Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Αν το blogging ήταν παιδικό παιχνίδι.....


Πρόσφατα ένα βραβείο που ξεκίνησε από το all4blogs,πέρασε από χέρι σε χέρι κι έφτασε σε πολλές φίλες και φίλους αναγνώστες μου! Όπως όλα τα βραβεία με τα οποία τα μπλογκς αλληλοβραβεύονται μεταξύ τους και σέβονται την ιδιότητά τους και την τιμούν και με το παραπάνω, συνοδευόταν από ερωτήσεις.
Μία από αυτές ήταν και μία υπέροχη για μένα ερώτηση και μπράβο τους στο all4blogs που τη σκέφτηκαν:

Αν το blogging ήταν παιδικό παιχνίδι, ποιο θα ήταν και γιατί;

Η απάντηση που έδινε ο κάθε blogger από μας κάθε φορά, για μένα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.
Τόσο που συγκέντρωσα σήμερα όσες κατάφερα να εντοπίσω και να σας τις παρουσιάσω μαζεμένες. Κουράστηκα λίγο η δόλια αλλά νομίζω ότι άξιζε!


Και ξεκινώ από τη δική μου απάντηση (γιατί δικιά μου ήταν η ιδέα να τα συγκεντρώσω ντάξει;)
Έχει μια γοητεία το blogging, δε βρίσκεις; Αν ήταν παιδικό παιχνίδι θα ήταν σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου ομαδικά παιχνίδια. Δεν έχει σημασία αν ήταν τα μήλα. το κρυφτό, το κυνηγητό. Σημασία έχει ότι χωρίς τους συμπαίκτες σου δεν έχει γούστο να παίζεις μόνος σου! Το blogging αποκτάει βαρύτητα μέσα από την αλληλεπίδραση. Μέσα από το μοίρασμα. Είναι η αγάπη που μας κάνει να γινόμαστε ομάδα. Κι η ομάδα είναι καλύτερη από τη μονάδα.
Το όνομα κάθε φίλου-ης παραπέμπει στην αντίστοιχη δημοσίευση του. Η σειρά είναι εντελώς τυχαία.

Lysippe
 Tetris το φαντάζομαι.
Είμαστε αντικείμενα με διάφορα χρώματα και διαφορετικό σχήμα. Με τον τρόπο μας καλύπτουμε τυχόν κενά, τα οποία συναντούμε, κι έτσι φτιάχνουμε ολοκληρωμένες και πλήρεις γραμμές. Κι αυτό γιατί είμαστε περιπατητές στο σοκάκι της ζωής. Πότε πότε καθόμαστε σε μιαν ακρούλα, να ξεκουραστούμε, κι αφουγκραζόμαστε. Τα "σινιάλα" που τυχόν πιάσουμε, μιλούν στην ψυχή και την καρδιά μας, δίνοντάς μας εφόδια και δύναμη να συνεχίσουμε, πιο ανάλαφροι.

Makis Del
Σίγουρα θα ήταν τα...μήλα!
Ναι, ναι όπως το διαβάζετε.Η ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών μέσω του blogging μου θυμίζει το πέταμα της μπάλα στο αγαπημένο μας παιδικό παιχνίδι! Αυτός που...πιάνει την μπάλα και κερδίζει την ζωή είναι αυτός που πιάνει τα νοήματα των bloggers, προσπαθεί να μπει στην λογική τους, σχολιάζει πάντα καλοπροαίρετα και όχι μόνο απλά για να σχολιάσει, νιώθει, αφουγκράζεται, γίνεται ένα με μια "κοινωνία" ριγμένη και παρεξηγημένη ελέω...κάποιων φτηνιάρικων ιστολογίων. Αυτός τώρα που τον χτυπάει η μπάλα χωρίς να την πιάσει και... καίγεται είναι αυτός που θέλει να δημιουργεί αντιθέσεις απλά για να της δημιουργεί και εννοείται πως όσο "καλος" ή πονηρός και να είναι δεν υπάρχει χώρος για να κρυφτεί. Οι άνθρωποι που έχουν την μπάλα στα χέρια τους (στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ...υγιείς bloggers) διακρίνουν πάντα τον παρείσακτο... Ως βάση, όπω και τα μήλα, το blogging είναι η ανταλλαγή  απόψεων και ιδεών με τον απέναντι αλλά και με τον ενδιάμεσο, δηλαδή με παλιούς και νέους φίλους...

Θα ήταν σαν εκείνο το παιχνίδι που παίζαμε παιδιά με τα χάρτινα καραβάκια.
Οι αναρτήσεις μας, ίδια με εκείνα, κάνουν μικρά ή μεγάλα ταξίδια.Δεν έχει σημασία πόσο μακριά πάνε. Σημασία έχει η χαρά που μας δίνουν.Για να καταλάβετε τι λέω, πατήστε στο κίτρινο χάρτινο καραβάκι στα δεξιά!
Θα ήταν τουβλάκια ή πλαστελίνη για κατασκευή! 
Όλοι μας πλάθουμε κείμενα με το μυαλό και τα χέρια μας, χτίζουμε επαφές και σχέσεις και μετατρέπουμε τις λέξεις σε εικόνες! Έχουμε την δυνατότητα να φτιάξουμε τον κόσμο μας, όπως τον επιθυμούμε και να προσαρμόσουμε ανά πάσα στιγμή τα πάντα!

Θα ήταν οι Μπίλιες!! 
Γιατι η πολυχρωμία συμβολίζει την διαφορετικότητα των bloggers και ο τρόπος που χτυπάνε την αλληλεπίδραση μεταξύ τους..! (μέσω της ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών, έμπνευσης κλπ)

Θα ήταν το κρυφτό. 
Όλοι έχουν πάντα και τους δυο ρόλους στο παιχνίδι, να κρυφτούν είτε να αποκαλύψουν. Μέσα από το παιχνίδι, όσο κι αν κρυφτείς στο τέλος πάντα αποκαλύπτεσαι. Μοιράζεσαι τη χαρά του μυστηρίου, ανακαλύπτεις κρυψώνες που δε φανταζόσουν, εφευρίσκεις, κουράζεις το μυαλό σου, χαίρεσαι να ψάχνεις, ανακαλύπτεις διάφορα μονοπάτια. Υπάρχει πάντα η χαρά, η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια, αλλά και η προδοσία, το ψέμα. Όλα τα συναντάς στο κρυφτό. Έτσι κάπως είναι και το blogging. Καθένας κρύβεται, πίσω από μια οθόνη υπολογιστή. Εκφράζεται μέσα από το παιχνίδι αυτό, μοιράζεται συναισθήματα, ψάχνει, κουράζει το μυαλό του, ανακαλύπτει, αποκαλύπτεται..

Το ΄΄κρυφτό΄΄ , 
σαν παιδί δεν έπαιξα και με γοητεύει η σβελτάδα και η εξυπνάδα του παιχνιδιού!

Το "Η μικρή Ελένη"... 
ομαδικό, διασκεδαστικό παιχνίδι, χωρίς ανταγωνισμούς!

παζλ 
Οπως έχω ξαναπεί τα παζλ μου αρέσουν πολύ. Οπως τα παζλ κομμάτι κομμάτι φτιάχνεται κάτι όμορφο , μια όμορφη εικόνα (το θέμα του παζλ) έτσι και τα blogs, ο καθένας, η καθεμιά, κομμάτι κομμάτι με το blog του σχηματίζει την εικόνα της blogoγειτονιάς μας.

παζλ 
Το blogging λοιπόν θα ήταν ένα παζλ γιατί ο καθένας μας μέσα από τις αναρτήσεις , τα κείμενα, τα λόγια, τις λέξεις, τις σκέψεις ακόμα και από τις εικόνες και τα τραγούδια που αναρτεί, συνδέει-ενώνει κομμάτι κομμάτι, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται εικόνες, και να αποκαλύπτεται σιγά σιγά η προσωπικότητα του αρθρογράφου

Σίγουρα θα ήταν ένα παιχνίδι ρόλων (RPG - Role Playing Game)
στον υπολογιστή στο οποίο οι συμμετέχοντες δημιουργούν ή παρακολουθούν ιστορίες (τις δικές τους απλές και καθημερινές στην περίπτωσή μας) και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους βασισμένοι συνήθως σε ένα σύστημα κανόνων και οδηγιών.Στο πλαίσιο των κανόνων, οι παίκτες μπορούν να αυτοσχεδιάσουν ελεύθερα ανάλογα με τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους.Και όποιος αντέξει!

Περνά περνά η μέλισσα
γιατί η μπλοκογειτονιά μας είναι ένα χαρούμενο, ζωντανό πολύβουο μελίσσι...

Μα φυσικά το καλειδοσκόπιο
Το κάθε χρώμα του καλειδοσκοπίου είναι διαφορετικό,ξεχωριστό και καταλαμβάνει το δικό του χώρο.

ομαδικό παιχνίδι
Αν ήταν ένα παιδικό παιχνίδι, θα επέλεγα να ήταν ένα ομαδικό παιχνίδι, όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το handball.. Διότι όλοι μαζί εδώ προσπαθούμε για κάτι με τον τρόπο μας, μπορεί να μην κάνουν όλοι για playmaker αλλά σίγουρα όλοι μπορούν να προσφέρουν κάτι που να οδηγεί σε κάποιο στόχο και σίγουρα όλοι μπορούν να επιλέξουν μια ομάδα.. 
Παιχνίδι με τις κούκλες. 
Θυμάμαι που όταν ήμουν μικρή καθόμουν με τις φίλες μου και σκαρφιζόμασταν με τεράστια φαντασία ολόκληρες ιστορίες, που φυσικά τις υποδύονταν οι Barbie. Ιστορίες δεν λέμε κι εδώ; Ιστορίες που όμως πια δεν τις υποδύονται κάποιες κούκλες, αλλά εμείς οι ίδιοι...

Ζωγραφική
Αδιαμφισβήτητα και με το δικό μου σκεπτικό θα ήταν ζωγραφική. Τώρα θα μου πείτε η ζωγραφική είναι παιχνίδι; Όχι,περισσότερο χόμπι θα έλεγα.Όμως για θυμηθείτε λίγο στο νηπιαγωγείο τι κάναμε; Όλοι μαζί στα θρανία ζωγραφίζαμε, δημιουργούσαμε, ομορφαίναμε τις στιγμές μας.Ναι, με αυτή την οπτική γωνία το θεωρώ ομαδικό παιχνίδι δημιουργίας και έκφρασης.


Το ποδόσφαιρο. 
Ναι οι μπλόγκερς μοιάζουν με ομάδα ποδοσφαίρου.Και εξηγούμαι αμέσως: Κάθε παίχτης έχει συγκεκριμένη θέση στην ομάδα, ανάλογα με τα χαρίσματα του, τις ικανότητες και τις δυνατότητές του (...) Έτσι κι οι μπλόγκερς παίζουν το ρόλο που ξέρουν να επιδίδονται καλύτερα. Όλοι όμως συνεργάζονται με αρμονία, δίνουν πάσες μεταξύ τους. δηλαδή εναύσματα για σκέψη, και έχουν σκοπό να σκοράρουν κι αυτό σημαίνει πως έχουν σκοπό να μάθουν, να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και κατ' επέκταση τον κόσμο!

Παιχνίδι μεταμφιεσμένων
στα κανάλια της Βενετίας, και κυνηγητό με γόνδολες, ενώ μια ολόκληρη υπόγεια πόλη κρύβεται κάτω από το νερό

puzzle!
Μμμ!! Πολύ ωραία ερώτηση!Θα έλεγα ότι το blogging είναι σαν ένα όμορφο πολύχρωμο παιδικό puzzle!O κάθε blogger θα αποτελεί και ένα ξεχωριστό AYTONOMO κομμάτι αυτού του puzzle με διαφορετικό σχήμα...χρώματα και περιεχόμενο..που όμως θα ανήκει και θα είναι μέρος από κάτι το πολύ πιο μεγάλο...! (ιντερνετικός χώρος). Τώρα...όλα τα κομμάτια μαζί...θα δημιουργούν βέβαια και μία ενιαία συγκεκριμένη εικόνα που δεν θα είναι τίποτα άλλο από τον τρόπο που ανάλογα βέβαια και τον χωροχρόνο στον οποίο βρισκόμαστε θα αποτυπώνει και τον τρόπο που συγκροτούμε γενικά τον κόσμο μας! 


Το φιδάκι. 
Έχει πάνω/κάτω, ανέβα/κατέβα, ζαριές, αγωνία, ανατροπές, εκεί που κοντεύεις να φτάσεις κάπου κάτι θα γίνει και θα κατρακυλήσεις. Ακόμη κι αν κατακτήσεις την κορυφή πρέπει να επιστρέψεις στην αρχή. Και το ανέβα/κατέβα συνεχίζεται…
Παιχνίδι στην αλάνα
Οποιοδήποτε παιχνίδι στην αλάνα της γειτονιάς....για το αυθεντικό του θέματος!
agrimio
"Αν ήταν παιχνίδι.. θα'ταν από αυτά που καμώνουμε επά στο νησί μου τη Κρήτη! "Κεράσματα", "Καλέσματα" κλπ. Όπου ο κάθε σύντεκνος πρέπει να πει μια μαντινάδα, να κατεβάσει το σφηνάκι του κι ύστερα να αναφέρει το όνομα άλλου συντέκνου, ο οποίος θα πρέπει να ανταποκριθεί κατεβάζοντας καινούρια μαντινάδα (με την ίδια θεματολογία όοοολο το τραπέζι), να κατεβάσει το σφηνάκι του, να το γεμίσει και να το δώσει σε κάποιον άλλον..κάνοντας τον γύρο του τραπεζιού! Κι όποιος αντέξει...Μου θυμίζει λοιπόν τούτο το κρητικό παιχνιδάκι τις αναρτήσεις μας - δίνει ο ένας πάσα στον άλλο. Αλληλεπίδραση, έναυσμα για συζητήσεις, ε, έχει και μια δόση "μέθης" και "παραζάλης" όλο αυτό!Επίσης, είναι και το προσωπικό στοίχημα! Αυτό το "θα τα καταφέρω"! Ο εθισμός.. η ηδονή της συμμετοχής που είτε μέσω των αναρτήσεων, είτε μέσω των κερασμάτων, ε, δεν μπορείς ν'αρνηθείς! Όπως και στη ζωή, όσες πίκρες κι αν μας κερνά!
TEXNIS STORIES (Φλώρα)
Για μένα το blogging θα ήταν ένα βιβλίο, κάτι σαν λεύκωμα που θα άλλαζε χέρια καθημερινά, πολλά χέρια, όλα τα χέρια των φίλων μου θα το έπιαναν και θα άφηναν το αποτύπωμά τους. 
Πικροί ως άψινθος καρποί ( Βίκυ Δερμάνη)
για μένα είναι ένα παιχνίδι που το λένε "κάτσε να σου πω ένα παραμύθι και ύστερα έλα να το παίξουμε μαζί!"παραμύθι με νεράιδες και δράκους. με Πινόκιο και φασουλήδες, με βασιλιάδες και κοντορεβυθούληδες και κύκνους... 

Κλείνοντας να πω πως για μένα ήταν υπέροχη διαδικασία η σημερινή συρραφή, παρά την κούραση να τα μαζέψω και να αντιγράψω και  κάποιους που δεν επιτρέπουν το κλόπι (!) .
Σας ευχαριστώ που εν αγνοία σας με βοηθήσατε στο σημερινό μου θέμα. Ποσοστά και πνευματικά δικαιώματα μην μου ζητήσετε μόνο. Το "Ταμείο" είναι σαν της Ελλάδας!

Αν πρέπει να ψηφίσω την πιο ευφάνταστη απάντηση δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές αλλά σε σχόλιο στη δημοσίευση στου Πέτρου κι είναι του φίλου Μαζεστίξ: 
Αν ήταν παιδικό παιχνίδι, αδερφέ, δε θα ήταν το φιδάκι αλλά "ο γιατρός".Γιατί στα blogs πασπατεύουμε, πασπατεύουμε και νομίζουμε πως γ**άμε κιόλας!

Καλή Κυριακή να έχετε!
Πάω να πιω τον καφέ μου επιτέλους!
@ριστέα





68 σχόλια:

  1. Αριστέα μου, πολύ ωραία η ιδέα σου να συγκεντρώσεις τις απαντήσεις!!!
    Πολύ ενδιαφέρουσα η πολυχρωμία ταν απαντήσεων !!!!
    Φιλάκια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ήταν παιχνίδι.. θα'ταν από αυτά που καμώνουμε επά στο νησί μου τη Κρήτη!

    "Κεράσματα", "Καλέσματα" κλπ. Όπου ο κάθε σύντεκνος πρέπει να πει μια μαντινάδα, να κατεβάσει το σφηνάκι του κι ύστερα να αναφέρει το όνομα άλλου συντέκνου, ο οποίος θα πρέπει να ανταποκριθεί κατεβάζοντας καινούρια μαντινάδα (με την ίδια θεματολογία όοοολο το τραπέζι), να κατεβάσει το σφηνάκι του, να το γεμίσει και να το δώσει σε κάποιον άλλον..κάνοντας τον γύρο του τραπεζιού! Κι όποιος αντέξει...

    Μου θυμίζει λοιπόν τούτο το κρητικό παιχνιδάκι τις αναρτήσεις μας - δίνει ο ένας πάσα στον άλλο. Αλληλεπίδραση, έναυσμα για συζητήσεις, ε, έχει και μια δόση "μέθης" και "παραζάλης" όλο αυτό!
    Επίσης, είναι και το προσωπικό στοίχημα! Αυτό το "θα τα καταφέρω"! Ο εθισμός.. η ηδονή της συμμετοχής που είτε μέσω των αναρτήσεων, είτε μέσω των κερασμάτων, ε, δεν μπορείς ν'αρνηθείς! Όπως και στη ζωή, όσες πίκρες κι αν μας κερνά!

    Ελπίζω να περάσει και το Κανελλάκι μου και η Σμαραγδούλα, να μου πούνε αν το παίζουνε στο χωριό τους! (Αν και οι κοπελιές δεν παίζουνε.. εγώ ήμουν μάλλον η εξαίρεση του κανόνα.. χεχε)

    Φιλί γλυκό από Μελβούρνη και μια όμορφη καλημέρα στην Πατρίδα!
    ΣΛ ΣΛ ΣΛ ΣΛ ΣΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα με μια ημέρα ξενιτεμένο μου!
      Θα περάσω πάνω και τη δική σου την απάντηση , τόσο τη λάτρεψα!
      Σε ευχαριστώ πολύ που έστω κι έτσι συμμετείχες!
      Φιλάκια!
      ΣΛ ΣΛ ΣΛ!

      Διαγραφή
  3. Αριστεούλα μου , μα τι γλυκιά που είσαι.... με συγκίνησες , η σκέψη σου , ο χρόνος που αφιερωσες να τα συγκεντρωσεις , να βάλεις του καθενός το χρώμα του...pink angel = pink =ροζ... σε εμένα το αγαπημένο μου λιλά.... μου άρεσε η ιδεα σου να συγκεντρώσεις τα παιγνίδια όλα αυτά μαζί...και φυσικά η εικόνα στο τέλος... η απάντηση η δική σου μου άρεσε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σου απαντώ στην ερώτηση που έγραψες στο μπλοκ μου, ναι και η Κύπρος γιορτάζει αύριο την επέτειο του ΟΧΙ..είναι αργία και στη Κύπρο

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Δελφινούι μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ χαρά μου!
      Να'σαι καλά!
      Καλά να περάσεις σήμερα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχη ανάρτηση Αριστέα. Πολύ γλυκιά η ιδέα σου και μου άρεσε και η φωτογραφία κολαζ με τα παιδικά παιχνίδια. Μπράβο!!!
    φιλάκια και καλή Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ χαρά μου!
      Να'σαι καλά!
      Καλή σου μέρα :)))

      Διαγραφή
  5. Αγαπώ πολύ την φιλεργία σου
    και το ομαδικό πνεύμα που έχεις

    Καλή Κυριακή
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τιμάει ο λόγος σου Ελένη μου!
      Καλή σου μέρα και καλά να περάσεις! :))

      Διαγραφή
  6. Εντάξει κατεβάζεις ιδέες ωραίες με αποτέλεσμα να μας συγκινείς!
    Δεν θα σου γράψω άλλα! (Συγκινήθηκα! Δεν κλαίω!)
    Χαχα!
    Καλή Κυριακή!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου άρεσε όλο αυτό Μαρία μου...να τα δούμε όλα συγκεντρωμένα. Να'σαι καλά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Αυτός ο παλιο…μπιπ ήρθε να μας κλέψει τη δόξα!
    Εσύ φταις που του κάνεις ξεχωριστό αφιέρωμα.
    Όχι κυρία μου, να μπει κι αυτός στη βάσανο (χαχα, λέμε και καμία μ….. να περνάει η ώρα) να παιδέψει το μυαλουδάκι του και να βγάλει διαμάντια όπως εμείς.
    Πάω να λιποθυμήσω. Μετά θα σκουπίσω τη φαιά που κείτεται στο πάτωμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμχμχμχ! Ξεχαστήκατε. Κι αντί άλλου με το Μαζεστίξ ασχοληθήκατε!
      Το προσπερνώ ,φιλιά και χαμόγελα στέλνω!

      Διαγραφή
  8. Πόσο όμορφο είναι να διαβάζω όλες τις απαντήσεις μαζί...!!
    Εντυπωσιάστηκα!!
    Έκανες πολλή δουλειά για να τα μαζέψεις όλα να τα χαρούμε...μπράβο για την τόσο όμορφη σκέψη και τη χαρά που μας έδωσες...
    Να είσαι καλά...φιλιά πολλά και μια υπέροχη ηλιόλουστη Κυριακή σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου κι εμένα μου άρεσε όλο αυτό. Ήταν ενδιαφέρον να βλέπεις τι και πώς απαντούσε ο καθένας μας!
      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Καλή σου μέρα !

      Διαγραφή
  9. Πολύ μου άρεσα που τα μάζεψες και είχα την ευκαιρία να τα διαβάσω.
    Καλά το σχόλιο του Πέτρου όλα τα λεφτά!!
    Ακόμα γελάω!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου!
      Να'σαι καλά!
      Φιλιά και καλή σου μέρα1

      Διαγραφή
  10. 'Άμα είσαι άνθρωπος με ιδέες και φαντασία, μπορείς να κάνεις τα πάντα θέμα για ανάρτηση! Φτου, φτου, μη σε ματιάξουμε!
    Λοιπόν εδώ και ένα χρόνο προσπαθώ να καταλήξω ποιος είναι ο καλύτερος ατακαδόρος, ο Μαξεστίξ ή ο Ακυβέρνητος, και δεν μπορώ! Ο νέος είναι ωραίος, αλλά κι ο παλιός είναι αλλιώς! Το καλύτερο όμως είναι ότι όσο αυτοί "τσακώνονται", τόσο εμείς απολαμβάνουμε στιχομυθίες απείρου κάλλους...!!! (Χιχιχι!)
    Μην τους το πείτε μόνο και μας πάρουν χαμπάρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτύσε, φτύσε με! αχαχαχα!
      Να'σαι καλά Σοφία μου!
      Φιλιά πολλά!

      Άστους να τσακώνονται και εμείς να περνάμε καλά!

      Διαγραφή
  11. Τι όμορφο και γλυκό να πάρεις αγκαλιά κάποιες από τις απαντήσεις και να τις σφίξεις δυνατά μαζί με τη δική σου. Και σ' ευχαριστώ που η δική μου ήταν μία από αυτές. Υπέροχη κι η φωτογραφία που έφτιαξες για να στολίσεις την ανάρτησή σου.

    Φιλί γλυκό & ηχηρό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ γλυκό μου κορίτσι!
      Να'σαι καλά με τα γλυκά σου τα λογάκια!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  12. Καταπληκτική σκέψη να μαζέψεις όλες τις απαντήσεις μαζί! Μπράβο Αριστέα μου και χαρά στο κουράγιο σου!! :)) Μου άρεσε και εμένα αυτή η ερώτηση και οι απαντήσεις που έδινε ο κάθε blogger! Ανυπομονούσα να δω τι θα απαντήσουν! :))
    Γέλασα με αυτό που είπε ο Μαζεστίξ!! :-))
    Φιλάκια και καλή Κυριακή!! Αχ! υπέροχη μέρα για να απολαύσεις ένα καφεδάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Παλομίτα μου!
      Να'σαι καλά!
      Καλά να περάσεις σήμερα.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Εστω κι ετσι...
    ενα patchwork ομορφων παιδικων αναμνησεων.
    Εστω κι ετσι.......


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάλεξες υπέροχη λέξη και σε ευχαριστώ! :)))
      Φιλιά ομορφιά!

      Διαγραφή
  14. Καταπληκτική η σημερινή σου ανάρτηση! Είσαι απίστευτη! Σε ευχαριστούμε πολύ για αυτό το όμορφο αφιέρωμα! Ήταν όντως πάρα πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση! Τελικά το blogging μας εμπνέει τον καθέναν ξεχωριστά αλλά βρίσκουμε πάντα πολλά κοινά να πούμε και να μοιραστούμε!
    Καλό Κυριακάτικο καφέ!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κατερινάκι μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ χαρά μου!
      Να'σαι καλά! Έτσι είναι , όπως τα λες!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  15. Πολύ καλή η πρωτοβουλία σου, να συγκεντρώσεις όλες τις απαντήσεις και ξέρεις τι μου άρεσε; Όλοι είναι παίχτες ενός ομαδικού παιχνιδιού που στη βάση του έχει και ψυχολυτρωτικές προεκτάσεις!
    ΑΦιλάκια και καλό μας απογευματάκι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου κι εγώ εντυπωσιάστηκα από τις απαντήσεις όπου όλες συγκλίνουν στην ομαδικότητα!
      Φιλιά πολλά και καλά να περάσεις σήμερα!

      Διαγραφή
  16. Εγώ Αριστέα μου πίνοντας τον καφέ μου πέρασα ευχάριστα εδώ στο blog σου, διαβάζοντας τις πολύ εμπνευσμένες απαντήσεις των bloggers.
    Δικαιολογούσαν σωστά αυτό που υποστήριζαν.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν όντως εμπνευσμένες όλες οι απαντήσεις!
      Να'σαι καλά Ελένη μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  17. Α, ωραία!!! Την απάντηση που σκεφτόμουν εγώ να δημοσιεύσω, δεν την είδα κάπου, μέχρι στιγμής!!!
    Υπέροχη η σκέψη Αριστέα μου!!!
    Σε φιλώ πολύ-πολύ!!!
    Καλή Εβδομάδα, εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να θυμηθώ τότε να προσθέσω και τη δική σου τρελοκομείο , όταν γράψεις βέβεια!
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  18. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!Οταν τις διαβαζεις ολες μαζι αποκαλυπτετα το αληθινο νοημα της ερωτησης οπως επισης κι η αυθεντικοτητα της μπλογκογειτονιας μας.Μπραβο κοριτσαρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως Χριστινάκι μου! Έτσι σκέφτηκα κι εγώ!
      Φιλάκια πολλά!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  19. Μα πόσο ευφάνταστες απαντήσεις! Μου λείπει το...παιχνίδι απίστευτα!
    Σε φιλώ γλυκά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μου το!
      Μπορείς να πάρεις και να παίξεις κι εσύ το συγκεκριμένο χαρά μου!
      Μισό να σου φέρω το link:))

      Διαγραφή
    2. http://princess-airis.blogspot.gr/2013/10/blog-post_13.html

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  20. Kαι μόνο που μάζεψες τις απαντήσεις φτάνει!
    Σε αυτές θα προσθέσω την δική μου θεωρία... ένα παιχνίδι είναι όλο αυτό... ένα παιχνίδι με τους δικούς του κανόνες ...
    Το καλό είναι πως μπορεί να παίξει ο καθένας...
    Το κακό είναι πως δεν ξέρει να το παίζει ο καθένας ακόμα κι αν είναι μήνες... χρόνια μέσα σε αυτό...

    Φιλιά Αριστέα μου...
    να είσαι καλά :-)
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου που πρόσθεσες και τη δική σου πινελιά! Να'σαι καλά! :)))
      (Και μάλλον θα συμφωνήσω στο "κακό" που ανέφερες)

      Φιλιά πολλά!
      Καλά να περάσεις σήμερα!

      Διαγραφή
  21. Αριστέα μου δεν θα μπορούσα ποτέ να σκεφτώ τις απαντήσεις που έδωσαν οι φίλοι μας και μάλιστα οι περισσότερες δικαιολογημένες.
    Για μένα το blogging θα ήταν ένα βιβλίο, κάτι σαν λεύκωμα που θα άλλαζε χέρια καθημερινά, πολλά χέρια, όλα τα χέρια των φίλων μου θα το έπιαναν και θα άφηναν το αποτύπωμά τους.
    Φιλάκια και μπράβο γι αυτήν σου την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλωρίτσα μου, έχεις κερδίσει κι εσύ αυτό το βραβείο. Θα χαρώ πολύ να δω τις απαντήσεις σου!
      Υπέροχη κι η δική σου σκέψη: λεύκωμα!
      Θα πάω να τη προσθέσω πάνω μαζί με τις άλλες!

      Φιλάκια πολλά!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  22. πόσο γλυκό αυτό που έκανες!

    για μένα είναι ένα παιχνίδι που το λένε "κάτσε να σου πω ένα παραμύθι και ύστερα έλα να το παίξουμε μαζί!"
    παραμύθι με νεράιδες και δράκους. με Πινόκιο και φασουλήδες, με βασιλιάδες και κοντορεβυθούληδες και κύκνους...

    καλό ξημέρωμα πριγκίπισσά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βίκυ μου!
      Υπέροχη κι η δική σου σκέψη! Θα προστεθεί κι αυτή μαζί με τις άλλες:)))
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  23. τι ωραία που τα συγκέντρωσες Αριστεάκι μου!!! τελικά πόση διαφορετικότητα υπάρχει, έ? είναι φοβερό που καμία απάντηση δε μοιάζει με την άλλη, αλλά όλες πάνω κάτω λένε το ίδιο! ότι το blogging είναι ένας κόσμος μαγικός!!! σε συγχαίρω για την υπομονή σου και την προσπάθεια, ευχαριστούμε! φιλάκια πολλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Ευάκι μου! Το ίδιο πράγμα δοσμένο από άλλη οπτική γωνία. Κι εγώ το βρήκα εντυπωσιακό!
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Φιλάκια κορίτσι μου!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  24. Ουφ! Άργησα να φτάσω, καθώς πατούσα συνέχεια στο δρόμο τη φαιά ουσία του Πέτρου! Μην τον ακούς! Δεν την σφουγγάρισε τελικά. Ακόμα κείτεται στο πάτωμα!! Τυχαία ερωτεύτηκα εγώ (πριν κάτι χρόνια) τις φαιές ουσίες Πέτρου και Μαζεστίξ;;;; Δε νομίζω! Α! Χρόνια Πολλά σε όλους μας βρε! Ζήτω η έναρξη ενός ακόμα πολέμου ενάντια στον ίδιο μας τον εαυτό... Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Καλώς το τρελοκομείο που τώρα είναι καταϊδρωμένο!
      αχαχαα! Πώς τα καταφέρνεις να σχολιάζεις άσχετα με την ανάρτηση θέματα ;;;;
      Είσαι μοναδική!
      Φιλιά πολλά!

      Καλά να περάσεις σήμερα :)))

      Διαγραφή
    2. Τι;; Δεν ήταν αυτό το θέμα μας;; Σόρρυ, αλλά ύστερα από τόση.....φαιά ουσία στο δρόμο προς την Αριστέα, παρασύρθηκα το άτομο! Η ιδέα σου κοπελιά μου ήταν πολύ πρωτότυπη κι όσο σκέφτομαι το παιχνίδι που θα γράψω εγώ ότι θα ήταν το blogging (αν αξιωθώ ποτέ να κάνω την ανάρτηση...) έχω μελαγχολήσει ήδη... Θα δεις γιατί.. Φιλάκια! :))

      Διαγραφή
    3. αχαχαχα! Περιμένω με αγωνία στη γωνία να ξέρεις!
      Φιλιάαααααααα!

      Διαγραφή
  25. Σε κούρασα βρε Αριστέα, ε; :(
    Στείλε ένα μήνυμα να σου κάνω το κόπι ντε!!! ;)
    Κοίτα πόσο διαφορετικές σκέψεις έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους! Μένεις έκπληκτος κάποιες φορές από τις τόσο διαφορετικές και έξυπνες απαντήσεις!
    Χρόνια πολλά! Καλά να'μαστε!
    Φιλάκια πολλάααααααααααααααααα!
    Και καλά να περάσεις σήμερα :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Σου το πετσόκοψα λίγο εσένα! Δεν τ απάω καλά και με το πληκτρολόγιο!
      Αλλά δεν μπορούσα να μην γράψω και τη δική σου απάντηση. Μου άρεσε πολύ!

      Να'σαι καλά κοριτσάκι!
      Καλά να περάσεις!
      Φιλάκια τσουπάκι μου! ♥

      Διαγραφή
  26. Αμ....τώρα κατάλαβα ως προς τι το ουπς!! :) Μιλάμε υπέροχο αυτό που έκανες! Μπράβο βρε Αριστέα μου!! Σε ευχαριστώ πολύ που πρόσθεσες και την δική μου απάντηση. Έχω φιλοξενούμενους και μπήκα βιαστικά!! Θα τα πούμε περισσότερο αν όχι το βραδάκι από αύριο!! :) Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις τώρα! Φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε! Ευτυχώς που σε πήρα είδηση :))) Τελευταία χάνω πολλά!
      Κι εμένα μου άρεσε όλο αυτό γιατί με είχαν εντυπωσιάσει οι απαντήσεις όλων σας!
      Φιλάκια Βιβή μου!

      Διαγραφή
    2. Άφησα σχόλιο πριν λίγο!! Ο παλιομπόγκερ!! :))
      Σήμερα που διάβασα όλες τις απαντήσεις δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία!! Θα συμφωνήσω λοιπόν μαζί σου ως προς το σχόλιο!! χαχαχα Πασπατεύουμε, πασπατεύουμε.........Φιλάκια πολλά!!!

      Διαγραφή
    3. αχαχαχα! Να'σαι καλά Παρασκευούλα μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  27. Συγκινήθηκα από τη σκέψη σου να συγκεντρώσεις όλα μαζί τα λόγια μας!
    Και ξέρω πως εγώ προσωπικά σε ταλαιπώρησα, γιατί έχω προστασία στο μπλογκ... Μίλα βρε παιδί κι εσύ, να σε βοηθήσω!!!!!
    Σ΄ευχαριστώ πολύ που με συμπεριέλαβες.
    Φοβερά ενδιαφέρουσες όλες οι απαντήσεις των φίλων!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει Έλλη μου! Αφού δεν μπορούσα να κλέψω αντέγραψα! Δεν θα άφηνα με τίποτα απέξω το εντυπωσιακό καλειδοσκόπιο που μου είχε κάνει εξαρχής εντύπωση!
      Χαίρομαι που άρεσε σε όλους!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  28. Αριστούλα μου σ'ευχαριστούμε πολύ πολύ!! Είσαι φοβερή!!
    Αυτή η ερώτηση από την αρχή ήταν η αγαπημένη μου, απάντησα την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε το βραβείο και μετά διάβαζα και τις υπόλοιπες απαντήσεις σας και θαυμάζοντας τον τρόπο σκέψης όλων!! Είναι απίστευτο με πόσα παιχνίδια παρομοιάσαμε το blogging!! Καλή εβδομάδα μάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που σας άρεσε όσο κι εμένα!
      Έτσι κι εγώ Κατερινάκι μου, διάβαζα με ενδιαφέρον όλων τις απαντήσεις!
      Καλή εβδομάδα τσουπίτσα μου!
      Μάκια!

      Διαγραφή
  29. ελα!!! τι τελεια αναρτηση!!! ευχαριστω για την ομορφη σκεψη σου και ευχαριστω που υπαρχω και εγω καπου εκει μεσα!

    φιλακια πολλα φιλη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μα τι φανταστική ιδέα είχες πάλι φανταστική Αριστέα??Τέλεια ανάρτηση την λάτρεψα,μα πόσο ωραίο είναι τελικά να μοιράζεσαι??
    Έπρεπε να το περιμένω από σένα κοριτσάκι,τελικά είσαι πολύ πρωτοποριακιά!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά'σαι καλά γλυκό μου κορίτσι!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Με συγκινείς!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  31. Πολύ ωραία ιδέα να μαζέψεις εδώ όλες τις απαντήσεις! Και είναι όλες τόσο ξεχωριστές! Ακόμα κι αυτές που αφορούν στο ίδιο παιχνίδι είναι τόσο διαφορετικές!
    Δε μπόρεσα να σχολιάσω τις προηγούμενες μέρες από το κινητό, αλλά επειδή είδα και την δική σου απάντηση δε σου έδωσα το βραβείο με τις ερωτήσεις που σου είχα υποσχεθεί... μη μου σκάσεις πάλι! Την επόμενη φορά :)
    Φιλάκιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι ήταν όλες τόσο ξεχωριστές!
      Θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες να λυσσάξω, μπαρδόν να προβώ σε αυτοαποκαλύψεις! Να'σαι σίγουρη!
      Σε ευχαριστώ για όλα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή