Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Για τους επισκέπτες μου !


Για τους επισκέπτες στη "Ζωή είναι ωραία" γράφω σήμερα, με σκοπό να πάρει μια μόνιμη θέση στο πλάι της σελίδας μου, καταθέτοντας κάποιες απόψεις. Οι οποίες δεν είναι πρόσφατες. Αλλά μου δόθηκε η ευκαιρία πολύ πρόσφατα να μου έρθουν ξανά στο νου και να με προβληματίσουν.

Με αφορμή ένα αρνητικό σχόλιο που έγινε σε μια αγαπημένη φίλη  κι η οποία το κράτησε (και σε τιμάει πολύ kwnnie μου αυτό) θυμήθηκα ένα σχόλιο στο δικό μου μπλογκ, σε μια παλιά δημοσίευση, που μου έγινε πολύ κακοπροαίρετα και το οποίο υπάρχει ακόμα εδώ μέσα. 
Κατά τη διαδικασία του σχολιασμού έχω επιτρέψει τη ρύθμιση "ανώνυμος", γιατί υπάρχουν γνωστοί κι άγνωστοι που θέλουν να καταθέσουν την άποψη τους, ακόμα κι αν δεν έχουν μπλογκ ή ταυτότητα μέσα στο διαδίκτυο ή δεν ξέρουν πώς να αφήνουν μια ταυτότητα. Φυσικά και θα προτιμούσα να αφήνουν ένα όνομα και να μην προσβάλλουν. Αλλά ακόμα κι αν το κάνουν, εγώ δεν σβήνω σχόλια. Ένα κακοπροαίρετο σχόλιο δεν προσβάλλει αν δεν θες να σε προσβάλλει.Δεν μπορεί να σε αγγίξει και ούτε να νιώσεις θιγμένος.Μένει λοιπόν εκεί προς κρίση όλων.



Από την άλλη σκέφτηκα πολύ πάνω στο ερώτημα "γιατί δημοσιεύω"; Γιατί δεν κάθομαι στα αυγά μου όπως έκανα τόσα χρόνια κρατώντας πολλά ξεθωριασμένα χαρτιά στο συρτάρι μου; Τι είναι αυτό που με έσπρωξε να γράφω εδώ, να στολίζω το χώρο μου, να αφήνω να μου γράφουν άνθρωποι που δεν με ξέρουν, δεν με έχουν ζήσει, πιθανόν να έχουν και μια λανθασμένη εικόνα για μένα;
Η επικοινωνία είναι μια πολύ ικανοποιητική απάντηση (αν και αρχικά νομίζω δεν ήταν αυτό που με έσπρωξε, γιατί για δύο σχεδόν χρόνια ύπαρξης του μπλογκ μου δεν ήξερα πώς γινόταν αυτό! Ήμουν εγώ κι ο κόσμος μου!) 
Γράφω γιατί εκφράζομαι.Γιατί έτσι έμαθα εγώ να τακτοποιώ τις σκέψεις μου, τα συναισθήματά μου, τους καημούς μου, τις χαρές μου, τα όνειρά μου. Και το μοίρασμα με τους άλλους μου είναι σημαντικό. 
Επίσης δημιουργήθηκαν με τον καιρό όμορφες σχέσεις μέσω του μπλόκινγκ κι έγινε μια λατρεμένη συνήθεια. Περιμένω με ενθουσιασμό μικρού παιδιού να δω τι έγραψε σήμερα η Μαρία, η Κατερίνα, η Σοφία, ο Σεβάχ, ο ναυαγός, και τόσοι άλλοι αγαπημένοι φίλοι. Χαίρομαι αφάνταστα όταν διαβάζω όμορφα κείμενα. Κι ας μην τα έχω γράψει εγώ. Αυτή είναι και η ομορφιά του μπλόκινγκ...να σου μένουν τα ωραία, να προβληματίζεσαι, να ανταλλάσσεις απόψεις, να καταθέτεις τη δική σου.

Ένας μικρόκοσμος είναι κι εδώ, μόνο που πιστεύω ότι έχει άγραφους αλλά σεβαστούς κανόνες: Δεν προσβάλλουμε τον άλλον, δεν βρίζουμε, αν δεν συμφωνούμε με τις απόψεις του λέμε τη γνώμη μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η σωστή  (όπως και του συγγραφέα είναι πάντα η δική του προσωπική εκτίμηση, η δική του οπτική) και σε τελευταία ανάλυση αν δεν μας αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται κι εκφράζεται ο κάθε γραφιάς δεν τον επισκεπτόμαστε βρε αδέρφια!  Σκεφτείτε το ! Να έρχομαι στο σπίτι σου και να σου λέω ότι το έχεις διακοσμήσει χάλια ή δεν μου αρέσει η ταπετσαρία του καναπέ σου καθόλου! Αυτό δεν είναι υπεράσπιση της αλήθειας! Είναι γυφτιά και βρωμάει!

Και τέλος κάτι απλό που το θεωρώ δεδομένο...γράφουμε στην ελληνική και με πεζούς χαρακτήρες. Τιμούμε τη γλώσσα μας 

Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε!
Καλή σας μέρα 
@ριστέα


79 σχόλια:

  1. Κλασσικά, Σάββατο πρωί αναχωρώ, παντός καιρού, για το καφεδάκι μου!
    Θα τα πούμε μετά το μεσημεράκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Αθηνούλα μου, καλησπέρα! Τα φιλιά μου στην όμορφη Καλαμάτα! ♥

      Διαγραφή
  3. Νομίζω οι περισσότεροι ενδιαφερόμαστε για την αλληλεπίδραση παρά για την ταύτιση απόψεων με άλλους Bloggers.
    Φυσικά και θα προκύψουν διαφωνίες, αντιρρήσεις, διαφορετικές οπτικές.
    Μπορούμε να τις υπογράψουμε με το όνομά μας, αν θέλουμε να υπάρξει υγιής συζήτηση. Διαφορετικά, σαν trolls, κανείς δεν θα μας πάρει στα σοβαρά.
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και κυρίως για ατην αλληλοεπίδραση από την οποία μπορούν να προκύψουν τόσα πολλά και καλά!
      Σε ευχαριστώ πολύ για την κατάθεση της άποψης σου!:))

      Διαγραφή
  4. Αριστέα μου καλημέρα..Σε νιώθω..Έχω πάρει κάποια αρνητικά σχόλια και κάποια ειρωνικά αλλά ευτυχώς δεν συνεχίστηκαν γιατί δεν τους έδωσα δικαίωμα.Αλίμονο αν σταματάγαμε να κάνουμε όσα αγαπάμε για τους επικριτές μας.. Υπάρχουν τόσοι που καταλαβαίνουν τι λέμε και πως το λέμε.
    Θα συμφωνήσω απόλυτα, αν δεν τους αρέσει να μην μπαίνουν..Δεν είναι υποχρεωμένοι ούτε είναι η αστυνόμευση του blogging.. Καλό καφέ αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι αν δεν σου αρέσει δεν μπαίνεις!
      Δεν έχεις λόγο να να την πεις στον άλλον εκτός κι αν τρέφεσαι έτσι! Χαίρομαι απίστευτα για την παρέα που έχουμε δημιουργήσει Κατερινάκι μου!
      Φιλάκια πολλά πολλά! ♥

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Αριστέα μου. Ανέτρεξα στην ανάρτηση της μικρής μας φίλης, την οποία τότε είχα σχολιάσει. Προσπαθούν κάποιοι κακόβουλοι να μας μιζεριάζουν. Πολύ ανθρώπινο να σε ενοχλεί η ευτυχία του άλλου... Τι να πω.. Σε όλους έχει συμβεί να σχολιάσουν αρνητικά αναρτήσεις τους. Σε εμένα συνέβη το εξής, παλιότερα. Κάποιος έγινε αναγνώστης, μετά από κάποιους μήνες έγραψε ένα προσβλητικό σχόλιο, του απάντησα με μια κουβέντα, το συνέχισε, δεν ξανασχολήθηκα. Αποχώρησε από τους αναγνώστες μου και τώρα πάλι έγινε μέλος.. Τι πιο φυσιολογικό;;

    Σαν συμβουλή, μη παίρνετε σοβαρά τους πάντες, μόνο εκείνους που έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν.

    Φιλιά κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω το εξής Μαρία μου: από τη στιγμή που γράφεις κάτι δημόσια όλα μπορούν να συμβούν !
      Κι έχεις απόλυτο δίκιο για το ποιους πρέπει να παίρνουμε υπόψη!
      Φιλιά!
      Καλό Σαββατοκύριακο γλυκιά μου :))

      Διαγραφή
  6. Το έγραψα μόλις εχθές σε φίλο που η ανάρτησή του ήταν σχεδόν όμοια με την δική σου ... σχετικά με κακόβουλα ή και προσβλητικά σχόλια.
    Δυστυχώς η λογοκρισία επιβάλλεται πλέον στα μπλοκ μας και δεν είσαι η μόνη που λαμβάνεις αγενή σχόλια ή γίνεσαι παρεξηγήσιμη μέσα από τα γραπτά σου .
    Όλοι βλέπουν διαβάζοντας τα γραφόμενά μας μια πτυχή του χαρακτήρα μας και όχι την συνολική εικόνα μας που τελικά μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική.
    Καλύτερα να δίνουμε σημασία σε αυτό που εμείς γράφουμε και το κομμάτι του εαυτού μας που θέλουμε να δώσουμε και όχι στο πως το λαμβάνουν οι άλλοι και αν τους αρέσει η όχι.
    Στην τελική έχω συνειδητοποιήσει πως είναι αδύνατον να γινόμαστε αποδεκτοί από όλους και με αγγίζει η γνώμη όσων με γνωρίζουν καλά κι όσων αγαπώ !

    Την καλημέρα μου και να ευχαριστηθείς το Σ/Κ σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Levinaki μου γλυκό ! Σε ευχαριστώ πολύ και για τη δική σου κατάθεση! Δεν θα συμφωνήσω μόνο ως προς τη λογοκρισία γιατί δεν είμαι αυτής της άποψης και πάει κόντρα σε ότι πρεσβεύω περί ελευθερίας του λόγου! Έχεις απόλυτο δίκιο όμως σε όλα όσα κατέθεσες και κυρίως σε αυτό: "Καλύτερα να δίνουμε σημασία σε αυτό που εμείς γράφουμε και το κομμάτι του εαυτού μας που θέλουμε να δώσουμε και όχι στο πως το λαμβάνουν οι άλλοι και αν τους αρέσει η όχι. "
      Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο ♥

      Διαγραφή
  7. Αριστέα μου τώρα τι να πω... να διαφωνήσω;
    Πάνω-κάτω με τις απόψεις τα ΄γραψα χθες!Μια φορά μου ΄τυχε απ΄ άγνωστο άτομο και το διέγραψα.Δεν ήταν βέβαια προσβλητικό, ούτε καν "ξύπνιο", αλλ΄ εκτός κλίματος τελείως... δεν έλεγε τίποτα δηλαδή!
    Συμφωνώ με τη marie και τη συμβουλή της!Η καλύτερη συνταγή στους ανώνυμους και στα προσβλητικά σχόλιά τους ειν΄ η ψυχραιμία!
    Να περάσεις ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο και ν΄ απολαύσεις το καφεδάκι σου γλυκιά μου!
    Πολλά φιλιά!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι μου όμορφο και γλυκό! Ναι θα μπορούσες να πεις ότι είναι μία συνέχεια της δικής σου ανάρτησης!
      Αυτό κάνω πάντως , αφήνω το σχόλιο σε κοινή θέα!
      Τα υπόλοιπα υπόκεινται στην κρίση όλων μας!
      Να έχεις και ε΄συ ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
      ΥΓ: Απόλαυσα τον καφέ μου σήμερα απίστευτα! Λες ν αέπιασε η ευχή σου; ;-)

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα φίλη μου!Διάβασα με προσοχή το κείμενο σου και τις απαντήσεις που έδωσαν οι φίλοι!
    Συμφωνώ με όλα όσα καταθέσατε.Δεν νομίζω οτι κάνουμε κάτι άσχημο ή προσβλητικό με το να έχουμε ενα blog.Ξέρεις πόσοι συνάνθρωποι μας έχουν βρει διέξοδο σε αυτή την κατάθεση ψυχής;Ακόμη και εγω που ο χρόνος μου είναι τόσο περιορισμένος,είναι ενας τρόπος να χαλαρώνω,να βρίσκομαι με τα φιλαράκια μου,να ανταλλάσουμε απόψεις,συνταγές,σκέψεις,αστεία!Που βρίσκεται το κακό δεν καταλαβαίνω.Αλίμονο αν τα αφήναμε όλα πισω για κάποια αρνητικά σχόλια.Είναι κρίμα πάντως μερικοί να ασχολούνται γράφοντας κακίες..Get a life!απαντώ σε όλους εκείνους!Και σε εμάς εδω..keep blogging!
    φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα γλυκιά μου! Κι εγώ διαβάζω με ενδιαφέρον τα σχόλια σας και συμφωνώ με όλους! Λίγο πολύ όλοι έχουμε δεχτεί κάποιο ενοχλητικό σχόλιο ή έχουμε προβληματιστεί σχετικά. Δεν είναι έκφραση παραπόνων η σημερινή δημοσίευση! Και μου αρέσει η απάντηση που δίνεις! Την έδωσα κι εγώ κάποτε σε κάποιον που αναλωνόταν στο να με κριτικάρει! αχαχαχαχα! Λες και δεν είχε άλλη δουλειά από το να με παρακολουθεί βήμα βήμα!
      Keep blogging θα σου ευχηθώ κι εγώ γιατί το κάνεις καλά και περνάω όμορφα μαζί σου! :)))
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Όλοι έχουν δικαίωμα στο λόγο γι' αυτό και επιτρέπω και σε αυτούς που δεν έχουν μπλογκ να εκφράζονται.
    Ότι αρνητικό σχόλιο και να γίνει δεν πρόκειται να το διαγράψω.
    Απλά την επόμενη φορά δεν θα ξοδέψω φαιά ουσιά και θα το προσπεράσω χωρίς να απαντήσω.
    Αυτό θεωρώ πως είναι το καλύτερο.
    Ας μη δώσουμε άλλη σημασία σε κακοπροαίρετα άτομα!
    φιλιά πριγκιπισσούλα μου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το μικρό μου, το όμορφο!
      Το ίδιο πιστεύω κι εγώ πιτσιρίκα μου: στην ελευθερία του λόγου! "Διαφωνώ με ό,τι λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες " (Βολταίρος) Ανέκαθεν το πίστευα και το υπερασπίζομαι!
      Χαίρομαι γι ατην στάση που κρατάς!
      Καλή συνέχεια!
      Φιλάκια πολλά πολλά !

      Διαγραφή
    2. Δεν το ήξερα αυτό του Βολταίρου.
      Κάθε φορά που θα το λέω θα συμπληρώνω και το Βολταίρο για να φαίνομαι ψαγμένη;)
      Χαχα
      Τώρα θα σκέφτεσαι..τελικά δεν ειμαι η μόνη ψωνάρα!
      Αγκαλιά μεγάλη!!*

      Διαγραφή
    3. αχαχαχα! Κοριτσάκι μου γλυκό!
      Μια τεράστια αγκαλιά κι από μένα! :)))
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  10. Συμφωνώ με του λόγους, μόνο που πίσω από την έκφραση και την επικοινωνία κρύβεται άλλη μία λεξούλα, η 'ανάγκη' για όλα αυτά, που μπορεί να φτάσει σε βαθμό εθισμού. Για δοκίμασε να το "κόψεις" ;)
    Κατά τα άλλα τους όποιους "κακούς", τους αποβάλει η ίδια η συναναστροφή. Αυτό όμως έχει και παρενέργειες, φτάνουμε να έχουμε "κατά ανάγκην καλούς-πονηρούς", κρυπτοκακούς δηλαδή κι εκεί ξεκινάει το κεφάλαιο 'επικινδυνότητα'.

    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνε μου , καλησπέρα! Διατύπωσες και κάτι παραπάνω και δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου!
      Ως προς τον εθισμό! Αυτό τον καιρό λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας μου δεν έχω πια χρόνο να μπαίνω στο μπλογκ μου , να απαντώ, να σχολιάζω ή να μπλογκάρω κι ομολογώ ότι μου λείπει πολύ στη διάρκεια της ημέρας!
      Πάντως δεν τους διαχωρίζω σε καλούς και κακούς τους αναγνώστες μου!
      Χαίρομαι γιατί διαβάζω με ενθουσιασμό πολλούς και η αλληλεπίδραση μας έχει οδηγήσει να αναπτύξουμε κάτι όμορφο και τρυφερό! Αυτό!
      Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  11. Μην μου στεναχωριέσαι καλή μου @iris.
    Είναι τόσο πολλοί οι καλοπροαίρετοι που δεν πειράζει αν κάποιοι βγάζουν και χολή.... θα τους περάσει. Κι αν δεν τους περάσει εκείνοι είναι οι πρώτοι που φαρμακώνονται από το φαρμάκι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλώρα μου , αγαπημένη Φλώρα! Δεν με στεναχωρεί πια κανένα σχόλιο αν και με προβληματίζει ο σκοπός που κρύβεται από πίσω!
      Εξάλλου για τον λόγο αυτό δεν λογοκρίνω κιόλας!
      Φιλάκια πολλά πολλά! ♥

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Αριστέα!
    Πόσο συμφωνώ δεν ξέρεις...!
    Τόσο για τον λόγο που σε οδήγησε στο να γράφεις όσο και για τους λεγόμενους "αγενείς"...
    Βέβαια σε εμένα ακόμα, τα σχόλια γενικότερα είναι λίγα έως ανύπαρκτα..ελπίζω να μεγαλώσει η παρέα μου :-)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερίνα μου!
      Κι εγώ στο εύχομαι να μεγαλώσει η παρέα σου! Είναι κάτι που γίνεται με το χρόνο! Με την εξημέρωση που περιγράφει πολύ όμορφα ο Εξιπερύ στον Μικρό πρίγκηπα! Και σου δίνει τόσα πολλά αυτή η εξημέρωση....
      Φιλιά κοπέλα μου!
      Καλό Σαββατοκύριακο! :)))

      Διαγραφή
  13. Καλό μεσημέρι Αριστέα μου!
    Σχετικά με το πρώτο θέμα ("γιατί γράφω στο blog"):
    Σχεδόν τα ίδια ακριβώς πιστεύω κι εγώ. Και χαίρομαι πολύ που μπορώ και επισκέπτομαι ιστοχώρους (σαν κι αυτή την όμορφη φωλιά σου) που με γεμίζουν κουράγιο, ελπίδα, χαρά. Ειδικά από προχτές που μειώθηκε δραματικά ο ελεύθερος χρόνος μου άρχισα πιο πολύ να σας εκτιμώ!!
    Όταν επισκέπτομαι τους ιστοχώρους φίλων νιώθω σα ν'ανοίγω γράμμα αγαπημένων προσώπων που περίμενα πώς και πώς!

    Σχετικά με το δεύτερο θέμα ("προσβλητικών σχολίων"):
    Κι εγώ αρκετές φορές δέχτηκα παρόμοια σχόλια. Μονάχα που τα περισσότερα δεν μπήκα καν στον κόπο να τα δηλοσιεύσω, διότι τα σχόλια -κατά τη γνώμη μου- υπάρχουν για να προσφέρουν στη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων. Όταν κάποιος απλά σε βρίζει, δεν το συνεχίζεις. Αν εκφέρει διαφορετική γνώμη, τότε τη δημοσιεύω. Είναι όμορφο να ακούς διαφορετικές και αντίθετες γνώμες: έχεις τη δυνατότητα να δεις και τον τρόπο που σκέφτονται οι συνάνθρωποί σου.

    Καλή δύναμη, Αριστέα μου.
    Εύχομαι να "ξεκλέψω" λίγο χρόνο μέσ'στη βδομάδα και να τα ξαναπούμε σύντομα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβάχ μου!
      Καλησπέρα κι ελπίζω να είσαι καλά και να βρήκες χρόνο να ξεκουραστείς καλέ μου!
      Κι εμένα λόγω έλλειψης χρόνου μου λείπει το μπλόκινγκ! Είναι χαρά μου να διαβάζω όμορφες δημοσιεύσεις !
      Δεν λογοκρίνω και πάντα κάθε σχόλιο αποτελεί μια άποψη που έχει την αξία της! Από κει και πέρα ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του! :)))
      Καλή δύναμη και σε σένα χαρά μου!
      Φιλιά !

      Διαγραφή
  14. Καλή σου μέρα Aριστέα μου!
    Με αγγιξε η ανάρτησή σου κι αυτό γιατί έχω κάνει και γω παρόμοια στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο και χρησιμοποίησα και την ίδια μάλιστα εικόνα!

    Ποτέ δε με πειράξανε τα σχόλια των ανώνυμων που 2 φορές φορές μάλιστα ήτανε και κάπως τσουχτερά...
    Ποτέ δεν έχω διαγράψει σχόλιο... (ή σχεδόν ποτέ... με εξάιρεση προχθες το δικό σου αλλά αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο... :)
    Aφήνω πάντα εκεί το σχόλιο να προσδιορίζει την ποιότητα του γραφοντα του όποιου γράφοντα ακόμη και αν είναι Ανώνυμος...
    Είμαι εδώ ακόμη και γράφω και αν εσύ νομίζεις ότι κάνεις καλά και σου αρέσει τους άλλους και δη τους ανώνυμους θα πρέπει να τους γράφεις εκεί που δε πιάνει μελάνι... (προσωπική μου άποψη :-p)

    Τώρα κι αν ο άλλος σε νομίσει ψώνιο εσένα τι σε νοιάζει όταν σηκώνεσαι κάθε πρωί και αυτό που βλέπεις στον καθρέπτη σου σ'αρέσει? Πράγματα που δεν ισχύουν δεν τα αφήνω να με αγγίζουν... ΑΡΝΟΥΜΑΙ :)

    Στέλνω λιακάδα για τον καφέ σου!

    Υ.Γ. Αν θες μας λες που είναι το εν λόγω σχόλιο να το δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Λιακάδα μου!
      Δεν γνώριζα ούτε τη δημοσίευσή σου πόσο μάλλον την εικόνα! Φαντάζομαι ότι θα αναφέρεσαι στη δεύτερη ...Την βρήκα πολύ ευρηματική! Τη "ψώνισα" από κει που παίρνω όλες τις φωτογραφίες που ανεβάζω και δεν έχω τραβήξει εγώ! Από ένα site που δημοσιεύονται φωτογραφίες και τις βρίσκω ανά κατηγορία αναζητώντας πάντα με την λέξη που θέλω! ;-)

      Συμφωνούμε απόλυτα λοιπόν ότι το σχόλιο προσδιορίζει τον γράφοντα και ουχί τον συγγραφέα του μπλογκ! :)))

      Ευτυχώς ένα ήταν το σχόλιο που είχε σκοπό να με προσβάλει. Αν θυμάμαι καλά ήταν τον Σεπτέμβρη του 12 και σε κάποια δημοσίευση σχετικά με τον φόβο της μοναξιάς! Ψάξε με στοιχείο τη λέξη "θεριό"!

      ΥΓ: Η λιακάδα ήρθε και με επισκέφτηκε όσο έπινα τον καφέ μου! Με την επιστροφή μου στο σπίτι ήλιος πάπαλα! αχαχαχαχαχα! Έλα πίσω! Σε χρειαζόμαστε!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  15. Εδώ είμαι καλέ! Και παλι.. :)

    ... εψαξα να δω την εν λόγω ανάρτηση και βλέπω 2 σχόλια ανώνυμων που δεν μπορώ να πω ότι τα βρίσκω προσβλητικά... αντίθετα είναι πολύ ευγενικά...
    Το μόνο κάπως "τσουχτερό" σχόλιο είναι του issalos.
    Επειδή μάλλον έχω κάνει λάθος βάλε το λινκ να το δούμε και να κρίνουμε... πολλές φορές ξέρεις χρειάζεται και ένα τρίτο πιο αντικειμενικό μάτι γιατί γίνονται παρεξηγήσεις...

    Ωστόσο λύσε μου μια απορία...
    Πως στο καλό μετά από ένα χρόνο θυμήθηκες να γράψεις για αυτό το γεγονός? Γιατί τόσο εγώ όσο και άλλοι όταν διαβάσαμε την ανάρτηση νομίζαμε ότι κάτι έγινε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαίνεται ότι δεν δίνεις σημασία σε όλα όσα γράφω! ( Μιλάς κι εκ μέρους των άλλων; "Γιατί τόσο εγώ όσο και άλλοι όταν διαβάσαμε την ανάρτηση νομίζαμε ότι κάτι έγινε τώρα")... Αφορμή στάθηκε μια χθεσινή μου επίσκεψη στην αξιαγάπητη kwnnie και το σχόλιο που είδα! Και φούντωσα γιατί ήταν άδικο και κακόβουλο! Και με παρέπεμψε στο πώς είχα αισθανθεί εγώ τότε και τι είχα πράξει(δεν το είχα διαγράψει)
      Μπράβο βρήκες το τσουχτερό σχόλιο! Δεν είπα ότι ήταν αγνώστου!
      Η αναφορά μου στην επιλογή "άγνωστος" είχε να κάνει με τη λειτουργία του μπλογκ μου και τη στάση μου!
      Μιλάω για μένα! Και το κείμενο αυτό ήδη βρίσκεται στα δεξιά στη σελίδα μου και καλωσορίζει τους επισκέπτες μου!
      Δεν έχω να θέσω κάτι προς συζήτηση και κρίση γιατί εδώ δεν είναι δικαστήριο!

      Καλό μεσημέρι! Ή μάλλον καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
    2. Δεν είσαι καλή στην αριθμητική μου φαίνεται! Τους τέσσερις μήνες τους έκανες ένα χρόνο! ;-)

      Διαγραφή
    3. Λυπάμαι αλλά νομίζω ότι κάτι έχω χάσει...
      Δε ξέρω γιατι θύμωσες... αδυνατώ να καταλάβω αυτό το ύφος.

      Η Λεβίνα μου είπε σήμερα ότι ξέρεις "τα καλά που πέρασες εσύ τα πέρασε και η Αριστέα" (τα ίδια αντιλήφθηκε κι αυτή από τα γραφόμενά σου) και γι'αυτό πέρασα από το χωρο σου να δω τι τρέχει,(γιατί υπάρχουν συγκεκριμένα τρολλ μάλιστα ένα απ'αυτά εχει τιμήσει και μένα και το ναυαγό) και επειδή τα'χω περάσει σε ρώτησα για να έχω και γω άποψη...πως αλλιώς θα σχολιάσω? Εκτός κι αν δε θέλεις να σχολιάσω...

      Γράφεις: "Δεν έχω να θέσω κάτι προς συζήτηση και κρίση γιατί εδώ δεν είναι δικαστήριο! "

      Mα στα δικαστήρια δεν γίνεται συζήτηση...!!
      Εδώ γίνεται συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
      Εκτός κι αν κάθε άποψη που δεν ταιριάζει με τη δική σου δεν γίνεται αποδεκτή...

      Και βέβαια δεν είμαι καλή στα μαθηματικά... μπράβο σου που το επισήμανες...τρίτη δέσμη πήγα!
      Εκεί όπου εκεί μαθαίνεις να βλέπεις το δάσος και να μη μένεις στο δέντρο.

      Καλή συνέχεια!



      Διαγραφή
    4. αχαχα! Ούτε θύμωσα, ούτε ύφος είχα! Μετέφερα τα λόγια σου: "βάλε το λινκ να το δούμε και να κρίνουμε..." Με την κριτική έχω ένα θεματάκι!
      Από κει πέρα δεν έχω να πω κάτι άλλο!
      Έχεις τα μοναδικά παράταιρα σχόλια!
      Να'σαι καλά!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  16. Δεν θα μπορύσα να μη συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου! Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος να σχολιάσει κακοπροαίρετα κάτι που στο κάτω κάτω δεν τον ανάγκασε κανείς να διαβάσει! Αν δεν του αρέσει, ας μην ξανάρθει.
    Όπως συνηθίζω να λέω και στην καθημερινότητά μου "σ'όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε". Οι προλαλήσαντες με κάλυψαν απόλυτα μαζί με σένα φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπες τους στίχους που μου αρέσουν Δήμητρα!
      χεχε! Φαίνεται ως κάποιοι αρέσκονται να φέρονται κακοπροαίρετα!
      Φιλάκια πολλά πολλά! :))

      Διαγραφή
  17. Αριστέα μου, χωρίς να γνωρίζω σε βάθος τα σχόλια που αναφέρεις, θέλω απλά να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία και άποψη. Έχοντας λάβει κι εγώ καυστικά έως ειρωνικά σχόλια από ανώνυμους (πάγια τακτική των κακόβουλων κριτικών που αστυνομεύουν τη σκέψη), θεωρώ δεδομένη την απάντησή μου: Τον αγνοώ... Δεν έχω διάθεση και χρόνο για χάσιμο. Και δεν τους χαραμίζω ούτε ένα δεύτερο απ' τη ζωή μου.
    Το να προκαλείς το φθόνο σε μετριότητες, είναι υπέρτατη τιμή για μένα. Το έχουν ανάγκη, απ' αυτό τρέφονται, είναι το οξυγόνο και η διέξοδός τους. Ας τους αφήσουμε να το απολαύσουν ανενόχλητοι. Ως εκεί φτάνει η συναισθηματική τους νοημοσύνη.
    Θα βαρεθούν και θα αναζητήσουν αλλού παρτενέρ για να τον "χορέψουν" στο ταψί τους. Είναι σαν το ταγκό, με έναν δεν χορεύεται...
    Συγνώμη για τη φλυαρία αλλά το βρίσκω πολύ εξαιρετικό το θέμα σου.
    Να'σαι καλά και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλησπέρα! Προτείνεις την καλύτερη τακτική και θα την ακολουθώ στο μέλλον, αχρείαστη να'ναι! :))Με κάλυψαν απόλυτα τα λόγια σου! Καθόλου δεν φλυάρησες!
      Να'σαι καλά!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα Αριστέα μου!!! Πολύ ενδιαφέρον το σημερινό σου θέμα, αλλά ελπίζω να μην σε στεναχωρούν τα κακόβουλα σχόλια των trolls!!! Εμένα προσωπικά δεν μου έχει τύχει, ίσως να μην εχει ανακαλύψει το blog μου κανένας κακοπροαίρετος ακόμα... ή λες να τους αρέσουν όλα τα δικά μου θέματα??? Χαχαχαχα... :P
    Δε λέω, η γνώμη των άλλων μετράει, όταν θέλεις να βελτιωθείς. Αλλά οκ, είπαμε... δεν θα σε κάνουν και σκουπίδι... :)
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Φωτεινή μου! Προσωπικά δεν μου έχει τύχει troll κι εύχομαι να μην μου τύχει, αν κι όπως όλοι τόνισαν δεν αξίζει να τους δίνουμε σημασία!
      Ενοχλήθηκα όταν τέτοιο προφίλ χθες να μιλάει άσχημα σε μια γλυκύτατη φίλη και κατέθεσα απόψεις που απ' ότι είδα όλους μας έχουν λίγο έως πολύ απασχολήσει!
      Παρατήρησες και κάτι πολύ σημαντικό : Η γνώμη των άλλων μπορεί να είναι και χρήσιμη! Μπράβο σου που μας το επισήμανες!
      Φιλιά!
      Καλό βράδυ! :)

      Διαγραφή
  19. Συμφωνώ σ' αυτά που λες. Ειδικά στο παράδειγμά σου. Δεν θα σου πω εγώ τι να κάνεις σπίτι σου, και το μπλογκ είναι το "σπίτι" του καθενός. Προσωπικό του ημερολόγιο. Ο καθένας διαλέγει τι στιγμές θέλει να θυμάται και είναι δικαίωμά του να σβήνει τα άσχημα..
    Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι που διασκεδάζουν έτσι.. Αφήνοντας κακόβουλα σχόλια...
    Να έχεις μια όμορφη Κυριακή Αριστέα!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίνα μου , μάλλον δεν το βλέπουν όλοι έτσι! Από τη στιγμή που δημοσιεύεις εκτίθεσαι! Αλλά όπως προείπαν τόσοι άλλοι φίλοι τα αγνοούμε και προχωράμε!
      Φιλάκια! :)))

      Διαγραφή
  20. Αριστέα μου θα συμφωνήσω σε όλα και με όλους όσους απάντησαν παραπάνω. Δυστυχώς όταν εκτιθέμεθα δημόσια, υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος αυτός! Θεωρώ πως το να τους αγνοείς είναι το καλύτερο, γιατί πραγματικά τέτοιοι άνθρωποι (που δεν είναι άνθρωποι για μένα) δεν έχουν χώρο ανάμεσά μας. φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα Ευάκι μου μόλις το έγραφα παραπάνω στην Τίνα !
      Από κει και πέρα όπως λες κι εσύ τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν χώρο ανάμεσά μας! Ειδικά οι ανώνυμοι!
      Φιλάκια! :)))

      Διαγραφή
    2. τα μεγάλα πνεύματα συναντιόνται!! χα χα :)

      Διαγραφή
  21. Πολύ όμορφο το μπλογκ σου Αριστέα!!! Χαίρομαι πολύ που σε βρήκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα Αριστέα μου..Βράδυ πια,τώρα κατάφερα να καθίσω στο κοπιουτερ μου...Διαβασα το κείμενο σου..Ποιος σε στενοχωρήσε γλυκιά μας φίλη;;Εσύ που πάντα βγάζουν μια γλυκύτητα τα κείμενα σου;; Ολοι έτυχε να νοιώσουμε και καλές και άσχημες στιγμές στο μπλοκ μας και στη μπλογκογειτονιά...Τι να κάνουμε; Τι κρίμα που για δυο χρόνια έγραφες μόνη σου, κανείς δεν ερχόταν εδώ :(

    Μόλις ανάρτησα την λύση του αινίγματος. Η λύση στο αίνιγμα «Τι είναι αυτό που μπορείς να κρατήσεις χωρίς να το αγγίξεις;» είναι η ανάσα! Ευχαριστώ για την συμμετοχή και χάρηκα πολύ που σου αρέσουν τα αινίγματα και συμμετείχες.Βρήκες την σωστή απάντηση, επομένως αν θέλεις μπορείς να πάρεις το εικονάκι να κοσμήσεις το blog σου.
    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2013/01/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκό μου Δελφινάκι , καλησπέρα!
      Δεν ήταν θέμα πικρίας ή παραπόνων! Γράφτηκε ένα κείμενο με αφορμή ένα θέμα, προκειμένου να καταθέσω απόψεις μου γύρω από το μπλόκινγκ και να είναι σε εμφανές σημείο στο μπλογκ μου για όλους τους επισκέπτες μου!
      χαχαχα! Δυο χρόνια δεν πήγαινα κι εγώ αλλού! Δεν ήξερα πως έτσι ξεκινούν τόσο όμορφες γνωριμίες όπως αυτές που έχουμε αναπτύξει! ♥
      α! Χαίρομαι που το πέτυχα! Να 'σαι καλά!
      Θα περάσω κι από τη σελίδα σου γλυκιά μου!
      Φιλάκια πολλά πολλά!
      Ή να πω φιλούθκια;;;;;;;; :-)

      Διαγραφή
  23. Παλι εισαι το μπλογκοσπιτακι που μπαινω τελευταιο πριν κοιμηθω!
    Μα βλεπω οτι εχασα επεισοδιο!!!
    Θαθελα να διαβασω κ τα σχολια των φιλων μας,μα η ωρα κ η χρηση του κινητου ειναι απαγορευτικα μαζι με το γεγονος οτι κλεινουν τα ματακια μου...
    Θα περασω αυριο να μαθω ποιος μου πειραξε το κοριτσι μου! ;-)
    Να μην μου στεναχωριεσαι που υπαρχουν βρωμιαρηδες... Η μποχα τους μας κραταει μακρια!
    Καλο κ ησυχο ξημερωμα,πριγκιπισσα μου! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαϊλάκι μου αγαπημένο!
      Είμαι σίγουρη ότι θα βγάλεις νόημα ;-)
      Δεν είναι τίποτα χαρά μου! Σκέψεις ήταν που έπρεπε να έχουν ειπωθεί γιατί τελικά η συζήτηση όντως ήταν εποικοδομητική, όπως κι εσύ θα καταλάβεις!
      Πρέπει να σου στείλω εκείνο το βιβλίο που σου έλεγα κι εγώ επίσης να το ξαναδιαβάσω! Θα το χρειαστώ! Δεν έχω και χρόνο να κάνω μια καλή δημοσίευση πάνω στην αντιμετώπιση της αρνητικής κριτικής! Ενδιαφέρον θα είχε!
      Φιλάκια αγάπη μου!

      Διαγραφή
    2. Α! Και να έχεις μια υπέροχη Κυριακή!
      Εγώ πιάνω το γράψιμο της απογραφής :(

      Διαγραφή
  24. Για μια φορά ακόμη θα πώ ότι τούτες οι σελίδες είναι ημερολόγια. Προσωπικά ημερολόγια και όχι δημόσια επείδη τυγχάνει να εκτείθονται. Αυτό σημαίνει πως γράφουμε τις σκέψεις μας όποιες και αν είναι αυτές. Αρέσουν δεν αρέσουν. Σοβαρές ή ασυνάρτητες. Γελοίες ή βαρύγδουπες. Επίσης ο κάτοχος έχει το δικαίωμα να απαντά στα σχόλια του,όπως εκείνος θέλει, ασχέτως αν αυτό δεν είναι "δεοντολογικό".
    Έχω μάθει να φεύγω όταν κάτι δεν μ'αρέσει. Το ίδιο ισχύει και στο διαδίκτυο. Δεν σου είναι αρεστό αυτό που διαβάζεις ? Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρεσαι ως κανίβαλος στον χώρο του άλλου...απλά φεύγεις.
    Πως το λένε στο χωριό μου ?
    Ρίχνεις μαύρη πέτρα...

    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα αγαπητέ ναυαγέ μου!
    Νομίζω ότι ήταν μια καλή συζήτηση όπου όλοι, λίγο έως πολύ καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα! Πάντα θα υπάρχουν οι άρρωστοι, οι αντιδραστικοί, οι κακοπροαίρετοι!
    Όπως στην αληθινή ζωή!
    Κι επίσης πάντα θα υπάρχουν οι αγαπημένοι, οι φίλοι, οι συμπορευτές!
    Αν εσύ τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, θλίβεσαι για λίγο, μαζεύεις τα κομμάτια σου, ανασυγκροτείσαι και προχωράς με το κεφάλι ψηλά!

    Συνεχίζω στον κόσμο μου, αν και περισσότερο υποψιασμένη πια, λιγότερο αφελής;
    Ο χρόνος θα δείξει!

    Φιλιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πόσο δίκιο έχεις!!
    Τα σχόλια για τους ανώνυμους εγώ τα έχω κλειστά..κατά καιρούς λέω να τα ανοίξω, αλλά πέφτω πάνω σε αναρτήσεις σαν αυτή ή σε κακόβουλα ανώνυμα σχόλια αλλού και αλλάζω γνώμη..σκέφτομαι "και γιατί να δώσω βήμα σε κάποιον που απλά θέλει να μου την πει?"
    Δεν ξέρω αν θα τα ανοίξω τελικά..αλλά με εξαίρεση κάποιους που από άγνοια ή οτιδήποτε άλλο (π.χ. πριν κάνω μπλογκ δεν ήξερα πως με έναν απλό λογαριασμό στο google θα μπορούσα να σχολιάζω), οι περισσότεροι που δεν κάνουν λογαριασμό είναι αυτοί που θέλουν να λένε χαζομάρες ανώνυμα..ή ακόμα ακόμα..αυτοί που έχουν λογαριασμό ή ακόμα και μπλογκ, αλλά θέλουν να χύσουν τη χολή τους ανώνυμα..κι εγώ είμαι εδώ για να περνάω καλά όχι για να κάνω ψυχοθεραπεία στον κάθε τρελαμένο κακομοίρη...που θα μου πει τι?..τίποτα!
    Ελπίζω να καταλαβαίνεις όπως τα έγραψα τι θέλω να πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερούδια! :)
      Φυσικά και σε κατάλαβα Μαρία μου! Αρχικά δεν γνώριζα πως μπορούσαν κι άγνωστοι να σχολιάζουν! Όπως όλα στον μπλόγκερ τα ανακάλυψα μόνη και τυχαία ανακάλυψα κι αυτό το κομμάτι και τα άνοιξα προκειμένου να μπορεί να σχολιάζει η κολλητή μου, που παραπονιόταν ότι ήθελε αλλά δεν μπορούσε ή άλλοι φίλοι μου από το φέις που γνωρίζω ότι με διαβάζουν ! Επίσης για αυτό υπάρχουν και οι αντιδράσεις! Υπάρχει κόσμος που διαβάζει ή τουλάχιστον φαίνεται από τα στατιστικά μου και τις επισκέψεις ότι διαβάζει χωρίς να νιώθει την ανάγκη να σχολιάσει ή δεν έχει το χρόνο! Οι αντιδράσεις είναι ένας τρόπος σχολιασμού για αυτούς και για μένα ένα ενδιαφέρον στοιχείο!
      Από τη στιγμή που έχω αυτήν την επιλογή (άγνωστος) ήξερα ότι ενδέχεται να έχω και κακόβουλα σχόλια! Αλλά είχα ήδη αποφασίσει ότι δεν θα διαγράψω ποτέ κανένα σχόλιο όσο κι αν με ενοχλήσει! Πράγμα που έχω πράξει έως και σήμερα!
      Δηλώνω υπέρμαχος της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου και το κάνω πράξη!
      Εξάλλου όσοι με διαβάζετε τακτικά και μετά από τόσο καιρό μπορείτε να καταλάβετε πολλά και διάφορα! Είναι τόσο ανοιχτά τα πράγματα!

      Η αλήθεια είναι ότι εδώ είμαστε για να περνάμε καλά! Αυτό ( αν είδες και το σχόλιο που έγινε στην αγαπημένη μας kwnnie) μάλλον ενοχλεί!
      Τελικά όμως και οι επιθέσεις και όλα αυτά τα αρνητικά έχουν ένα ενδιαφέρον, μια αξία! Βλέπεις την τρέλα που κυκλοφορεί και επίσης μαθαίνεις! Μαθαίνεις πολλά!

      Φιλάκια Μαράκι μου!



      Διαγραφή
    2. Μα την ελευθερία του λόγου την έχουν, ή μπορούν να την αποκτήσουν σε λίγα δευτερόλεπτα με έναν λογαριασμό..δεν τους τη στερεί κανείς..απλά όταν γράφεις από λογαριασμό, εντοπίζεσαι κι ευκολότερα και χαλάει το ίματζ...και η συνταγή του ανακατέματος..ε, αν θέλουν να με βρίσουν ας μπουν στον κόπο να κάνουν λογαριασμό να βριστούμε με τα ονόματά μας..χαχα!!

      Διαγραφή
    3. Αναρωτιέμαι όμως πόσο αληθινά πρόσωπα μπορεί να κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα και σκιτσάκια1 ;-)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    4. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που έθιξες Αριστέα μου. Κι εγώ όπως η Μαρία δεν έχω ανοιχτά τα σχόλια. Όποιος θέλει να μου την πει, ας μου την πει μέσω ενός λογαριασμού! Αντίθετες απόψεις υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Άλλο όμως να διαφωνήσει κανείς και άλλο να σε προσβάλει με ανώνυμο πικρόχολο σχόλιο. Αλλά τι να κάνουμε; Δυστυχώς υπάρχουν πάντα αυτοί που κοιτάζουν πίσω από τις κουρτίνες και φλυαρούν με την μαύρη ψυχή τους!!!!

      Διαγραφή
    5. Δεν έχω μετανιώσει καθόλου που τα έχω ανοιχτά. Νομίζω ότι όπως πολλοί άλλοι φίλοι παρατήρησαν, το κακόβουλο σχόλιο πέφτει από μόνο του στο κενό!
      Με την προσβολή έχω θέμα μα με την κακοπροαίρετη κριτική ακόμα περισσότερο! Αντέχω όμως!

      Δυστυχώς υπάρχουν πάντα αυτοί που κοιτάζουν πίσω από τις κουρτίνες και φλυαρούν με την μαύρη ψυχή τους!!!! Μου άρεσε η διατύπωσή σου!

      Φιλάκια χαρά μου!

      Διαγραφή
  27. πως γινομαστε μελη? δεν εχω λογ/σμο google Η twitter. μεσω facebook? αγγερουλα. Επιλεγω αγνωστος γιατι δεν εχει αλλη επιλογη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτιάχνεις έναν απλό λογαριασμό στη google. Χωρίς να κάνεις μπλοκ , από όσο ξέρω! Δεν είναι δύσκολο καθόλου! :))

      Διαγραφή
  28. Απαντήσεις
    1. Ω! Αυτό ήταν πολύ συγκινητικό!
      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ! :))))

      Διαγραφή
  29. Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας!Είμαι καινούρια στον κόσμο του blogging και το κείμενο σου με ενέπνευσε κι άλλο να ξεκινήσω κάτι καινούριο στο χώρο του διαδικτύου!
    Είμαι έτοιμη λοιπόν κι εγώ να μοιραστώ τις σκέψεις μου μεσω του γραπτού λόγου που λατρεύω!
    Καλή συνέχεια σε όλους μας λοιπόν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Έλενα!
      Σε χαιρετίζω και σου εύχομαι καλή αρχή και καλή συνέχεια! Πάντα υπάρχει χώρος για όμορφες σκέψεις...Θα χαρώ πολύ να σε διαβάζω !
      Φιλιά! ♥

      Διαγραφή
  30. Καταγοητευμενος!!! Ενα βημα πριν απο το, ερωτευμενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αριστέα μου.. θα συνφωνήσω και με εσένα και με τους προηγούμενους φιλους πιο πανω δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο αλλά αν γινοτανε απλα θα το αγνοούσα...είναι νομίζω η καλήτερη λυση..το μπλόκ το κανουμε για εμας γιατί μας αρεσει και σε όποιους αρέσουμε για τους άλους δεν θα μπορέσουμε οπως ειπε και μια φιλη πιο πανω... θα συνφωνήσω απολυτα.. και μην μου σκάς γιατί δεν αξιζει..!! φιλω σε.......που μπορώ να σου στηλω μεηλ για καποιες διευκρινήσεις...στο μπλόκ μου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου έτσι είναι! Η καλύτερη αντίδραση είναι η μη αντίδραση! Αγνοείς και συνεχίζεις!
      Σου άφησα το μέιλ μου στο δικό σου μπολγκ!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  32. ευχαριστω πολυ για το blog σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λοιπόν, τώρα το είδα και προβληματίστηκα διότι μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο πρόσφατα αλλά από την ανάποδη!

    Συμφωνώ μαζί σου ότι εδώ είμαστε για να εκφραζόμαστε και να επικοινωνούμε. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν τις αντιλαμβάνονται όλοι με τον ίδιο τρόπο αυτές τις έννοιες. Για κάποιες/ους εδώ μέσα ο μόνος αποδεκτός τρόπος επικοινωνίας-έκφρασης είναι να λέμε πάντα ότι μας αρέσουν όλα για να μη στεναχωρούμε κανένα. Αυτό λες και εσύ; Δεν σε κρίνω, απλώς προσπαθώ ειλικρινά να καταλάβω τις οπτικές όλων. Και προφανώς δεν το συζητώ καν αν ένα σχόλιο περιέχει βρισιές ή προσωπικές προσβολές. Εγώ όμως έκανα το τραγικό λάθος να πω σε μία blogger ότι μου φαίνονται υπερβολικοί κάτι φιόγκοι στο blog της (ακριβώς έτσι το έγραψα). Μου λέει με πείραξε με πιο δικαίωμα πήρες το θάρρος να πεις αυτό. Της λέω οκ στεναχωρήθηκα που το πήρες έτσι, συγγνώμη, δεν είχα κακή πρόθεση, επειδή σε συμπάθησα πήρα το θάρρος. Και συνέχισε μέσω mail δε με ενδιαφέρει τι πρόθεση είχες, με πείραξε πολύ, δεν μπορώ να λένε άσχημα πράγματα πίσω από την πλάτη μου, δεν θα ξαναπεράσω από το blog σου και καλύτερα να μην ξαναπεράσεις ούτε εσύ από το δικό μου. Εγώ της έγραψα ότι οκ αφού έχεις βγάλει τα συμπεράσματά σου όντως δεν μου μένει κάτι άλλο να κάνω, αν θελήσεις να το συζητήσουμε εδώ θα είμαι. Με έβγαλε και από φίλο στο fb μετά από αυτό.

    Δεν ξέρω εγώ στεναχωρήθηκα πολύ με αυτό αν και αυτή είχε πρωτομπεί στο blog μου. Εσύ πώς το βλέπεις όλο αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθυστερημένη η απάντηση μου , να με συμπαθάς!
      Το περιστατικό που αναφέρεις το γνωρίζω. Εννοώ το πήρα είδηση.
      Το να εκφράσεις την άποψη σου για θέματα που άπτονται το μπλογκ δεν είναι υπεράσπιση της αλήθειας. Είναι έλλειψη τακτ.
      Κι εμένα δεν μου αρέσει η φούστα της φίλης μου ( λέμε τώρα) δεν θα πω χωρίς να με ρωτήσει...υπερβολική τη βρίσκω τη φούστα σου. Και πάλι ...αν μου ζητήσει τη γνώμη μου θα το πω ήπια. Δεν είναι ότι λέω ψέματα. Είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπεράσπιση της αλήθειας δεν προσφέρει κάτι. Το προσωπικό γούστο είναι υποκειμενικό.
      Από κει και πέρα κατανοώ την πικρία σου . Για τους χειρισμούς αυτούς έχεις κάθε δικαίωμα να αισθάνεσαι πληγωμένος.
      Εγώ πάντως με μια συγγνώμη θα το είχα λήξει όμορφα εκεί και θα είχα κρατήσει καμία κακή ανάμνηση. Δεν είμαστε όμως όλοι το ίδιο, ούτε αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις το ίδιο.
      Κατανοώ τη θλίψη σου .
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. * και δεν θα είχα κρατήσει καμία κακή ανάμνηση.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για την απάντηση και την κατανόηση!

      Οι επικοινωνιακές δεξιότητες και το τακτ σίγουρα δεν είναι το δυνατό μου σημείο. Ελπίζω και εδώ να μην σε έφερα σε δύσκολη θέση άθελά μου, όμως κάπου πρέπει να εκφράσω τα συναισθήματά μου δεν γίνεται..

      Καλά να περνάς! :)

      Διαγραφή
  34. Geia se olous sas! katarxas signomi ean kano kati la8os alla eimai kenourios sta blog kai sto internet kala kala oute na to anavo den 3ero to pc:) loipon anoi3a to laptop me skopo na vro omorfa kai oraia logia, orkous agapis telospanton gia na zitiso ena signomi sto koritsi m meta apo mia mikri diamaxi kai tsak vre8ika edo pera. diavazontas auta ta omorfa logia apo olous sas! gia na min polilogo pos mporo na gino melos se auto to yperoxo sou blog airis? Kai 8eou 8elontos na simvouleuto kai ligo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν στα μπλογκς προτιμάται να ξέρεις η ελληνική γλώσσα και ουχί τα greeklish:))
      Μπορείς να γράφεις όποτε θέλεις. Αν βάλεις το e-mail σου εκεί που λέει στα αριστερά : Follow by e-mail θα λαμβάνεις κάθε καινούργια μου ανάρτηση στο μέιλ σου. Αν κι εγώ κάνω κάθε πρωί ανάρτηση ( σε καθημερινή βάση ).

      Οποιαδήποτε άλλη απορία σου αν μπορώ θα στη λύσω στο μέιλ μου :
      tea_airis@yahoo.gr

      Διαγραφή