Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Υπάρχει ένα χαμόγελο....


(Επειδή το βίντεο κάτω χαμηλά παίζει -δυστυχώς- αυτόματα, κλείστο αν θες
κι άνοιξέ αφού διαβάσεις την ιστορία)

Τον λένε Michael Stolzenberg κι είναι μόλις δεκατριών χρόνων. Ζει στη Φλόριντα της Αμερικής. Ένα πανέμορφο καστανόξανθο αγόρι. Χαμογελά. Σου κάνει εντύπωση αυτό το χαμόγελο. Περπατά με τη σχολική τσάντα στους ώμους και μια κάμερα τον κινηματογραφεί. "Τι ξεχωριστό έχει;" αναρωτιέσαι κι είσαι έτοιμος να πας στην επόμενη ιστορία. Δεν έχεις χρόνο για χάσιμο εξάλλου.
Στάσου... Η κάμερα εστιάζει. Ο Michael δεν έχει χέρια από τους αγκώνες και κάτω ενώ ταυτόχρονα ισορροπεί πάνω στα δυο προσθετικά του μέλη αντί για πόδια και βαδίζει χαρούμενος. Σου κάνει και πάλι εντύπωση αυτό το χαμόγελο.
"Ωραία, θες λοιπόν να μας συγκινήσεις;" μονολογείς εκνευρισμένα.
Η ιστορία του  Michael  όμως δεν είναι από αυτές που προκαλούν οίκτο. Στην τρυφερή ηλικία των οκτώ, μια βακτηριακή ασθένεια τον έριξε σε κώμα και βρέθηκε μια σταγόνα πριν από το θάνατο. Προκειμένου να του σώσουν τη ζωή, οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν χέρια και πόδια. Ο μικρός Michael δεν λύγισε. Συνέχισε τη ζωή του, τον αθλητισμό κι είναι ένα χαρούμενο αγόρι, σαν όλα τα δεκατριάχρονα. Δεν νομίζει ότι είναι διαφορετικός και δεν θέλει να αντιμετωπίζεται έτσι.
Η ιστορία θα μπορούσε να τελειώσει εδώ. Κι εσύ να μειδιάσεις "Το' ξερα! Άδικα έχασα το χρόνο μου!"
Σε σένα που έμεινες, θα σου μιλήσω για αυτό το χαμόγελο. Για το δυναμισμό αυτού του παιδιού. Για το δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβε. 
Θα σε αφήσω να δεις τον Michael με τη φαντασία σου. Να τον ακούσεις να μιλάει στη κάμερα. Αυτή, που τον κινηματογραφεί. Γιατί αυτό το αγόρι δεν είναι απλά ένα παιδί που έχασε τα άκρα του. Αυτό το αγόρι δημιούργησε έναν Οργανισμό. Ένα Ίδρυμα, με μοναδικό σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα και να δοθούν σε αυτούς που τον περασμένο Απρίλη, έχασαν κάποια από τα άκρα τους στο μακελειό του Μαραθώνιου της Βοστώνης.
Σε αφήνω να τον ακούσεις. Βάλσαμο τα λόγια του...
"Στην αρχή θα νιώθουν πολύ άσχημα. Θα έχουν χάσει κάτι, που ποτέ δεν θα πάρουν πίσω κι αυτό είναι τρομακτικό. Κι εγώ φοβήθηκα. Αλλά μόλις συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα από το να σκέφτεσαι την αυτοκτονία, ότι μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο, να μυρίσεις το γρασίδι, να χαμογελάσεις στους δικούς σου και να σου ανταποδώσουν το δικό τους χαμόγελο, θα σταματήσεις να φοβάσαι!
Τον πρώτο καιρό, θα βλέπουν τη ζωή τους κλεισμένη μέσα σε τέσσερις τοίχους. Η μικρή που στεκόταν στα κάγκελα τη στιγμή της έκρηξης κι έχασε το πόδι της θα σκέφτεται ότι δεν μπορεί να γίνει μπαλαρίνα. Το παλικάρι που έχασε και τα δύο του πόδια θα σκέφτεται ότι δεν μπορεί να τρέξει ξανά. Θα βλέπει το κενό εκεί που κάποτε ήταν τα πόδια του και πιθανόν να κλαίει. Αλλά θέλω να του πω, θέλω να τους πω ότι όλα θα πάνε καλά....
Θα πάρουμε προσθετικά μέλη και θα τους μάθω να τρέχουν.....
Θα είναι καλά, απλά ακόμα δεν το ξέρουν....
Κοιτάζει στην κάμερα και χαμογελά. Τόσο γλυκά. Τόσο γαλήνια.
Οι τελευταίες λέξεις που πατώ στα πλήκτρα, μου αφήνουν κι εμένα το ίδιο χαμόγελο.   Μπορείς να συνεχίσεις στην επόμενη ιστορία σου. Δεν θα ξεχάσεις όμως ποτέ αυτό το χαμόγελο.


Σημείωση: Ο Michael, ο 17χρονος αδελφός του Harris (που από το Σεπτέμβριο θα φοιτά στο ΜΙΤ ) κι ακόμη ένας φίλος τους, σχεδίασαν μια ιστοσελίδα, το mikeysrun, για να συγκεντρώσουν χρήματα και να υποστηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο όσους ακρωτηριάστηκαν στις επιθέσεις.  







Αυτή ήταν η συμμετοχή μου στο 12ο Παιχνίδι με τις Λέξεις, στο μπλογκ TEXNIS STORIES της αγαπημένης μας Φλώρας.

Κι αυτό το ένα από τα δύο βραβεία μου:


Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι με τίμησαν με τη ψήφο τους. Στην ουσία έδωσαν ψήφο αγάπης σε αυτό το μικρό αγγελούδι! Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να καταγράψω την ιστορία του και να σας τη μεταφέρω.
Όταν έγραψα ένα βράδυ την ιστορία μου, την έστειλα όπως έκανα κάθε φορά στην κολλητούλα μου να τη διαβάσει πρώτη. (Φυσικά και δεν ψηφίζει!) 
Μου είπε ότι η γνώμη της ήταν πως μπορούσα να γράψω καλύτερα. Πως τις προηγούμενες φορές της άρεσα περισσότερο.
Δεν ήθελα να γράψω καλύτερα. Δεν ξέρω αν μπορώ να γράψω καλύτερα. Δεν πίστευα ότι η ιστορία μου θα ψηφιστεί. Δεν με ενδιέφερε αυτό. Κι όμως την έστειλα! Γιατί ήθελα πολύ καιρό να μοιραστώ την ιστορία αυτού του παιδιού, να το δείτε έπειτα εδώ στο χώρο μου, στο βίντεο να μιλάει και να θυμάστε αυτό το χαμόγελο, όταν όλα σας πηγαίνουν στραβά!

Όταν μια μέρα δεν σας πετύχει το φαγητό ή το μαλλί, όταν ένα πρωί τσακωθείς με το σύντροφό σου για ασήμαντο αφορμή, όταν δεν σου περισσέψουν χρήματα για διακοπές, όταν δεν θα πάρεις καν άδεια για διακοπές......όταν όλα σου πάνε στραβά, ή νομίζεις ότι η τύχη έχει τσακωθεί μαζί σου....όταν... όταν...όταν... σε παρακαλώ στάσου εκείνες τις στιγμές σε ένα καθρέφτη, κάνε μια στροφή και κοιτάξου, έπειτα μέτρησε τα άκρα σου, βγες έξω και πάρε βαθιές ανάσες, τρέξε στη φύση,γύρνα πίσω και πλύνε τα πιάτα, γράψε ένα γράμμα, πάρε ένα τηλέφωνο, ράψε τη ξηλωμένη σου φούστα,πιάσε τα ζάρια στα χέρια και ρίξε τις εξάρες σου στο τάβλι, κάνε απλά πράγματα που τα θεωρείς δεδομένα κι απόλαυσε τα απλά καθημερινά σου δώρα!
Είσαι τυχερός! Πολύ τυχερός! Αλήθεια το ξέρεις;

Καλή σας μέρα
Με χαμόγελο
@ριστέα



49 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το βραβείο, μα κυρίως για τον τρυφερό τρόπο που προσέγγισες ένα τόσο ευαίσθητο θέμα!
    Χάρηκα που σε γνώρισα και που πέρασα από εδώ, φαντάζομαι πως θα τα λέμε συχνά...
    Την καλημέρα μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fri μου, καλώς όρισες!
      Σε ευχαριστώ πολύ για όλα και χάρηκα πολύ που σε γνώρισα μέσα από το όμορφο παιχνίδι της Φλώρας μας! Συγχαρητήρια κι από δω για το υπέροχο κείμενό σου που άξια διακρίθηκε αφού το χιούμορ σου "τα σπάει" στην κυριολεξία!
      Κι εγώ θέλω να τα λέμε από δω και πέρα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Κι εμένα μου άρεσε πάρα πολύ και με συγκίνησε γιατί δίνει ελπίδα! Είμαστε πολύ τυχεροί και δεν το θυμόμαστε συχνά, γιατί θεωρούμε δεδομένα πράγματα που δεν είναι...
    Συγχαρητήριααααααα!!! :D Όσο πας γίνεσαι όλο και καλύτερη! Μπράβο!!!
    Τις καλημέρες μου και πολλά φιλιάαα για ένα όμορφο σ/κ :* :* :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το αγγελάκι μου! :)))
      Σε ευχαριστώ πολύ καρδούλα μου!
      Να'σαι καλά και να απολαμβάνεις καθημερινά τα δώρα που σου δόθηκαν απλόχερα ♥
      Φιλιά πολλά!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  3. Μα πόσο γρήγορη είσαι πια;; :) Συγχαρητήρια για την ιστορία που μοιράστηκες και για τον τρόπο που την παρουσίασες! Επιτέλους μια φορά χωρίς να μαντέψω την ψήφισα!Καλό σαβ/κο Αριστέα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου! Ήσουν η πρώτη μου ψήφος!Το θυμάμαι που το είδα και χάρηκα πολύ! :))) Κυρίως γιατί ήξερα πως μετά την αποκάλυψη θα χαιρόσουν κι εσύ !
      Φαίνομαι γρήγορη; Η δημοσίευση ήταν έτοιμη από τη στιγμή που την έστειλα! Πρόσθεσα το βραβείο (και το τελευταίο κομμάτι της δημοσίευσης) γιατί δεν το περίμενα (ειδικά μετά την απογοητευτική δήλωση της κολλητής μου αχαχαχαχα η οποία μετά μου ζητούσε διαρκώς να της πω πώς να μπει να ψηφίσει....δεν την άφησα φυσικά) και να'μαι!

      Τόσο απλά! Όλα τα ωραία είναι απλά αν το καλοσκεφτείς....

      Φιλιά και τεράστια αγκαλιά!

      Διαγραφή
  4. Αριστέα μου τί όμορφη και ελπιδοφόρα δημοσίευση!!!!πολλά πολλά μπράβο!!φιλάκια :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου, σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!
      Να'σαι καλά!
      Φιλιά πολλά!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  5. Μακαρι να βοηθησουν-ουμε οχι μονο ο΄τι προβαλλεται
    αλλα κι ο΄τι δεν δυναται να βοηθηθει και πεταγεται στα σκυλια(Ακροτηριασμοι απο βομβαρδισμους σε Αφγανισταν-Συρια και αλλες τοοοσες λοιπες-λυπες χωρες)σαν περιττο μεζικλικι των Αμερικανων.
    Ας γινει παγκοσμιοποιηση της ανθρωπιας!

    Καλημερολουλουδιασμενο Σαββατοκυριακο,ματια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σταθώ στο σχόλιο σου πολύ!
      Εννοώ ότι το σέβομαι απόλυτα και καμαρώνω που σε έχω γνωρίσει κι έχω καθημερινή αλληλεπίδραση μαζί σου!
      Είσαι φως ( κι ας στα μαύρα σκοτάδια το μπλογκ σου)
      Είσαι αγάπη όλη κι ένα τεράστιο δώσιμο!
      Σε λατρεύω πραγματικά κι εύχομαι το φθινόπωρο να σε συναντήσω κι από κοντά!
      Φιλί τεράστιο!
      Καλό Σαββατοκύριακο καρδούλα μου!

      Διαγραφή
  6. Πριν γίνω μέλος σου, διάβαζα τις αναρτήσεις σου, τα σχόλια σου κι ολοένα ανακάλυπτα μια διαφορετική στόφα ανθρώπου. Αυτή, που στις μέρες μας θεωρείται ανύπαρκτη και ουτοπική. Χαίρομαι που διαψεύδεις τους δύσπιστους Αριστέα μου. Έχεις μια μοναδικότητα στην προσέγγιση των θεμάτων σου, όσο ευαίσθητα κι αν είναι. Χρειάζονται κι αξίζουν τέτοιες αναφορές, δίνουν πραγματικά μαθήματα ζωής! Έχω κάνει κι εγώ μια αναφορά για τη "Δύναμη μυαλού και ψυχής" στο άλλο μου blog: http://viewfame.blogspot.gr/, επηρεασμένη από παρόμοιο θέμα. Δυστυχώς όσο και να το θέλω δεν έχω χρόνο για πολλά πράγματα ταυτόχρονα και δεν γράφω όσο συχνά θα ήθελα εκεί. Μακάρι να μη διαρραγεί (με την κρίση) το αίσθημα αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο μας!
    Φιλιά και Καλό Σ/Κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου το σχόλιο σου με κάνει να κοκκινίζω, αλλά ταυτόχρονα να πετάω από χαρά!
      Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα υπέροχα λόγια σου!
      Να'σαι καλά κοπέλα μου!
      Θα επισκεφτώ μέσα στην ημέρα και το άλλο σου μπλογκ ( το οποίο κι αγνοούσα).
      Φιλιά πολλά!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  7. Ναι, συγχαρητήρια για την επιλογή σου
    μα φυσικά και για την βράβευσή σου..
    Ο αγώνας δικαιώθηκε χάρη σε ένα χαμόγελο! ;)
    Τα σέβη μου Αριστέα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταίε μου δεν έχω λόγια!
      Με τιμάς αφάνταστα!
      Φιλιά πολλά!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  8. Καλό μεσημέρι, Αριστέα μου.
    Κάτι τέτοια χαμόγελα είναι που κάνουν τη γη να γυρίζει και τις καρδιές μας να μην το βάζουν κάτω.

    υγ: Συγχαρητήρια και για το βραβείο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι όμορφα που το είπες Σεβάχ μου!
      Σε ευχαριστώ που παρά το φορτωμένο σου πρόγραμμα βρήκες χρόνο και πέρασες από δω!
      Φιλιά πολλά!
      Καλό Σαββατοκύριακο!

      ΥΓ: Από το βραβείο περισσότερο μου άρεσε που η ιστορία δεν πέρασε στο ντούκου! Αυτό! Αυτό λάτρεψα!

      Διαγραφή
  9. Τα είπες όλα μικρό μου γλυκό μου κορίτσι!
    Σε ευχαριστώ από καρδιάς για όλα! :)))))
    Αν εγώ είμαι γλύκα τι να πω για σένα;
    Φιλιά πολλά!
    ΥΓ: Έχω αμελήσει το πέρασμα μου από σένα αλλά δεν σε έχω ξεχάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακόμα κι εκείνη την παράγραφο με τα κόκκινα γράμματα, ακόμα κι εκείνη (αν χωρούσε) έπρεπε να την είχες δώσει "στον αέρα", έτσι, για να μας ξυπνάς όταν κολλάμε......
    Εκτός από τα θερμά μου συγχαρητήρια για το βραβείο σου, έχω να πω ότι σε πέτυχα επιτέλους, έστω και μέσω.....Λαμίας!! (επειδή η βαθμολογία μου πέρασε από 40 κύματα μέχρι να...προσγειωθεί στο μπλογκ της Φλώρας!) Σε φιλώ γλυκά! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ κοριτσάρα μου! Με το ζόρι πετσόκοψα την ιστορία μου να βγει 500 λέξεις νταν! (580 μου είχε βγει αρχικά!)
      Ναι κι εγώ λάτρεψα το κόκκινο κείμενο! Αυτό είναι η ουσία τελικά!
      Και ναι! Επιτέλους! Μια φορά με πέτυχες! 'Εστω και μέσω Λαμίας! αχαχαχαχαχα! Κοίτα χαρά! Κι από τις δυο μας!

      Σε φιλώ γλυκά γλυκά!
      Και να θυμάσαι: ΣΛ!

      Διαγραφή
  11. Τέτοιες δυνατες υπέροχες πραγματικότητες..μας κανουν να αφυπνιστούμε και να σκεφτούμε δύο φορές αν εμεις εχουμε προβλήματα.. παραδείγματα πολλά θαρρους και αξιοπρέπειας υπαρχουν σαν τον μικρό αγγελο...αν είχαμε εστω και ένα μόριο απο την δύναμη του ο κόσμος αυτός θα ήτανε πολύ καλύτερος Αριστέα μου... να είσαι καλά ματια μου πάντα όταν έρχομαι εδώ φευγω γεμάτη.... και ναι η ζωή είναι ωραία οταν βλέπεις γύρω σου...φιλώ σε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου, τι να πω ; Τα είπες όλα!
      'Αν είχαμε έστω και ένα μόριο από την δύναμη αυτού του παιδιού ο κόσμος αυτός θα ήτανε πολύ καλύτερος
      "! Ακριβώς! Για αυτό και τέτοιες ιστορίες πρέπει να μοιράζονται!
      Να'σαι καλά ! Σε ευχαριστώ για όλα!
      Φιλιά πολλά!
      Καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  12. μπράβο για το βραβείο!μπράβο σε όσους παίρνουν μέρος σε αυτό το Παιχνίδι!
    δυστυχώς λόγω χρόνου και κούρασης δεν το έχω παρακολουθήσει ως τώρα....είμαι σίγουρη πως είχε προηγηθεί εξαιρετική δουλειά πριν τον ακρωτηριασμό ,στην ανατροφή αυτού του παιδιού! τίποτα δεν είναι τυχαίο! συγχαρητηρια στους γονείς του αλλά και στο ίδιο για τη δύναμη που δείχνει και την ελπίδα που μεταφέρει και στους υπόλοιπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσια μου, σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου! Από φθινόπωρο που θα αρχίσει ξανά να παίρνεις μέρος...είτε με ιστορία είτε ως βαθμολογητής! Την ίδια χαρά παίρνεις! :))))
      Και να ι έχεις δίκιο! Η οικογένεια πάντα κάνει όλη τη δουλειά από πίσω!
      Φιλιά πολλά!
      Καλό σου Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  13. Αχ βρε Αριστέα...
    Μ' αυτές τις κόκκινες γραμμές σου, στο τέλος...
    Μας πυροβόλησες με αγάπη πάλι.
    Μας γάζωσες με τις αλήθειες σου & τα νοήματά σου.
    Έγραψες κάτι συγκλονιστικό.
    Όσο και το πραγματικό γεγονός.
    Αλλά η τελευταία σου παράγραφος, είναι η χαριστική βολή.
    Στο δόξα πατρί!

    Να'σαι καλά μωρέ!
    Δεν σου λέω συγχαρητήρια για τη νίκη σου στο παιχνίδι.
    Μόνο να κρατήσεις την ατόφια αγάπη που κρύβεις μέσα σου.
    Φιλιά και αγκαλιά από μακριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Μαρία μου! Αχ πόσο με συγκινούν τα σχόλια σου κάθε φορά!
      Θα κρατήσω την ευχή-προτροπή σου στη ψυχή μου και δίνω υπόσχεση να προσπαθώ πάντα.....
      Αυτά τα φιλιά κι αυτή η αγκαλιά ας είναι από μακριά....φτάνουν ως εδώ δώρα πολύτιμα!
      Φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  14. Διαβάζοντας το εδώ, πλαισιωμένο από τις εικόνες, το αργυρό σου φαίνεται ολόχρυσο. Εγώ θα σου πω συγχαρητήρια γιατί η χρήση των λέξεων ήταν πανέξυπνη χωρίς να βγεις καθόλου από το ύφος και τη μορφή του κειμένου σου.
    Θα συμφωνήσω με τη Μαρία ότι οι κόκκινες αράδες είναι πολύ διδακτικές και συνάμα συγκλονιστικές!
    Είναι τιμή μου που σε γνωρίζω και σε διαβάζω...
    Πολλά φιλιά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρω μου , σε ευχαριστώ πολύ ! Τα λόγια σου με τιμούν αφάνταστα!
      Το ίδιο θα πω για σένα: Τιμή μου που σε γνώρισα και σε διαβάζω! Και το εννοώ!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. "Το χαμόγελο είναι μια καμπύλη που μπορεί να ισιώσει 1002 στραβά πράγματα". Συγχαρητήρια για το βραβειάκι (πάντα τέτοια!!), κι ευχαριστούμε για την "ένεση" ανθρωπιάς κι επαναπροσδιορισμού. Φιλούθκια γλυκά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου γλυκό!
      Να'σαι καλά!
      Πολλά πολλά φιλιά σου στέλνω!

      Διαγραφή
  16. Αριστέα μας θα σε αποκαλέσω σήμερα γιατί από σήμερα σε διαβάζουμε μαζί με τον άντρα μου τον Κώστα! Δεν είναι
    μπλόγκερ αλλά από σήμερα είναι ακροατής της άναγνωσης των κειμένων σου. Σήμερα λοιπόν του λέω...θα σου διαβάσω μια ανάρτηση, της Αριστέας την οποία διαβάζω τον τελευταίο καιρό καθημερινά.Την ανάρτηση σου την κατάπιαμε στη κυριολεξία!Ξέρεις του λέω στα μπλόγκς γράφονται σπούδαία πράγματα παρόλο που δεν υπάρχει άμεση επαφή με τους διαχειριστές των σελίδων,κάποιοι καταφέρνουν μέσα από έναν συναισθηματικά φορτισμένο και εκλογικεύμενο λόγο να σε αγγίζουν,να σε προβληματίζουν, να σε αφυπνίζουν ,να σου λένε πως δεν είσαι μόνος και πως υπάρχουν και άλλοι που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις με εσένα ή απλά όπως σήμερα μέσα από την ανάρτηση σου να σου θυμήζουν πως είσαι καλά και τυχερός.Συγχαρητήρια για την ιστορία σου και το βραβείο, σου αξίζει και είμαι σίγουρη πως θα ακουλουθήσον και άλλα πολλά!!! Αν κατάλαβα καλά ξεκινάτε με αλλές δύο φίλες νεό μπλόγκ!καλή αρχή και καλές αναρτήσεις!!!
    σου στέλνω την αγάπη μας και τα φιλιά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία και Κώστα, σας χαιρετώ!
      Τι όμορφο να διαβάζω ότι τα λόγια μου δίνουν τόση χαρά κι έμπνευση στους ανθρώπους γύρω μου!
      Μακάρι μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι μας να γινόμαστε πηγές έμπνευσης κι ελπίδας!
      Τα λόγια σου με τιμούν, με συγκινούν με κάνουν να χοροπηδώ σαν κατσικάκι!
      Σε φιλώ γλυκά!
      Καλό Σαββατόβραδο!
      Και καλά να περνάτε! :))))

      Διαγραφή
    2. Και ναι! Ένα νέο μπλογκ είναι στα σκαριά!
      Νιώθω αρά και δέος για αυτό! Γιατί ήταν κάτι που δεν το είχα σκεφτεί και με έριξαν μέσα με κλειστά τα μάτια...αλλά μου έδωσε ταυτόχρονα τόση έξαψη και συγκίνηση και.....
      Αλλά θα τα γράψω αύριο αυτά!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  17. Μόλις είχα διαβάσει την ιστορία σου, την ξεχώρισα αμέσως. Όχι για το τραγικό, αλλα για το αισιόδοξο μήνυμά της!!! Δεν ειχα δει βίντεο του αγοριού. Τώρα κατσαμε οικογενειακώς, τους διάβαζα την ιστορία σου, τα κόκκινα γράμματα και φυσικά είδαμε το βίντεο και βούρκωσα!!! Αυτό το παιδί πόσο θετική αύρα και ελπίδα σου μεταδίδει. Επέλεξε να ζήσει τη ζωή του, απο το να μιζεριάζει. Πρέπει να εχει μεγαλώσει με τρομερή αγάπη. Μπράβο στους γονείς του. Είναι άξιοι άνθρωποι!
    Αχ, η ζωή ειναι ωραία Αριστέα!!!!!
    (Όταν είδα πως βραβεύτηκες και σε είχς ψηφίσει κιόλας, κόντεψα να τρελαθώ!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε! Φαντάζομαι τη Δημητρούλα μου να πανηγυρίζει και να χοροπηδάει ε;!
      Καρδούλα μου μόλις είπες μια τεράστια αλήθεια: Πρέπει να εχει μεγαλώσει με τρομερή αγάπη. Μπράβο στους γονείς του. Είναι άξιοι άνθρωποι! Έτσι είναι!
      Στο you-tube με το όνομά του θα βρεις πολλά βίντεο από μικρότερη ηλικία. Θα ακούσεις τη μητέρα του να μιλάει και θα καταλάβεις. Όλα ξεκινούν από την οικογένεια!
      Χαίρομαι που μοιράστηκες την ιστορία σου με τα παιδιά σου!
      Αυτά είναι μαθήματα ζωής!
      Φιλιά πολλά!
      Σε λατρεύω ζουζούνα μου!

      Διαγραφή
  18. Χίλια μπράβο!!
    Η ιστορία σου είναι καταπληκτική...είναι μία από αυτές που αναγκάστηκα να αφήσω απ' έξω στη βαθμολογία μου και δεν ήταν καθόλου εύκολο!!
    Για το παιδί τι να πω...είναι ένα φωτεινό παράδειγμα δύναμης, αισιοδοξίας κι αγάπης!!
    Φιλιά πολλά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
      Να'σαι καλά!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  19. Πολύ όμορφο το κείμενό σου.
    Θαυμάζω το κουράγιο του. Δεν τολμώ να αναρωτηθώ αν θα είχα έστω και το μισό.
    Καλή σου Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολύ!
      Κι εγώ θαυμάζω απεριόριστα αυτό το παιδί και κάθε άνθρωπο που παρά τις δυσκολίες του καταφέρνει το αδύνατο και μας βάζουν τα γυαλιά!
      Μακάρι να αντλούμε δύναμη και να μαθαίνουμε!
      Καλή Κυριακή και σε σένα εύχομαι!

      Διαγραφή
  20. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις βλέπουμε το μεγαλείο της ψυχής!
    Να 'σαι καλά Αριστέα μου και συγχαρητήρια για το βραβείο σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς γλυκιά μου κοπέλα με το υπέροχο όνομα! :)))))
      Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ! ♥

      Διαγραφή
  21. Μπραβο για το βραβειο , άξιζε η ιστορία , ηταν πολυ συγκινητική , ελπιζω και βαζω και τον εαυτο μου μεσα, να μεινει στο μυαλό και να μην ξεφτισει , να την ανασύρω συχνά και να διδασκομαι απο αυτην, ελπίζω, γιλιά Αριστέα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου , να'σαι καλά!
      Όλοι θα έπρεπε να διδαχτούμε από την ιστορία αυτή και σε στιγμές που εύκολα πέφτουμε με ασήμαντα προβλήματα να σηκωνόμαστε αμέσως!
      Καλή συνέχεια!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  22. Συγχαρητήρια για τη διάκρισή σου!
    Μας μετέφερες μια πραγματική ιστορία μεν, διανθισμένη όμως μέσα από τη δική σου ματιά. Μου άρεσε ο συνδυασμός! Συγκινητικός, αισιόδοξος και διδακτικός...
    Μπράβο και στο παιδί για τη δύναμη, τη θέληση και το κουράγιο του.
    Όσο για τα κόκκινα γράμματα, σκέφτομαι σοβαρά μήπως να τα γράψω στον τοίχο μου... (και όχι, δεν εννοώ τον τοίχο του fb...) Θα ήταν καλό να τα βλέπω κάθε μέρα!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έκανα τίποτα σπουδαίο εγώ Έλλη μου! Μετέφερα απλά μια ιστορία που άξιζε! Προσπάθησα να το κάνω μένοντας στην ουσία. Όχι στον οίκτο.
      Για μένα αξίζουν τα κόκκινα γράμματα το ίδιο! Χαίρομαι που πιστεύεις σε αυτά!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  23. Γεια σου Αριστέα μου!

    Συγκινήθηκα από την ιστορία σου σε σχέση με αυτό το παιδί. Είναι όμορφο να βλέπεις μέσω ενός άλλου ανθρώπου, και εν προκειμένω τόσο νεαρής ηλικίας, πόση δύναμη έχουμε μέσα μας. Είναι ξεχωριστό που αυτό το παιδί το μοιράζεται και δίνει κουράγιο σε άλλους ανθρώπους που βιώνουν το ίδιο.
    Είναι σημαντικό να χαμογελάμε με την ψυχή μας για τα απλά, για όσα έχουμε.

    Σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες και εσύ εδώ. Καλό βράδυ! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ γλυκιά μου! Κάτι τέτοιες ιστορίες είναι χαστούκια για όλους εμάς που τα έχουμε όλα και δεν τα εκτιμούμε!
      Καλό βράδυ!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  24. Γεια σου Αριστέα , συγχαρητήρια για την νίκη τα βραβεία/εικονάκια και το δώρο/καρφίτσα.. Μπράβο για την επιλογή της ιστορίας και όσους την ψήφισαν...Κάτι μέσα μου όταν την διάβασα στο μπλόκ της Φλώρας μου έλεγε πως αυτή η ιστορία ειναι της Αριστέας, δεν την ψήφισα..οι κανόνες λένε τρεις...ψήφισα άλλες... Μπράβο στη δύναμη ψυχής που έχει αυτό το παιδί και στο όμορφο χαμόγελο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου! Να'σαι καλά!
      Κι εγώ πίστευα πως ήταν ολοφάνερο ποιος κρυβόταν από πίσω! Ποια άλλη τρελαίνεται, με τη δύναμη όλων αυτών που δοκιμάζονται σκληρά κι όμως δεν το βάζουν κάτω;
      Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
    2. τώρα που ξαναδιάβασα το σχόλιο μου ακούστηκε άσχημο...ότι δεν την ψήφισα επειδή κατάλαβα ότι ειναι η δική σου...καμιά σχέση... απλά είχα ξεχωρίσει 3 άλλες που μου έκαναν πιο πολύ κλικ.. συγνώμη για το αυθόρμητο σχόλιο μου (το πρώτο) :(

      Διαγραφή