους!
    Καλή συνέχεια Αριστέα μου! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε! Ένας φίλος και η κολλητή μου γνώριζαν μόνο την ιστορία ( δεν μπαίνουν φυσικά να ψηφίσουν ποτέ!) Κι ο φίλος μου το ίδιο είχε παρατηρήσει: ότι ήταν εντελώς διαφορετική προσέγγιση, παράξενο για μένα! Δεν φαινόταν πουθενά η γνωστή @ριστέα! Λες και κρυβόταν άντρας από πίσω!
      Αν μη τι άλλο μου άρεσε αυτό! Σας μπέρδεψα όμορφα!

      Τα φιλιά μου! :)))

      Διαγραφή
  8. Πολυ ομορφη κ ιδιαιτερη κ ας ηταν μελο!
    :-P

    Φιλακια καλη μου κ καλη κυριακη ναχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ καρδούλα μου!
      Να'σαι καλά!
      Φιλάκια! ♥

      Διαγραφή
  9. Μία ακόμα υπέροχη ιστορία..να μην σε πτοεί καθόλου η ψηφοφορία. Θεωρώ πως σημασία έχει να μπορείς να δημιουργείς, να βγάζεις εικόνες απο μέσα σου και να τους δίνεις ζωή μέσα απο λέξεις. Δεν το έχουν πολλοί αυτό οπότε εσύ που το έχεις και μάλιστα με ποικιλία απλά απόλαυσέ το. Να συνεχίσεις να συμμετέχεις :)

    Καλό μήνα να έχουμε και να είναι πάνω απο όλα όμορφος και δημιουργικός! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Δεν πτοούμαι! Δεν μπορούμε όλοι να διακρινόμαστε! Εξάλλου συμμετέχω πάντα για τη χαρά που παίρνω να δουλεύω με πέντε δοσμένες λέξεις κι αυτό από μόνο του είναι μαγευτικό!
      Καλό μήνα γλυκιά μου και καλή συνέχεια! ♥

      Διαγραφή
  10. Πιστεύεις πως όσο προχωρούσε η ιστορία πίστευα ότι υπήρχε θηλυκός Μηνάς πίσω του;
    Τέλος πάντων η ιστορία σου Αριστέα μου ήταν και συγκινητική!Μην πτοείσαι!Όσο επιμένουμε τα όνειρά μας κάποτε πραγματοποιούνται, αλλά κι αυτό να μη γίνει ποτέ, σημαίνει πως από κάτι θα ΄χουμε προφυλαχθεί!
    Πολύ όμορφη η ιστορία σου και συνέχισε καλή μου να γράφεις τόσο υπέροχα!Μ΄ αρέσει να σε διαβάζω!Είμαι σίγουρη πια πως δε συμμετέχεις για διάκριση κι αυτό μ΄ αρέσει πιο πολύ!
    Κάτι μου λέει πως θα τα ξαναπούμε για σήμερα!
    Φιλάκια!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια; Προς το τέλος κι εγώ πιστεύω πως άντρας δεν θα μπορούσε να δείχνει τέτοια ευαισθησία ε; Έχουμε μια εικόνα τους πιο μπρουτάλ στο μυαλό μας!
      Συμμετέχω για τη χαρά ! Δεν με ενδιαφέρει πόσες ψήφους θα συγκεντρώσω ! Αρκεί να περάσω καλά πρώτα εγώ και μετά να αρέσει εδώ στους αναγνώστες μου!
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      ΥΓ: Να μπαίνεις στης Φλώρας και να βαθμολογείς αν θέλεις! Είναι το ίδιο όμορφη κι αυτή η διαδικασία!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Αριστέα μου!!
    Όμορφη ιστορία και με συγκίνησε πολύ!
    Στα 14 μου από ένα γεγονός πήρα ένα καλό μάθημα και έβγαλα ένα συμπέρασμα που ακολουθώ πάντα " δεν θα ξαναζηλέψω ποτέ κανέναν...γιατί απλά δεν γνωρίζω τι του επιφυλλάσει το αύριο." Κρίμα που δεν τα έχω καλά με το γράψιμο!! :(( Θα γινόνταν σούπερ ανάρτηση! χαχαχα Μου έδωσες την έμπνευση! Για να δούμε!! :))
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Παρασκευούλα μου! Κι εγώ από μικρή κιόλας ποτέ δεν ζήλεψα κανέναν άλλον! Δεν είμαι τίποτα φοβερό αλλά μου αρέσει έτσι όπως είμαι!
      Γιατί δεν το δοκιμάζεις; Ποτέ δεν ξέρεις!
      Ούτε εγώ το ήξερα ότι μπορούσα να πάρω 5 λέξεις και να τις δέσω σε μια μικρή ιστορία, άσχετα από το αν είναι καλή ή όχι! Σε πρώτη φάση κερδίζεις τη χαρά ότι τα κατάφερες!
      Φιλάκι πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  12. Όντως πολύ διαφορετική η ιστορία σου γλυκούλα μου. Αν μου έδιναν το κείμενο χωρίς τον συγγραφέα, δεν θα σας ταίριαζα. Κρίμα γαμώτη που δεν διακρίθηκε! Μα ποιοί ψηφίζουν τέλος πάντων:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό μου άρεσε! Που δεν έδειχνε εμένα με τίποτα!
      Ελπίζω να συνεχίσω έτσι ;-)
      Καλέ μη στεναχωριέσαι! Μέσα σε 23 ιστορίες; Ποια να πρωτοξεχωρίσεις;
      Φιλάκια κούκλα! :))

      Διαγραφή
  13. Μπράβο Αριστέα που στηρίζεις την όμορφη ιδέα της Φλώρας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ καλό μου!
      Κι εσύ το ίδιο κάνεις και μπράβο σου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. "Σαν Αλισάχνη..." μια λέξη τόσο κοντά μου και τόσο άγνωστη σ'εμένα...δεν είναι υπέροχο να'χεις αυτή την αίσθηση επάνω σου το καλοκαίρι ? Όμορφος και ο ταξιδευτής σου. Αντανακλά επιθυμίες πολλών...
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άγνωστη ήταν και για μένα! :)
      Αλλά τη λάτρεψα να σου πω!
      Σε ευχαριστώ πολύ γλυκέ μου :) Να'σαι καλά!

      Διαγραφή
  15. Χαίρομαι που με την ευκαιρία του διαγωνισμού διαβάζουμε όμορφες ιστορίες και ποιήματα..πολλά από αυτά δε θα είχαν καν γραφτεί αν δεν ήταν η αφορμή του παιχνιδιού..κι αν είχαν γραφτεί θα ήταν αλλιώς..
    Συγχαρητήρια για την όμορφη ιστορία σου...ανυπομονώ ήδη να διαβάσω την επόμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Μαράκι μου! Χαίρομαι γιατί είναι ευγενής άμιλλα και ενώ όλοι είμαστε ερασιτέχνες το παλεύουμε όσο μπορούμε! Και στο τέλος διαβάζουμε διαμαντάκια! :)
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Τα ίδια ισχύουν και για μένα προς εσένα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  16. πολύ όμορφη η ιστορία σου Αριστέα μου!!! με συνεπήρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή