Οι μέρες μου
Αυτές που ποτέ δεν αποζήτησα
Κι όμως είναι λες και δεν χάνουν ποτέ το ραντεβού τους
Οι στιγμές μου
Που στενάζουν για λίγες ανάσες
Τρωτές και ανυπεράσπιστες
Μουλιάζουν και σαπίζουν
Από τα αναφιλητά του είναι μου, που πάλι το μάλωσα
Και η ψυχή στεγνώνει
Αποστεωμένη αφήνεται στις ματιές των άλλων
Δεν με φοβίζει όμως το ξεγύμνωμα
Αξίωση ύστατη το νιώθω
Ανάγκη ψυχής και συνέχειας
Γιατί στην πεινασμένη γης
Λίπασμα με τον χρόνο γίνονται όσα σαπίζουν
Μανιτάρια μπορεί να φυτρώσουν στο σκοτάδι
Αγριολούλουδα θα σκαρώσει η φύση
Και ζωή θα τροφοδοτήσει ο θάνατος
Και όταν ο ζωοδότης ήλιος κάνει τα δικά του
Ο κύκλος θα ανοίξει και πάλι από την αρχή
Ζωή στις μέρες μου, όπως πάντα, θα τρέξει
Κι εγώ θα συνεχίσω σφυρίζοντας αδέξια
Να κάμω τα δικά μου
Όχι! Τίποτα δεν με τρομάζει πια!
Το παρόν Blog, δεν χρησιμοποιεί ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη) για την συγγραφή και δημιουργία των αναρτήσεων! Οι αναρτήσεις απαρτίζονται από σκέψεις, συναισθήματα και απόψεις μου! Συνδεόμαστε διαδικτυακά, αλλά επιμένουμε να γράφουμε ανθρώπινα!!
Να μην τον μαλώνεις τον εαυτό σου να τον αγαπάς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ξέρω! Πάντως το προσπαθώ, Χριστίνα μου...
ΔιαγραφήΜία αλλιώτικη οπτική φθινοπώρου, όντως αισιόδοξη παρότι δεν του φαίνεται στο πρώτο μισό! Πολύ όμορφο, Αριστέα μου έτσι να μη σε φοβίζει τίποτα. Κάθε φορά βγαίνουμε πιο δυνατοί! Φιλιά πολλά! Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, Μαίρη μου!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
♥
Και κάπως έτσι κυλά ο κύκλος της ζωής. Μεγαλώνουμε, κουβαλάμε περισσότερα όμορφα πράγματα, και άσχημα. Σημασία έχει να προχωράμε. Πολύ όμορφο Αριστέα μου. Έχουμε ανάγκη λίγη αισιοδοξία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης να καταχραστώ τον χώρο και να πω πως μου άρεσε πολύ η προηγούμενη ανάρτησή σου. Απλές καθημερινές σκέψεις που καβαλάνε προβληματισμούς ζωής. Να ξέρεις και γω τους ζηλεύω...
ΔιαγραφήΑυτό έχω πάντα στο νου, Μαρία μου: Ό,τι κι αν συμβαίνει, να μην σταματώ με τίποτα!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ και για το δεύτερο σχόλιο. Κι εγώ το αγάπησα ιδιαίτερα... Γράφτηκε με μια ανάσα και είναι ότι πιο μύχιο είχα μέσα μου εκείνη τη στιγμή!
Σε φιλώ! ♥
Ναι αυτή είσαι εσύ. Τίποτε δεν σε τρομάζει. Αλλά μην είσαι πολύ αυστηρή με το είναι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφο ποίημα. Με φθινοπωρινές εικόνες μας μαθαίνεις να προχωράμε αφοβα στη ζωή
Φιλάκια πολλά
Δεν αλλάζω στα βασικά μου και δεν θα σταματήσω να σηκώνομαι κάθε φορά που πέφτω!
ΔιαγραφήΠολλά φιλιά, Αννούλα μου! ♥
Αριστέα μου, από τα καλύτερά σου, αγαπημένη μου φίλη. Τελευταία τα ποιήματά σου και η γραφή σου γίνεται βιωματική. Βγάζεις από μέσα σου όλα εκείνα που σε βαραίνουν, σκέψεις, φόβοι, προσεγγίσεις. Και είναι σα λύτρωση αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που βγαίνει είναι δοσμένο πολύ λυρικά, όμορφα με στίχους, που συγκινούν και αγγίζουν πολύ δυνατά την καρδιά μας.
Καλησπέρα καλή μου φίλη.
Σε ευχαριστώ πολύ, Γιάννη μου για τα καλά σου λόγια. Όμως στο σύνολό μου ό,τι έγραφα και στο παρελθόν, βιωματικό ήταν. Σπάνια δεν γράφω έτσι. Γι' αυτό κι έχω πει, ότι καλύτερα να μην γράφω! Γιατί συνήθως γράφω όταν δεν είμαι καλά 😏😥
ΔιαγραφήΚι έχεις δίκιο... είναι σαν λύτρωση αυτό!
Σε φιλώ!
♥
Να σου θυμίσω το καλύτερο (κατ'εμέ) που έχω γράψει -κι αυτό εντελώς βιωματικό;
Διαγραφήhttps://princess-airis.blogspot.com/2016/12/ti-psixi-mou-akoumpisa.html
Θέλει μαγκιά το ξεγύμνωμα που περιγράφεις. Θέλει να έχεις φτάσει σε μια αλήθεια εσωτερική με πολλή δουλειά, για να αντιλαμβάνεσαι πως η ζωή, θα τρέξει τις μέρες μας στο δικό της ρυθμό και να τολμήσεις να πεις: "Δε με τρομάζει πια τίποτα".
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζωή πράγματι κυλάει στο δικό της ρυθμό, πάντα το έκανε και πάντα θα το κάνει! Και αυτό δεν είναι απειλή, είναι μια αλήθεια.
Τι δυνατό ποίημα, Αριστάκι!
Οι στίχοι σου γεμάτοι εικόνες φθινοπωρινές, αλλά και ελπίδα. Ανθρώπινες, με μια δύναμη σιωπηλή, μα αδιαπραγμάτευτη.
Μπράβο σου, σε χάρηκα!
Καλό ξημέρωμα Αριστούλι!
Σε ευχαριστώ πολύ, Μαρινάκι μου! Είχα ανάγκη να μην μείνω μόνο στα δύσκολα, από κάπου να πιαστώ. Και πάντα έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου, ότι όλα περνάνε! Πάντως το ποιητικό αυτό κειμενάκι αντιπροσωπεύει 100% το είναι μου όλο. Έτσι δεν κάνω; Αδειάζω και ξαναγεμίζω! 😉
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά, καρδούλα μου!
♥
Εδώ που λες Αριστέα μου στο Μοντρεάλ, όλα όλα τα δέντρα ξεγυμνώνονται (καλά έχει και έλατα και άλλα που δεν... αλλά και αυτά αλλάζουν φύλλωμα) Γεμίζει ο τόπος, με γοργούς ρυθμούς, γύμνια και φύλλα. Δέντρα με κάτι κορμούς... να χοντρούς και ψηλούυυς. Δεν νοιάζονται για τα φύλλα που χάνουν. Οι ρίζες τους τους νοιάζουν . Να μείνουν ζεστές και να προετοιμαστούν γι αυτό που έρχεται. Χιόνι και πάγος. Βάζουν οοολη τους τη δύναμη στον κορμό για να αντέξουν και όλη τους την αποφασιστικότητα στις ρίζες να γραπωθούν Το χειμώνα εδώ στο Μόντρεαλ έχω δει δέντρα τεράστια να ξεριζώνονται, κορμούς να σχίζονται στα δύο από το βάρος της παγωνιάς. Τα κλαδιά που δεν αντέχουν το λύγισμα είναι πτέσμα και τα φύλλα του φθινοπώρου απλή καρνταρόμπα, κουβέρτα ... τέλος πάντων καταλαβαίνεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο συναρπαστικό είναι πως έτσι γυμνά φιλοξενούν πάντα, πουλάκια και φωλιές στα κλαδιά τους, σκιουράκια , μαρμότες που κοιμούνται κοντά στις ρίζες τους... και ένα σωρό άλλα πλασματάκια. Βλέπεις τα δέντρα είναι οι νεράιδες του δάσους που ξέρουν να χορεύουν αμέτρητους χορούς στο κύκλο της ζωής
Ξεχάστηκα τι έλεγα? ααα ναι. Το ποίημα, ε ναι το ποίημα αυτό είναι ένας πανέμορφος χορός νεράιδας Έχει τρομερό και φοβερό κορμό, βαθιές και δυνατές ρίζες, λικνίσματα λέξεων και αχμμ τόσο όσο μελαγχολία για φθινοπωρινό ρυθμό.
Καλή επιτυχία :)
Τι όμορφες εικόνες άφησες εδώ, Μάνια μου. Έκανα εικόνα τα λογής λογής ζωάκια στα γυμνά κλαδιά, να χορεύουν κυκλωτικά, σαν νεράιδες! Σε ευχαριστώ, τρελά όμως, για την παρομοίωση! ♥
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
♥
Πράγματι φθινοπωρινή εσάνς μύρισε αυτή σου η ποιητική εξομολόγηση σου Αριστάκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει σε παραδέχομαι! μπορεί να ξεκίνησες να ξεγυμνώνεις τον εαυτό σου, αλλά στο τέλος είναι αυτή η δύναμη που σε χαρακτηρίζει και δεν σε αφήνει να λυγίσεις με τίποτα, απέναντι σε ότι αντιμάχεται μαζί σου! Υπέροχο το σχόλιο της Μάνιας!
Να προσέχεις τον εαυτό σου μικρή μου . Την αγάπη μου φιλιαααα! 🧡🤗
Να 'σαι καλά, Ρουλίτσα μου!
ΔιαγραφήΦιλάκια πολλά! ♥
Πολύ όμορφο το ποίημά σου, Αριστέα μου, εξομολογητικό, ευαίσθητο αλλά και γεμάτο παλμό και πείσμα, μου έφερε πολλές φθινοπωρινές εικόνες στο μυαλό. Μου άρεσε πολύ και ο αισιόδοξος τόνος του. Εύχομαι η καθημερινότητα να σου δίνει όλο και περισσότερες αφορμές για αισιοδοξία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά
Αμήν, Πίπη μου!
ΔιαγραφήΤο έχω ανάγκη αυτό το διάστημα. Βασικά πολλά έχω ανάγκη, αλλά είναι μια άλλη ιστορία αυτό!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
♥
Όμορφο ποίημα, με φθινοπωρινή εσάνς και βιωματική χροιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά.
Φιλάκια!
Ελένη μου! ♥♥♥
ΔιαγραφήΑριστέα μου, είναι συγκινητικό μα αισιόδοξο ταυτόχρονα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέσπασμα ψυχής που έχει μπουχτίσει, αλλά που έχει το δυναμισμό να μην επιτρέψει τίποτα να πέσει κάτω ή κι αν γίνει να μη μείνει εκεί!
Μπράβο! Προχωράς όπως ξέρεις!
Φιλιά πολλά!
Από μπούχτισμα χορτάσαμε, Γλαύκη μου! ♥
ΔιαγραφήΠροχωράω ασθμαίνοντας, αλλά ναι, δεν εγκατέλειψα ως τώρα!
Φιλάκια πολλά!
♥
Ισως το έχω ξαναπεί. Εξομολόγηση μοιάζει αυτή η ανάγκη της ψυχής να εκφραστεί με όποιο τρόπο. Λυτρωτικό το βρίσκω. Σα να γλυκαίνει ο μέσα πόνος όταν τον μοιράζεσαι. Άξιο να πατάς πάνω στις πληγές και να τις κάνεις λέξεις. Λέξεις με τρυφερότητα και Ελπίδα. Να εξακολουθείς να σφυρίζεις στις προκλήσεις Αριστέα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην αγάπη μου!
Ναι, είναι λυτρωτικό, Άννα μου!
ΔιαγραφήΓια αυτό γράφω.... Για να μοιραστώ συναισθήματα, για να τα φανερώσω και να τα δουλέψω!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα ζεστά σου λόγια!
Σε φιλώ!
♥
Kαι το είπα. Δεν το είπα; Το είπα :) Τούτο το φθινόπωρο σ' αυτή τη μικρή γωνιά της ποίησης, ξεκινάει υπέροχα! Τέτοια ποιήματα γράφονται με την καρδιά κι όχι με το νου. Βγαίνουν αβίαστα απ' τις ταλαιπωρημένες αλλά γενναίες ψυχούλες και εκφράζουν όλη την αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης όπως είναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤίποτα να μην σκιάσει το μέλλον σου Αριστέα μου και όλα τα δύσκολα και οδυνηρά να μείνουν για πάντα πίσω.
Πολλά φιλιά!
Πραγματικά, όταν ξεκινούσαμε δεν το περίμενα ότι θα έγραφα λέξη. Δεν με εμπνέει η εποχή. Λάθεψα. Οι δυσκολίες του φθινοπώρου κυριάρχησαν και να πώς τα συναισθήματα γίνονται λέξεις!|
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου, Μαρία μου!
Σε φιλώ!
♥
Ό,τι σχολιάζει κι ο Γιάννης. Γράφεις βιωματικά πλέον, βγάζεις στο τραπέζι την ψυχή σου και της αλλάζεις τον αδόξαστο, μετά τη χαϊδεύεις και την καλοπιάνεις και πάμε πάλι απ' την αρχή... Πέφτεις και σηκώνεσαι. Το ζητούμενο είναι να μην μένουμε πεσμένοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις γίνει πια "πυρίμαχη" κι αυτό φαίνεται, Αριστέα μου. Μαζί σου, ακονίζουμε κι εμείς το μυαλό, την κρίση και την ψυχή μας.
Να είσαι καλά 🧡
Τις περισσότερες φορές γράφω έτσι... Σπάνια θα γράψω στο βρόντο! 😏 Τουλάχιστον όχι πια! Γράφω για μένα και μάλλον αυτό είναι και λυτρωτικό και με απήχηση προς τους άλλους!
ΔιαγραφήΠυρίμαχη έ; Να με κάμετε κατσαρόλα να φανώ και κάπου χρήσιμη!
Φιλάκια πολλά, Κανελλένια μου! ♥