Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Σούπερ-μαν ή γούμαν- ως τα βαθιά γεράματα! # 3

ballet, contemporary, dancer, girl

Δυο μέρες τώρα σας μιλάω με θέρμη για τα οφέλη της σωστής διατροφής 
στην υγεία μας προκειμένου να φθάσουμε ως τα βαθιά γεράματα,
όσο το δυνατόν καλύτερα.
Ο στόχος να θυμίσω δεν είναι τα βαθιά γεράματα.
Ο στόχος είναι να είμαστε υγιείς όποια ηλικία κι αν "χτυπήσουμε"!
Αλλά δεν έχουμε πει λέξη για την άσκηση.
Αυτές τις δύο σκεφτείτε τες σαν φιλενάδες. χεράκι χεράκι πιασμένες.
χορεύοντας και τραγουδώντας ♫ ♪ ♫ ♪.

Μια διατροφή από μόνη της δεν θα κάνει θαύματα.
Η κίνηση είναι απαραίτητη στη ζωή μας
προκειμένου να μην σκουριάζει κι αχρηστεύεται ο οργανισμός μας.

Δεν θα πω γραφτείτε σε γυμναστήρια,(σε τέτοιους καιρούς που ζούμε)
πιάστε όλοι από δυο 5κιλα βάρη και κοπανηθείτε έως τελικής πτώσεως.
Θα σας ζητήσω όμως να σκεφτείτε τις ώρες που περνάτε
στον καναπέ, στο γραφείο, στον υπολογιστή.
Όλες αυτές οι ξεκούραστες ώρες είναι δελεαστικές.Το γνωρίζω.
Έχω παρασυρθεί κι εγώ κι έχω ξεφύγει ουκ ολίγες φορές.
Ποιος εξάλλου θέλει να ιδρώνει;
Έλα όμως που τα αγαθά κόποις κτώνται!
Κι ο νους είναι υγιής εν σώματι τελικά υγιή!

Και τι σας έχω εγώ ;
Καλούδια από το διαδίκτυο.
Γυρίζω και σας μαζεύω τα καλύτερα βρε!

Δέκα χρόνια γηραιότερες οι γυναίκες που δεν γυμνάζονται!

Γηραιότερες κατά μια δεκαετία δείχνουν οι γυναίκες που υιοθετούν ανθυγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά τους, υποστηρίζει διεθνής μελέτη.

Στην οκταετή μελέτη έλαβαν μέρος 585 γυναίκες από το Μπέντφορντ, στη Βρετανία (ηλικίας 45-75 ετών), από τη Μαδρίτη, στην Ισπανία (30-70 ετών) και από τη Σανγκάη, στην Κίνα (25-70 ετών). Βάσει των αποτελεσμάτων οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το πόσο «φρέσκια» φαίνεται μια γυναίκα οφείλεται κατά 33% στις καθημερινές της συνήθειες.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι ένα 50% της εικόνας μας οφείλεται στο γενετικό μας υλικό, όμως δεν γνωρίζαμε πόσο ο τρόπος ζωής μας μπορεί να επηρεάσει το πόσο γερασμένοι μπορεί να φαινόμαστε» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Άντριου Μέις. «Έκπληκτοι διαπιστώσαμε πόσο μεγάλη επίδραση μπορούν να έχουν οι καθημερινές μας συνήθειες, τόσο ως προς τα χρόνια που προσθέτουν στην εμφάνισή μας, όσο και ως ποσοστό συμβολής στη γήρανση».

Σε επόμενη φάση, οι ερευνητές συνέκριναν την «εμφανισιακή» ηλικία των γυναικών που ακολουθούσαν υγιεινό τρόπο ζωής με εκείνη των γυναικών που ακολουθούσαν ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Εντόπισαν λοιπόν μια διαφορά της τάξεως των 10,4 ετών.

«Για την ακρίβεια, αρχικά δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε το αποτέλεσμα» αναφέρει ο δρ Μέις. «Η πραγματικότητα όμως ήταν μπροστά στα μάτια μας: οι γυναίκες που ακολουθούσαν έναν υγιεινό τρόπο ζωής φαίνονταν νεότερες από τις υπόλοιπες. Με απλά λόγια, το καλό δέρμα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και όχι μόνο σε ακριβές κρέμες και λοσιόν. Σχετίζεται άμεσα με το πώς ζούμε τη ζωή μας, πώς μεταχειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι τον οργανισμό μας και δε μιλάμε για ακραία βήματα. Μπορούν να είναι μικρά και σταθερά και τα αποτελέσματα γίνονται ορατά με τον χρόνο, χωρίς την ανάγκη για το νυστέρι του πλαστικού χειρουργού».

Αρχική πηγή: tovima.gr
Εγώ το βρήκα εδώ

238 / Said Karlsson

Οι κίνδυνοι που διατρέχουν τα ζωτικά μας όργανα από την καθιστική ζωή

Η σύγχρονη ζωή είναι απόλυτα συνυφασμένη με την…καρέκλα του γραφείου, τον καναπέ στο σπίτι και το κρεβάτι. Με απλά λόγια, η καθιστική ζωή κυριαρχεί όλο το 24ωρo.

Οι γιατροί εφιστούν την προσοχή μας και επιμένουν στην τακτική, αν όχι καθημερινή, άσκηση αλλά ο χρόνος του σύγχρονου ανθρώπου δεν φτάνει πάντα. Μήπως αν μάθουμε τι προκαλεί η καθιστική ζωή στα ζωτικά μας όργανα, πειστούμε να …σηκωθούμε;.

Καρδιά
Οι μύες καίνε λιγότερο λίπος και το αίμα ρέει με πιο αργό ρυθμό κατά τη διάρκεια μιας καθιστικής ημέρας, επιτρέποντας στα λιπαρά οξέα να φράξουν πιο εύκολα την καρδιά. Η παρατεταμένη καθιστική εργασία μάλιστα έχει συνδεθεί με την υψηλή πίεση του αίματος και τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ όσοι από μας κάνουμε καθιστική ζωή υπερδιπλασιάζουμε τις πιθανότητες να νοσήσουμε από καρδιαγγειακή νόσο.

Πάγκρεας
Το πάγκρεας παράγει ινσουλίνη, μια ορμόνη που μεταφέρει τη γλυκόζη στα κύτταρα για να έχουμε ενέργεια. Αλλά τα κύτταρα σε αδράνεια δεν ανταποκρίνονται τόσο εύκολα στην ινσουλίνη, έτσι ώστε το πάγκρεας να παράγει όλο και περισσότερη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη και άλλες ασθένειες.

Παχύ έντερο
Μελέτες έχουν συνδέσει την καθιστική ζωή με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέoς εντέρου, του στήθους και του ενδομητρίου. Ο λόγος είναι ασαφής, αλλά μία θεωρία είναι ότι η περίσσεια ινσουλίνης ενθαρρύνει την ανάπτυξη των κυττάρων. Ένας άλλος λόγος είναι ότι η τακτική κίνηση ενισχύει τα φυσικά αντιοξειδωτικά που σκοτώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν καρκίνο.

Κοιλιακοί μύες
Όταν στεκόμαστε, κινούμαστε ή ακόμα και όταν καθόμαστε σε σωστή, όρθια στάση, οι κοιλιακοί μύες βρίσκονται σε ευθεία. Αλλά όταν γέρνουμε σε μία καρέκλα απλά αδρανούν. Η συνεχόμενη κυρτή στάση του σώματος, λόγω της καθιστικήw ζωής μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας φυσικής «αψίδας» της σπονδυλικής στήλης, δηλαδή σε λόρδωση.

Γοφοί
Οι ευέλικτοι γοφοί βοηθούν στη διατήρηση της καλύτερης ισορροπίας αλλά η χρόνια καθιστική ζωή, που εμποδίζει την επέκταση του ισχίου, ώστε να γίνει σφριγηλό, περιορίζει το εύρος της κίνησης και το μήκος του διασκελισμού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μειωμένη κινητικότητα του ισχίου είναι ένας βασικός λόγος που οι ηλικιωμένοι έχουν την τάση να πέφτουν.

Γλουτοί
Η καθιστική κίνηση απαιτεί την απόλυτη αδράνεια των γλουτών και αυτό είναι κάτι που δυστυχώς γίνεται συνήθεια. Οι μαλακοί γλουτοί βλάπτουν τη σταθερότητα, την ικανότητα να σπρώξουμε ή να διατηρήσουμε ένα ισχυρό βήμα.

Κάτω άκρα
Η μακροχρόνια καθιστική ζωή επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία προκαλεί τη συγκέντρωση υγρού στα πόδια. Τα προβλήματα κυμαίνονται από πρησμένους αστραγάλους και φλεβίτιδα μέχρι επικίνδυνες θρομβώσεις του αίματος.

Οστά
Δραστηριότητες όπως το περπάτημα και το τρέξιμο τονώνουν το ισχίο και τα οστά στα κάτω άκρα, ενισχύοντας τον οργανισμό να «χτίσει» δυνατά, πυκνά και ισχυρά οστά. Οι επιστήμονες αποδίδουν εν μέρει την πρόσφατη αύξηση σε περιπτώσεις οστεοπόρωσης στην έλλειψη δραστηριότητας.

Εγκέφαλος
Οι κινήσεις των μυών αντλούν φρέσκο αίμα και οξυγόνο μέσω του εγκεφάλου και προκαλούν έτσι την απελευθέρωση όλων των ειδών των χημικών ουσιών του. Όταν όμως συνηθίζουμε να παραμένουμε καθισμένοι για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, η έκκριση των ουσιών αυτών επιβραδύνεται, μειώνοντας παράλληλα τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Λαιμός
Ο χώρος εργασίας, το βασίλειο δηλαδή της καθιστικής ζωής, όπου η κλασική κίνηση είναι να γέρνουμε προς τα εμπρός, προς το πληκτρολόγιο ή προς το ακουστικό του τηλεφώνου μπορεί να είναι ο κύριος υπεύθυνος για διάφορα αυχενικά προβλήματα, τα οποία μπορούν κάλλιστα να οδηγήσουν σε μόνιμες ανισορροπίες.

Ώμοι και πλάτη
Ακολουθώντας την κίνηση του λαιμού, έτσι και οι ώμοι και η πλάτη μπορούν να οδηγήσουν σε αντίστοιχα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης.
Σπονδυλική στήλη
Όταν κινούμαστε, οι μαλακοί δίσκοι μεταξύ των σπονδύλων διαστέλλονται και συστέλλονται σαν σφουγγάρια, «απολαμβάνοντας» φρέσκο αίμα και θρεπτικά συστατικά. Αλλά όταν καθόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι δίσκοι είναι άνισα στριμωγμένοι και το κολλαγόνο σκληραίνει γύρω από τους τένοντες και τους συνδέσμους, που υποβαστάζουν τους δίσκους της σπονδυλικής στήλης.

Δίσκοι
Οι άνθρωποι που κάθονται περισσότερο, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για οσφυϊκή δισκοκήλη. Ένας μυς που ονομάζεται μείζων ψοΐτης εκφύεται από το 12ο θωρακικό και τους πέντε οσφυικούς σπονδύλους και καταφύεται στο μηριαίο οστό.
Με απλά λόγια, ταξιδεύει μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα και, όταν σφίγγει, τραβά την άνω οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης προς τα εμπρός. Αποτέλεσμα αυτού, είναι το πάνω μέρος του σωματικού μας βάρους να στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου στο ισχιακό κύρτωμα, αντί να διανέμεται κατά μήκος του τόξου της σπονδυλικής στήλης.
Αν ούτε με αυτά τα στοιχεία πειστήκατε, απλά να θυμάστε ότι σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που παρακολούθησαν τις περισσότερες ώρες τηλεόραση σε μια μελέτη που διήρκησε 8,5 χρόνια είχαν 61% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που έβλεπαν λιγότερο από μία ώρα την ημέρα.
Πηγή

Etiquette lessons from Sofia: the proper sitting posture / Umberto Salvagnin

Η καθιστική ζωή ενοχοποιείται ακόμη και για την εμφάνιση καρκίνου!


Εκτός από την εναπόθεση λίπους στο επίμαχο σημείο των γλουτών, υπάρχουν και άλλα προβλήματα από τα οποία φαίνεται πως κινδυνεύουν τόσο όσοι λατρεύουν να τεμπελιάζουν και να κάθονται, όσο και αυτοί που κάθονται μόνο εν ώρα εργασίας. 
Η συνεχής παραμονή στην καρέκλα βλάπτει την υγεία μας και επιδρά αρνητικά στο μυϊκό μας σύστημα. 

Σύμφωνα με επιδημιολόγους, η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με μία κακή διατροφή μπορεί να συμβάλλει μέχρι και στην αύξηση της εμφάνισης του καρκίνου ενώ η άσκηση του οργανισμού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 35% και του μαστού κατά 25% ενώ ραγδαία αύξηση παρουσιάζει η νόσος των αιμορροίδων ακόμη και σε μικρά παιδιά. Ας μην επεκραθούμε και στα μυοσκελετικά προβλήματα, με τις φλεγμονές που προκαλεί η καθιστική ζωή σε κόκκυγα, δίσκους, γόνατα, αυχενικό.

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή David Dunstan από το Baker IDI Heart and Diabetes Institute στη Μελβούρνη, όσοι παρακολουθούν τηλεόραση περισσότερο από 4 ώρες την ημέρα είναι πιο πιθανό να κινδυνεύσουν από πρόωρο θάνατο. Στη νέα τους έρευνα θέλησαν να διαπιστώσουν με ποιον τρόπο το παρατεταμένο... καθισιό μεταγευματικά επηρεάζει τους δείκτες της γλυκόζης και της ινσουλίνης (η μεταγευματική αύξηση της γλυκόζης οδηγεί σε έκκριση της ινσουλίνης). Τέλος, τα κύτταρα και οι ιστοί εκείνων που κάνουν καθιστική ζωή, στην 'πίσω περιοχή' διευρύνονται και επιμηκύνονται εναποθέτοντας έως και 50% περισσότερο λίπος. Οι γυναίκες ιδίως που κάθονται μέχρι και επτά συνεχόμενες ώρες την ημέρα, κινδυνεύουν να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2, πολύ νωρίτερα από αυτές που κινούνται περισσότερο. Συγκεκριμένα, οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν πως οι γυναίκες που κάθονται επτά ώρες την ημέρα, έχουν υψηλότερα επίπεδα χημικών δεικτών που οδηγούν σε διαβήτη.

Αν ο διαβήτης τύπου 2 δεν θεραπευτεί, μπορεί να αυξήσει το ρίσκο για καρδιοπάθειες, εμφράγματα, τύφλωση, μέχρι και αναγκαστικούς ακρωτηριασμούς. Η παχυσαρκία, η νωθρότητα και η φτωχή διατροφή, είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες που προκαλούν αυτή τη πάθηση, τα συμπτώματα της οποίας είναι πολλές φορές αμελητέα και δεν τους δίνουμε την σημασία που τους αρμόζει. Εμφανίζονται υψηλά επίπεδα ινσουλίνης και C-αντιδρώσας πρωτεΐνης και λεπτίνης που απελευθερώνονται από τον λιπώδη ιστό στην κοιλιά και δημιουργούν επιζήμιες φλεγμονές. Κάτι που δεν εμφανίζουν οι άντρες. Γενικά πάντως η καθιστική ζωή προκαλεί πλέον σε όλο τον κόσμο όσους θανάτους προκαλεί και το τσιγάρο, μιας και ο ένας στους τρεις ενήλικες δεν γυμνάζεται όσο θα έπρεπε. Η τακτική αυτή έχει ως επακόλουθο να χάνουν κάθε χρόνο πρόωρα τη ζωή τους 5,3 εκατομμύρια άνθρωποι από τις συνέπειες της καθιστικής ζωής!

Πηγή
love, sad, wow, life, fat, sadness, me, cool

Άντε πάρτε με στο κυνήγι τώρα!
Τρέξτε!!!

συνεχίζεται!

Καλή σας μέρα!
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε 
και καλό μήνα! 

@ριστέα

64 σχόλια:

  1. καλημερα! καλο μηνα!
    σημερα διαβασα το 2 και το 3 αρθρο σου!
    νομιζω πως ανετα θα μπορουσες να αρθρογραφεις σε περιοδικο με θεμα υγιεινη διατροφη, γυμναστικη κτλ.
    σου αρεσει αυτο το θεμα και φαινεταΙ!
    μου αρεσουν οι ανθρωποι που διαδιδουν οσα πιστευουν μα το σημαντικοτερο οσα πραττουν στη ζωη τους!
    ευχαριστουμε για τις πολυ για τις πληροφοριες.
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κικίτσα μου! Να'σαι καλά!
      Μπα , δεν θα μπορούσα να αρθρογραφώ γιατί δεν είμαι ούτε διατροφολόγος ούτε γυμνάστρια. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι παρακίνηση. Μέσα από τις δικές μου διαπιστώσεις θέλω να μοιράζομαι και να βοηθάω.
      Μόνο αυτό!
      Τα φιλιά μου!
      Καλό μήνα να έχουμε!

      Διαγραφή
  2. μας απειλεις?οχι αλλο τετοιο θεμα λυπησου με μονο εμενα διοτι οχι μονο τα ακουω πρεπει να τα διαβαζω κιολας?θελω γελιοθεραπεια εδω και τωρα....

    καλημερα
    σλ καργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τιμωρία σου σήμερα στο καφέ θα σου βάλω πρόχειρο διαγώνισμα να δω αν τα έχεις εμπεδώσει! Ή αυτό ή από Τρίτη θα έρχεσαι όπως παλιά να μου κάνεις παρέα στη γυμναστική ε;
      Καλό;
      ΣΛ κι εγώ κάργα μικρό μου!

      Διαγραφή
  3. ωραία Καλημέρα!
    καρκινοι ,διαβητες ,δίσκοι ,έντερα......θα παω αυριο να αναψω μια λαμπαδα στο μπόι μου ,μπας και ζησω λιγουλακι ακόμα!
    Εχω να γυμναστω απο τοτε που εμεινα εγκυος στα διδυμα....και δεν προλαβαινω για ένα λίφτινγκ μεχρι το βραδυ! Μη φορεσεις γυαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Μια χαρά ήσουν!
      Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα από κοντά και ελπίζω ότι από δω και πέρα θα το συνεχίσουμε!
      Πέρασα υπέροχα!
      Την καλημέρα μου!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Αριστέα! Πολύ ενδιαφέρουσες και οι τρεις αναρτήσεις σου. Καλά κάνεις και μας ενημερώνεις. Και που ξέρεις; Λέγε-λέγε όλο και κάτι θα μείνει. Αν όχι όλα, πολλά από αυτά που γράφεις νομίζω ότι ο καθένας μας μπορεί να τα εφαρμόσει. Το δύσκολο είναι οι υγιεινές συνήθειες να έχουν διάρκεια, να γίνουν τρόπος ζωής. Να έρχεσαι ανά τρίμηνο να τσεκάρεις την πρόοδό μας! Γιατί όλοι χρειαζόμαστε μια παρακίνηση!
    Φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Σοφία μου!
      Αυτός είναι ο σκοπός μου: η επανάληψη μπας και μας μείνει κάτι. Έτσι ξεκίνησα κι εγώ ! Διάβαζα ( και συνεχίζω ) πολύ κι από τη πολλή μελέτη άρχισα τις μικρές αλλαγές οι οποίες κάποια στιγμή σε μένα έγιναν μόνιμες!
      Η διάρκεια εξαρτάται από μας, από το χαρακτήρα μας, από το πόσο αγαπάμε και σεβόμαστε τον εαυτό μας!
      Έχω ξανακάνει και πριν πολλούς μήνες τέτοιες αναρτήσεις. Αυτή η σειρά ήταν επανάληψη για τους παλιούς και παρακίνηση για τους αρκετούς νέους φίλους!
      Φιλιά πολλά!
      Καλή Κυριακή να έχεις!

      Διαγραφή
  5. Συμφωνω απολυτα με την ΕΚΦΡΑΣΟΥΛΑμου!!!Ευχαριστουμε για οτι μας δινεις!!! Καλο και ευλογημενο μηνα να εχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό μήνα Αριστάκι μου
    Βομβαρδισμός μιλάμε
    κι όποιος αντέξει!!!!
    Έχω ένα ποδήλατο στο σπίτι
    ανενεργό καιρός να συμφιλιωθώ
    μαζί του!!!!

    φιλάκι γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Ελένη μου.
      χεχε! Κι εγώ έχω ποδήλατο το οποίο έχει περάσει περιόδους αχρηστίας. Όταν όμως το ξεσκονίσω και το κοιτάξω αποφασιστικά γίνεται καλό μου φιλαράκι!
      Την καλημέρα μου !
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Κοίτα να δεις σύμπτωση: όλο αυτό το κατεβατό με τις βλάβες του οργανισμού το διάβασα κι εγώ πριν από λίγες μέρες. Με έχουν ζώσει τα φίδια. Κι όλο λέω πως θα....λαδώσω τον διάδρομο (γυμναστικής) κι όλο στο ξεκίνημα είμαι. Πάντως μια μέρα το έβαλα στην πρίζα! Ε, μη μου πεις πως δεν έχω κάνει ήδη το πρώτο βήμα!!! Αχαχαχα! Καλημέρα κι από δω και καλό μήνα σε όλους, γυμνασμένους κι αγύμναστους! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι υπέροχη, το ξέρεις ε;
      Μη σε μέλλει μάνα μου εσένα! Έβαλες την πρίζα! Έκανες ένα μικρό βήμα . Και τι λένε; Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!
      Πότε θα τα πούμε στο τηλέφωνο να συνεχίσω το μπούρου μπούρου;
      Φιλάκια πολλά!
      Καλό μήνα να έχουμε!

      Διαγραφή
  8. Πω πω πόσα πράγματα που δε γνώριζα! Εντάξει πλάτη, μύες και λαιμός αναμενόμενο! Όλα τα υπόλοιπα? Πως το παίρνεις όμως απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ όμως? Έχουμε συνηθίσει την τεμπελιά που ονομάζουμε ξεκούραση...
    Περιμένω τη συνέχεια!
    Καλό Μήνα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κορίτσι!
      Κλείνεις το κουμπί, φοράς κάτι ελαφρύ και σηκώνεσαι! Όσο το μελετάς δεν γίνεται δουλειά.
      Εν ανάγκη κάνε κι ένα σταυρό. Εγώ τον κάνω πολλές φορές όταν δεν έχω δύναμη και κουράγιο!

      Κάνε μία φορά ένα τρελό χορό. Για μισή ώρα. Και μετά ένα δροσερό ντουζάκι. Κάθισε και απόλαυσε το κύμα ευεξίας.
      Μετά να το θυμάσαι κάθε φορά που θες να κάνεις κίνηση!
      Φιλιά πολλά !
      Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  9. Γιατί να σε πάρουμε στο κυνήγι;
    Δεν τα γνωρίζαμε λες; Κι αν κάποιοι δεν τα γνώριζαν, ελπίζω να προσέξουν περισσότερο και να τους φανεί χρήσιμη η ανάρτησή σου!

    Καλό μήνα fit woman!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το λες! Ενοχλεί την ανθρώπινη φύση να της θυμίζεις τις αδυναμίες της!
      Αμήν θα πω στα λόγια σου!
      Καλημέρα πιτσιρίκα μου και καλό μήνα!

      ΥΓ: Fit δεν είμαι ακόμα! Το ελπίζω σε κανα 4μηνο! :)))

      Διαγραφή
  10. Παρόλο που έχω άπειρα όργανα γυμναστικής στο σπίτι, σαν την πεζοπορία και τα αθλήματα τύπου μπάσκετ, βόλεϋ, τέννις, δεν έχω!
    Νομίζω πως αν αθλείσαι στον καθαρό(!) αέρα, έχει άλλη χάρη η όλη διαδικασία άθλησης!
    (Και ο διάδρομος, ναι! Μια χαρά είναι, πετροκόριτσο! Αφού έβαλες την πρίζα, είσαι σε καλό δρόμο! Επόμενο βήμα *παρακάλα να έχεις διακοπή ρεύματος*!!!!)
    ;-)
    Πολύ όμορφη ανάρτηση, Αριστάκι!!!
    ΣΜΟΥΤΣ!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου το έχουμε συζητήσει ξανά. Η κίνηση έξω είναι σαφώς ό,τι καλύτερο. Τρέξιμο κι αθλοπαιδιές. Μακάρι να είχαμε όλοι αυτή τη δυνατότητα. Λύση ανάγκης είναι το μέσα. Είτε γυμναστήριο, είτε μέσα στο σπίτι (όπως εγώ).
      Από άνοιξη θα βγω κι εγώ έξω, μην νομίζεις. Σε εξοχή μένω! Το εκμεταλλεύομαι πάντα.
      Φιλάκια πολλά ομορφιά!
      Καλό μήνα και σε σένα!

      Διαγραφή
  11. Καλό μήνα Αριστέα μου!!! Τουτέστιν βγήκαμε και σκουράντζα!!!! Αυτά είναι!!!! Κι εμείς ένα ποδήλατο εδώ το χουμε κάνει απλώστρα εννοείται!!! Πολύ χρήσιμο!!!! :)))))))
    Αχ σαν το κολύμπι καμιά άσκηση!!! Αλλά από περπάτημα ουυυυυ!! Κάργα!!! Τα γυμναστήρια δεν τα θέλω..Πάω με παρέα μόνο για τον χαβαλέ!! Θέλω κι εγώ γελιοθεραπεία, κανόνισε!!!!! :))))
    Παίρνω το τροφαντόγατο της φωτό και κάτσε εσύ να κάνεις σπαγκάτα εναέρια στην αμμουδιά!!!!!! Χαχαχα!!!!
    Μάκια ντάρλινγκ και καλό σ/κ τίγκα στην άσκηση!!!!!! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα τρελοκομείο μου! Έχει γίνει και για μένα ουκ ολίγες φορές κρεμάστρα το ποδήλατο, μην νομίζεις. Κι εγώ χρειάζομαι διαρκώς παρακίνηση. Έχω πάει κι εγώ σε γυμναστήριο. Σαν στο σπίτι , μόνη μου για μένα δεν υπάρχει ιδανικότερο!
      αχαχαχα! Έλιωσα με το υπόλοιπο σχόλιο σου ! Κι η κολλητή μου τον γάτο λάτρεψε!
      Φιλάκια πολλά !
      Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  12. Όλα τα ανέφερες εκτός απ΄το επίμαχο. Ερωτευτείτε! Ο έρωτας κάνει καλό στα φτερά! Καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα! Καλημέρα και καλό μήνα Κωνσταντίνε μου!
      Ω φυσικά ! Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη!
      Λαδώνει τις μηχανές!
      Άνοιξη έρχεται... δεν μπορεί! Κάτι θα γίνει ;-)

      Διαγραφή
  13. Καλά τα λέει (όπως πάντα!) η Αριστέα μας:
    Καλή η γυμναστική (η ίδια είμαι 28 χρόνια δασκάλα της γιόγκα) και έχω "δει", πως μόνο ένας καλός συνδυασμός, σωστής διατροφής, ήπιας κίνησης, καλής ερωτικής ζωής και ψυχολογικής ευεξίας, μπορεί να μας κρατήσει υγιείς!
    Καλό μήνα λοιπόν με τις υγείες μας !
    ΑΦιλάκια πολλά πολλά! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου έχω κάνει κι εγώ γιόγκα στο παρελθόν. Λατρεύω την ευεξία που δίνει !
      Ο συνδυασμός όλων σίγουρα μας δίνει περισσότερες πιθανότητες για καλή υγεία!
      Την καλημέρα μου!
      Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  14. Μια χαρά τα λες Αριστεάκι μου!!! Για το σεξ έγραψες όμως;;;; Εγώ προτιμώ να ασκούμαι οριζοντίως:)))) χα χα χα
    (Στην πρώτη φώτο θα μπορούσες να είσαι εσυ στην παραλία της Κουρούτας:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχ! Δημητρούλα μου! Μου έφυγε ο καφές από το στόμα!
      Ακόμα βήχω! Μια χαρά ασκείσαι! Keep on!!!
      Απέχω πολύ από τη φωτό 1! Στην Κουρούτα θα είμαι σίγουρα από Ιούνιο! Ο θεός να βάλει το χέρι του "πώς"!!! αχαχα!
      Τα φιλιά μου!
      Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  15. Αριστέα μου, υποκλίνομαι στην τόση δουλειά που έκανες για να συλλέξεις αυτές τις τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Σ' ευχαριστώ από καρδιάς, που μου έδωσες αυτή τη δυνατότητα ενημέρωσης και παρακίνησης έχω να σου πω! Κάπου , κάποτε μπορεί να είχα διαβάσει γενικά κάποια πράγματα, αλλά τόσα πολλά και λεπτομερή, από το γενετικό υλικό, την άσκηση και ιδιαίτερα την καθιστική ζωή που προκαλεί παντού βλάβες, μόνο εδώ έλαβα γνώση! Ήδη ξεσκόνισα το ποδήλατο κι άρχισα να κάνω τις πρώτες πεταλιές! Το λέω αλήθεια, όχι απλά για να το πω, αλλά με παρακίνησες από προχθές έ, κι από σήμερα το βάζω στην καθημερινότητα μου έστω και για 10 / 15 λεπτά! Να είσαι καλά κοπέλα μου και να έχεις ένα όμορφο Σ/Κο! Φιλιά με αγκαλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Κατερίνα μου! Μου δίνει μεγάλη χαρά να ξέρεις! Και μόνο ένα άτομο να παρακινήσω θα έχω πετύχει πολλά!
      Και τρεις φορές τη βδομάδα από 3 20λεπτα μια χαρά είναι!
      Θα σου στείλω μέιλ!
      Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  16. κι εγω έκανα το πρώτο βήμα! πρώτον...δεν θα εκθέτω τις άδειες βανίλιες δημόσια, γιατι απο μόνες τους είναι....αποδείξεις ενοχής!!χαχαχα!
    και το δεύτερο βήμα αν γράφω αραιότερα, να πειστείτε οτι αφιερώνω λιγότερο χρόνο στον υπολ..
    και τριτον και πιο σοβαρό, αγαπημένη μου Αριστέα γράφε μα ςεσυ όσα μπορείς και όλο και κατι μένει στη σκέψη μας! φιλια πολλα!! καλό μηνα!!
    αντε παει και η πρωτη του μηνα! αυριο θα λες:26 +σήμερα!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχαχ!!!!!Βαρβαρούλα μου εσύ!!!
      Να'σαι καλά και πάντα να μοιράζεις την αισιοδοξία σου!
      Την αγάπη μου!
      Καλό μήνα!
      27 κι η άνοιξη είναι εδώ!

      Διαγραφή
  17. Δόξα το Θεό, λόγω δουλειά, ευτυχώς ή δυστυχώς όλη μέρα για πολλές ώρες όρθια και σε κίνηση είμαι σε σημείο να κουράζομαι, επομένως εγώ τη γυμναστική μου την κάνω, εντάξει; Οπότε, γυμνάζομαι, γυμνάζομαι! Αλλά, όπως πάω, στο τέλος θα μείνω μισή, απ΄ό,τι ήδη είμαι! Καλό μήνα Αριστέα μου! Εξαιρετική και αυτή και η προηγούμενη δημοσίευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα! Να προσέχεις Μαρία. Κι η εξάντληση δεν κάνει καλό! Να κρατάς καλά την άμυνα του οργανισμού σου! Αυτό έχει σημασία:)))
      Καλό μήνα κορίτσι μου γλυκό!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Αριστέα μου, σου γράφω πανικόβλητη, μέσα στις τύψεις και το κεφάλι μου βουίζει!!!! Ένα συμπόσιο, εσπευσμένα γιατί καταρρέω....Το χειρότερο όλων είναι ότι έχεις δίκιο σε όσα γράφεις! Καλό μήνα για σένα, καλή ψυχή για μένα! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχα! Θα περάσω σε άλλα θέματα τώρα ...Σιγά σιγά θα καταλήξω στη ψυχολογία που εξαρχής ήταν ο στόχος μου!
      καλό μήνα και πολλά ζεστά φιλιά!

      Διαγραφή
  19. Η φασίνα πιάνεται για άσκηση;
    Αν ναι, θα πίνω τις ρακές μου μετά από πενήντα χρόνια με τον Μητσοτάκη. Αγναντεύοντας τον Ψηλορείτη...
    Γιατί, εκτός απ' όλα όσα πολύ σωστά μας καταγράφεις, είναι κι άλλη μια σπουδαία παράμετρος που ενισχύει τη μακροζωία. Η χοντροπετσίαση. Αλάνθαστο αντιγηραντικό!
    Καλό μήνα Αριστέα μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποιαδήποτε κίνηση είναι προτιμότερη από την καθιστική ζωή. Απλά η φασίνα δε σμιλεύει, αλλιώς όλες οι νοικοκυρές θα ήταν fit!
      Στο εύχομαι Μαρία μου να είσαι στον τόπο καταγωγής σου σε 50 χρόνια και να απολαμβάνεις όσες ρακές θες! Λες να είναι παρέα σου κι ο Μητσοτάκης;
      Η χοντροπετσίαση Μαρία μου θα είναι το θέμα των επόμενων δημοσιεύσεων μου! Το ελπίζω δηλαδή να τα καταφέρω και να μην εγκαταλείψω από κούραση!
      Φιλιά πολλά!
      Καλό μήνα να έχουμε!

      Διαγραφή
  20. Αριστέα μου,
    έχω λιώσει με το σχόλιο της Πετρούλας μας παραπάνω! Χαχαχα! Απλά δεν υπάρχει! Πέτρα μου, έκανες το πρώτο βήμα και εύχομαι σύντομα να κάνεις και το δεύτερο! :) Αν και, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με μια μικρή βολτούλα σε ένα δάσος αναψυχής κοντά στο σπίτι σου!
    Ενδιαφέρον η ανάρτησή σου, τα έχω διαβάσει, τα ξαναδιαβάζω τώρα και σε σένα και χαίρομαι που βλέπω πως με τις αναρτήσεις σου έχεις παρακινήσει κάποιους ανθρώπους!! Συγχαρητήρια για όλο αυτό το υλικό που παρουσιάζεις καλή μου!
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ Σαββάτου! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Πετρούλα μας μπορεί με ένα σχόλιο της να μας κάνει να γελάμε πολλή ώρα μετά! Να'ναι καλά. Πολύ καλό φάρμακο για τις στενάχωρες στιγμές!
      Χαίρομαι για τον ενθουσιασμό σου και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  21. Καλό μήνα Αριστέα μου, ενδιαφέροντα όλα αυτά που μας γράφεις, στην πράξη όμως έρχονται τα δύσκολα! Συμφωνώ πάντως μαζί σου πρόσφατα που ξανάρχισα το περπάτημα είδα διαφορά στον εαυτό μου :))
    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα στην πράξη είναι τα δύσκολα! Εκεί φαίνεται πόση δύναμη έχουμε μέσα μας.
      Για μένα είναι σημαντικό να κάνω όλα όσα κάνω για να μην νιώθω αδύναμη κι ανεπαρκής! Αυτή είναι τεράστια κινητήριος δύναμη !
      Χαίρομαι που διαπίστωσες τα οφέλη της κίνησης από μόνη σου!
      Τα φιλιά μου!
      Καλό μήνα να έχουμε!

      Διαγραφή
  22. Εδώ είμαστεεεεεε!!!! πρίν μισή ώρα άρχισα να διαβαζω... εννοείται Αριστέα μου... από το νουμερο 1...χι..χι. το ξερω δεν είναι για γέλια και οι τρείς σου αναρτήσεςι... αλλα διαβάζοντας (συνήθεια μαζοχιστική) τα σχόλια... να το ελαφρύνουμε λίγο το θέμα...... το ότι έχεις δικιο πέρα ως πέρα .. δεν χωρά αμφιβολία....να δούμε όμως πόσες και πότε θα βάλουμε την υγεινη διατροφή.. στην ζωή μας.......τυχεροί είναι οι άνθρωποι που μενουν στα χωρια.. και ότι τρωνε το παραγουνε μόνοι τους.. αυτό θα ήταν το ιδανικότερο όλων.. αλλά.. δεν γινεται.. αν όμως μαθουμε στα παιδια μας.. να τρωνε σωστα βλέποντας εμας...τοτε θα κανουμε υγειεις ανθρώπους... αυτά που δαιβαζουμε εδώ ......ευτυχώς τα εφαρμόζουμε όσο γίνεται ... η Κρητική...διατροφή είναι αυτή που ακολουθούμε...και το περπατημα είναι η πιο ηπια και ευκολη γυμναστική εστω και μιση ωρα την μερα η 2-3 φορες την εβδομαδα.... μεχρι εκεί που μπορούμε..παρά καθόλου... αααααααα όσο για το σεξ που λενε τα κορίτσια πιο πανω... να ξερουνε οτι καθε φορά χανεις 500 θερμίδες... εμπρος στον δρόμο που χάραξες .!!!! Αριστεα μου.. στην δευτερη φωτό..... πότε με εβγαλες και δεν σε πήρα είδηση;; χι.χιχ. φιλάκιαααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου ζεις στην καρδιά της μεσογειακής διατροφής...τα ξέρεις από πρώτο χέρι. Εξάλλου εκεί έχετε πολλούς υπεραιωνόβιους!
      Σίγουρα είναι πιο τυχεροί όσοι ζουν σε χωριά ή έχουν περιβόλια και δυνατότητα για προϊόντα δικής τους παραγωγής. Είναι πολύ δύσκολα στην πόλη και στην εποχή που ζούμε.
      Όσο για το σεξ...Μου αρέσεις τρελά! Όταν λέω εγώ ότι είσαι έφηβη!!!!

      Να'σαι καλά καρδιά μου!
      Καλό μήνα!

      ΥΓ: Στη δεύτερη φωτό είχα στείλει ανταποκριτή! :))) χεχε!

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα Αριστάκι μου!!!
    Πω πω από αύριο ξαναρχίζω γυμναστική και χορό εντατικά...!χαχαχαχαχαα!!!!!
    Σ'ευχαριστούμε πολύ για άλλη μια φορά!
    Φιλάκια πολλά πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά κορίτσι μου!
      Πολύ καλός κι ο χορός :)))
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  24. Εντάξει... μου έφτιαξες τη διάθεση τώρα, αχαχα!!
    Μετά το πατατράκ με το χορό, το όλο θέμα με τη γυμναστική μου καθόταν πολύ στραβά, το ομολογώ. Πιέστηκα στην πορεία, πήγα γυμναστήριο, και μετά σταμάτησα πάλι (διότι, πού χρήματα;)
    Τώρα κάνω γυμναστική, αλλά λίγη. Πιάνεται;; Θα ζήσω, γιατρέ μου;;
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά πιάνεται! Και στο σπίτι μια χαρά μπορείς ! Θέληση να υπάρχει και δυο τρία βασικά "εργαλεία". Εν αναάγκη όμως και δύο 2κιλα μπουκάλια με νερό για αρχή μια χαρά είναι!
      Στο διαδίκτυο βρίσκεις άπειρα προγράμματα και ασκήσεις.
      Στο you-tube κυκλοφορούν απίστευτα βίντεο.
      Σημασία έχει να τα εντάξεις σωστά και σιγά σιγά.
      Φιλιά πολλά Έλλη μου και καλό μήνα !

      Διαγραφή
  25. με έπεισες!!! χαχχαχχα,, ενδιαφέρουσα η μελέτη! εμένα ενώ μου αρέσει πολύ η άθληση, θέλω πάντα παρέα στο να ξεκινήσω κάτι.. μόνη μου δύσκολα ξεσηκώνομαι, πρέπει να φτάσω στο αμήν!!! καλό μήνα Αριστεάκι μου!! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι τότε Ευάκι μου να βρεις καλή παρέα! :)))
      Καλή δύναμη!
      Φιλάκια πολλά πολλά !
      Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  26. Καλό μήνα Αριστέα μου!! Εσύ έχεις κάνει γερό κόμμα με τον γιο μου και πάτε να με τελειώσετε. :) Με έχει στρώσει για τα καλά! Από την μια νιώθω περήφανη που εξαιτίας μου αγάπησε την γυμναστική και από την άλλη λέω "τι τα θελα η έρμη" χαχαχα Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! Πολύ καλά κάνει το παιδί! :))))
      Χαίρομαι για σένα! Καλή συνέχεια σου εύχομαι!
      Φιλιά πολλά Βιβή μου! ♥

      Διαγραφή
  27. Πόσο δίκιο έχεις φίλη μου. Κι εγω προσπαθω με κολυμβηση και περπατημα αλλά χρειαζομαι παραπανω.
    Σε φιλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου! Να'σαι καλά και πάντα υγιής!
      Έχεις επιλέξει μια από τις καλύτερες ασκήσεις!
      Μπράβο σου!
      Τα φιλιά μου και καλό μήνα!

      Διαγραφή
  28. (Ο δαίμων του ιστολογίου ξαναχτυπά! Διαμαρτύρομαι για τα δεκάδες αναπάντητα σχόλιά σου :Ρ Να μη κάμεις καινούργια ανάρτηση εάν δεν έχεις δώσει το λιγότερο ένα πεταχτό φιλί σε όλους! Ορίστε μας! Μας το παίζετε όλες διασημότητες τώρα και καμία δεν ασχολείται με εμάς τους ταπεινούς θαυμαστές σας.. σνιφ, σνιφ!)

    Φιλί γλυκό από Μελβούρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραπονιάρικο ξενιτεμένο μου! Ποτέ δεν αφήνω αναπάντητα σχόλια για μεγάλο διάστημα! Αλλά τώρα με γυμναστική κι εξόδους ..αναγκάστηκα! Χτες βράδυ πήγα θέατρο ! ( ω ναι!)
      Θέλι η #$#$% να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει! Την ξέρεις την παροιμία; αχαχα!
      Έχω και δύο μέιλ σου αναπάντητα ακόμα! Για αυτά να γκρινιάζεις ...με το δίκιο σου! Αλλά δεν είμαι η θεά Κάλι ...ούτε το παιδί λάστιχο! χιχιχιχ! Τι καλά που θα ήταν όμως! Έχω τόσα πολλά να κάνω σήμερα!
      Πότε θα μας καλέσετε ξανά από Αυστραλία; Πάθαμε εθισμό με τη φωνούλα σας!
      Το αδέρφι καλά;
      Φιλάκια πολλά!
      Καλό μήνα να έχετε εκεί στο Αστράλια ! Δροσερό :)))

      Διαγραφή
  29. καλημερα αριστεα μου! απολαυσα και τις 3 αναρτησεις σου.θυμηθηκα αρκετα κι εμαθα πολλα ππυ ουτε καν φανταζομουν!ενα μεγαλο ευχαριστω για ολπ τον κοπο που εκανες να συγκεντρωσεις και να γραψεις τοσα πραγματα απλα και μονο για να βοηθησεις εμας!ειναι υπεροχο!καλη κυριακη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Χριστινάκι μου! Πολύ χαίρομαι όταν ότι βοηθάω!
      Να'σαι καλά!
      Φιλάκια πολλά! :))

      Διαγραφή
  30. Η άσκηση είναι απαραίτητη, αλλά κι εδώ το ρητό "παν μέτρον άριστον" είναι το κλειδί για σωστή άσκηση...ναι, ναι, λατρεύω γιόγκα και δεν την αλλάζω με τίποτα!!...νομίζω πως γυμνάζει χωρίς να καταπονεί το σώμα και να το ταλαιπωρεί...
    Άσχετο, αλλά σχετικό με την χθεσινή ανάρτηση...ξέρεις πως άλλες έρευνες βγάζουν την μαύρη ζάχαρη πιο ανθυγιεινή από τη λευκή λόγω μελάσας, λέει...όπως και να έχει ακόμα και οι διάφορες έρευνες χρειάζονται πολύ ξεσκόνισμα...δεν ισχύει ας πούμε πως η ζάχαρη είναι καρκινογόνα και για να κάνει ζημιά πρέπει να γίνει υπερβολική κατάχρηση...
    Μάλλον θέλουν να προωθήσουν άλλα σκευάσματα οι "ερευνητές"...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντού είναι απαραίτητο το μέτρο Μαρία μου. Ισορροπία!
      Κι εγώ λατρεύω τη γιόγκα. Αλλά δεν αλλάζω τα βάρη με τίποτα!
      Έχω διαβάσει τα σχετικά και το ψάχνω.Όντως χρειάζονται τα παντα ψάξιμο καλό!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  31. Την καλημέρα, την είπα στην πρόσφατη δημοσίευση.Τώρα έχω πάρει μπροστά και διαβάζω ανάρτηση - ανάρτηση όσες έχω χάσει ...και ως πολυγραφότατη κοπέλα που είσαι..απλά δεν έχω τελειωμό...αλλά ναι, θα τις διαβάσω όλες!Στη συγκεκριμένη με έκανα κομμάτια!!!!πιο καθιστική ζωή πεθαίνεις, ώρα για δράση!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι για την επιστροφή σου Γεωργία μου!
      Ελπίζω να σε παρακίνησα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή