Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

24 Days Challenge, Day # 7: Η

Η

Ήττα!
via
Σήμερα έχει οδηγίες η ανάρτηση. Πάρε ξηροκάρπια,πασατέμπο, μια τυρόπιτα- ό,τι έχεις πρόχειρο βρε αδερφέ μου- βάλε κάτι δροσερό να πιεις και κάθισε αναπαυτικά. Θα μιλήσουμε για ήττες! Δεν θα γελάσεις όμως σήμερα. Μη μου θυμώσεις.

Από αυτές κι αν είναι γεμάτη η ζωή γενικότερα! Κι η ζωή μου ειδικότερα!

Η μεγαλύτερη ήττα μου, ήταν που δεν κατάφερα να γίνω μάνα. Τόσο που το ήθελα! Και μου 'λεγαν κιόλας ότι το'χα στο αίμα μου! Βλέπεις λάτρευα από μικρή τα παιδιά.Κι είχα ένα πλησίασμα που με γέμιζε σιγουριά. Κι εγώ εφησυχάστηκα κατά κάποιο τρόπο. Όλα έρχονται έλεγα εν καιρώ. Θα έρθει και η σειρά του. Και ήρθε! Και με προσπέρασε. Με τρομερούς ελιγμούς κι απίστευτη ταχύτητα! Όχι ότι δεν το προσπάθησα και μάλιστα με πάθος και πόθο πολύ. Σε σημείο που με διέλυσε. Εξάλλου αυτός ήταν ο λόγος που επισημοποίησα την δεκαπεντάχρονη τότε σχέση μου, αλλιώς θα είχαμε μείνει σχέση. Που ήταν υπέροχη και δυνατή ως τότε, να πω. Όχι δεν θα τα παρουσιάσω όλα παραμυθένια. Ήταν όμως ένα όμορφο παραμύθι. Και το έζησα. Όσο διήρκησε κι όσο μπορούσα!

Κι έπειτα ήρθαν οι μέλισσες! Τα δύσκολα! Εκεί να δείτε ήττες! Τελικά δεν ήταν καθόλου εύκολο να γίνω μάνα κατά παραγγελία! Μετά τα τριάντα και κάτι, το σώμα μεγαλώνει, αρνείται να δράσει όπως όταν ήταν ο καιρός του, μπαίνει στη μέση και η λεξούλα άγχος και δένει το γλυκό! Και να πώς τόσες γυναίκες τρέχουν μετά για τεχνητές γονιμοποιήσεις, για εξετάσεις, αγωνίες, τεστ και πάλι τεστ, δάκρυα, απογοήτευση, θυμός, νεύρα, πόνος και στο τέλος να νιώθεις και ανεπαρκής! Πονεμένη ιστορία και μόνο όποιος τα έχει ζήσει το νιώθει.

Και κάπου εκεί διαλύθηκε κι αυτό που είχα σταθερό και σίγουρο στη ζωή μου. Μαζί κόπηκαν κι ελπίδες και φτερά κι όλα! Πόνεσα, έκλαψα, έπεσα και σε μια καταθλιψούλα νααα! μετά συγχωρήσεως! Αλλά μια φωνή που αντηχούσε στα αυτιά μου κατάφερε να με βγάλει από τα σκοτάδια μου: "Γίνε πρώτα ευτυχισμένη ρε Αριστέα εσύ, για να μπορέσεις να κάνεις ευτυχισμένους ανθρώπους μετά!" 
Έτσι έβαλα σκοπό της ζωής μου να είμαι καλά. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Να ζω, παρά τις δυσκολίες. Να χαμογελώ, παρά τις ήττες. 

Ο χρόνος είναι στυγνός κι αμείλικτος. Πέρασε και δεν μου έδωσε τα δικαιώματα που νόμιζα ότι μου ανήκαν. Δεν του κρατώ κακία. Σε κανέναν δεν κρατώ κακία! 
Το θέμα είναι να παίρνεις τις ήττες σου αγκαλιά και να τις αφουγκράζεσαι! Για κάποιο λόγο σου έρχονται. Ίσως για σε κάνουν ακόμα πιο δυνατό. Ίσως για να βρεις αυτά που πραγματικά αξίζουν σε αυτή τη ζωή.

Δεν είμαστε όλοι πλασμένοι για να ζήσουμε τα ίδια. Κι ευτυχώς δηλαδή. 
Γιατί κάνει κάποιος παιδιά; Για μένα δεν υπάρχει απάντηση άλλη εκτός από αυτή: για να δώσει αγάπη! Δεν υπάρχουν εξηγήσεις μέσα μου όπως : συνέχεια του εαυτού μου, για να έχω στήριγμα στα γεράματα κι άλλα τινά! Για να δώσω αγάπη ήθελα! Κι εγώ, βρήκα άλλους τρόπους να δίνω αγάπη! 
Κι όσο δίνω αγάπη δεν θα υπάρχουν ήττες με διάρκεια σε αυτή τη ζωή. Ίσως να υπάρχουν χαμένες μάχες. Όχι χαμένος πόλεμος.

via

Σε ευχαριστώ που με διάβασες. 
Καλή σου μέρα.

Κι αν ηττηθείς σήμερα, θυμήσου πάλι να σηκωθείς...
@ριστέα

70 σχόλια:

  1. Aριστέα καλημέρα, μεγαλείο ψυχής απίστευτο να καταθέτεις έτσι την ψυχούλα σου σε εμάς αυτό και μόνο δείχνει τι άνθρωπος είσαι.
    Η λαχτάρα για παιδί είναι πολύ μεγάλο θέμα και αν δεν το ζήσει κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει.
    Αλλά όπως είπες δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι ούτε είναι δυνατόν να κάνουν τα ίδια πράγματα όλοι.
    Είσαι ευλογημένη που κατάφερες εν μέρει να το ξεπεράσεις και να σκεφτείς ότι το πιο σημαντικό είναι να είσαι καλά εσύ, γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή και πρέπει να την χαιρόμαστε.
    Ευχαριστούμε πολύ για το μάθημα ζωής και να είσαι πάντα καλά και ευτυχισμένη γιατί προφανώς το αξίζεις!
    Καλημέρα πολλά πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Έλενα!Το σκέφτηκα πολύ αρχίσω να γράφω. Δεν θα μοιραζόμουν ποτέ όλο αυτό που έζησα ( και προσπάθησα να το δώσω χωρίς μελόδραμα-ελπίζω να τα κατάφερα) αν δεν ήταν να μεταφέρω μήνυμα. Σε όλους αυτούς που θέλουν να κάνουν παιδί γιατί αυτό μας έμαθαν ότι είναι ο σκοπός της ζωής. Σκοπός της ζωής για μένα είναι να δίνουμε αγάπη και να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο κακό γύρω μας!

      Θα ήθελα προτού κάποιος-α βάλει μπροστά να κάνει οικογένεια να είναι ολοκληρωμένος για να μπορεί να δώσει σε ένα παιδί όλα όσα χρειάζεται να γίνει ευτυχισμένος άνθρωπος! Γίνεται;

      Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά σου λόγια!
      Ολόψυχα σε φιλώ!

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς έτσι είναι Αριστέα μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Στο "Η" υπάρχει και η λέξη "Ήλιος".
    ΚΑΙ αυτόν τον τίτλο θα έβαζα εγώ στην σημερινή Ιστορία Ψυχής καλό μου....
    Όλα θέλουνε δύναμη.
    Κι αυτά που μας ήρθαν κι αυτά που δεν μας ήρθαν...
    Η-ΡΘΑ και πήρα δύναμη και φεύγω χωρίς καμμία αίσθηση ήττας...
    Απλά Καλημέρα Κοριτσάκι Μου... (Εδώ βάλε καρδούλες!;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου αγαπημένη...Σε ευχαριστώ... ολόψυχα σε ευχαριστώ!
      Δεν έχω άλλα λόγια! Μονάχα καρδιές! ♥♥♥♥♥♥♥♥
      Καλή σου μέρα και αμέτρητα φιλιά!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Αγαπημένη μου Αριστέα, με συγκίνησες πολύ με την σημερινή σου ανάρτηση, σε κατάλαβα και σε ενοιωσα. Εχω ζήσει απο κοντά αυτό το άγχος, την ελπίδα, την απογοητευση. Σκέψου όμως πόσο τυχερή ΄πρέπει να αισθάνεσαι όταν ξέρεις οτι έχεις κοντά σου ανθρώπους που ανταποδίδουν την αγάπη που τους προσφέρεις με τόση απλοχεριά.Εχω διαβάσει αναρτήσεις σου για τα αγαπημένα σου ανήψια. Περίσευμα αυτής της αγάπης παίρνουμε και εμείς απο εδώ μέσα. Μας προσφέρεις αισιοδοξία, ελπίδα, κουράγιο πολλές φορές. Και γιαυτό να είσαι πάντα καλά κορίτσι μου και να είσαι όπως είσαι.
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου , σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Σκοπός μου δεν ήταν να συγκινήσω. Μεταφέρω αυτό που πιστεύω ολόψυχα: πρέπει να είμαστε ολοκληρωμένοι κι ευτυχισμένοι εμείς προκειμένου να κάνουμε ευτυχισμένα παιδιά.
      Χαίρομαι απίστευτα αν κατάφερα να μεταδώσω όλα αυτά που ανέφερες!
      Και ναι, δίνω στα ανίψια μου και παίρνω διπλά πίσω!
      Πολλά φιλιά!
      Καλό μεσημέρι!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα...είδες έ;πρωινη πρωινη σημερα...ηθελα να διαβασω την προσωπική σου εξομολόγηση , όπως την αποκαλεσες..Αχ βρε Αριστέα διάλεξες την μέρα να κάνεις αυτή την εξομολόγηση, αυτά τα λόγια...Ολοι γνωρίσαμε ήττες και γνωρίζουμε καθημερινά, αλλά δεν αντιδρούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο..άλλοι βάζουν πείσμα να συνεχίσουν -όπως εσύ, άλλοι απογοητεύονται και κλείνονται στον εαυτό τους..αυτό που λέμε όλα γίνονται για κάποιο λόγο , ποτε μου δε το καταλαβα...ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τα βιώματα σου
    φιλούθκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινάκι μου, εσύ ήσουν πρωινή εγώ τώρα μαζεύτηκα (στη δουλειά ακόμα ) και χαλάρωσα λίγο!
      Πριν βάλω τα πείσματα ήμουν ανασφαλής κι εξαρτημένη. Πέρασα από συμπληγάδες για να αρχίσω να πιστεύω στις δυνάμεις μου! Κι έχω ακόμα δρόμο...
      Ευελπιστώ να πηγαίνω όλο και καλύτερα!
      Σε ευχαριστώ κι εγώ που διάβασες τα βιώματά μου!
      Φιλάκια!
      Καλό μεσημέρι κι απόγευμα!

      Διαγραφή
  5. Μάνα, δεν ορίζεται απο τη Γέννα, αλλά απο την Καρδιά.

    Κι όπως λες, δώσε αγάπη, παντού και στον καθένα και γίνε η Μάνα, για όποιον έχει ανάγκη απο αγάπη.

    Κι εγώ δεν θα "γνωρίσω" τη χαρά της Πατρότητας, απο επιλογή και μου στοιχίσε. Όμως κάθε παιδί που συναντώ, επιλέγω να του μιλήσω σα "πατέρας".
    Πλέον το όνειρο μου είναι να ασχοληθώ μελλοντικά με ορφανά κι εγκαταλελειμένα με παιδιά. Προς το παρόν, αρκούμαι σε εθελοντική εργασία σε κάποιο ορφανοτροφείο και παραδίδω μαθήματα χορού σε παιδιά που δεν έχουν οικονομική ευχαίρεια για τέτοια.

    Στην περιοχή σου, αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει ένα "καλό" ίδρυμα. Γιατί δεν πας μια "βόλτα" απο κεί; Έστω μια φορά την εβδομάδα, για μια ώρα να παίζεις μαζί τους ή να τους διαβάζεις παραμύθια, είναι πολύτιμο για τα ίδια τα παιδιά και παράλληλα είναι μια "ανάσα" για τους λειτουργούς.

    Καλημέρα Αριστέα και να θυμάσαι πως Μάνα σημαίνει Αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Ben μου. Το έλεγα από τα νιάτα μου: γονιός δεν είναι αυτός που γεννά αλλά αυτός που μεγαλώνει! Ήταν από τα πρώτα πράγματα που διδάχθηκα στη σχολή μου και χαράχτηκαν βαθιά μέσα μου αυτά τα λόγια. Έτσι έχω νιώσει αμέτρητες φορές μάνα! Έχω δυο υπέροχα ανίψια που τα νιώθω παιδιά μου, αλλά κι όλοι οι μαθητές που πέρασαν από τα χέρια μου υπήρξαν για μένα παιδιά (κάποια από αυτά τα συναντώ ακόμα κι έτσι τα βλέπω.

      Όπως κι εσύ έχω προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά μου, έχω κάνει μαθήματα αμισθί, παραπανίσιες ώρες άπειρες φορές ..μέχρι κι ομάδα δημιουργικής απασχόλησης είχα κάνει έστω και μια φορά την εβδομάδα με μαθητές μου!
      Κι αν χρειαστεί και πάλι θα το κάνω!
      Όμορφη η ιδέα σου με το ίδρυμα ....Αυτές είναι πραγματικές πράξεις αγάπης!
      Σε ευχαριστώ για όλα!!!!

      Διαγραφή
  6. Θα συμφωνήσω με την Τζόαν..όλα θέλουν δύναμη..κι αυτά που μας ήρθαν κι αυτά που δεν μας ήρθαν...
    Δεν υπάρχει χαμένος πόλεμος..ήθελες να δώσεις αγάπη και βρίσκεις πάντα τρόπους να τη δίνεις..κι αυτό είναι το πιο σημαντικό..
    Κι εγώ έναν ήλιο θα έβαζα στη σημερινή σου ανάρτηση..εκείνον της αγάπης..
    Να είσαι καλά να σκορπάς γύρω σου αυτόν τον ήλιο!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σε ευχαριστώ ολόψυχα καρδιά μου!
      Κι εσένα και τη Τζόαν. Η αγάπη σας είναι αγνή και τη νιώθω διαρκώς!
      Με συγκινείτε απίστευτα!
      Φιλάκια χαρά μου!

      Διαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω με τον Βen από πάνω. Μάνα δεν σε κάνει η γέννα, αλλά η ανατροφή του παιδιού σου. Δεν μιλάω εκ του ασφαλούς επειδή έχω κάνει παιδιά, αλλά επειδή το πιστεύω απόλυτα. Η μάνα της καρδιάς γίνεται μάνα συνειδητά, σε σχέση με τη μάνα της γέννας που πολλές φορές κάνει παιδιά επειδή πρέπει, επειδή έτσι γίνεται, επειδή έτυχε.
    Δεν έχω καταλάβει γιατί κάποιες γυναίκες σαν και σένα που έχουν τόση αγάπη να δώσουν, δεν γίνονται μανούλες. Πραγματικά ψάχνω λόγους αλλά δεν βρίσκω(έχω κ εγω αδελφή κ κουμπάρα με τον ίδιο πόνο). Πιστεύω όμως ότι είσαι νέα ακόμα και μπορεί σίγουρα να γίνεις μάνα καρδιάς. Είναι το σύστημα βέβαια ηλίθιο και ακόμα και για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα υπάρχουν τόνοι γραφειοκρατίας και κωλλυμάτων.
    Δεν το θεωρώ σε καμία περίπτωση ήττα πάντως. Είσαι ένας άνθρωπος καλοσυνάτος που πολιορκείται από αγαππη από την οικογένεια, τους φίλους και τους αναγνώστες του. Έχεις αλλη τόση να δώσεις και ειμαι σίγουρη οτι κάπου κάπως κάποτε θα τη διοχετεύσεις στη μητρότητα
    Σε φιλώ γλυκά γλυκό μου πλασματάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρούλα μου, το έγραψα κι εγώ πιο πάνω στο Ben αυτό...γονιός δεν είναι αυτός που γεννά αλλά αυτός που μεγαλώνει!Μου δίνουν χαρά οι απόψεις σου κοπέλα μου :))
      Η μάνα της καρδιάς γίνεται μάνα συνειδητά, σε σχέση με τη μάνα της γέννας που πολλές φορές κάνει παιδιά επειδή πρέπει, επειδή έτσι γίνεται, επειδή έτυχε. Αυτό κι αν είναι μεγάλη αλήθεια!
      Δεν έγινα μανούλα γιατί μάλλον προσφέρω κι από αυτή την ιδιότητα...κάποτε ως δασκάλα ...από τα είκοσι ως θεία...ελπίζω κι ως γιαγιά αχαχα!
      Σε ευχαριστώ ολόψυχα για τα καλά σου λόγια!
      Φιλάκια γλυκούλα μου! ♥

      Διαγραφή
  8. Το θέμα είναι να παίρνεις τις ήττες σου αγκαλιά και να τις αφουγκράζεσαι! Για κάποιο λόγο σου έρχονται. Ίσως για σε κάνουν ακόμα πιο δυνατό. Ίσως για να βρεις αυτά που πραγματικά αξίζουν σε αυτή τη ζωή.!!!!Αριστέα μου πολύ με συγκίνησε η σημέρινή σου ανάρτηση!!!δεν έχω λόγια.....
    έχω όμως ένα πο'ιημα

    "Απολείπειν ο θεός Αντώνιον"

    Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ', ακουσθεί
    αόρατος θίασος να περνά
    με μουσικές εξαίσιες, με φωνές --
    την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
    που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
    που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανοφέλετα θρηνήσεις.
    Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
    αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει.
    Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πείς πως ήταν
    ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
    μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
    Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
    σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
    πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο,
    κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ' όχι
    με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
    ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
    τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
    κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις.

    Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1911)

    φιλιαααααααά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου, καλησπέρα!
      Με συγκίνησε απίστευτα η αφιέρωση σου!
      Ένα λατρεμένο ποίημα, με καταπληκτικούς στίχους!
      Με συγκίνησες !
      Σε φιλώ γλυκά!
      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  9. Αριστέα, με συγκίνησες! Στο λέω ειλικρινά, με συγκίνησες!
    Από πάντα πίστευα πως -ίσως- τα πράγματα στη Ζωή δεν είναι για όλους! Ό,τι πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι και ο εαυτός μας να γίνουμε ευτυχισμένοι κι ύστερα όλα τα υπόλοιπα! Έτσι μπορείς να προσφέρεις Αγάπη & Ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Μακάρι να προσπαθούν όλοι να βρουν τη χαρά και να τη δώσουν στα παιδιά ! Ο κόσμος μας θα ήταν πιο όμορφος!
      Φιλάκια πολλά χαρά μου!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Αριστέα μου!!
    Έτσι είναι καλή μου φίλη! Όλα γίνονται για έναν λόγο σε αυτή την ζωή και είμαστε τυχεροί όταν από αυτό βγαίνουμε πιο δυνατοί και μαθαίνουμε να εκτιμάμε αυτα που πραγματικά αξίζουν στην ζωή μας. Δεν έχεις ηττηθεί φίλη μου!! Έχασες μια μάχη αλλά θα κερδίσεις σίγουρα τον πόλεμο!!
    Μακάρι τα λόγια σου να τα ακούσουν πολλές νέες μανούλες που αγανακτούν για το τίποτα. Που δεν έχουν υπομονή ούτε στα εύκολα! Και για μένα εύκολο είναι να μεγαλώνεις ένα υγιή παιδί! Όλα τα υπόλοιπα τα θεωρώ παιχνιδάκι! Φεύγω συγκινημένη...Φιλάκι γλυκό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρασκευούλα μου! Είσαι κι εσύ άξια αγωνίστρια της ζωής! Υποκλίνομαι! Και δεν θέλω αντιρρήσεις! ;-)
      Ελπίζω να πιάσει τόπο η εξομολόγηση αυτή! Εξάλλου για αυτό και βγήκε στον αέρα! Θέλω πραγματικά να γεννιούνται παιδιά που μεγαλώνουν σωστά από γονείς που γεννούν ευσυνείδητα! Μονάχα αυτό!
      Σε ευχαριστώ ολόψυχα καρδούλα μου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. <3 Ειλικρινά πιστεύω ότι θα γινόσουν μιά υπέροχη μανούλα, από την άλλη δεν ξέρω αν έχει και τόσο μεγάλη σημασία μπροστά στο ότι είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος, μιάς κι αυτό τόσο λίγοι το καταφέρνουν αληθινά ! :) Μια γλυκιά καλημέρα κι απο'μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι προορισμένοι για να γίνονται γονείς και δεν είναι όλοι γονείς άνθρωποι (αληθινοί!) μου ήρθε και είπα να συμπληρώσω, πλησιάζοντας πια επικίνδυνα τα 30 και χωρίς καν πρωτίστως να έχω βρει τον άνθρωπο με τον οποίο θα ήθελα να μοιραστώ κάτι τόσο σπουδαίο, όπως η γέννηση ενός παιδιού. Σκέφτομαι πως όσο πολύτιμο είναι να φέρεις μιά ζωή στον κόσμο, ακόμα πιο πολύτιμο είναι να γνωρίζεις το που την φέρνεις δηλ. σε τι κόσμο.. και κυριώς το να μην έρχεται απλά για να συμπληρώσει την δική σου ματαιοδοξία, αλίμονο δεν θεωρώ ότι κάτι από αυτά έχει σχέση μαζί σου, απλά ήθελα να τοποθετηθώ. Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ και στα δύο σχόλια εδώ Ελευθερία μου.
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, από καρδιάς!
      Θίγεις κάτι πολύ σημαντικό: να υπάρχει ο σωστός άνθρωπος για να κάνεις οικογένεια! Πόσο δίκιο έχεις!
      Πόσο εγωιστικό είναι να ξεκινάς από μόνη σου;
      Κατάλαβα την τοποθέτησή σου χαρά μου κι σε ευχαριστώ!
      Να'σαι καλά!
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  13. Αν σε είχα μπροστά μου αυτή τη στιγμή, δεν είμαι καθόλου σίγουρη πως θα μπορούσα να σου μιλήσω... Να αρθρώσω λέξη... Με ταρακούνησες... Και το σχόλιο όμως σήμερα, δεν μου "βγαίνει" κ' πολύ εύκολα...
    Και όχι επειδή η ανάρτησή σου είναι μελαγχολική ή συγκινητική ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο...
    Για μένα αυτή η ανάρτηση, δεν φανερώνει καθόλου ήττα, Αριστέα μου. Μου αποδεικνύει πόση δύναμη έχεις μέσα σου (ή πόση δύναμη κατάφερες να αποκτήσεις στην πορεία...)
    Είμαι απόλυτα σίγουρη πως τα ΠΟΛΛΑ ΚΥΒΙΚΑ ΑΓΑΠΗΣ που έχεις μέσα σου, τα αξιοποιείς με τον καλύτερο τρόπο κ' υπάρχει κ' ανταπόκριση...
    Είναι δηλαδή πιο σημαντικό να ΓΕΝΝΑΣ ένα μωρό κ' μετά απλά (πόσο γελοίο είναι αυτό το "απλά"), να μην το θέλεις κ΄να ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΣ? (Συμβαίνουν κ' αυτά, ξέρεις...)
    Μας θυμίζεις καθημερινά πως "Η ζωή είναι ωραία" και αυτό είναι νίκη, γλυκιά μου!!! Όχι, ήττα!!!
    Μια πελώρια αγκαλιά κ' ένα πολύ γλυκό φιλί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, καλησπέρα ψυχή μου!
      Δεν είχα πάντα την ίδια δύναμη- αν μπορούμε να πούμε ότι όντως είναι δύναμη κι όχι εκλογικεύσεις ή άμυνα! Πάντως στην πορεία στάθηκα στα πόδια μου κι αυτό είναι που μετράει!
      Το σχόλιο σου με τιμάει βαθύτατα και με συγκινεί!
      Παίρνω την αγκαλιά ...έχει τόση αγάπη!
      Ολόψυχα σε ευχαριστώ !
      Φιλάκια πολλά πολλά! ♥

      Διαγραφή
  14. Αριστέα μου,

    Θα είμαι όσο περισσότερο ειλικρινής μπορώ μαζί σου...
    Δε σου κρύβω πως από την στιγμή που μπήκες στο μπλογκ μου, να μου τα σούρεις χωρίς να ξέρεις το τι και πως, κρατούσα μια στάση αμυντική .... πως να το πω καλύτερα; Διερευνητική.... να σε δω, ίσως να σε γνωρίσω, ίσως να σε καταλάβω.... αλλά βλέπεις το ίσως; Δεν με ενδιέφερε και να τα καταφέρω...απλώς για να δώσω την ευκαιρία στον εαυτό μου -εγωιστικό ναι μεν αλλά- να μη σε αγνοήσω πριν σε καταλάβω ή τουλάχιστον να πω πως προσπάθησα!
    Όμως σήμερα με ισοπέδωσες!
    Μητέρα 2 αγοριών -το ένα στην εφηβεία και το άλλο φαντάρο- καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς "μόνο να δώσω αγάπη" και όχι η συνέχεια μου κτλ κτλ...
    Όχι δεν πέρασα από το στάδιο του να προσπαθήσω να γίνω μάνα...βλέπεις εγώ έγινα απο μικρή μάνα... από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μεγαλώνω παιδια...Ομως καταλαβαινω πόσο μεγάλη είναι αυτή η ανάγκη του να κρατάς το πλασματακι σου και να το βλέπεις να μεγαλώνει και συ να είσαι εκεί να το βοηθάς να γίνει σωστός άνθρωπος ...με τα όποια λάθη κάνεις σα γονιος...βλέπεις δεν υπάρχει εγχειρίδιο του καλού γονιού ...και αν υπάρχει είναι μπαρούφα...το κάθε παιδί είναι μοναδικό, δεν στηρίζεσαι στο τι θέλει και πως να του δώσεις από ένα εγχειρίδιο παρά μόνο στο ένστικτό σου για το τι θα κάνεις κάθε στιγμή!
    Και τα παιδιά όλου του κόσμου ένα μόνο έχουν ανάγκη...αγάπη χωρίς όρια!
    Αν η αγάπη ξεχειλίζει από μέσα σου, αν την δίνεις απλόχερα ...τότε δεν έχεις καμιά ήττα τα σκεφτείς... Έχεις δύναμη! Ομορφιά... δεν κλείστηκες στο καβούκι να κλαις τη μοίρα σου -όπως πολλοί και πολλές- για το "κακό" που σου λάχε... Μοίρασες την αγάπη σου, την μοιράζεις ....
    Ξέρεις, πολλές φορές λέω: "Τα παιδιά μου να΄ναι καλά και τα παιδιά όλου του κόσμου"
    Μα τώρα μόλις κατάλαβα πως τα παιδιά μου είναι πάνω και πέρα από όλα τα άλλα παιδια... και ντρέπομαι που σκέφτομαι έτσι!
    Έχεις το προνόμιο να έχεις όσα παιδιά θελήσεις παιδιά σου... και μεγάλους που ποτέ δεν μεγάλωσαν πάλι παιδιά σου....
    Μπορεί να μην έγινες μάνα μα έχεις άλλου είδους ευλογία!
    Να παραμείνει έτσι και να μη στεναχωριέσαι!
    Δεν ήττα να μη γίνεις γονιός...ήττα να είναι να μισείς τους άλλους που έγιναν!

    Σε φιλώ...ειλικρινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πας...καλησπέρα χαρά μου! Σε ευχαριστώ για όλα όσα έγραψες! Ρούφηξα στην κυριολεξία όλο σου το σχόλιο το οποίο να σου πω ότι έχει τεράστια σημασία για μένα!
      Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε... δεν μπήκα φορτσάτη εκείνη τη μέρα για να στα χώσω! Μπήκα μετά από ειδοποίηση να δω την ανάρτησή σου και αν ήθελα να πάρω θέση! Και φυσικά όχι από την Μαρία που θιγόταν!
      Εξέφρασα όσο πιο ευγενικά μπορούσα την άποψη μου παρ' ότι δεν σου κρύβω είχα ανάψει πολύ ! Από κει και πέρα και μετά τις εξηγήσεις σου σε διάβαζα ξεχνώντας το πώς ξεκίνησε η γνωριμία μας!
      Δεν συνηθίζω να κρατώ επιφυλακτικές στάσεις! Αν έρθει αλλιώς το πράγμα τότε το αντιμετωπίζω! Πιστεύω απλά ότι είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί μια παρεξήγηση!

      Κι αφού το ξεκαθαρίσαμε να πω ότι συγκινήθηκα απίστευτα από τα λόγια σου!
      Σε ευχαριστώ ολόψυχα που χωρίς να γνωρίζεις (όπως ίσως άλλοι που με διαβάζουν από παλιά) που διοχετεύω και πώς αυτή την αγάπη έγραψες όσα έγραψες!
      Δεν μπορείς να φανταστείς πώς νιώθω!
      ¨ενα ευχαριστώ είναι λίγο!
      Φιλιά πολλά ....από καρδιάς! ♥

      Διαγραφή
    2. Να ξαναεξηγήσω;

      δεν νομίζω να χρειάζεται, αλλά ... πιστεύω πως εχεις καταλάβει πως ό,τι δεν μου αρεσει ή μου αρεσει πολύ το αναρτώ.... αυτό το συγκεκριμένο μπλογκ ορκίστηκα να είμαι εγώ... αλλά εγω ακριβώς... κόντεψα να πάθω κατάθλιψη κρατώντας τα πάντα μέσα μου... ότι με ενοχλούσε το κατάπινα με αποτέλεσμα να μαζευτούν πολλά....
      Με ενόχλησε το συγκεκριμένο για πολύ συγκεκριμένο λόγο και το ανέφερα ....
      Με χειρότερο τρόπο έχω περιγράψει καταστάσεις που έχω βιώσει με τον σύντροφο μου.... αλλά δεν θα λογοκρίνω το πως θα γράψω πια... νομίζω πως έχω αποκτήσει αυτό το δικαίωμα...με πολύ κόπο!
      Τα φιλιά μου και καλή μας αρχή!

      Διαγραφή
    3. Ο καθένας έχει τον τρόπο του χαρά μου! Αν ο άλλος δεν τον γνωρίζει εκεί δημιουργούνται θέματα!
      Καλή μας αρχή λοιπόν!
      Καλή σου μέρα!
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  15. Κοριτσάκι μου γλυκό δάκρυσα.. γιατί μέχρι ένα σημείο ένιωσα να διαβάζω εμένα και μετά..μετά τρόμαξα.. γιατί δεν ξέρω αν εγώ στην ίδια θέση θα μπορέσω να έχω τόσο μεγαλείο ψυχής για να το προσεγγίσω με τον ίδιο τρόπο.

    Το να αποκτήσω ένα παιδί είναι το μεγάλο θέλω μου. Αν δεν το καταφέρω πιστεύω θα καταρρεύσω.. όμως μου έδωσες μεγάλο μάθημα σήμερα, ειδικά με την τελευταία σου παράγραφο..

    Να είσαι πάντα καλά κοριτσάρα μου.. δεν έχω άλλα λόγια..

    Καλημέρα! Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκό μου κορίτσι, με συγκινεί απίστευτα το δάκρυ σου!
      Εύχομαι ολόψυχα να μη χρειαστεί ποτέ να ανακαλύψεις αν έχεις αυτή τη δύναμη! Αλλά μετά από πολλά έχω καταλήξει ότι ο άνθρωπος είναι ικανός για αυτό που φαντάζει αδύνατο και κυρίως να εκπλήσσει διαρκώς τον εαυτό του! Ούτε εγώ ήξερα πως θα μπορούσα να ανταπεξέλθω απέναντι σε αυτό το θέμα! Το ανακάλυψα στην πορεία!
      Δεν θέλω με τίποτα να μπεις σε αυτή τη θέση ! Αλλά να ξέρεις ότι όλα, αν έχεις αγάπη, θα μπορέσεις να τα καταφέρεις!
      Φιλάκια κούκλα μου!
      Σε ευχαριστώ για όλα!

      Διαγραφή
  16. Σήμερα θέλω να σε μαλώσω πολύ.....
    Νομίζω πως ακόμη έχεις χρόνο... και μάλιστα αρκετό...
    θυμώνω μαζί σου γιατί εύκολα το έβαλες κάτω...
    Τώρα όμως μπορείς, όντας χαλαρή, να ανοίξεις πόρτες και παράθυρα, να αφήσεις την αγάπη να μπει μέσα πάλι, και μέσα μου βαθιά πιστεύω πως όλα θα έρθουν όπως πρέπει...
    Θα το πάρεις το δώρο όταν δεν θα το περιμένεις...
    Και θα έχεις την ωριμότητα να το εκτιμήσεις όσο ποτέ άλλοτε.
    Αλλά ακόμη κι αν δεν το πάρεις το δώρο... εσύ ξέρεις πως η ζωή πάντα δίνει λύση και μας φανερώνει εκείνη τους τρόπους για να ζήσουμε ευτυχισμένοι...
    Αρκεί να έχουμε τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά...
    Σε φιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πασταφλωρίτσα μου αγαπημένη! Καθόλου δεν με πειράζει το μάλωμα σου ! Γίνεται με τόση αγάπη!!!!!!!!! Δεν το έβαλα κάτω. Τα πράγματα έβαλα κάτω κι είδα ότι δεν με παίρνει! Ο χρόνος είναι αμείλικτος! Δεν αρκεί η επιθυμία και το περίσσευμα αγάπης!
      Βέβαια το έσωσες παρακάτω...κι αυτό εγώ θα κρατήσω! Θα μου φανερωθεί ο τρόπος ολοκλήρωσής μου! Και τις πόρτες και τα παράθυρα δεν τα κλείνω! Να μη μου στεναχωριέσαι!
      Σε φιλώ ψυχούλα μου! ♥♥♥

      Διαγραφή
  17. Θα συμφωνήσω απόλυτα σε αυτό που λες για τον λόγο για τον οποίον κάνει κάποιος παιδί... για να δώσει αγάπη.. όλα τα άλλα είναι συμφεροντολογικά και έχουν απότερο σκοπό τον εαυτό σου! ενώ για να δώσεις αγάπη, τον βάζεις αρκετό πίσω!

    όσα για τα υπόλοιπα.. τί να πω.. δεν είναι ήττα αυτό που περιγράφεις.. ούτε χαμένη μάχη...

    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μάρθα! Σαν γονιός θα ξέρεις : δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς! Προέχει αυτό που του έδωσες ζωή!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου!
      Φιλάκια πολλά πολλά! ♥

      Διαγραφή
  18. Ήττα...
    Αυτή η λέξη είναι σχετική με το να διεκδικεί κανείς κάτι και να το χάνει.

    Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με την προσπάθεια για μητρότητα. Είναι μια φυσική ανάγκη, ένα δυνατό ένστικτο, μια επιθυμία για διαιώνιση κλπ. Δεν είναι όμως αυτσκοπός και είναι κρίμα η αυτοπραγμάτωση (ατομική αλλά και του ζευγαριού) να περιορίζεται σε αυτό το κομμάτι.
    Δεν έχω παιδιά για να πω κάτι περισσότερο, κατανοώ πλήρως όταν ο κόσμος συνδέει τη γονιμότητα μόνο με την τεκνοποίηση. Αλλά αυτό δεν είναι ήττα! Ήττα είναι να λες όχι στο ταλέντο σου και να αρνείσαι τη δημιουργηκότητα. Ήττα είναι η άρνηση του καλού και η αύξηση του εγωισμού. Ήττα είναι η κακή προετοιμασία και η πλημμελής προσπάθεια. Ήττα είανι η μη μάθηση εκ των λαθών!
    Μείνε σ' αυτό που είπες, όσο δίνω αγάπη δεν θα υπάρχουν ήττες. Η αγάπη είναι νίκη, τα υπόλοιπα είναι σχετικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου! Τι όμορφα που το έθεσες!
      Ολόψυχα σε ευχαριστώ!
      Έδωσες και μια άλλη οπτική στο θέμα!
      Ήττα είναι η μη μάθηση εκ των λαθών!
      όντως! Η αγάπη είναι ήδη μια νίκη από μόνη της!
      Σε ευχαριστώ και πάλι!
      Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  19. Αριστέα μου ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας κάτι δικό σου και τόσο ιδιαίτερο! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχεις μεγάλη μαγκιά ρε Αριστέα! Μας άνοιξες τα ενδότερα σήμερα και μας ξενάγησες στην ψυχούλα σου. Μεγαλείο!!!
    Τις απαντήσεις τις ξέρεις καλύτερα κι από μας που είμαστε γονείς. Δεν χρειάζονται σχόλια.
    Κι ίσως η δική σου στάση να είναι πιο έντιμη από πολλούς που περιφέρουν με καμάρι την ιδιότητα "Γονείς". Αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από γεννήτορες.
    Λοιπόν, από απογραφές ξέρεις καλά εσύ. Στην προσωπική σου απογραφή κι όταν κάνεις ταμείο με τον εαυτό σου, μη το βάλεις σαν ήττα. Θα δεις που θα είναι στο "Άλφα".
    "Αφορμή" για να βρεθείς κάπου, που ίσως τώρα δεν το υποψιάζεσαι καν... Τίποτα δεν είναι τυχαίο Αριστέα.

    Μ' ένα Αχ σε χαιρετώ απόψε. Και μια βαθιά υπόκλιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, συγκίνηση μου φέρνουν τα λόγια σου!
      Σε ευχαριστώ από καρδιάς για κάθε λέξη που μου άφησες!
      Όταν έρθει η ώρα του ταμείου...θα σε θυμηθώ!
      Ελπίζοντας στο αύριο κι ό,τι αυτό φέρει σε καληνυχτώ! :))

      Διαγραφή
  21. Την ξεχωρίζω την “ήττα” ανάμεσα σε όλα, ανάμεσα στα πολλά. Δύσκολο το τόλμημα. Τα έβγαλες τα αισθημάτά σου, δεν ξέφτισαν κι όμως βγήκαν κι έσταξαν εδώ γδυτά και δίχως συστολές. Την έπλασες την ήττα και την έφερες στα μέτρα σου ώστε να μη πονά και να μοιάζει ανάλαφρη στον κόσμο σου. Και τα κατάφερες.

    Ξέρεις, καμμιά φορά τα λόγια σαν ακούς, δεν έχεις έπειτα δικά σου και σιωπάς. Φορές αυτό παθαίνω και μένω σαν κουτός ν’ακούω την σιωπή που έπεται. Κατάλαβες πιστεύω...
    Ίσως κάποιο παιδί κάποτε σε βρεί, ίσως κάποιες ελπίδες κάποτε ζωντανέψουν, ίσως, κι εγώ μαζί σου, μπορέσω να στηρίξω κάποιο...

    Τα καλύτερα...
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι κι εγώ πια θα τη ξεχωρίζω! Ήταν η πιο βαθιά μου εξομολόγηση κι έστω κι έναν να βοήθησε δεν μετανιώνω!
      Χαίρομαι που λες ότι δεν ξέφτισαν! Μα πιο πολύ χαίρομαι που άφησα πίσω την παγίδα του μελοδράματος!
      Ποιητικός ο λόγος σου όπως πάντα σχεδόν!
      Σε ευχαριστώ καλέ μου!
      ΥΓ: Λες να είναι υπαρκτό εκείνο το Μεχμετάκι;

      Διαγραφή
  22. Αριστέα,μου αρέσει πολύ να διαβάζω τις αναρτήσεις σου και η σημερινή ήταν συγκλονιστική. Πολύ σωστά έκανες και έβαλες σκοπό της ζωής σου να είσαι καλά.Έτσι να προχωράς και να προσφέρεις αγάπη σε όσους τη χρειάζονται. Να'σαι πάντα καλά και να χαμογελάς! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ, να'σαι καλά!
      Αυτό θα προσπαθώ πάντα : να δίνω χαρά κι αγάπη!
      Σε φιλώ!
      Καλό σου βράδυ! :))

      Διαγραφή
  23. Την αγάπη μου σου στέλνω Αριστέα και μία μεγάλη αγκαλιά. Αυτό μόνο θέλω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου είναι υπεραρκετά!
      Σε ευχαριστώ ολόψυχα καρδούλα μου!
      Καλό βράδυ να έχεις! :))

      Διαγραφή
  24. Αριστέα μου θα συμφωνήσω με όλα όσα ειπώθηκαν παραπάνω και θα προσθέσω ότι μόνο κάποιος που τα έχει βρει με τον εαυτό του και είναι ακομπλεξάριστος μπορεί να κάνει μια τέτοια κατάθεση ψυχής!!!!
    Στο λίγο διάστημα που σε διαβάζω αισθάνομαι ότι είσαι ένας άνθρωπος που ξεχειλίζει ΑΓΑΠΗ !!!
    Τα καλύτερα έρχονται..
    Καλό βράδυ!!!!
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Δέσποινα! Και τα δικά σου λόγια με συγκινούν και με γεμίζουν δύναμη να συνεχίζω!
      Αμήν ! Για τα καλύτερα!
      Μα και να μην έρθουν θα συνεχίσω να χαμογελώ!
      Φιλιά!
      Καλό ξημέρωμα χαρά μου! :)

      Διαγραφή
  25. Αποδοχή ναι, δύναμη ψυχής ναι, ήττα όχι όμως!
    Είναι περίεργη η ζωή και ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει, το να αποδέχεσαι όμως τα πράγματα και να προχωράς με δύναμη μπροστά, να δίνεις αγάπη και να δημιουργείς, είναι το νόημα της ευτυχίας για μένα. Στο είχα ξαναπεί, θυμάσαι; Να έχεις ειρήνη με τον εαυτό σου -όπως κι αν ήρθαν τα πράγματα. Αυτό είναι επίτευγμα, όχι ήττα Αριστέα μου !!
    Σε φιλώ και σου στέλνω την αγάπη και την εκτίμησή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ κορίτσι μου γλυκό! Σε ευχαριστώ για τα λόγια σου!
      Όχι ήττα ξανά! Προσπάθεια για το καλύτερο μονάχα!
      Καλό σου βράδυ !
      Μια τεράστια αγκαλιά σου στέλνω! ♥

      Διαγραφή
  26. Γλυκιά, ευαίσθητη και δυνατή Πριγκίπισσα @iris. Πίστευα πως, μετά από τόσα σχόλια, με τα οποία συμφωνώ, δεν είχε μείνει τίποτα για να σου γράψω. Κι έπειτα θυμήθηκα μια ιστορία.
    Δεν είμαι καθόλου "του κατηχητικού", αλλά οι αναφορές για την ζωή του Ναζωραίου, μου έχουν δώσει πολλές απαντήσεις. Κάπου λοιπόν αναφέρεται, πως ενώ ο Ιησούς βρισκόταν και δίδασκε ανάμεσα σε κόσμο, τον ειδοποίησαν ότι ήρθε να Τον δει η Μητέρα Του. Για να πάρουν την απάντηση : Όλοι αυτοί εδώ γύρω μου, είναι η μητέρα μου και τα αδέρφια μου και τα παιδιά μου.
    Οι δεσμοί αγάπης, είναι ισχυρότεροι από τους δεσμούς αίματος. Και μπορείς να κάνεις απεριόριστους, όσο σου περισσεύει αγάπη.
    Η αγάπη δεν γνωρίζει ήττα. Κι εσύ φαίνεται να έχεις μπόλικη! :-)
    Ελπίζω να σου μετέφερα και λίγη από την δική μου.
    Άννα Πάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα της Πάρου, καλημέρα κορίτσι μου γλυκό!
      Υπέροχη η ιστορία που μοιράστηκες εδώ μαζί μας και σε ευχαριστώ πολύ !
      Κι εγώ το ίδιο πιστεύω για τους δεσμούς αγάπης!
      Πάντα η αγάπη είναι δεκτή... σε ευχαριστώ για το δικό σου δώρο!
      Να'σαι καλά και να έχεις μια υπέροχη μέρα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  27. Ηρωική ανάρτηση!!!
    Καλή σου μέρα Αριστέα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταίε μου, καλημέρα!
      Γενναία απάντηση!Τα λόγια σου με τιμούν αφάνταστα!
      Ολόψυχα σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  28. Η-θελα
    Τ-οση μα
    Τ-οση
    Α-ληθεια...

    Ο Θ-ηττα μετα ε???χμμμμμ...

    Καλημερολουλουδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα χαρά μου!
      Ο θήτα σήμερα!
      Κι αυτός αλήθεια ευελπιστώ να έχει!
      Ολόψυχα σε φιλώ!

      Διαγραφή
  29. Άργησα να περάσω, αλλά είμαι εδώ!

    Το ότι θα ταιριάζαμε και σε αυτό, βρε Αριστούλα μου, ε, τι να σου πω, δεν το περίμενα. Να σου πω ότι δεν σε καταλαβαίνω; Δεν μπορώ. Αλλά προτιμώ τη δική σου θεώρηση, έτσι όπως τη διάβασα, πάνω στο θέμα...

    Θα διαφωνήσω με τη λέξη "ήττα", ίσως γιατί δε θέλω να συμφωνήσω. Δεν είναι ήττα, η κοινωνία το θέτει ως ήττα. Ακόμη και η οικογένεια το θέτει ως ήττα, καμιά φορά... (κεριά και κεριά στον Ύψιστο έχει ανάψει η πεθερά μου). Η αλήθεια είναι πως συμβαίνει να τύχει, συμβαίνει και να μην τύχει. Όμως, σε καμιά περίπτωση δε θα έπρεπε να θεωρείται "αποτυχία" το να μην έχει κάποιος παιδιά...

    Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και δε θα επαναλάβω τα λόγια τους. Θα σου στείλω την αγάπη μου και το θαυμασμό μου που άνοιξες το θέμα εδώ. Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Έλλη μου.... Να που καταλαβαινόμαστε και σε αυτό το θέμα!
      Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο...η κοινωνία το θέτει ως ήττα! Εξάλλου εκεί ήθελα να καταλήξω και κυρίως να περάσω το μήνυμα ότι δεν πρέπει να είναι ποτέ αυτοσκοπός! Είναι ο τρόπος να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Και θέλει σκέψη και μεγάλη ευθύνη!
      Εύχομαι να σου έδωσε ελπίδες και πίστη η ανάρτησή αυτή. Όχι μελαγχολία!
      Σε φιλώ γλυκιά μου!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  30. Γλυκιά μου Αριστέα...σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες κάτι τόσο προσωπικό μαζί μας!
    Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο να μπορείς να βγαίνεις νικητής από μεγάλες ήττες στην ζωή και εσύ είσαι πολύ δυνατός άνθρωπος και σίγουρα νικητής!
    Να είσαι καλά!
    Να ξέρεις πως δίνεις δύναμη!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου αν έδωσα δύναμη χαίρομαι απίστευτα! 'Αξιζε που μοιράστηκα κάτι τόσο προσωπικό! Αυτή ήταν κι η μόνη σκέψη μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Καλό ξημέρωμα κοπέλα μου! :))

      Διαγραφή
  31. Εγώ ενα θα σου πω...γιατί ολα τα αλλα σου τα ειπανε οι φιλες Αριστεα μου ο τίτλος του μπλογκ σου τα λέει όλα.. ( η ζωή ειναι ωραία) αυτό κρατα... και θα σου έλεγα και τόσο μικρή..!!!!!!!...αυτοσκοπός ειναι η αγαπη σε όλες της τις μορφές.. και υπαρχει τόση ελειψη γύρω μας!!!!!σε φιλώ και θα σου πω μονο αυτό ...αν σου περισευει μοιράσου τη..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ χαρά μου, να'σαι καλά!
      Χαίρομαι που διαπιστώνω πόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη από τα απλά : να χορτάσουμε τη ζωή όπως μας δόθηκε και να δώσουμε αγάπη! Αυτός πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος σκοπός μας!
      Σε φιλώ!
      Να έχεις μια υπέροχη μέρα καλή μου! :)))

      Διαγραφή
  32. τΩΡΑ διαβάζω την ανάρτηση... και ναι συγκινήθηκα και ξέρεις γιατι; γιατι το δίνεις χαρά στους άλλους είναι σημαντικό αλλά προηγείται να σαι σαι εσυ καλά για να μπορεις...Κάποτε μια σύμβουλος γονέων ρώτησε καποιες μαμάδες τι θα ήθελαν για τα παιδια τους..Απάντησαν ολες πανομοιότυπα..να ειναι χαρουμενα και ευτυχισμένα και τότε η σύμβουλος τους ειπε.. Καμια δεν θέλει το παιδι του να εχει ευτυχισμενους γονεις;;;
    Ειμαι απο τις γυναίκες πουτ επελεξα να μην κάνω οικογενεια.. και αυτο που λέω πάντα ειναι..όλα τα παιδια του κόσμου ειναι δικά μου,,, και δεν βλέπω καμια ήττα... Εμπειρία και μόνο..
    την αγάπη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Αθηνά μου! Χαίρομαι που στέκεσαι στο γεγονός ότι πρέπει να είμαστε εμείς χαρούμενοι και να τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας πριν αποφασίσουμε να κάνουμε οικογένεια! Η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που έγραψες: να είναι όλα τα παιδιά του κόσμου δικά σου! Να δίνεις αγάπη!
      Μεταξύ μας δεν νιώθω ήττα! Μου την προσάπτουν ως ήττα!
      ΥΓ: Α ρε για αυτό γίναμε υπερήφανες θείες χαρά μου εμείς ε;;;;
      Σε φιλώ από καρδιάς Αθηνούλα μου!

      Διαγραφή
  33. Μπραβο για την δυναμη!! καταφερες και σταθηκες στα ποδια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
      Να'σαι καλά!
      ...Και καλώς ήλθες! :)))

      Διαγραφή
  34. Καλημέρα, Αριστέα, καλή εβδομάδα!
    Πολύ όμορφο κείμενο, ευαίσθητο, σε συγκινεί!

    "Από πολλές μικρές ήττες η νίκη καμωμένη"
    (Ο. Ελύτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη που πέρασες από αυτό το κείμενο, την προσωπική μου ιστορία !
      Και ναι, ο Ελύτης το είχε πολύ σωστά κι όμορφα διατυπώσει!
      Χαιρετώ!

      Διαγραφή