Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ένας μύθος ακόμα!


Τη λένε Δανάη. Ή έτσι συστήνεται τουλάχιστον μέσα από το μισάνοιχτο παράθυρο, καθώς σκύβει για τα διαδικαστικά. Στριμώχνεται λες κι είναι γκισέ ταμείου, μα εδώ δεν θα πληρώσει. Θα πληρωθεί, έτσι και κλείσει τη συμφωνία. Ερωτήσεις κοφτές. Απαντήσεις στον ίδιο τόνο. 
Το αλισβερίσι στέφεται με επιτυχία. Το αυτοκίνητο μαζί με τη Δανάη εξαφανίζεται στο επόμενο στενό.
"Αν κάνουμε γρήγορα ίσως προλάβω άλλον ένα" σκέφτεται η Δανάη που μετράει τα νυχτοκάματα στο κεφάλι της, για να ξεχάσει το ιδρωμένο σώμα που αγκομαχάει σαν πληγωμένο ζώο πάνω της!"
Τα ξημερώματα, στο υγρό της κενοτάφιο, θα μετρήσει τα λεφτά, θα τα φυλάξει με προσοχή και θα πέσει ξερή, σε ύπνο βαθύ. 
Έτσι είναι η ζωή της τα τελευταία τρία χρόνια. 
Δεν έχει περάσει τα είκοσι, μα το έντονο μακιγιάζ τη δείχνει πολύ μεγαλύτερη. Θα την πεις πουτάνα. Εύκολα. Μα δεν θα μάθεις ποτέ την ιστορία της. Ούτε θα στη πει. Δεν αναμασάει ιστορίες για την άτιμη την κοινωνία και τη σημαδεμένη της τράπουλα. Σιωπηλά υπομένει.Και περιμένει....
Θα ξυπνήσει το απόγευμα και θα φύγει βιαστικά. Με το ίδιο μακιγιάζ ξεχασμένο στο πρόσωπό της. Με ένα αρκούδο στο χέρι ψάχνει απεγνωσμένα για ταξί.
Κι εκεί, πέφτει πάνω της η Ντόρα. Μαλλί κομμωτηρίου, άψογο βάψιμο, όλα προσεγμένα. 
Θα προσέξει τη Δανάη, με τα μαυρισμένα από το μακιγιάζ μάτια, γιατί της "κλέβει" το ταξί! 
"Πουτάνα"! μουρμουράει από τα σφιγμένα της δόντια, η Ντόρα και βλαστημάει τη τύχη της καθώς θα παιδευτεί να βρει έπειτα ταξί.
Όταν καταφέρει και γυρίσει σπίτι, θα τηλεφωνηθεί με τη φίλη της. Θα μιλήσουν για το τι θα βάλουν απόψε, "Πάει η φούξια γόβα ρε με το καινούργιο μου φουστάνι;! Ναι; Ωραία!.... Β.Π. ; Τέλεια..... Θα είναι κι ο Τζίμυ; Γουστάρω!" 
Το βράδυ θα κάνει θραύση μέσα στο κίτρινο μικροσκοπικό φουστανάκι της. Θα λικνιστεί άψογα για χάρη του Τζίμυ πάνω στη μπάρα. Και θα φύγει μαζί του μέσα στο υπέροχο κάμπριο ασημί εργαλείο του!
Θα νιώθει υπέροχα που γράπωσε την ευκαιρία από τα μαλλιά με τον φραγκάτο Τζίμυ, από τα βόρεια προάστεια. "Επιτέλους! Ανατροπή στη γκαντεμιά μου". σκέφτεται! Και θα ξεχάσει αμέσως και τα νεύρα και την κοπέλα με το άθλιο ντύσιμο και το ξεφτισμένο μακιγιάζ.
Τη κοπέλα  που της έκλεψε το ταξί, με έναν αρκούδο στο χέρι.Τη Δανάη που δεν μιλάει. Μόνο υπομένει.
Δεν θα μάθει ποτέ τον προορισμό της. 
Δεν θα τη δει ποτέ να φτάνει στο Χατζηκυριάκειο. Δεν θα τη δει να παίρνει αγκαλιά το μικρό της αγγελούδι,να προσπαθεί να το χορτάσει, να  αναπληρώσει τις απουσίες. Δεν θα δει το δάκρυ που κυλάει καθώς μπαίνει ξανά στο ταξί για να γυρίσει πίσω στο σιωπηλό της μαρτύριο.
Και δεν θα μάθει ποτέ, ότι πουτάνα δεν είναι αυτή που πουλάει το κορμί της, για να πάρει πίσω το παιδί της!
Μύθος, από τους πολλούς που κυκλοφορούν για να κοιμάται ήσυχη η κάθε Ντόρα που ξεπουλάει τη ζωή της πάνω σε μπάρες κι άσκοπα ξενύχτια!

Αυτό είναι το αναμνηστικό της τρίτης θέσης (που με μεγάλη μου τιμή μοιράζομαι με τη Μαρία μας από το mytripsonblog ) που κέρδισα στο 11ο Παιχνίδι με τις Λέξεις, στο μπλογκ TEXNIS STORIES.

Και ναι είναι αλήθεια! 
Αυτά τη φορά δεν γλεντάω με τη ψυχή μου γιατί "επατώσαμεν", όπως άλλες φορές. Αυτή τη φορά χαμογελώ γλυκά, γιατί η ιστορία μου τιμήθηκε με τη ψήφο αρκετών αναγνωστών και τους ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου.

Ευχαριστώ θερμά όμως τη Μαρία Κανελλάκη γιατί χωρίς να το ξέρει είναι αυτή που μου είχε πρωτοβάλει την ιδέα όταν έγραφα για το 24 Day Challenge στο Π μου για τις Πουτάνες και την Αγριμιώ μας που το θέμα με τις ανάδοχες οικογένειες που έχει σκαλίσει (και πολύ καλά κάνει) με έκανε να θέλω να θίξω το θέμα για τα παιδιά που βρίσκονται κλεισμένα μέσα σε Ιδρύματα καθώς οι γονείς αδυνατούν να τα ζήσουν.

Τα παιδιά αυτά μένουν στα Ιδρύματα (όπως το Χατζηκυριάκειο, το Ζάννειο, το Μητέρα, κ.α.) μέχρι οι γονείς να μπορούν να τα πάρουν πίσω. Δεν είναι ορφανά πια όπως τα έχουμε στο μυαλό μας, καθώς οι εποχές έχουν αλλάξει, αλλά αρκετά ίσως είναι εγκαταλειμμένα .Κι όσο καλό κι αν είναι ένα Ίδρυμα δεν παύει να είναι Ίδρυμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια που μας είπαν στη σχολή μου (Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας) με το καλημέρα σας, "ακόμα κι η χειρότερη οικογένεια είναι καλύτερη από το καλύτερο Ίδρυμα".

Είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι όλο και περισσότερες οικογένειες αφήνουν τα παιδιά τους σε Ιδρύματα, γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν. "Ξεχασμένα θύματα της κρίσης της ευρωζώνης" τα αποκαλεί ο Ian Birrell της εφημερίδας Daily Mail η οποία έκανε εκτενές ρεπορτάζ στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής 
Επικαλούμενος στελέχη φιλανθρωπικών οργανώσεων και ιδρυμάτων σημειώνει ότι έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των παιδιών που μεγαλώνουν μακριά από την οικογένειά τους λόγω οικονομικής στενότητας. Όλο το άρθρο το βρίσκεις εδώ

Σε αυτές τις περιπτώσεις έρχεται ο θεσμός των Ανάδοχων οικογενειών να βοηθήσει σημαντικά. Οι Ανάδοχες οικογένειες μπορούν να φιλοξενούν για όσο διάστημα χρειαστεί κάποιο παιδί, προσφέροντας του πολύ περισσότερα από ένα ψυχρό Ίδρυμα. Πρόσφατα ανακάλυψα πώς μια αξιαγάπητη μπλόγκερ εδώ και εννέα χρόνια το έχει κάνει αυτό πράξη, έχοντας παράλληλα και τη δική της οικογένεια. Εκτός από θαυμασμό και εκτίμηση για την ίδια και την οικογένειά της πλέον έχω γεμίσει ελπίδες...

Ναι υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι...

Καλή σας μέρα!
Καλό Σαββατοκύριακο!
@ριστέα
____________________________________________________________

Παραλειπόμενα: Αυτή δεν είναι η πρώτη ιστορία που έγραψα για το παιχνίδι, αλλά η δεύτερη. Η πρώτη είχε γραφτεί μέσα σε μισή ώρα από τη στιγμή που δόθηκαν οι λέξεις στον αέρα. Ήμουν ικανοποιημένη αρκετά και την άφησα στην άκρη περιμένοντας να βρω χρόνο για να τη γράψω και στον υπολογιστή.( Κι είναι η αλήθεια ότι δεν βιαζόμουν καθόλου). Κι ένα βράδυ μου έρχεται στον ύπνο η ιστορία της Δανάης.Που στην αρχή τη σκέφτηκα ως Δάφνη. Αλλά μου άρεσε σημειολογικά ,το όνομα Δανάη. Σηκώνομαι μέσα στα σκοτάδια, και με ελάχιστο φως έγραφα τις σκέψεις μου όπως έρχονταν, σχεδόν με κλειστά μάτια για να μην τις χάσω. Ε μετά μου πήρε πόσες μέρες μέχρι να αποκρυπτογραφήσω τις μουντζούρες μου!
Και το καλύτερο; όταν επιτέλους τα κατάφερα διαπίστωσα ότι δεν υπήρχαν μέσα οι 5 λέξεις! Τρελάθηκα! Και τώρα τι κάνουμε; αναρωτήθηκα.... Ε κάθισα και τις πρόσθεσα με πολύ προσοχή και πολύ ράβε ξήλωνε! Κι ήταν η πρώτη φορά που λειτούργησα έτσι! 

55 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αριστέα μου! Πολλά συγχαρητήρια για το βραβειάκι σου! Διάβασα την ιστορία σου και πραγματικά είναι υπέροχη! Μπράβο σου! Καλό σαββατοκύριακο με όμορφες βουτιές! Πολλά φιλούθκια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βασιλική μου! Σε ευχαριστώ πολύ χαρά μου!
      Να'σαι καλά!
      Καλό Σαββατοκύριακο! :))

      Διαγραφή
  2. Οι ανάδοχες οικογένειες μου έχουν κλέψει την αλήτικη καρδιά μου. Και χαίρομαι πολύ που το ανακίνησες το θέμα :) Θα γράψω κι εγώ με την πρώτη ευκαιρία. Καμιά φορά, συζητάς με κάποιον και σε αγγίζει τόσο το θέμα που ΠΡΕΠΕΙ να γράψεις. Κι εγώ δεν τα πάω και τόσο καλά με τα εικαστικά και τις χειροτεχνίες... Βασίζομαι σε εσένα για τα υπόλοιπα! Χα χα.

    Σε αφήνω βιαστικά με μπόλικα αγαπόνια από την μακρινή Μελβούρνη

    ΥΓ Ότι θα έφθανε η στιγμή να γράψω πρώτη σχόλιο σε ανάρτησή σου, δεν το περίμενα! Χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, όχι, με προλάβανε πάλι! Μα καλά, πόσες ώρες έγραφα; Χα χα.

      Διαγραφή
    2. Να'σαι καλά κορίτσι μου γλυκό γιατί εσύ "ευθύνεσαι" για πολλά με την καλή έννοια! Θα περιμένω με χαρά να δω και το δικό σου θέμα! Εγώ εδώ μια αναφορά έκανα στην ουσία! Περιπτώσεις όπως της Τζίνας πρέπει να διαδίδονται και να βρίσκουν μιμητές!
      Πολλά φιλιά, να τρως μην πέσεις ξερή και να προσέχεις ναι;!
      Σε λατρεύω κοριτσάκι! ♥

      Διαγραφή
    3. Ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται! Χα χα. Κι εσύ με το κανελάκι και την Τζοάν ευθύνεστε για άλλα τόσα, κι ας μη σας το δείχνω τόσο έντονα... Με την Τζίνα θα γράψουμε κάτι οι τρεις μας. Θα σας στείλω ομαδικό e-mail να το συντονίσουμε το θέμα! Ήταν άλλο ένα όμορφο δώρο γενεθλίων, ένιωσα σαν να το έπαιρνα εγώ το βραβειάκι! Μπόλικα αγαπόνια από το ξενιτεμένο σας :)

      Διαγραφή
    4. Α! Τι όμορφα κοριτσάκι μου! οκ!
      Θα περιμένω!
      Αγαπιόνια όπως λαμπιόνια;;;;; αχαχαχα!
      Πολλά τότε ...αγαπιόνια! :)))

      Διαγραφή
  3. Τον καιρό που πήγαινα καθημερινά να δω τον Παναγιώτη, τον καιρό της "προσαρμογής", έβλεπα μια νέα κοπέλα να έρχεται κι εκείνη να βλέπει ένα κοριτσάκι του ιδρύματος.
    Ήταν λίγο ψυχρή μαζί του, με ύφος "ουφ τώρα κι εσύ" και την παρατηρούσα γιατί μου έκανε εντύπωση.
    Αναρωτιόμουν γιατί το κάνει αν δεν την ευχαριστεί, αν δεν γεμίζει την καρδιά της.
    Κάποια στιγμή τη ρώτησα "παιδί σου είναι" και μου απάντησε κοφτά "όχι".. πρέπει να την κοίταξα περίεργα γιατί βιάστηκε να το καλύψει λέγοντας "βέβαια είναι σαν παιδί μου, τί σημασία έχει η γέννα"... και άλλα τέτοια.
    Μετά από μέρες κι εντελώς συμπτωματικά μια βρεφοκόμος που την ρώτησα αν η εν λόγω κοπέλα ήταν κι αυτή ανάδοχη γονιός μου είπε πως ήταν η μητέρα του παιδιού!!!
    Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί αποποιήθηκε το παιδί της σε μια άγνωστη, στον συγκεκριμένο χωρο και για ποιό λόγο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Τζίνα μου! Σίγουρα υπάρχει κι αυτή η περίπτωση. Του γονέα που απορρίπτει. Του γονέα που εγκαταλείπει. Του γονέα που κακοποιεί! Του γονέα που ντρέπεται!

      Όπως υπάρχει κι η περίπτωση κι η περίπτωση της μάνας που αφήνει με σπαραγμό ψυχής το παιδί της εκεί γιατί δεν έχει που αλλού να το προστατέψει!
      Τον καιρό που σπούδαζα κάναμε επισκέψεις σε όλα τα ανάλογα ιδρύματα. Έμαθα εκεί λοιπόν για τις ανήλικες μητέρες που έμεναν έγκυες σε τρυφερή ηλικία κι οι γονείς τους τις απέρριπταν και τις έδιωχναν από το σπίτι. Σε τέτοιες μητέρες έρχεται το ΜΗΤΕΡΑ να προσφέρει ότι δεν τους έδωσαν οι οικογένειες τους. Πολλές τα εγκαταλείπουν για πάντα δίνοντας τα για υιοθεσία, άλλες όμως αναγκάζονται κι αφήνουν τα παιδιά για να δουλέψουν ώστε κάποια στιγμή να μπορούν να τα πάρουν πίσω!
      Σε μια τέτοια περίπτωση βασίστηκε η ανάπτυξη της ηρωίδας μου!
      Νομίζω ότι η ιστορία της είναι πέρα για πέρα αληθινή!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Αριστέα μου! Διάβασα την ιστορία σου πρώτη φορά τωρα και είναι πραγματικά υπέροχη! Τα συγχαρητήριά μου για το βραβείο.

    Θέλω να πω το εξης πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό.. Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες στους ανθρώπους.. και απορώ γιατί το κάνουν οι περισσότεροι. Ίσως έτσι τους βοηθάει περισσότερο να έχουν τακτοποιημένα τα πάντα στο μυαλό τους, να μην ξεφεύγει τίποτα πέρα του οπτικού τους πεδίου που φροντίζουν να μην ξεφεύγει από τις παρωπίδες που οι ίδιοι έχουν βάλει..

    Σχετικά με τις ανάδοχες οικογένειες, πραγματικά είναι ένα μεγάλο θέμα. Χρειάζεται βάθος ψυχής για να είσαι μάνα σε παιδί που δεν γέννησες και θεωρώ οτι οι ευθύνες που νιώθεις είναι μεγαλύτερες, ειδικά αν σκεφτείς το ενδεχόμενο οτι στις περισσότερες περιπτώσεις στην ουσία φέρνεις ένα παιδί στην ζωή σου που ήδη έχει διανύσει τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα γλυκό μου κορίτσι!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να'σαι καλά!
      Το πιο εύκολο είναι να ασχολούνται με τους άλλους πιστεύω γιατί έτσι ξεφεύγουν από το να ψυχοπλακωθούν από τα δικά τους χάλια!
      Νομίζω ότι στην αναδοχή και στην υιοθεσία φαίνεται το μεγαλείο ψυχής! Κι οι γονείς της καρδιάς είναι πολλές φορές καλύτεροι από πολλούς φυσικούς γονείς!
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Αριστεααα μου ποσο χαρουμενη ειμαι που συνεβαλλα στην τριτη θεση που πηρε η ιστορια σου. Ηταν ρεαλιστικη, συγκινητικη και καλογραμμενη. Με αγγιξε σαν ανθρωπο και σαν μανα φυσικα.
    Μετα απο λιγες μερες ηρθε και η αναρτηση της Τζινας για τον μικρο θλιμμενο της Παναγιωτη που τωρα ειναι ενας μεγαλος και ευτυχισμενος Παναγιωτης. Μπραβο στη Τζινα τη Λιονταρινα και σε καθε Τζινα που δινει την ψυχη της σε αυτο το τοσο μεγαλοκαρδο εργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μου το! χεχε το είχα δει και πηδούσα από τη χαρά μου! Ήξερα ότι με τη λήξει του Παιχνιδιού άσχετα από την κατάταξη μου θα ήσουν χαρούμενη που με ψήφισες! Το σκέφτηκα ότι πρέπει να σε άγγιξε σαν μάνα! Και σε καμαρώνω, μανούλα! ♥
      Καλά, τι να λέμε για την Τζίνα! Καταπληκτικός άνθρωπος! Η πράξη της με έχει κατασυγκινήσει!
      Φιλάκια Δημητρούλα μου!
      Καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Αριστέα μου
    Συγχαρητήρια για την διάκριση. Η ιστορία σου είναι μέσα από τη ζωή βγαλμένη. Μπράβο!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ελένη μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ χαρά μου, να'σαι καλά!
      Φιλάκια πολλά! :))

      Διαγραφή
  7. Γεια σου Αριστέα μου:)
    Συγχαρητήρια για το βραβείο!!!
    Πολύ ωραία η ιστορία σου.
    Με συγκίνησε...τόσο αληθινή...
    Μπράβο!

    Καλό Σαββατοκύριακο, φιλάκια:)

    ΥΓ Ξέρεις τίποτα για το google reader που λέγεται θα σταματήσει να λειτουργεί 1η Ιουλίου;; Εχω πανικοβληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα γλυκό μου κορίτσι! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Να΄σαι καλά!
      Καλό υπόλοιπο ΣΚ και σε σένα!

      Για το google reader αναμένω να δω κι εγώ αν θα ισχύσει. Έβαλα πριν καιρό το blogolovin και προσπαθώ να γράφομαι σε όλα όσα ιστολόγια το έχουν για να έχω άμεση ενημέρωση στο mail μου. Κάθε φορά που κάποιος φίλος δημοσιεύει κι έχω γραφτεί μου έρχεται mail
      Από κει πέρα ευελπιστώ να λειτουργήσει το σύστημα παρακολούθησης που έχω κάτω χαμηλά στο μπλογκ μου, με τα ιστολόγια που με ενδιαφέρουν άμεσα. Άμα χαθεί αυτό θα στεναχωρηθώ πολύ γιατί αυτό τον καιρό που δεν προλαβαίνω είναι η άμεση ενημέρωση μου!

      Βοήθησα;

      Διαγραφή
  8. Αριστέα μου καλημέρα! Συγχαρητήρια για την τρίτη θέση..! Ήταν όλες οι ιστορίες πολύ αξιόλογες και δυσκολεύτηκα να ψηφίσω τρεις.. Η δική σου ήταν στην 5άδα μου χωρίς να ξέρω ότι την έγραψες εσύ.. Για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα ότι έγραψες την Σημαδεμένη Τράπουλα, την οποία και ψήφισα! Ελπίζω την επόμενη φορά να σε..πετύχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου γλυκό, σε ευχαριστώ πολύ χαρά μου!
      Πάντα δυσκολευόμαστε όλοι να επιλέξουμε μόνο τρεις! Ειδικά όταν μας αρέσουν πολύ 5-6. Πολλές φορές όταν έχω τελειώσει αναρωτιέμαι αν αδίκησα κάποια!
      Εγώ μέχρι στιγμής στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να πετύχω τη me(maria) αχαχαχα!
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  9. Kαλο σαββατοκυριακολουλουδο,πεταλουδα μου.
    Η χαμηλη αυτοεκτιμηση οδηγει στην μη αξιοπρεπεια.
    Υπαρχουν κι αλλες λυσεις σε καποια προβληματα.
    Φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα αγριομελένια μου!
      Σίγουρα δεν επικροτώ την επιλογή της πόρνης της ιστορίας μου και κάθε πόρνης. Απλά στέκομαι με μια ευαίσθητη ίσως ματιά προς εκείνα τα κορίτσια που δεν είχαν υποστήριξη από την οικογένειά τους σε μια τρυφερή ηλικία κι οδηγήθηκαν στο πεζοδρόμιο από απόγνωση!
      Σίγουρα στη μέση μπαίνει κι η αξιοπρέπεια!
      Φιλιά πολλά! ♥

      Διαγραφή
  10. Συγχαρητήρια. Πολύ όμορφη ιστορία σου. Την ψήφισα. πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και τη ψήφισες! Να'σαι καλά! :)))

      Διαγραφή
  11. Μπραβο Αριστάκι καταπληκτική ιστορία.
    Μου άρεσε πολύ.
    Φιλιά πολλά το άξιζες το βραβείο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελενάκι μου!
      Να'σαι καλά!
      Καλό Σαββατόβραδο! :))

      Διαγραφή
  12. Χαίρομαι όταν σε φαντάζομαι χτες το βράδυ, μετά απ' τη γιορτή των γενεθλίων σου, να παίρνεις άλλο ένα δώρο, απρόσμενο ίσως και πολύ ιδιαίτερο.
    Το άξιζες και δεν αναφέρομαι στην ιστορία σου μόνο.
    Αυτά που γράφουν τα χέρια μας, είναι προϊόν της σκέψης & του συναισθηματικού μας λεξιλογίου. Κι εκεί μεγαλουργείς. Καθημερινά και ανελλιπώς, μας δίνεις μικρά μαθήματα ήθους, αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς.
    Δεν ξέρω αν αυτό βραβεύεται.
    Το ότι μεταδίδεται όμως, το καθιστά μεγαλειώδες!
    Να'σαι καλά και δηλώνω ενθουσιασμένη με τη διάκρισή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου με τιμάς αφάνταστα με τα λόγια σου και με συγκινείς! Με τίμησες και με τη ψήφο σου και χοροπηδούσα σαν κατσικάκι. Μάλιστα συνηθισμένη από τις προηγούμενες φορές πίστευα πως το θέμα μου όντας πολύ σκληρό δεν θα προτιμηθεί και πάλι. Έπεσα έξω και χαίρομαι γιατί όντως ήταν ένα ιδιαίτερο δώρο γενεθλίων!
      Συγχαρητήρια και για τη δική σου διάκριση και για το δυνατό σου λόγο!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Χοροπηδούσες σαν κατσικάκι; Χα χα. Κι εγώ την προηγούμενη φορά που κέρδισα βραβειάκι έτσι έκανα. Ειδικά όταν έλαβα το δωράκι! Χα χα. Φιλιά στη μουσούδα :)

      Διαγραφή
    3. Δύο τα χοροπηδηχτά κατσικάκια! :) :) :)
      Ανταποδίδω τα τα φιλόνια στη μουσούδα!

      Διαγραφή
  13. "Ένας μύθος ακόμα" καταρρίφθηκε, έτσι, για να μη νομίζουμε δηλαδή, πως είναι απίθανο από κει που είσαι στον πάτο τη μια, να είσαι στα ουράνια την άλλη! Είσαι το τρανότερο παράδειγμα όλων τρελοκομείο μου! Σε φιλώ γλυκά μάνα μου! :)))

    Δε σε πέτυχα ομολογώ, αλλά το "Κανελλάκη" μας το πέτυχα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρελοκομείο μου! Τι παιδί είσαι εσύ; Διάβασα το σχόλιο σου πριν λίγο στο μπλογκ της Φλώρας και με συγκίνησες βρε ξανθομαλλούσα μου: Μας αισθάνεσαι κορίτσια σου! Τι γλυκό!
      Πολλά πολλά φιλιά!
      Καλό Σαββατόβραδο! ♥

      Διαγραφή
  14. Μπράβο Αριστέα! Η ιστορία σου έχει έντονα μηνύματα.
    Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι αυτή η "σκληρή γλώσσα" ήταν δική σου. Δυστυχώς δεν την ψήφισα. Είναι δύσκολο τελικά. Σε φιλώ πολύ (και χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου, αν κατάλαβα καλά!!!) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρω μου, σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου. Καθόλου μη μου στενοχωριέσαι που δεν με ψήφισες. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Είναι όντως δύσκολο και τελικά δεν είναι αυτό που μετράει σε αυτό το παιχνίδι. Αν μετρούσε θα έπρεπε να είχα εγκαταλείψει καιρό με τόσες αποτυχίες στην πλάτη μου! Είπα αποτυχίες; Λάθος. Από τη στιγμή που βάζουμε στο χαρτί τις σκέψεις μας χρησιμοποιώντας σωστά και τις 5 λέξεις και βγαίνουμε χωρίς να ντρεπόμαστε στον αέρα προς κρίση είμαστε όλοι νικητές.
      Φιλια πολλά κορίτσι μου και χαίρομαι που είμαστε συναγωνίστριες σε αυτό το όμορφο παιχνίδι!
      Σε ευχαριστώ και για τις ευχές σου! :)))

      Διαγραφή
  15. Ωραία η ιστορία σου και το νόημα της...άξιζε την νίκη της... δεν ήταν μεσα σε αυτές που ψήφισα :(
    συγχαρητήρια να χαρείς το όμορφο δώρο της Φλώρας μας
    είναι σαν δώρο για τα γενέθλια σου η νίκη αυτή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μου το Δελφινοκόριτσο! Σε ευχαριστώ πολύ χαρά μου, να'σαι καλά! Μη στενοχωριέσαι που δεν με ψήφισες. Δεν πειράζει καθόλου. :)))
      Ναι , ναι δώρο γενεθλίων ήταν και μάλιστα πανέμορφο!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  16. Πάρα πολύ χαίρομαι που είμαστε μαζί στην τρίτη θέση..η ιστορία σου είναι πάρα πολύ ωραία και ανάμεσα σε αυτές που είχα ξεχωρίσει...μία από αυτές που αδίκησα όπως είπα και στης Φλώρας...
    Συγχαρητήρια για την διάκριση και πολλά μπράβο για την υπέροχη ιστορία!!
    Φιλάκια χαρούμενα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις χαρά! Χαρά μου ούτε εγώ κατάφερα να ψηφίσω τη δική σου αφού το όριο τρία είναι μικρό και μας κάνει να νιώθουμε ότι αδικούμε πολλές ιστορίες. Εν τω μεταξύ σκάω που δεν σε έχω πετύχει ως τώρα! :)))
      Συγχαρητήρια και σε σένα Μαρία μου!
      Πολλά φιλιά!
      Καλό Σαββατόβραδο!

      Διαγραφή
  17. Πολλή ωραία η ιστορία σου Αριστέα και πραγματικά σου ρίχνει γροθιά στο στομάχι για όλες αυτές τις ψυχές εκεί έξω που έχουν γίνει σκιά του εαυτού τους!!!Φιλάκια και συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!
      Κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ!
      Φιλάκια πολλά!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  18. Αριστεάκι μου μπράβο!!!! Χαίρομαι που βγήκες στην 3άδα, μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες σου εξάλλου! Φιλάκια πολλά, σ'ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο!! love you! :) όσο για την προηγούμενή σου ανάρτηση ήσουν και παραμένεις κουκλίτσα, οπότε ναι, τίποτα δεν άλλαξε!!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ευάκι μου! Σε ευχαριστώ πολύ κουκλίτσα μου!
      Μας λείπεις να ξέρεις και σε αγαπάμε πολύ!
      Καλά να περνάς κορίτσι!
      Και μην πέσεις κάτω από την πολλή δουλειά ε;
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  19. Συγχαρητήρια, Αριστέα. Και εις ανώτερα, που έλεγε και ο παππούς μου. Η πένα σου είναι στ αλήθεια δυνατή. Το δυνατό σου όπλο.
    ("Ο καθείς και τα όπλα του " είπεν ο ποιητής.)
    Σε φιλώ γλυκά.
    Άννα Πάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου καλημέρα !
      Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!
      Δεν ξέρω αν το έχω , αλλά τουλάχιστον το προσπαθώ!
      Φιλάκια πολλά πολλά! :)))

      Διαγραφή
  20. Κορίτσι μου, σου το είπα και στο φατσοβιβλίο, η ιστορία σου μου άρεσε πολύ! Χαίρομαι που νίκησε, και ειδικά μαζί με της Μαρίας (μιας και ψήφισα και τις δυο σας).
    Αυτή τη φορά λειτούργησες διαφορετικά, όπως αναφέρεις, και μου θύμισες εμένα. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργώ συνήθως κι εγώ: μέσα στη μαύρη νύχτα, πρώτα μου "ψιθυρίζουν" οι ήρωες την ιστορία τους και μετά έρχονται οι λέξεις.
    Θα ήθελα, να σου πω την αλήθεια, να διαβάσω και την πρώτη ιστορία σου... κι ας μην στάλθηκε στο παιχνίδι. Γιατί να μείνει στη λήθη;
    Φιλιά και τα συγχαρητήριά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Έλλη μου. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!
      Μου φαίνεται ότι θα λειτουργήσω έτσι και στο επόμενο παιχνίδι μας.
      Προς το παρόν την ιστορία θα την κρατήσω (μέχρι να βγουν οι λέξεις του 12ου παιχνιδιού. Πού ξέρεις ; Μπορεί να ταιριάζει. Αν δεν μου βγαίνει με πολύ χαρά θα τη δημοσιεύσω κι εκείνη!
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  21. Αριστέα μου,
    πολλά συγχαρητήρια για την όμορφη ιστορία σου
    και το πραγματικό ήθος που ξεδιπλώνεται μέσα απ' αυτήν.
    Ότι κι αν σε οδήγησε να την γράψεις
    ήταν τόσο δυνατό που έκανε την ιστορία σου συγκλονιστική.
    Σε φιλώ Αριστέα μου και περιμένω να δημοσιεύσεις και την άλλη ιστορία που έγραψες πάνω στις ίδιες λέξεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πασταφλωρίτσα μου! Αν δεν ήσουν εσύ και το Παιχνίδι που με τόση αγάπη φροντίζεις τίποτα δεν θα είχε γίνει. Θα έγραφα άλλα πράγματα, αλλά δεν θα ακόνιζα τόσο πολύ τη σκέψη και τη φαντασία μου! Σε ευχαριστούμε για τις ευκαιρίες που μας έδωσες τόσες πολλές φορές.
      Σε ευχαριστώ και για το δώρο που θα στείλεις !
      Φιλάκια αγαπημένη μου Φλώρα! ♥

      Διαγραφή
  22. Δυνατό! Και πολύ αληθινό!
    Μου άρεσε τελικά η επιλογή του ονόματος Δανάη..
    Πάντως συμφωνώ πως η υπερβολική ματαιοδοξία κάποιων γυναικών τις κάνει πιο πρόστυχες από εκείνες που θεωρητικά είναι...
    Συγχαρητήρια για τη θέση που πήρε η ανάρτηση!! Και για τη συμμετοχή, πάντα! :D
    Φιλάκια πολλάααα Αριστέα μου!!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομορφιά, σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!
      Να'σαι καλά! :)))
      (Κράτα γερά ναι; Ξέρεις εσύ!)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  23. Γροθιά η ιστορία σου!Συγχαρητήρια για τη νίκη σου, το άξιζες και με το παραπάνω!Μεγάλο θέμα για μένα οι ανάδοχες οικογένειες.Χρόνια παρακολουθώ το θέμα.Μάλλον και η δική μου καρδιά, τελικά είναι αλήτικη, σαν της Αγριμιώ μας και εκεί τη γυροφέρνει την επιθυμία... αλλά η απόφαση πρέπει να είναι πολύ ώριμη, περισσότερο και από αυτή που παίρνεις να φέρεις εσύ ένα παιδί στο κόσμο.Άκουσα τις αναπνοές σου, κορίτσι, το βράδυ, που ήρθε η ιδέα και τη σημείωνες τρέχοντας,μη τη χάσεις...τις άκουσα διαβάζοντας το κείμενο σου.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Γεωργία μου!
      Ξέρεις πόσες φορές έχει επαναληφθεί αυτό το βραδινό; Να ξυπνώ μες στο σκοτάδι και να γράφω ( και το πρωί να μην διαβάζονται κιόλας αχαχαχα)
      Η σκέψη μου μάλλον δουλεύει περισσότερο όταν κοιμάται!
      Φιλιά κοπέλα μου!

      Διαγραφή
  24. Συγχαρητήρια Αριστέα μου για το βραβείο...πραγματικά το άξιζες με αυτή την ιστορία σου και για μένα άξιζες και το πρώτο! Συγκινήθηκα, όχι από την ιστορία αλλά γιατί δυστυχώς πρόκειται για πραγματικότητα όπως λες και εσύ και τον τελευταίο καιρό είναι πολλοί οι γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούν να τα ζήσουν... Χιλιάδες ιστορίες και όλες τραγικές...ας βοηθάμε όσο και όπως μπορεί ο κάθενας, έστω και κάτι μικρό θα κάνει την διαφορά στην ζωή ενός παιδιού...
    Να είσαι καλά κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου! Να'σαι καλά!
      Πικρές αλήθειες ...δεν επικροτώ την επιλογή της ηρωίδας μου, αλλά τη σιωπηλή στάση της τη σέβομαι . Την επιθυμία της να κερδίσει τα αυτονόητα τη σέβομαι!
      Φιλάκια :))))

      Διαγραφή
  25. Δυνατή ιστορία, πολύ μου άρεσε!!
    Σε φιλώ! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτήν την ιστορία την αγάπησα πολύ και πίστεψα σε αυτή!
      Να 'σαι καλά!
      Φιλιά!

      Διαγραφή