Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ένα διαφορετικό απόγευμα!

Αναδημοσίευση απόσπασματος από:  ορισμός για μποτέ  

"Beaute: Εργασίες καλλωπισμού, εξωραϊσμού έως και αναστήλωσης της γυναικείας εμφάνισης. Γυναικεία κουβέντα. Από το γαλλικό beauté: ομορφιά, ωραιότητα. Συναντάται συχνά στην έκφραση κάνω τα μποτέ μου, λιώνω στα μποτέ.
Η λέξη έχει απόλυτα θετική αύρα, περικλείει γαλήνη, ηρεμία, ευεξία, χαλάρωση, κανάκεμα και χαϊδολόγημα εαυτού (με την άυλη έννοια), αφύπνιση της θηλυκότητας και, πολύ σημαντικό, το γράψιμο όλων όσων την ενοχλούσαν πριν πάει για τα μποτέ της. Το μποτέ είναι κάτι που το κάνουμε για πάρτη μας και γουστάρουμε. Έκανα τα μποτέ μου πάει πεί, είμαι ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική αναγέννηση.

Τί είναι μποτέ: Μακιγιάζ, περιποίηση μαλλιών, περιποίηση προσώπου, περιποίηση σώματος, spa-χαλάρωση, αυτά, μεταξύ άλλων, είναι «μποτέ». Καθένα από αυτά, περιλαμβάνει τόσες διαφορετικές εκδοχές, όσες... ας πούμε όσοι οι κόκκοι άμμου μιας εξωτικής παραλίας - στο περίπου.

Τί δεν είναι μποτέ: οποιαδήποτε εργασία γίνεται αναγκαστικά (πχ μασάζ φυσικοθεραπείας) ή παραπέμπει διανοητικά σε θυσία, σε διασπάθιση χρημάτων, σε εικόνες πόνου και κόπου. Γενικώς οι εργασίες που γίνονται για να αρέσουμε στους άλλους δεν είναι μποτέ. Δώστε βάση στο νόημα, η διαφορά είναι λεπτή: μπορεί να πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς ενέργειες, αλλά το κίνητρο είναι άλλο - το κάνεις για να γουστάρεις εσύ (αυτό είναι μποτέ), το κάνεις για να γουστάρει ο Θανάσης (αυτό είναι άχθος). Επίσης πατόκορφες φρικιαστικές αποτριχώσεις, νυστέρια, ενέσεις κιέτσ' δεν είναι μποτέ, είναι βασανιστήρια."


Ωραία! Τώρα που ξεκαθαρίσαμε τι είναι και τι δεν είναι μποτέ να προχωρήσω;

Επέστρεψα όπως κάθε Δευτέρα, μετά τη δουλειά, κουρασμένη.  Η επιδερμίδα συνηθίζει να χρεώνεται, ως συνήθως, όλη την κούραση και το στρες. Τελευταία είχα μαζέψει και κάτι χρωστούμενα.... που πόσο καιρό να τα απωθείς κι αυτά τα προβλήματα.... ε; Προκειμένου να βράζω στο ζουμί μου, έκλεισα τα πάντα, έβαλα την αγαπημένη μου ηρεμιστική μουσική κι έκανα την πιο χαλαρωτική άσκηση για το σώμα: γιόγκα. 
Όταν η ένταση είχε υποχωρήσει αισθητά από το κορμί, σειρά είχε το πρόσωπο. Μπήκε η συσκευή ατμού σε λειτουργία ξανά και το πρόσωπο καθαρό από ρίπους και στρες ήταν έτοιμο να δεχτεί μάσκα ομορφιάς από λεβάντα και γιασεμί!  Μέχρι να στεγνώσει πάνω στο πρόσωπο ( είναι από αυτές που τραβιούνται έπειτα σαν φιλμ) ένα καυτό μπάνιο , μια απολέπιση σε όλο το σώμα με μάσκα μαύρης άμμου και μια περιποίηση κι αναδόμησης της επιδερμίδας με έλαια Babassu (μη με ρωτήσετε μόνο τι είναι αυτά) ολοκλήρωσαν υπέροχα το στόχο μου! 
Έκλεισα με λαδάκι λεβάντας για το πρόσωπο. Τόσο απλά!

Ήταν ένα διαφορετικό απόγευμα αφιερωμένο στην αναστήλωση πρωταρχικά του ηθικού μου!


η μουσική που με χαλαρώνει απόλυτα


Τα προϊόντα που χρησιμοποίησα είναι από τις σειρές planet spa & skin so soft της avon.







Δεν σας αποχαιρετώ . Ακολουθεί η 26η ημέρα απο το Photo a day.
airis

7 σχόλια:

  1. Μπράβο που δίνεις αξία και χρόνο στον εαυτό σου.
    Δεν ξέρω αν πράγματι προσφέρουν κάτι τα καλλυντικά αλλά και μόνο η αίσθηση πως στο μποτέ είσαι εσύ και ο εαυτός σου και τον περιποιείσαι είναι αναζωογονητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Φλώρα μου: είσαι εσύ κι ο εαυτός σου! Απόλυτη χαλάρωση. Τα καλλυντικά έρχονται σε δεύτερη και τρίτη θέση! Για μένα πρωταρχική σημασία έχουν η μουσική, ο χαμηλός φωτισμός και το άδειασμα του μυαλού!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Ωραία αίσθηση τα μποτε! Κ εγω έτσι τα λέω!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μουσικη και μποτέ τι καλυτερο.....
    Δυστυχως πλεον δεν εχω χρονο για μποτε οπως παλια. Αλλα που και που κανα κουρεματακι στο κομμωτηριο, κανα mani/pedi, κρεμες κλπ τα κανουμε. Μην ειμαστε και χαλια! Πανω απο ολα ειμαστε γυναικες αλλωστε!
    Γεια σου Ωραια Αριστεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλαυση ήταν!
      Πρέπει να το καθιερώσω κάθε Δευτέρα, να γεμίζω μπαταρίες και να αδειάζω κεφάλι!
      Πάνω από όλα Γυναίκες!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Λατρεύω τα μποτέ, τις μάσκες ομορφιάς,(κυρίως τις φυσικές βέβαια), τα μανικιούρ, πεντικιούρ κι όλα τα συναφή.
    Τι το καλύτερο από το να προσέχουμε, φροντίζουμε και να ''κανακεύουμε'' που και που τον εαυτό μας.. Ακόμα κι αν κάποιες φορές δεν υπάρχουν εμφανή αποτελέσματα (είπαμε, οι κρέμες δεν κάνουν και θαύματα!) η ψυχική ανανέωση την οποία προσφέρουμε στον εαυτό μας δεν συγκρίνεται με καμία άλλη και μας κάνει πραγματικά να λαμποκοπάμε!!
    Σου εύχομαι πολλά τέτοια απογεύματα σαν αυτό!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή