Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!


Ουδέν κακόν, αμιγές καλού! Σκέφτομαι πως, ίσως, το μόνο καλό στην υπόθεση των ημερών (ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ) είναι (αν ξεπεράσουμε την κρίση και επιζήσουμε) να επανεξετάσουμε τα σημαντικά στη ζωή μας.
►Να μειώσουμε τις ανάγκες μας και τον υλισμό που μας διακατέχει, να στραφούμε στον άνθρωπο, στη γνώση, στην αγάπη!
►Να θυμηθούμε την πυραμίδα του Maslow, τι έχει και τι δεν έχει αξία στη ζωή.
►Οι γονείς να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να ανακαλύπτουν τελευταία στιγμή τι θα κάνουν τα καμάρια τους στο σπίτι. Οι έχοντες εφήβους, να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να τα συγκρατήσουν μέσα, δεν μπορούν να έχουν τη συνεργασία τους και να εργαστούν στο μέλλον γι' αυτό. (Μα να αναφέρονται σε αυτά σαν να είναι ζώα: "Πώς μαντρώνεις το παιδί σου μέσα;")
►Οι περισσότεροι να μάθουν να μην πλήττουν με τον εαυτό τους. Να αντέχουν την απομόνωση. Να έχουν εναλλακτικές απασχόλησης. Και γιατί όχι; Να πιάσουν κι ένα βιβλίο στη ζωή τους, ρε αδερφέ!
►Να μάθουν τι σημαίνει υπευθυνότητα! Σεβασμός στον συνάνθρωπο!

►Να επανεξεταστεί το θέμα εκκλησία! Η οποία, αυτόν τον καιρό, προέβαλε το πιο εγωιστικό της προσωπείο. Και φάνηκε ολοκάθαρα η απεγνωσμένη της προσπάθεια να επιβληθεί και να ελέγξει το ποίμνιό της! Απαράδεκτη η θέση της! Πήρε στο λαιμό της όλα τα πρόβατα που ακολουθούν τυφλά κι όχι από ελεύθερη βούληση!
Υγεία πάνω απ' όλα.
Γιατί χωρίς αυτή δεν υπάρχει τίποτα αδέρφια! Θυμηθείτε τη ζωή σας (αρνούμαι να βάλω πρώτο πληθυντικό!)
προ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ:
ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κώλος μας!
Σκεφτείτε μήπως είναι καιρός να επανεξεταστεί η φιλοσοφία της ζωής σας!

Ας πορευτούμε με περισσότερη γνώση
και προσπάθεια.

Αριστέα