Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

PostJoy by ... Αγριμιώ


Νέα ιδέα αναδημοσιεύω σήμερα.
Και τις νέες ιδέες τις χειροκροτούμε!
Πόσο μάλλον όταν έχουν να κάνουν με έναν καλό σκοπό!
Πιάνουν-δεν πιάνουν τα χεράκια σου 
όλο και κάτι θα μπορείς να φτιάξεις 
σε κάρτα, μεγάλη ή μικρή,
ή ακόμα και μια μικρούλα καρτ ποστάλ
με κάποιο μήνυμα αγάπης, ενθάρρυνσης ή ελπίδας,
για παιδιά που δεν έχουν γνωρίσει την αγάπη, 
παρά μόνο το σκληρό πρόσωπο της ζωής!


Το Αγριμιώ μας, στην μακρινή Μελβούρνη, 
που προσφέρει εθελοντικά έργο σε Ίδρυμα με παιδιά 
τα οποία παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά
(κυρίως λόγω της εγκατάλειψης από τους γονείς) 
είχε μια υπέροχη ιδέα:
Να γεμίσει τους άχρωμους κι αποστειρωμένους τοίχους των παιδιών 
στο Ίδρυμα με μηνύματα αγάπης από μακριά
και μάλιστα από τη δική της πατρίδα.
Αναμεταδίδω από τα Βότσαλα στη λίμνη

Σκοπός είναι να φτιάξουμε μια καρτ-ποστάλ στην αγγλική με ένα θετικό μήνυμα και να τις συγκεντρώσουμε για το γραφείο μου και το σαλόνι των παιδιών στον χώρο μας. Οι έφηβοι είναι παιδιά με ή χωρίς γονείς, με διάφορους εθισμούς και ψυχολογικά προβλήματα. Αρκετά από αυτά κακοποιημένα ή/και παραμελημένα. Άλλα με ιστορικό διατροφικών διαταραχών κι άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Πολλά από αυτά έχουν περάσει από φυλακές ανηλίκων και τα περισσότερα δεν πάνε σχολείο…
Συνήθως οι χώροι αυτοί είναι αποστειρωμένοι. Πόρτες ασφαλείας και τζάμια διπλά που κλειδώνουν όλη μέρα…Λευκοί τοίχοι, ασπρισμένοι από την χλωρίνη και την παγερή αδιαφορία των φορέων. Πολλές φορές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, έπιπλα, θεραπευτές και ειδικούς.
(...) Το σπίτι μας αναπνέει, πονάει, ματώνει και επιβιώνει όπως κάθε σπίτι.Όμως ήρθε ο καιρός για μια δραστική αλλαγή. Για μια ανανέωση!
Για αυτό σκέφτηκα να καλέσω όλους εσάς να με βοηθήσετε να γεμίσω τους τοίχους μας με ιστορίες – ιστορίες καθημερινής τρέλας, αισιοδοξίας, χαράς και γέλιου. Μα πάνω απ’όλα ιστορίες φιλίας, επιβίωσης και γενναιότητας. Τα μηνύματα από την χώρα του Ήλιου δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ζεστά!
Για να λάβετε μέρος στο project πρέπει:
(α) να μην διαθέτετε απαραίτητα καλλιτεχνική φλέβα αλλά να θέλετε να χαρίσετε ένα χαμόγελο στα παιδιά αυτά (και σε εμένα που μένω μαζί τους κάτω από αντίξοες συνθήκες και τραγικές ελλείψεις… τώρα όποιος θέλει να κάνει κάτι για εμένα αποκλειστικά στην ελληνική όχι απλά δεν θα παρεξηγήσω, αλλά μάλλον θα με πάρουν και τα ζουμιά, ε; ),
(β) να αναδημοσιεύσετε την ανάρτηση αυτή στο ιστολόγιο σας ώστε να προσκαλέσουμε περισσότερο κόσμο στο εγχείρημα αυτό,
(γ) να φτιάξετε την καρτούλα σας (μέγεθος Α5-Α6), να την φωτογραφίσετε, να την αναρτήσετε στο ιστολόγιο σας και κατόπιν συνεννοήσεως μαζί μου να μας την στείλετε εδώ.
Όλη η ιδέα στηρίχτηκε σε ένα άλλο project, το Post Secret.
Εγώ ήδη σκέφτηκα μερικά μηνύματα.
Μένει μόνο η υλοποίηση από άποψη ...ζωγραφικής!
Ελπίζω μέσα στην επόμενη εβδομάδα να είμαι έτοιμη!
Περιμένω τη συνεργασία σας με χαρά!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Καλή σας μέρα
Καλό μήνα να έχουμε !
@ριστέα

50 σχόλια:

  1. Καλημέρα και Καλό μήνα Αριστέα μου!
    Πολυ όμορφη και με ιερό σκοπό όλη αυτή η ιδέα και φυσικά με όλη μας την διάθεση και με όλη μας την καλή καρδιά να προσφέρουμε, κι κι εγώ με τον τρόπο μου! Θα αναρτήσω/ανα-δημοσιεύωσω σύντομα το post της Αγριμιώς και θα στείλω το δικό μου μήνυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία μου και Καλό μήνα και σε σένα εύχομαι!
      Το ξέρω και χάρηκα πολύ με την ιδέα της Αγριμιώς μας!
      Σε ευχαριστώ προκαταβολικά για την πρόθεσή σου να βοηθήσεις!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Mπράβο βρε Αριστούλα που κοινοποιείς τέτοιες πρωτοβουλίες... Χίλια μπράβο! Θα προσπαθήσω κι εγώ να σκεφτώ κάτι για να στείλω... Καλή σου μέρα κι από δω και καλό μας μήνα! :***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία μου, να'σαι καλά χαρά μου!
      Θα περιμένω με χαρά! :)))
      Φιλάκια και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα και καλό μήνα Αριστέα μου!!
    Εύχομαι να γεμίσουν οι λευκοί άδειοι τοίχοι με πολλές πολλές όμορφες κάρτες! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Παρασκευούλα μου, χαρούμενο και δροσερό μήνα εύχομαι! Σε ευχαριστούμε για τις ευχές!
      Φιλάκια! ♥

      Διαγραφή
  4. Τα παιδιά σε αυτά τα ιδρύματα χρειάζονται πολύ υπομονή, αγάπη και δουλειά παρά συνθήματα στους τοίχους. Αν μισήσουν το ίδρυμα θα μισήσουν και τα συνθήματα που θα έχει ο τοίχος του. Άσε που αργότερα αν ξανακούσουν αυτά τα συνθήματα, θα τους θυμίζουν την περίοδο του ιδρύματος.
    Σαν ιδέα δεν δείχνει κακή, αλλά στους «απ' έξω» όσους δηλαδή δεν πέρασαν από αυτά τα ευαγή ιδρύματα ως τρόφιμοι.
    Σίγουρα μια καλή διακόσμηση είναι αναγκαία αλλά όχι με συνθήματα που ο κόσμος το μόνο που ξέρει είναι να τα λέει αλλά όχι και να τα πράττει.
    Καλύτερα πίνακες με όμορφα τοπία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και όχι... δεν θα νευριάσω!
      Μιλάς αυθαίρετα και κρίνεις από το πώς θα σκεφτόσουν εσύ στη θέση τους να φανταστώ;
      Η Αγριμιώ που είχε την ιδέα αυτή, δουλεύει μαζί τους και γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση. Έχει σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Δεν είναι απλά κάποια άσχετη που προσφέρει εθελοντικά έργο. Δεν νομίζω ότι θα πρότεινε κάτι έτσι χωρίς σκέψη! Επίσης να σου θυμίσω ότι κι εγώ έκανα την Άσκηση στο επάγγελμα στο αναμορφωτήριο Κορυδαλλού.
      Δεν ξέρω τι σκέφτηκες εσύ με τη ιδέα μηνύματα ...κι όχι συνθήματα που έγραψες.
      Όμορφες ζωγραφιές μας ζήτησε να φτιάξουμε...
      Και σε τελευταία ανάλυση...θα δείξει!
      Κι όχι δεν νευρίασα! :)))
      Καλό μήνα!

      Διαγραφή
    2. Εσύ έκανες άσκηση, η Αγριμιώ έχει σπουδές πάνω στο αντικείμενο. Αλλά δεν περάσατε κάποιο διάστημα εκεί ως παιδιά. Ούτε γνωρίσατε υποθέτω την ορφάνια. Και εκεί βρίσκεται η αυθαιρεσία. Όχι στη διάθεση, όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι. Υπάρχει μεγάλη διαφορά.
      Αλλά όπως έλεγε κάποτε κάποια ψυχή (όχι ασκούμενη) οι «απ' έξω θα είναι πάντα απ' έξω»...

      Διαγραφή
    3. Έζησα αυτά τα παιδιά από μέσα. Κάνουν συχνά πολλές καταστροφές και τα τσακίζουν όλα. Ακόμα και απλές, όμορφες ζωγραφιές.
      Πολύ πιθανόν οι κάρτες μας σε στιγμές κρίσης να βρεθούν σκισμένες. Πολύ πιθανόν όμως και να μην πειραχτούν.
      Εγώ το διάστημα που έκανα εκεί την άσκηση μου ως Κοινωνική Λειτουργός, είδα πόση ανάγκη έχουν από κάθε είδους αγάπη. Ήμουν 22 χρόνων τότε. Από τη σχολή με δυσκολία με άφησαν να πάω γιατί πίστευαν ότι κινδύνευα. Θυμάμαι όμως με πόση στοργή κι αγάπη μου φέρθηκαν. Συνόδευα παιδιά έξω στην κοινότητα και δεν μου το έσκασε ούτε ένα ποτέ.
      Φτιάξαμε πολλά έργα μαζί, ζωγραφιές και κάρτες για τις γιορτές .Ξέρεις με τι χαρά συμμετείχαν και πόση λάμψη κι έξαψη είχαν τα μάτια τους όταν δημιουργούσαν;

      Όταν δίνεις αγάπη τότε γίνονται θαύματα....

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ φίλε/αγαπητή φίλη,

      Προσπαθώ να μπω στην θέση σου και να δω το θέμα από την δική σου οπτική γωνία. Όπως το βλέπω κι από την θέση του εκπαιδευτικού. Κι από την θέση του ψυχολόγου-κοινωνικού λειτουργού. Όπως και από την θέση μιας νεαρής κοπέλας, που με δυσκολία μπήκε στο πόστο αυτό, με διαπραγματεύσεις από το υπουργείο λόγω του νεαρού της ηλικίας μου και των υψηλών μου διακρίσεων. Προσπάθησα...

      Μετά ανοίγω τα μάτια και κοιτάω τριγύρω μου. Σκέφτομαι τον πληθυσμό με τον οποίο μένω - γιατί ΔΕΝ δουλεύω εδώ. Μένουμε μαζί με τα παιδιά. 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Επτά ημέρες την εβδομάδα. Βλέπω τους λευκούς από χλωρίνη τοίχους, τους διαδρόμους, τα κρεβάτια... Και θυμάμαι εικόνες από ορφανοτροφεία στην Ελλάδα, όσο ταπεινά κι αν ήταν, με ροζ κρεβατάκια και εμπριμέ τοίχους. Και ξέρεις τι βλέπω; Ότι λείπει το χρώμα από την ζωή μας.. κι αυτή η έννοια της οικογένειας. Πολύ πιθανόν κι από την δική σου, για να είσαι τόσο αρνητικός/ή και να το βλέπεις ως αυθαιρεσία.

      Και όχι, τα παιδιά εδώ δεν είναι κατ'ανάγκη ορφανά. Είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, συνήθως από τους ίδιους τους τους γονείς ή από την Εκκλησία (άλλη καυτή πατάτα κι αυτή!). Ή παιδιά εθισμένων γονέων, τα οποία εθίστηκαν στα ναρκωτικά από βρέφη και τώρα βρίσκονται μαζί μας. Το υπουργείο τα απομάκρυνε από τις οικογένειές τους για να τα "σώσει". Και τα πέταξε εδώ...

      Έχει τύχει ποτέ να μείνεις σε ένα δωμάτιο 3Χ4; Ξέρεις πως είναι να περνάς όλη σου την ημέρα σε ένα τέτοιο κατάλευκο δωμάτιο; Γιατί εγώ διάλεξα να κοιμάμαι σε ένα από τα δωμάτια των παιδιών κι όχι στον χώρο των υπεύθυνων... με το δικό μου σαλόνι και τηλεόραση ή γραφείο. Ονομάζεται ισότητα. Όσες φορές συζήτησα με τα παιδιά για τις εγκαταστάσεις, πήρα πάντα τις ίδιες απαντήσεις. Πολύ λευκό. Πολύ άδειο. Πολύ στενόχωρο. Πολύ μουντό. Πολύ σιωπηλό. Πολύ ξένο. Πολύ αδιάφορο... Λοιπόν, τους λέω κάθε φορά, τι λέτε να το κάνουμε δικό μας;

      Η αυθαιρεσία βρίσκεται μονάχα στα μάθια του κατόχου της.. Τώρα εάν έπρεπε να'χαμε μεγαλώσει και σε ορφανοτροφεία για να ανέβουμε στα μάθια σου, συγγνώμη αλλά δεν το ήξερα.

      Με εκτίμηση,
      Αγριμιώ

      Διαγραφή
    5. Εδώ θα πω το ελάχιστο....
      Κάθε τι καλό πρέπει να χαιρετίζεται με αγάπη!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα, Αριστέα μου!
    Η ιδέα είναι ωραία, την είδα στο μπλογκ σας, αν και δεν σχολίασα τότε.
    Ειδική δεν είμαι για να κρίνω το πώς θα το εκλάβουν οι παραλήπτες κι αν θα θεωρήσουν "δογματισμό" τα motto που θα επιλέξουμε να στείλουμε, ή αν θα προσπαθήσουν να εμπνευστούν από αυτά και να τα ακολουθήσουν. Προσπαθώ, όσο μπορώ, να ενημερώνομαι... και πιστεύω ότι ίσως το αποτέλεσμα στα παιδιά να είναι και θέμα της γενικότερης παρέμβασης (πώς θα στηριχτεί από την ίδια την Αγριμιώ η όλη δράση). Δεν ξέρω, διόρθωσέ με σ΄αυτό, αν είναι.
    Θα σκεφτώ κάτι καλό, κάτι που να αξίζει να τους κάνει παρέα καθημερινά. Ελπίζω να μου βγει, αν όχι δε θα έχεις νέα από εμένα. Ξέρεις τι θα ήθελα, όμως; Να μου πεις πόσο χρόνο έχουμε στη διάθεσή μας για την κατασκευή... έχω μπλέξει λίγο αυτό το διάστημα και θέλω να ξέρω αν προλαβαίνω.
    Σ΄ευχαριστώ! Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα το θεωρήσουν δογματισμό, να είσαι σίγουρη. Έχουμε προσπαθήσει και στο παρελθόν να χρωματίσουμε τον χώρο, να τον διακοσμήσουμε αλλά κολλάμε στο θέμα της χρηματοδότησης. Τις περισσότερες φορές βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας.

      Αυτή τη φορά έχω σκοπό να βάλω και τα παιδιά που παλαιότερα έμεναν μαζί μας να φτιάξουν κάτι - και στη συνέχεια θα μεταφέρω μέρος του υλικού αλλού για περαιτέρω ανάλυση και υποστήριξη. Αυτό είναι μόνο η αρχή του μικρού μας project.. τα υπόλοιπα είναι έκπληξη και σας τα κρατάω για μετά! Και θα σας ανεβάζω συχνά φωτογραφίες από την πρόοδό μας.

      Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείτε να κινηθείτε ή θέμα.. συνέπεσε με το καλοκαίρι και υποθέτω πως οι περισσότεροι θα λείψετε διακοπές για ένα διάστημα. Όποιος θέλει συμμετέχει όποτε μπορεί και όπως μπορεί. Ευχαριστώ όλους όσους αγκάλιασαν την προσπάθεια έστω και νοερά! :) Βροχερό φιλί από Μελβούρνη!

      Διαγραφή
    2. Σ΄ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, χαίρομαι που σε γνωρίζω, έστω και μέσα από εδώ!
      Θα το προσπαθήσω... αφού δεν υπάρχει deadline και θα τα ξαναπούμε ελπίζω.
      Ανέφερα το "δογματισμό" περισσότερο επηρεασμένη από το προηγούμενο σχόλιο του/της Apokalipsis999 (εξέλαβέ το ως απάντηση προς αυτό, δηλαδή), όχι γιατί το πιστεύω όμως. Εγώ πιστεύω αυτό που είπα περί παρέμβασης, κι από ό,τι καταλαβαίνω, σε αυτό τον τομέα κάνεις αρκετά.
      Θα ήταν ωραίο να τους εμπλέξεις περισσότερο με κάποιο τρόπο, όπως λες θα το αισθανθούν δικό τους δημιούργημα ακόμη πιο πολύ και το χώρο πιο οικείο (για παράδειγμα, να συμπληρώσουν τις δικές τους φράσεις, ή να αποφασίσουν πώς θα τοποθετηθούν οι δικές μας).
      Εύχομαι κάθε επιτυχία. Φιλιά!

      Διαγραφή
    3. Έλλη μου... είχα τόσα να πω αλλά δεν θα πω ! Μου αρκεί η θετική σου σκέψη κι η θετική σου αύρα κι όλα τα θετικά που φέρνει στο πέρασμα σου! Είμαι σίγουρη ότι θα δώσεις κι εσύ ένα θαυματάκι!
      Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!

      Διαγραφή
  6. Καλό μήνα! :-)

    Ωραία η ιδέα της Αγριμιώς. Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν ανάγκη από ερεθίσματα, έτσι κι αλλιώς. Ειδικά όταν αυτά τα ερεθίσματα είναι ενθαρρυντικά μηνύματα, μηνύματα αγάπης από ανθρώπους που νοιάζονται, απο την άλλη άκρη της γης, είναι ακόμη πιο σημαντικά.
    Και, προς τον (ή την;) Apokalipsis999: το να παίρνουμε πρωτοβουλίες για να κάνουμε κάτι για τους συνανθρώπους μας, έστω κι αν αυτές δεν αποδειχτούν ιδιαίτερα χρήσιμες, είναι πάντα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Επειδή, ξέρεις τι; Δείχνουν ενδιαφέρον. Και, κάποτε, αυτό το ενδιαφέρον θα μας οδηγήσει να μάθουμε, έστω μέσω δοκιμής και λάθους, ποιός είναι ο καλύτερος, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να βοηθάμε. Το να μην κάνουμε τίποτα, από την άλλη, με το σκεπτικό πως δε θα έχει σημασία, πόσο εποικοδομητικό είναι; :-)
    Θα δω κι εγώ τι μπορώ να κάνω για να συνεισφέρω στην υλοποίηση της ιδέας. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα προσθέσω, ούτε θα αφαιρέσω τίποτα στο σχόλιο σου!
      θα σε ευχαριστήσω θερμά για την ανταπόκριση!
      Σε ευχαριστώ από καρδιάς!
      Είσαι υπέροχη!

      Διαγραφή
  7. Αριστεάκι μου γλυκό διάβασα την Αγριμιώ χτες αλλα δεν σχολιάσα λόγω ελλειψης χρόνου. Φευγω αύριο και τρεχω. Θα επιστρέψω τέλος Αυγούστου.
    Μου φαίνεται υπέροχη ιδέα! Απο χτες δηλαδή που την διάβασα ενθουσιάστηκα! Αγριμιώ μπράβο σου.
    Ειμαι μέσα, χωρίς πολλά λόγια και σκέψεις αν ειναι καλό ή κακό. Πως γίνεται να ειναι κακό κάτι που γινεται για να χρωματίσει λιγάκι το άχρωμο περιβάλλον παιδιών με προβλήματα;;
    Δεν έχω καταλάβει πολλές λεπτομέρειες τι και πως, αλλα οταν επιστρέψω θα τις εμπεδώσω και θα κάνω ανάρτηση. Απ'οτι διάβασα δεν υπαρχει time frame, σωστά;
    Φιλιά πολλά και καλές διακοπές σε όλους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε περιμένουμε με χαρά Δημητρούλα μου! Καλά να περάσεις και με το καλό να γυρίσεις!
      Φιλάκια πολλά κορίτσι μου γλυκό! ♥

      Διαγραφή
  8. Kαλησπέρα και καλό μήνα Αριστέο-Αγριμάκια μου!
    Θα σας διαβάσω με μεγαλύτερη προσοχή απ' το σπίτι, γιατί είμαι ακόμα στη δουλειά.
    Εννοείται ότι στηρίζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται, δίχως (περιττές) αναλύσεις και ακαδημαϊκές συζητήσεις.
    Τις ευχές μου να έχουμε καλό μήνα & καλή φώτιση!
    Φιλιά πολλά !

    (Υ.Γ. Θα συμμετέχω σύντομα κι εγώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Μαρία μου!
      Ξέρω ότι μπορούμε να βασιζόμαστε ΚΑΙ πάνω σου! θα περιμένουμε με χαρά τη συμμετοχή σου! Όχι για μας ...για τα παιδιά...για την αγάπη....
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  9. Καταπληκτική ιδέα!! Ακόμα και ο τρόπος παρουσίασης έχει κάτι το ιδιαίτερο!! Τα μηνύματα μας βέβαια θα πρέπει να είναι πολύ σοφά επιλεγμένα. Φιλιά πολλά και σε σένα και στο -πάντα πρωτοπόρο- Αγριμάκι μας! Καλό μήνα σε όλους! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το , το τρελοκομείο μου που μου έλειψε! :))))
      Αν χρειαστείς βοήθεια στο μήνυμα σου στα αγγλικά εγώ εδώ ναι;
      καλό μήνα χαρά μου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. Κοίτα, επειδή με έχεις "εκθέσει" (και πρέπει να με..αποκαταστήσεις!) με το αγγλικό, έχω να σου πω πως -προπολεμικά- είχα πάρει lower (για να μάθεις!), αλλά, όπως σου είπα, αυτό είχε συμβεί προπολεμικά! Τώρα είμαστε μεταπολεμικά (που λέει ο λόγος...), αν και εγώ έχω άλλη άποψη.. :)

      Διαγραφή
    3. Έλα!!!!! Να και κάτι που δεν το περίμενα με τίποτα!
      Καλό ξημέρωμα αγγλομαθού μου!
      Μάκια!

      Διαγραφή
  10. Καταπληκτική ιδέα Αριστέα μου, μπράβο στο Αγριμιώ! Μακάρι να έχετε απόλυτυ επιτυχία1 Θα δημοσιεύσω την πρωτοβουλία σας στο μπλογκ μου και θα προσπαθήσω να στείλω κάτι! Φιλάκια και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ από καρδιάς για όλα Τζίνα μου! Να΄σαι καλά!
      Θα περιμένουμε με χαρά τη συμμετοχή σου!
      Καλό μήνα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Άργησα μα ήρθα!
    Διάβασα το σχόλιο του Apokalipsis999 και σκεφτόμουν πως του διαφεύγει το εξής:
    Τα παιδιά ήδη βλέπουν και πλακώνονται από κρύους άσπρους τοίχους(που σύμφωνα με τα ίδια, δεν τους αρέσουν και που πιθανόν μάλιστα να τους μισούν ήδη), οπότε οποιαδήποτε
    προσπάθεια να αλλάξει αυτό, μάλλον θετικά θα λειτουργήσει, δεδομένου πως ήδη δεν γουστάρουν αυτό που βλέπουν!
    Φαντάζομαι δηλαδή πως, δεν θα υπάρξει κάποιο παιδί που να πει: που είναι οι υπέροχοι άσπροι τοίχοι μας;;
    Με αυτό το σκεπτικό, νομίζω πως αξίζουν πολλά μπράβο στο
    Αγριμιώ και σε όσους θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια...

    Από την άλλη, αναρωτιέμαι αν βάζαμε από ένα ευρώ ο καθένας δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε 3-4 δοχεία πλαστικό χρώμα να βαφτούν εσωτερικά τα δωμάτια;
    Εκτός από το πρακτικό μέρος δεν θα είχε και αντίκτυπό μια τέτοια κίνηση, ώστε να δει το υπουργείο αλλιώς το πράγμα;
    Σκεφτείτε για παράδειγμα τον τίτλο:
    Οι φτωχοί Έλληνες βοηθάνε να βαφτεί ορφανοτροφείο
    στην Μελβούρνη!!χαχαχα

    Καλό μήνα σε όλους με την αγάπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανταίε μου σε ευχαριστώ εκ μέρους και της Αγριμιώς που χαιρετίζεις την προσπάθειά της! Για την παρατήρησή σου σχετικά με τη συγκέντρωση χρημάτων κι όλα τα σχετικά είναι μια έκπληξη της αγριμιώς που δεν μπορώ ακόμα να αποκαλύψω! Απλά νομίζω ότι θα γίνουμε διάσημοι μάλλον έτσι κι αλλιώς! Ανάμενε!
      Φιλιά!
      Καλό σου ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  12. το απόγευμα πέρασα από τα βότσαλα στη λίμνη και έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης στη προσπάθεια .....!!!Όπως είπα και από εκεί στο μυαλό μου ήδη έχει καταχωρηθεί σαν ένα μεγάλο moodboard για τα παιδιά...! Φύγαμεεεεεεεεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σε ευχαριστώ από καρδιάς για όλα!
      Φιλιά πολλά πολλά!
      Καλό σου ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  13. Διάβασα την πρωτοβουλία της Αγριμιω στο βότσαλα στη λίμνη αν και δε σχολίασα. Διάβασα και τα σχόλια παραπάνω και βλέπω υπάρχουν διαφωνίες για το project.
    Πιστεύω οτι η Αγριμιω ξέρει πολλα παραπάνω απο εμάς που βρίσκεται εκει. Εμεις το μονο που έχουμε να κάνουμε ειναι να απλωσουμε το χέρι για βοήθεια .... τίποτα παραπάνω ... και το αποτέλεσμα θα ειναι σίγουρα καλό! Πιστεύω οτι και να γινει, μεσα βαθιά στην ψυχή αυτών των παιδιών θα ξέρουν οτι κάποιος τους σκέφτηκε, οτι κάποιος έκανε κάτι για αυτα.
    Θα προσπαθήσω να φτιάξω μια καρτουλα κι εγω, θα λειψω βέβαια ενα μηνα, αλλα θα το χω στο μυαλο μου.
    Καλο βράδυ Αριστεα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι απίστευτα που το βλέπεις ζεστά! Πήγαινε τις διακοπούλες σου. Δεν βιαζόμαστε! Όποτε μπορεί ο καθένας μας!
      Φιλάκια πολλά κοπέλα μου! ♥

      Διαγραφή
  14. Βρε κορίτσια θα ρίξω μια ιδέα... μήπως να φτιάχνατε ένα
    banner για να το βάλουμε στα σπιτάκια μας?
    ευχαριστώ και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες το κι έγινε! να επικοινωνήσω μόνο με το ξενιτεμένο μου γιατί έχουμε και τη διαφορά ώρας!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Πολύ ωραία ιδέα...
    Πιστεύω να φτιάξω κάτι όταν με το καλό γυρίσω στην Αθήνα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σε περιμένουμε με χαρά χρυσοχέρα μου πασταφλωρίτσα!
      Καλά να περνάς!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  16. Από την ώρα που το διάβασα το μυαλό μου τρέχει...φαντάζεται εικόνες και μηνύματα αγάπης...δεν κατέληξα ακόμα, αλλά βρίσκω την ιδέα της Αγριμιώς καταπληκτική!
    Να είστε καλά...φιλιά πολλά και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω ότι θα βγάλεις κάτι πολύ αγαπησιάρικο γιατί με ότι καταπιάνεσαι έχει την προσωπική σου, ευαίσθητη σφραγίδα!
      Με χαρά θα περιμένω!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  17. Τέλειο! Πόσο χαίρομαι!
    Πανέμορφη ιδεά!
    Είμαι μέσα φυσικά, θα αναδημοσιεύσω την ανάρτηση της Αγριμιώς και θα φτιάξω και εγώ κάτι.
    Λυπάμαι που μερικοί δεν καταλαβαίνουν πως, όπως και να το κάνουμε, αυτή η κίνηση θα είναι πολύ ομορφότερη από πολλές άλλες που αντιμετώπισαν αυτά τα παιδιά στις ζωές τους...
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τι καλά Κατερίνα μου! Άντε να κάνουμε παιδικές ψυχές να χαρούν που κάποιοι τόσο μακριά έδωσαν αγάπη! Δεν είναι υπέροχο;
      Θα περιμένω με απίστευτη χαρά κοπέλα μου!
      Φιλάκια πολλά πολλά! :)))

      Διαγραφή
  18. Πολύ όμορφη ιδέα.....! Ίσως αν είχα λίγο παραπάνω χρόνο να έκανα μια...ήδη μου ήρθε ένα από τα μηνυματάκια μου στο μυαλό.....
    Καλό μήνα Αριστέα μου...καλή δύναμη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ γλυκό μου κορίτσι! έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας!
      Φιλιά πολλά!
      Καλό ξημέρωμα! :)))

      Διαγραφή
  19. Ερχομαι Αριστέα μου απο τα βότσαλακια σας..και αφησα και εκει το σχόλιο μου..και βεβαια μεσα είμαι.. πως θα το κανουμε και τι θα κανουμε..να ρωτήσω θα μπορούσα και εγώ να αναδυμοσιευσω την αναρτηση της Αγριμιώς;; να ρωτήσω την ιδια;;φιλώ σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ρουλίτσα μου!
      Χαίρομαι πολύ που είσαι κι εσύ εδώ μαζί μας! Φυσικά και να αναδημοσιεύσεις. Όσοι πιο πολλοί το κάνουμε θα γίνει ακόμα περισσότερο γνωστό κι ίσως έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή!
      Ελεύθερα. Χρόνος δεν μας πιέζει.
      Όσο για ιδέες αν προλάβω κι είμαι έτοιμη αύριο ή τη Δευτέρα θα καταγράψω και ιδέες μηνυμάτων στα αγγλικά!

      Τα φιλιά μου και την αγάπη μου σου στέλνω!

      Διαγραφή
  20. Πως μπορείς να είσαι αρνητικός σε μια πρόσκληση που θα δώσει, χρώμα σ' έναν χώρο, ένα χάδι αισιοδοξίας σε κακοποιημένα παιδιά, ελπίδα και ανθρώπινη ευαισθησία με μηνύματα, σε πληγωμένες ψυχούλες ??? Χαιρετίζω την πρωτοβουλία της Αγριμιώς, που με περισσή αρχοντιά χαρακτήρα, προσπαθεί με δημιουργικό τρόπο και σεβασμό να διανείμει έννοιες πολιτισμού, αγάπης και φροντίδας, που σε όση ποσότητα κι αν υπάρχει δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!!! Και βέβαια θα συμμετέχω κι εγώ, προς το τέλος Αυγούστου το βλέπω. Συμφωνώ με τον Ανταίο, αλλά περιμένουμε νεότερα από σένα Αριστέα μου,όπως διάβασα παρακάτω. Να έχεις ένα υπέροχο απόγευμα! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις αγάπη μέσα σου, αν έχεις νιώσει τη χαρά της προσφοράς, δεν είσαι ! Αρνητικός!
      Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ Κατερίνα μου!
      Μέσα στη βδομάδα θα δημοσιεύσω τις δικές μου συμμετοχές για να δώσω και ιδέες και σε όλες τις φίλες που ίσως δεν ξέρουν τι και πώς!
      Θα έχω κι έχω και μηνύματα στα αγγλικά που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν!
      Ήδη αυτή τη στιγμή που σου γράφω με αυτά ασχολούμαι! :)))

      Σε ευχαριστώ από καρδιάς!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  21. αν και αρκετο καιρο η αναρτηση εδω κι οπως παντα λογω ελλειψη χρονου μου να "περπαταω" στο μπλογκ σου (κ άλλων) εχω να πω
    1.ΜΠΡΑΒΟ
    2.ΜΠΡΑΒΟ
    3.ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ !!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΛΙ-ΜΕΡΑ σε όλους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή