Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

24 Days Challenge, Set 2 # 16

Π
Πουτάνες!

Κλείσε πρώτα το στοματάκι, χαλάρωσε τα ματάκια σου που τα γούρλωσες (λιγάκι ε;) για να συνεχίσουμε. Δεν θα μιλήσω για τις ιερόδουλες. Αυτές αποφάσισαν και πήραν ένα δρόμο, θες μπορούσαν , θες δεν μπορούσαν διαφορετικά, καλή τους τύχη! (Βασικά πάντα υπάρχει κατά τη γνώμη μου η  άλλη επιλογή! Η πορνεία δεν είναι μονόδρομος! Αυτό για όσες τα ρίχνουν "στην άτιμη την κοινωνία" κι "αμάρτησα για το παιδί μου"Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου!) Δεν θα ασχοληθώ με αυτό το είδος!

Πιάνομαι με τη λέξη όπως την είδα σήμερα σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης να μου βγάζει το μάτι: "Όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες"! 

"Αχ πάλι τα πήρε το κορίτσι μας" θα πείτε! "Μα γιατί ασχολείσαι"; "Μη χαλιέσαι" θα ακούσω διάφορα για αυτό σε προειδοποιώ, μην μου τα γράψεις! Μιλάω για οτιδήποτε πέφτει στο μάτι μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι χαλιέμαι για πολύ! Έχω τους μηχανισμούς μου! Γελάω!

Αλλά θα σταθώ, γιατί αυτή η λέξη μου κάθεται στο λαιμό! Ζητάει να πάρω το αίμα μας πίσω κορίτσια! Για όλους τους μισογύνηδες που συναντήσαμε στο διάβα μας! Κι όλους όσους βρεθούν ακόμα! Για τον ηλίθιο που "πήγε" με μια φίλη μου και μετά την αποκάλεσε "βρωμοπουτανάκι" γιατί έτσι τον βόλευε! Για τον ανεγκέφαλο που διάβασε μια είδηση ( μια γυναίκα έκανε σεξ με σκύλο και την πήγαν σηκωτή στο νοσοκομείο) και διέσυρε μετά όλο το γυναικείο φύλο. Για τον μισογύνη που μεγάλωσε πιστεύοντας στην ανδρική υπεροχή και μόνο! Για όλους όσοι μεγαλώνουν ακόμα σε μια φαλλοκρατική κοινωνία κι εκμεταλλεύονται τις γυναίκες ως αδύναμες ή λιγότερες!

Υπάρχουν γυναίκες σωστές, ηθικές, τίμιες και υπάρχουν και γυναίκες ανήθικες, που έχουν στο μάτι την εύκολη ζωή, που επιλέγουν σύντροφο με κριτήριο το πορτοφόλι τους. Όπως υπάρχουν άνδρες που αξίζουν το σεβασμό μας κι άνδρες που ειλικρινά δεν ξέρω σε ποια κατηγορία μπορούμε να τους κατατάξουμε!
Υπάρχουν πολλές που όντως ευτελίζουν τον εαυτό τους. Μα όχι το γυναικείο φύλο συθέμελα.
Όταν ακούω κατηγορίες που μας βάζουν όλους στο ίδιο σακί συνήθως προσπερνώ. Δεν δίνω σημασία καν. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί προσβάλλουν αυτόν που τους κάνει πρωτίστως!

Όμως δεν αγνοώ ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κυρίως αντρών που αποκαλούν όλες τις γυναίκες με τον χαρακτηρισμό αυτό: "πουτάνες"!
Σε αυτούς πόσο  θα ήθελα να σταθώ και να ρωτήσω αν έχουν την ίδια άποψη για την αδερφή τους και τη μάνα τους αφού γυναίκες είναι κι αυτές!

Με ενοχλούν οι γενικεύσεις. Με ενοχλεί που προοδεύουμε σε πολλά, αλλά υπάρχουν κι όλοι αυτοί που δείχνουν πόση έλλειψη παιδείας υπάρχει!


Η Παιδεία (κι αυτή από Π) είναι το μοναδικό φάρμακο για όλα! Από τα γεννοφάσκια μας θα έπρεπε να "ποτιζόμαστε" και να εθιζόμαστε!
Κι εκεί ήθελα να καταλήξω! Στο πόση ανάγκη έχουμε από παιδεία, όχι από στείρες γνώσεις αλλά από αγωγή! Ξεκινώντας από την οικογένεια!

Όχι άλλες γενικεύσεις και ισοπέδωμα! Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κι ευτυχώς δηλαδή! 
Όχι άλλοι χαρακτηρισμοί "πουτάνες" και "γουρούνια".

Η φωτογραφία που ακολουθεί ήταν από περσινή μου δημοσίευση στο φέις! Γιατί τα όσα ανέφερα για τους άντρες που βρίζουν τις γυναίκες ισχύει κι αντίστροφα!


Αν λες όλους τους άντρες κοπέλα μου γουρούνια,
κινδυνεύεις με δύο τινά:
ή να μην κάνεις σχέση ποτέ, επιλέγοντας τη μοναξιά
ή να βρεθείς παντρεμένη με ένα τέτοιο γουρούνι!




Πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος μας αλήθεια αν υπήρχε σεβασμός στη γλώσσα μας, στη συμπεριφορά μας, στον εαυτό μας!

Καλή σας μέρα!
@ριστέα

44 σχόλια:

  1. Άντε, καλέ!!! Δεν με σόκαρες!!!
    (Έχω ξαναγράψει άλλωστε, πως δεν με σοκάρουν οι λέξεις αλλά οι συμπεριφορές...)
    Θα σταθώ στο θέμα της παιδείας (με την έννοια της ΑΓΩΓΗΣ) και θα ευχηθώ να γίνουμε λίγο (τί λίγο δηλαδή, πολύ) πιο ευαίσθητοι σε όσα λέμε, κάνουμε και σκεφτόμαστε (εάν και όταν σκεφτόμαστε, γιατί συνήθως δεεεεεν...) και ασφαλώς στις αξίες που μεταφέρουμε στις νέες γενιές... (Πωπω! Σαν να είμαι 80 χρονών ακούστηκε αυτό το τελευταίο!!!)
    ;-)
    Φιλάκια πολλά, κορίτσι μου!!!
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννα μου!
      Και πολύ καλά κάνεις και δηλώνεις ότι δεν σε σοκάρουν οι λέξεις αλλά οι συμπεριφορές! Συμφωνώ απόλυτα!
      Που καταντήσαμε ..να περνιόμαστε για οπισθοδρομικοί όσοι μιλάμε για παιδεία σεβασμό, ποιότητα;
      Τα φιλιά μου κοπέλα μου! :)

      Διαγραφή
  2. Δεν θα σχολιασω τα αυτονοητα,Αριστεα μου...

    Να υποθεσω,χρυσαυγιτης ο "κυριος"...ε?
    Και καλος χριστιανος!
    (χαχαχα...απο που θα μου'ρθει τωρα η παντοφλα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί θα υποθέσουμε ! Τελευταία αναρωτιέμαι για πολλούς πια! Πώς το γυρίζουν όλοι εκεί; Μα τόση κρίση πια πνευματική και πολιτισμική;
      Φιλιά αγριομελούσα μου!

      Διαγραφή
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο: είναι όλα θέμα παιδείας. Τα πάντα! Όλες μας οι συμπεριφορές εξαρτώνται από το πόσο καλοδουλεμένο είναι το μυαλό μας... Και είναι κρίμα να μεγαλώνουν ακόμα και σήμερα παιδιά με τέτοιες λάθος καλλιεργημένες απόψεις! Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν ρατσιστές σε ό,τι αφορά το φύλο (και όχι μόνο, δυστυχώς) και άνθρωποι που τσουβαλιάζουν...

    Θα άρεσε σ'αυτούς να κρίνονται έτσι, εκ προοιμίου, από τους υπόλοιπους; Θα τους άρεσε να έχουν οι άλλοι μια γνώμη γι'αυτούς κακή και πολύ συγκεκριμένη, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουν αν είναι σωστή ή λανθασμένη;

    Ουφ αμάν τι κυκλοφορεί στον κόσμο πια :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέμα παιδείας κι αγωγής! έλλειψη αγάπης. Δεν πήραν και δεν έδωσαν ποτέ! όποιος αγαπά πραγματικά δεν τσουβαλιάζει, δεν ξεχνά το σεβασμό!
      Αχ Μαράκι μου, πάντα μου επιβεβαιώνεις πόσο ώριμη είσαι για την ηλικία σου!
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Αναλόγως με ποιους συγχρωτίζεται κανείς... Και όταν ακούω "όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες" κλπ, σκέφτομαι πως μάλλον πολύ πληγωμένος είναι ο άλλος, αλλά να σου πω κιόλας, αν έμπλεκε συνεχώς με γυναίκες του είδους, ήθελε και τα'παθε! Το γούστο είναι πάντα σταθερό, άρα αν σου αρέσουν οι γυναίκες αυτές, που σε χρησιμοποιούν, που σ'τα τρώνε, που σ'τα φοράνε, θα συνεχίσουν να σ'αρέσουν ό,τι και να γίνει και με αυτές θα συνεχίσεις να μπλέκεις γιατί αυτές τραβάει ο οργανισμός σου, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν γυναίκες που θα σε σεβαστούν...
    Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες, βέβαια. Όταν συνηθίζουμε να αρεσκόμαστε σε στερεότυπα "ψηλός, μελαχρινός, με μούσια, κοιλιακούς και τατουάζ" και χάνουμε την ουσία, εεε, μην έχουμε την απαίτηση μετά να μας φερθούν κι ωραία, αν βλέπουμε μόνο το περίβλημα. Και όταν λέμε "όλοι οι άντρες είναι γουρούνια, μ@λ@κες" κ.ο.κ., σημαίνει πως στην τελική αυτοί μας τραβάνε, αυτούς θέλουμε, και δε βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας!
    Είχε γράψει μία φίλη μου ένα κείμενο για το άχτι της με τους άντρες, το οποίο δημοσιεύτηκε στο μπλογκ μου για να το διαβάσει ένας πρώην της και να πειραχτεί, αν και δεν πολυσυμφωνούσα το δέχτηκα. Τέλος πάντων, αυτό το κείμενο και αυτή η κοπέλα είναι απτές αποδείξεις όσων σου γράφω..
    Συγγνώμη για το σχόλιο-σεντόνι, αλλά τα βλέπω αυτά καθημερινά και ψιλοτσαντίζομαι, γιατί δείχνει στενομυαλιά και μη-αίσθηση της ουσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κι ένα άλλο ώριμο κοριτσάκι, παρά το νεαρό της ηλικίας! Μπράβο Αναστασάκι μου γλυκό! Μη ζητάς συγγνώμη καλό μου για το μεγάλο σου σχόλιο! Τα λεγόμενά σου αντανακλούν το μυαλό σου και την παιδεία σου!
      Εύγε!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Τι; Δεν έκανε σεξ με σκύλο; Παραπληροφόρηση ήταν κι αυτό; Αφού ξέρω και τη ράτσα, Ντόμπερμαν ήταν :) Αστειεύομαι.

    Παιδεία και Αγωγή, όπως τα λες. Μα αν κι αυτή μείνει στην αποστήθιση και δεν κυλίσει μέσα στο αίμα... να εξευγενίσει την ψυχή,μετά πάμε στο άλλο κοινωνικό φαινόμενο, που και για αυτό κάποια μέρα θα γράψεις, τους "επιχρυσωμένους τενεκέδες", που πιάνουν μία κρούστα καλλιέργειας, κι άμα τους ξύσεις λιγάκι φαίνεται η σκουριά.

    Εγώ λέω να κλαίει κάπου - κάπου ο άνθρωπος, να το επιτρέπει στον εαυτό του, να μαλακώνει, να γίνεται απαλός.

    Καλό Απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνε μου, σε ευχαριστώ πολύ καλέ μου για το υπέροχο σχόλιο!
      Λες να χρειαστεί να γράψω και για τους "επιχρυσωμένους τενεκέδες";
      Ελπίζω να μην χρειαστεί! Αν κι από τότε που μαθήτρια έγραφα έκθεση στο σχολείο μου οι επιταγές ήταν πάντα οι ίδιες: παιδεία, μόρφωση, αγωγή!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη Αριστέα, ότι λείπει η ανθρωπιστική παιδεία,γιατί σφυρηλατεί ανθρώπους, που σέβονται και εκτιμούν ο ένας τον άλλον. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα κάθε οικογένεια πρέπει να προσπαθεί να δώσει αγάπη πρωτίστως κι αγωγή στη συνέχεια! Δεν περιμένουμε από το σχολείο! :)))
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Εχεις απόλυτο δίκιο σε όλα Αριστάκι.
    Προσυπογράφω!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελενάκι μου!
      Καλό βράδυ!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Όλες οι γυναίκες πουτάνες και όλοι οι αντρες μαλάκες.
    Τα έχω πει και τα δύο μεταξύ αστείου και σοβαρού.
    Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος που στέκει στα λογικά του και θα το πει και θα το εννοεί.
    Μάνα,αδερφές ή αντίστοιχα πατέρα γιο δεν έχει;

    Υπάρχουν όλες οι κατηγορίες ανθρώπων.
    Επιλέγουμε με ποιους ταιριάζουμε και θέλουμε να κάνουμε παρέα κι υπόλοιποι όξω από την πόρτα.
    Δε χαλιέμαι. Μη χαλιέσαι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι καρδούλα μου δεν τα λέω ούτε για αστείο! Κι ας κυκλοφορούν τραγικά άτομα κι από τις πλευρές γύρω μου! Γιατί δεν είναι όλοι κι όλες το ίδιο!
      Χαίρομαι για τις απόψεις σου ! Και φυσικά δεν χαλιέμαι! :)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Κοκκίνισα.
    Πιπέρι.
    Τέτοια λόγια…;
    Φτου κακά!

    Διακινδυνεύοντας να εισπράξω διάφορα (μιας και δεν πολυκολλάω με τη συντροφιά και το σημερινό θέμα) θα γράψω λίγα πράγματα.
    Καταρχήν θα πω ότι πάγια θέση μου είναι πως οι ομαδοποιήσεις-τσουβάλιασμα είναι ο μεγαλύτερος φασισμός.
    Δευτερευόντως θα σε διορθώσω στο “…Για όλους όσοι μεγαλώνουν ακόμα σε μια φαλλοκρατική κοινωνία…”. Η συγκεκριμένη συνομοταξία δίποδων δεν μεγαλώνει. Μένει στάσιμη σε εφηβικές (έως προσχολικές) μαλακίες του στυλ “όλες είναι ίδιες…”.

    Άντρας δεν είναι αυτός που δεν είναι γυναίκα.
    Παντελόνια (και παρακαλώ να μη θεωρηθεί φαλλοκρατικό) δεν φοράει όποιος κρυώνουν τα πόδια του.
    Όποιος δεν ερωτεύτηκε δεν είναι μισός άνθρωπος. Είναι κάτι λιγότερο.
    Αν δεν πήρες αγάπη από τη μάνα σου και την οικογένειά σου, το πιθανότερο είναι να καταντήσεις μισογύνης π@π@ρ@ς. Έλα όμως που δεν σου φταίνε οι άλλες γυναίκες.

    Τελοσπάντων το θέμα είναι τεράστιο και δεν εξαντλείται σε μερικές αράδες. Όποιος είναι βλάκας θα παραμείνει και το θέμα δεν θα του το λύσουν οι υπόλοιποι. Ας βρει μονάχος του τι του φταίει.
    Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, παρόμοιες αρλούμπες (όλοι είναι γουρούνια…) ακούγονται ή υιοθετούνται και από γυναίκες. Δε νομίζω να τους έχουν γνωρίσει όλους. Εκτός εάν…

    Άντε καλό βράδυ.
    (Και μην πυροβολείτε…!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ γιατί δεν κολλάς με τη συντροφιά και το θέμα;
      Ναι σε όλα!
      Σε όσα έγραψες! Φυσικά και το θέμα είναι τεράστιο!
      Δεν κάνω διατριβή εδώ, τους προβληματισμούς μου καταθέτω πάντα!
      Όσο για το τελευταίο σου σχόλιο ...όλα τα λεφτά: (όλοι είναι γουρούνια…) ακούγονται ή υιοθετούνται και από γυναίκες. Δε νομίζω να τους έχουν γνωρίσει όλους. Εκτός εάν…
      Εκτός κι αν!

      Καλό σου βράδυ! :))
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Aπορώ... μάνα δεν έχουν? Δεν ντρέπονται να μιλάνε έτσι?
    Τα πράγματα είναι απλά, είναι 5-6 υπερ-πληγωμένα/καψουρεμένα ανώριμα, που επειδή τους φταίει το κακό τους το κεφάλι, βγάζουν τη χολή τους τοιουτοτρόπως.
    Ας σέβονταν τον εαυτό τους πρώτα για να τους σέβονταν κι οι άλλοι, και τότε μάλλον δε θα είχαν τόσο μεγάλο πρόβλημα με τις γυναίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε χαίρομαι απίστευτα να διαβάζω τε΄τοιες απόψεις από νέα παιδιά, την ελπίδα αυτού του τόπου!
      Χίλια μπράβο!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Θέλω να πιστεύω πως οι περισσότεροι, αλλά και οι περισσότερες που λένε κάτι ανάλογο για τους άντρες δεν το πιστεύουν..απλά εκτονώνουν το θυμό τους..και είναι μόνο λόγια!
    Για όσους το πιστεύουν τι να πω...δε νομίζω να τους λείπει μόνο η παιδεία..τους λείπουν πολλά άλλα που δεν έρχονται με την παιδεία...π.χ. η αγάπη δε μαθαίνεται στα βιβλία...αυτή τη βιώνεις και τη δίνεις...αν δεν έχεις μάθει να αγαπάς και να σε αγαπούν σαν παιδί..πάει το τρένο!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγάπη και παιδεία όντως Μαρία μου! Με την παιδεία δεν εννοούμε τα βιβλία και τις γνώσεις φυσικά, αλλά την αγωγή!
      Καλό βράδυ!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Όλα τα εννοούμε, αλλά αν δεν έχουν γνωρίσει αγάπη και δεν έχουν μάθει να αγαπούν τενεκέδες θα είναι όση παιδεία κι αν πάρουν κάποιοι!

      Διαγραφή
    3. Σωστή η παρατήρησή σου για την αγάπη! Το μεγαλύτερο φάρμακο για όλα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Ωραία λέξη! Μ' αρέσει που τη διάλεξες.
    Τις επαγγελματίες τις σέβομαι.
    Μαγκιά τους γιατί θέλει πολλά κουράγια να βγεις στο πεζοδρόμιο.
    Τις ερασιτέχνιδες του είδους, τις απεχθάνομαι.
    Όσο για τα συμπαθή δίποδα που ζουν ανάμεσά μας & θεωρούν πως το κέντρο της γης βρίσκεται στο χαμηλό τους υπογάστριο, τους λυπάμαι.
    Αριστέα μου αλλοίμονο στις και στους "δήθεν", που το παίζουν καθωσπρέπει, μα στο βάθος είναι η χειρότερη εκδοχή μιας πουτάνας. Στην ψυχή...

    Φιλιά πολλά και μπράβο για την ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να σου πω ότι στην αρχή τη φοβήθηκα!
      Αλλά είπα θα την πάρω κι ας μου βγει και σε κακό!
      Φταίει πολύ το περιβάλλον το εργασιακό μου (αυτοί με τους οποίους έρχομαι τακτικά σε επαφή) κι από κει αντλώ τους προβληματισμούς μου κυρίως!
      Καλύτερα δεν θα μπορούσες να το θέσεις για τα δίποδα που θεωρούν ομφαλό της γης το φαλλό τους!
      Τα σέβη μου και την αγάπη μου!

      Διαγραφή
  13. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας, συμφωνώ και επαυξάνω! Εννοείται ότι το πρώτο λιθαράκι πρέπει να το βάλει η οικογένεια, αυτή δίνει και καλλιεργεί τις αξίες στο παιδί και αυτή οφείλει να το κάνει με το σωστό τρόπο. Έχω υπόψη μου και κάτι μητέρες που καλλιεργούν αυτή την άποψη στους γιους τους, πρέπει να σου πω, κι αυτό γιατί φοβούνται μήπως τους χάσουν αργότερα από καμιά μελλοντική, καπάτσα νύφη...

    Πάμε τώρα στα... λοιπά φλέγοντα ζητήματα (μου έδωσες πάτημα να ξεσπαθώσω τώρα):
    - Αυτοί που λένε "πουτάνες" όλες τις γυναίκες, προφανώς εννοούν και τη γυναίκα από την οποία βγήκαν στη ζωή, μιας κι αυτή γυναίκα είναι. Ή μήπως όχι;
    - Αυτοί που το λένε, να τους φυλάει ο Θεός να μη γεννήσουν κορίτσια... και μετά έρθει ένας "μάγκας" όταν ενηλικιωθούν και πει τα ίδια για τις κόρες τους. Τροχός είναι και γυρίζει...
    - Αυτοί που το λένε, φαντάζομαι είναι όλοι μοναχοπαίδια και δεν έχουν αδερφές στην οικογένεια...

    Λοιπόν, πάντοτε οργιζόμουν με αυτή την άποψη (δε φαίνεται;) κι από ένα σημείο και μετά κατέληξα: είμαι αυτό που είμαι (ως γυναίκα και ως άνθρωπος) κι εγώ ξέρω τι είμαι... άρα, ό,τι νομίζει ο άλλος, ποσώς με απασχολεί!!

    Πολύ ωραία ανάρτηση, ευχαριστώ που μου έδωσες το βήμα να ξεσπαθώσω! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλη μου τα φλέγοντα ζητήματα σου είναι όντως φλέγοντα και χαίρομαι που τα έθεσες που ξεσπάθωσες κι εκτονώθηκες!
      Έτσι ένιωσα κι εγώ χτες βράδυ!
      Φιλάκια κοπέλα μου!

      Διαγραφή
  14. Εντάξει όλα, αλλά έχω δυο απορίες:
    1) Γιατί δεν υπάρχει η αντίστοιχη λέξη του "μισογύνη";
    2) Η ζωή γιατί είναι πουτάνα και δεν είναι καριόλα;;;
    Ανέκδοτο είναι αυτό: -Ρε, τι την θέλεις αυτή; Αφού είναι πουτάνα! -Καριόλα είναι ρε! Πηγαίνει με όλους η πουτάνα, εκτός από εμένα η καριόλα!!

    *Σόρρυ για το λεξιλόγιο, αλλά δεν γινόταν αλλιώς! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Μα κάτι απορίες που έχεις κι εσύ καλή μου αχαχαχα!
      έδωσες την εύθυμη νότα σήμερα!
      Να'σαι καλά ξανθομαλλούσα μου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Απορίες, απορίες, κανείς δεν μου απαντά ποια είναι (και γιατί δεν υπάρχει) η αντίστοιχη λέξη του "μισογύνη"! Μ' αυτήν την απορία θα πάω..για ύπνο!!!
      Φιλούθκια!

      Διαγραφή
    3. Πες μου ποια είναι η αντίστοιχη αρσενική της πουτάνας!
      αχαχαχ!
      Φτωχό το λεξιλόγιο; Ή κάποιες λέξεις εφευρέθηκαν από άντρες μόνο;

      Διαγραφή
  15. Συμφωνώ με όλα!
    αυτές οι γενικεύσεις είναι εξοργιστικές!!!2013 και ακόμη ακούμε τέτοιους χαρακτηρισμούς!!ΕΛΕΟΣ!!
    Φιλάκια πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δέσποινα!
      Πραγματικά έλεος!
      Χαίρομαι που ενώσαμε τις φωνές μας!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Άνδρες ερωτικά απογοητευμένοι, πληγωμένοι και αδικημένοι(κατά την άποψη τους) από γυναίκα ξεσπούν με αυτόν τον πρωτόγονο τρόπο.
    Το επόμενο βήμα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο μισογυνισμός, αν βέβαια είναι σε θέση να καταλάβει ένας τέτοιος τύπος άνδρα, τι σημαίνει μισογυνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωραία επιλογή λέξης Αριστέα μου... Πάντα με ενοχλούσαν τέτοιες γενικεύσεις... Πληγωθήκαμε από μερικούς/μερικές και τους παίρνει η μπάλα όλους...
    Με τους εαυτούς μας αναρωτηθήκαμε ποτέ αν είναι όλα σωστά???
    Μας έδωσες τροφή για σκέψη και αφορμή για εκτόνωση!!!
    Καλό βράδυ κορίτσι μου... Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Φωτεινή μου!
      Να'σαι καλά!
      αυτός ήταν ο στόχος μου, ο προβληματισμός!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  18. Και λέω τι λέξη διάλεξε..
    Στις τελευταίες σου παραγράφους τα λες όλα όσα ήθελα να πω, όταν ένας ξεστομίζει τέτοιες γενικεύσεις παντός τύπου, τότε μπορείς να δεις και ποια είναι τα όρια της νοημοσύνης του. Κάθε μονάδα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση άσχετα αν προερχόμαστε από την ίδια "πηγή". Είναι τεμπελιά του νου νομίζω και στεγανοποίηση, κάτι σαν να μπαίνουμε στον αυτόματο πιλότο και να βάζουμε μέσα σε πλαίσια και καρδάκια κατά δεκάδες και χιλιάδες τα είδη για να μη μπούμε στη διαδικασία να τα δούμε ξεχωριστά και κάψουμε κανένα κύτταρο...
    Ο καθένας με τα "εργαλεία" του λοιπόν κρίνει.

    Σε φιλώ πολύ Αριστέα μου, σε απόλαυσα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε! Φοβήθηκα μήπως ένα σοκ αρχικά το παθαίνατε αλλά τη τόλμησα τη λέξη καθώς γιατί μου έδωσε βήμα να πω πράγματα που ήθελα!
      Τα είπες πολύ όμορφα και κρατάω το τελευταίο: καθένας με τα "εργαλεία" του λοιπόν κρίνει!
      Φιλάκια κοριτσάρα μου! ♥

      Διαγραφή
  19. Πουτάνες... (ιταλική λέξη!)

    Εγώ αυτό που βλέπω είναι το εξής περίεργο, κι ας μην αρέσει:

    - Πολλοί άντρες παθιάζονται και κυνηγάνε τις «πουτάνες» (όχι τις ιερόδουλες) στη ζωή τους κι ας γνωρίζουν ότι δεν θα τους βγει σε καλό.
    - Πολλές γυναίκες μη δουν ρεμάλι, τρέχουν από πίσω του σαν τα σκυλάκια και ας τις ξεφτιλίζει εντελώς...
    - Τα καλά παιδιά (άντρες & γυναίκες) μένουν στα αζήτητα... (Είναι τα άτομα που ακούνε συχνά φράσεις τύπου «είσαι υπέροχος άνθρωπος αλλά...», «εσύ αξίζεις πολύ περισσότερα αλλά η καρδιά μου είναι αλλού» κ.α. Άσε που είναι τα εύκολα θύματα όσων θέλουν απλά να περνάνε την ώρα τους!)

    Είναι λοιπόν όλες οι γυναίκες «πουτάνες»; Μου είναι αδιάφορο! (Όπως δεν ασχολούμαι με τον κάθε συνθηματικό βερμπαλισμό του φέσιμπουκ.) Κάμποσες είναι! Αφού τέτοιες θέλουν κάμποσοι... Αλλού είναι το κακό:
    Ότι αν πλησιάσω κάποια (όχι στο επίπεδο φιλίας) δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι ή όχι «πουτάνα»! Οπότε υποχρεωτικώς κρατώ τις αποστάσεις μου!

    Υ.Γ.1 Στο φέσιμπουκ υπάρχουν άλλοι που βάζουν ότι λαλακία τους κατέβει, άλλοι που βάζουν τραγούδια ή πολιτικά βίντεο και άλλοι που βάζουν χιούμορ. Τους πρώτους προσπέρνα τους! Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω...

    Υ.Γ.2 Κάπου έπεσε το μάτι μου στο ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη λέξη για τους άντρες. Λάθος! Στην ιταλικής καταγωγής «πουτάνα» για τις γυναίκες, υπάρχει το γαλλικής καταγωγής ζιγκολό (gigolos) για τους άντρες. Από ξενομανία πάμε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Σε ευχαριστώ πολύ γιατί ως άνδρας μου έδωσες μεγάλη χαρά με το σχόλιο σου αυτό.

      Να προσθέσω εδώ κάτι που διάβασα χτες στο φέις...από τα τσιτάτα που πολυκυκλοφορούν αλλά μου άρεσε:

      (copy paste το παρακάτω)

      Πρέπει να διδάξουμε στις κόρες μας να διακρίνουν ανάμεσα: του άντρα που την κολακεύει και του άντρα που τη φιλοφρονεί. Του άντρα που ξοδεύει χρήματα γι' αυτήν και τού άντρα που επενδύει σ' αυτήν. Του άντρα που τη βλέπει ως ιδιοκτησία και του άντρα που τη βλέπει ως σύντροφο. Του άντρα που την ποθεί και τού άντρα που την αγαπά. Τού άντρα που πιστεύει ότι είναι δώρο γι' αυτήν και τού άντρα που πιστεύει ότι είναι δώρο για εκείνον. Και έπειτα, να διδάξουμε στους γιους μας πως να γίνουν τέτοιου είδους άντρες...

      Καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  20. Συμφωνω με τα σχολια κ χαιρομαι που απαντησαν τοσοι κ μαλιστα κ αντρες γιατι τελικα πιστευουμε στη γνωμη τους κ μας αρεσει να την ακουμε ακομη κ αν δεν συμφωνουμε παντα!
    Η δικη μου καταθεση ειναι οτι τα τελευταια χρονια εζησα στο πετσι μου τι θα πει "πουτανα στην ψυχη" κ ειναι το χειροτερο ειδος γυναικας τελικα!! (τις ιεροδουλες τις σεβομαι πολυ περισσοτερο)
    Πολλες φορες εφτασα να ντρεπομαι που ειμαι γυναικα κ με τσουβαλιασαν σαν τετοια,ολες ενα σχεδιο. Ή για οσα κανουν καποιες γυναικες απο καπριτσιο(κ αλλη ιταλ.λεξη).
    Μερικα πραγματα δεν τα αντεχει ο οργανισμος μου κ το ολοι στο ντορβα με διαολιζει!!!
    Επισης,ποσο κακο ειναι να φερεσαι τρυφερα κ ευγενικα στον απεναντι σου απλα γιατι ειναι ανθρωπος!!!!!
    Ολα θυσια στο βωμο του φαινεσθαι κ του ξερου εγωισμου;;;;

    Δεν ειναι πολυ συγκροτημενα αυτα που σου γραφω, εχω αρκετες παρεμβολες, κ ειναι μαλλον πολυ πολυ συμπυκνωμενα . Εχω κανει ομως διατριβη πανω στο θεμα,οπως πολυ αλλοι...
    Το σιγουρο ειναι οτι συμφωνω!
    Οτι κ αν ειναι αντρας ή γυναικα,οταν δεν φερεται με το σεβασμο που πρεπει σε αυτον που εχει απεναντι του,τοτε το χανει το παιχνιδι!!!
    Δεν ειναι ολα ισωμα κ αν δεν μπορουμε να διακρινουμε τις ευαισθησιες ή τις πληγες του αλλου,ας εχουμε μια βασικα ανεκτη σταση κ θετικη προσεγγιση,χωρις να τον καταργουμε σαν οντοτητα!

    Καλο σ/κ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όσα κατά διαστήματα έχεις αφήσει κι από όσα λες σήμερα έχω καταλάβει στο περίπου πολλά!
      Πρέπει να έχεις φάει πολύ πόλεμο στη δουλειά καρδούλα μου ε;
      Μην ανησυχείς....κολλάω τα κομμάτια και το φτιάχνω το παζλ!
      Κατανοώ!
      Φιλάκια πολλά πολλά τσουπάρα μου! ♥

      Διαγραφή