Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

….επιλέγω να συγχωρώ!!!!



Θα αναφέρω μια ιστορία αυτούσια, όπως την διάβασα κάτι χρόνια πριν κ που έχει γίνει οδηγός στην πορεία της ζωής μου ως τώρα…..
Κάποτε κάλεσαν μια γυναίκα στη Φλόριντα να μιλήσει για την προσωπική της ιστορία. Τη γυναίκα αυτή τη βίασαν , την πυροβόλησαν στο κεφάλι, την ακρωτηρίασαν βάναυσα και την άφησαν να πεθάνει. Κατά περίεργο τρόπο η γυναίκα αυτή άντεξε το μαρτύριο και επεβίωσε. Η πληγή στο κεφάλι της προκάλεσε μόνιμη τύφλωση! Η δημοσιογράφος που ανέλαβε να την παρουσιάσει περιέγραψε την πίκρα που έπρεπε να νιώθει  αυτή η γυναίκα όπως κ τις ανεπούλωτες πληγές που θα τη συνόδευαν στην υπόλοιπη ζωή της.  *Όχι ,όχι !* διαμαρτυρήθηκε η γυναίκα μέσα σε γενική κατάπληξη. *Αυτός ο άνθρωπος αφαίρεσε μια νύχτα από τη ζωή μου. Αρνούμαι να του δώσω  ολόκληρη τη ζωή μου!*
Έχω και εγώ πληγωθεί στη ζωή μου κ ….  ποιος δεν έχει άλλωστε. Με έχουν προδώσει, με έχουν ποδοπατήσει, με έχουν πονέσει ! Επέλεξα να συγχωρώ …. Όλοι είμαστε άνθρωποι  ικανοί να κάνουμε λάθη κ να αδικήσουμε  εμείς πρώτοι τους ανθρώπους δίπλα μας! Καταλαβαίνω πως οι πληγές κάποιες φορές είναι πραγματικά ανεπούλωτες , κ οι αναμνήσεις ακόμα ακόμα μπορεί να πονούν . Όταν δεν συγχωρείς όμως  το ζεις ξανά κ ξανά!  Δεν ξεχνάς !!! Δεν προχωράς  παρακάτω! Δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να χαρεί και …..να ζήσει!
Η συγχώρεση είναι μια πράξη θέλησης.. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Απαιτεί μεγάλο ψυχικό υπόβαθρο , κουράγιο κ τσαγανό! Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πόνο που μας προκάλεσαν κάποιοι στη ζωή μας . Μπορούμε όμως να τον αντιμετωπίσουμε!

Μπορεί να μας πόνεσαν πολύ. Μπορεί να μας έκλεψαν μια μέρα ή ακόμα και τη μισή ζωή μας . Ας μην τους δώσουμε και την υπόλοιπη απλόχερα !!!!!

8 σχόλια:

  1. ...... επιλεγω να συγχωρω......γιατι το να κρατας στην καρδια σου κακια ......ειναι ψυχοφθορο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οντως! εγω εχω νιωσει απιστευτα οταν εχω προχωρησει αφηνοντας πισω ο,τι με πληγωσε....
    δεν ξεχνω ....αλλα δεν με ποναει ...κ δεν "μισω" ...... μια λεξη που σπανια θα χρησιμοποιησω στο λεξιλογιο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. THN KARDIA MOU DEN 8A THN PAROUNE POTE KAI GIA KANENA LOGO KANENAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. την καρδια μας μπορουμε να την δινουμε απλοχερα οπου θελουμε κ παλι δικια μας ειναι ....δεν χανεται! οπως η αγαπη ! ειναι ανεξαντλητες! μπορει να μας την ποδοπατησουν να την τρυπησουν αλλα αν θελεις εσυ ο ιδιος βρισκει τροπο κ επουλωνει τις πληγες της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα airisss με το δημοσίευμα, πρέπει να συγχωρούμε τους άλλους, απλά όταν το συμβάν είναι πρόσφατο υπάρχουν ανοιχτές πληγές. Πιστεύω ότι με τον χρόνο επουλώνονται αυτές και έπειτα περνάμε στο επίπεδο της συγχώρεσης.
    Μου άρεσε πολύ το blogg σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε ευχαριστω πολυ Δημητρα.....
    ναι , οταν ενα συμβαν ειναι προσφατο ειναι πολυ δυσκολο κ θελει πολυ δυναμη κ "μαγκια" για να μην αισθανεσαι θυμο κ οργη.....
    ευτυχως σε μενα ο θυμος δεν μπορει να κρατησει για πολυ ακομα κ αν ποναω κ υποφερω..... ( το μισος απο οτι βλεπεις αποφευγω κ να το χρησιμοποιησω ......)
    χρονια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιλέγω να συγχωρώ, γιατί στην ψυχή μου δεν έχει χώρο η οργή.. Η ζωή ξέρει και ο χρόνος πάντα βοηθάει ώστε να επουλωθούν οι τυχόν πληγές μας. Πλέον το ξέρω καλά. Πήρα το θάρρος και κοινοποίησα την ανάρτησή σου, με αναφορά του ονόματος του blog σου, στον λογαριασμό μου στο twitter. Αν για οποιοδήποτε λόγο θεωρήσεις πως πρέπει να την κατεβάσω, σε παρακαλώ να μου το πεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα! Κανένα πρόβλημα! Είμαι υπέρμαχος της συγχώρεσης καθώς τη θεωρώ από τις μεγαλύτερες αρετές!
    Από εκεί ξεχωρίζει το μεγαλείο ενός ανθρώπου! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή