Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

24 Days Challenge, Set 2 # 10

Κ
Κουτί


Κι αν νομίζεις ότι θα σου μιλήσω γενικά για κουτιά κάνεις μεγάλο λάθος! Θα μπορούσα να παίξω βέβαια με τη λέξη και να ασχοληθώ με μένα, αφού είναι κομμάτι από το όνομά μου (κουτάκι βγαίνει στο υποκοριστικό του επιθέτου μου) αλλά δεν θα το κάνω.

Έχω στο νου το " Σκέψου έξω από το Κουτί" που έχει προέλθει από το Thinking outside the boxΠρόκειται για έναν όρο που προήλθε αρχικά από Συμβούλους της Walt Disney (την περίοδο του ' 70), που δημιούργησαν ένα γρίφο για να ελέγξουν την φαντασία των εργαζομένων τους.Το κουίζ αυτό καλούσε τους εργαζόμενους να ενώσουν 9 κουκκίδες τραβώντας τέσσερις ευθείες γραμμές χωρίς να σηκώσουν την μύτη του μολυβιού τους καθόλου και χωρίς να περάσουν πάνω από την ίδια κουκκίδα περισσότερες από μία φορές
Μόνο όσοι σκέφτονται "έξω από το κουτί" και βλέπουν τις πιθανότητες έξω από το τετράγωνο μπορούν να λύσουν αυτό το κουίζ.


Λύση Γρίφου

Από κει και πέρα ο όρος" Σκέψου έξω από το Κουτί"  είναι μια ρητορική αλληγορία, που σημαίνει "σκέψου διαφορετικά", "σκέψου αντισυμβατικά", κάτω από μια νέα  προοπτική, πέρα από τις προφανείς λύσεις, δες ένα πρόβλημα από πολλές γωνίες. Να βάζεις μπροστά τη δημιουργική σου σκέψη και τη φαντασία σου! Να μην περιορίζεις τις επιλογές σου.Πόσοι από μας δεν χρησιμοποιούμε το ελάχιστο από τις δυνατότητές μας, γιατί μάθαμε στο τεμπέλιασμα της σκέψης μας;

Ευτυχώς που όλοι οι  μεγάλοι επιστήμονες, καλλιτέχνες και  εξερευνητές, δεν περιόρισαν ποτέ τη σκέψη τους, δεν περιόρισαν ποτέ τους ορίζοντες των μυαλών τους, στους αυστηρούς κανόνες που έθεταν οι γνώσεις και οι προκαταλήψεις της εποχής τους, κι έτσι η ανθρωπότητα εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες! Φανταστείτε τον Γαλιλαίο να μην σκεφτόταν έξω από το κουτί! Η τον Χριστόφορο Κολόμβο να μην φανταζόταν την αποστολή του, κόντρα σε όλους και στις γνώσεις της εποχής εκείνης. Υπάρχει και μια ιστορία σχετική με τον Κολόμβο, η περίφημη λογοτεχνική παράδοση με το όνομα "αυγό του Κολόμβου". Είναι ένα από τα πρώτα εύγλωττα δείγματα της περίφημης σκέψης "outside the box".
Όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος επέστρεψε στην Ευρώπη μετά την ανακάλυψη της Αμερικής, λέγεται ότι βρέθηκε σε ένα γεύμα, όπου πολλοί υποβίβασαν το κατόρθωμά του, επιχειρηματολογώντας πως δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο, αφού «αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι θα βρει στεριά μετά τον ωκεανό». Ο Κολόμβος τότε τους έθεσε το εξής πρόβλημα: Πώς μπορείς να κάνεις ένα αυγό να σταθεί στη μύτη του; Κανείς από τους επικριτές του δεν μπόρεσε να βρει την απάντηση. Τότε ο Κολόμβος πήρε ένα βραστό αυγό, έσπασε την μύτη του και το στερέωσε στο τραπέζι. "Αρκεί να σκεφτεί κανείς", είπε με την σειρά του. 
Σας έχει τύχει κατά καιρούς να δείτε κουίζ που δεν βασίζονται τόσο στη γνώση όσο στο να αντιληφθείς την παραδοξότητα της ερώτησης; Το παλιό γνωστό ερώτημα πχ: "Εφτά και πέντε κάνουν έντεκα ή ένδεκα"; Πολλοί την πατούν γιατί ο εγκέφαλος στέκεται στο δεύτερο μέρος του ερωτήματος κι όχι στο πρώτο (εφτά και πέντε κάνουν δώδεκα κι όχι έντεκα!)

Εσείς κατά πόσο μπορείτε να σκεφτείτε «outside the box»; Ακονίστε το μυαλό σας, την φαντασία και την δημιουργικότητά σας με τα παρακάτω (από απλοϊκά μέχρι πανέξυπνα) quiz, και δείτε στην συνέχεια τις λύσεις (Πηγή)

1.Πρέπει να επιλέξεις να μπεις σε ένα από τα τρία παρακάτω δωμάτια: Στο πρώτο υπάρχει πυρκαγιά. Στο δεύτερο υπάρχουν τίγρεις που έχουν τρία χρόνια να φάνε. Στο τρίτο υπάρχουν δολοφόνοι με γεμάτα όπλα. Ποιο δωμάτιο επιλέγεις; 
2.Αν ένα αεροπλάνο συντριβεί στα σύνορα Γερμανίας και Πολωνίας, πού θα θαφτούν οι επιζώντες; 
3.Σε ποιο σπορ τα παπούτσια είναι φτιαγμένα από μέταλλο; 
4.Η μαμά του Γιάννη έχει τέσσερα παιδιά. Τον έναν τον λένε Απρίλιο, τον δεύτερο Μάη, τον τρίτο Ιούνιο. Πώς λένε το τέταρτο παιδί; 
5.Είναι νόμιμο ένας άνδρας να παντρευτεί την αδελφή της χήρας του; 
6.Είσαι μόνος σε ένα εγκαταλελειμμένο σκοτεινό σπίτι στην ερημιά, όπου έχεις μία λάμπα πετρελαίου, ένα κερί, ξύλα για φωτιά και έχεις μόνο ένα σπίρτο. Τι από τα παραπάνω θα άναβες πρώτα; 
7.Διαίρεσε το 40 με το ½ και πρόσθεσε 10. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; 
8.Έχω πέντε μήλα και παίρνω τα τρία. Πόσα μήλα έχω; 
9.Πόσα ζώα από κάθε είδος πήρε μαζί του ο Μωυσής στην Κιβωτό; 
10.Αν οδηγείς ένα λεωφορείο που ξεκινά από την Αθήνα με 35 επιβάτες, κατέβουν 6 και ανέβουν 2 στη Λαμία, πάρετε άλλους 9 από τη Λάρισα, αφήσετε 3 στην Κατερίνη και στην συνέχεια φτάσετε στην Θεσσαλονίκη μετά από 40 λεπτά, ποιο είναι το όνομα του οδηγού; 
11. Είναι μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, φυσάει πολύ και έχει δυνατή καταιγίδα. Εσύ οδηγείς ένα διθέσιο αυτοκίνητο και κάπου στην ερημιά περνάς μπροστά από μια στάση. Εκεί βλέπεις ότι περιμένουν το λεωφορείο τρεις άνθρωποι: Μία ηλικιωμένη γυναίκα που φαίνεται να είναι ετοιμοθάνατη, ένας κολλητός φίλος που σου είχε σώσει τη ζωή παλιά και ο άντρας ή η γυναίκα των ονείρων σου. Το αυτοκίνητο σου, μην ξεχνάς, είναι διθέσιο και πρέπει να επιλέξεις ποιον θα πάρεις. Τι θα κάνεις; 


Οι λύσεις 
1. Το δεύτερο. Τίγρεις που έχουν να φάνε τρία χρόνια, είναι νεκρές.
2.Δεν θα θαφτούν, είναι επιζώντες.
3.Στην ιππασία.
4.Γιάννη
5.Όχι, είναι νεκρός.
6.Το σπίρτο
7.90 (διαιρούμε με το ½ και όχι με το 2)
8. Τρία
9.Κανένα. Την Κιβωτό την έχτισε ο Νώε.
10. Εσύ είσαι ο οδηγός.
11.Θα δώσεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον γιατρό για να οδηγήσει την ηλικιωμένη στο νοσοκομείο και εσύ θα περιμένεις στην στάση το λεωφορείο με την γυναίκα της ζωής σου. Αυτό τουλάχιστον απάντησε ο υποψήφιος μιας σημαντικής θέσης, κατά την συνέντευξη του οποίου η εταιρία του έθεσε το παραπάνω ερώτημα. 


Βέβαια το σκέφτομαι έξω από το κουτί, δεν είναι πανάκεια, ούτε εφαρμόζεται παντού. 
Ο James Bandrowski, εκπαιδευτής, συγγραφέας και σύμβουλος εταιριών, ο οποίος ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα, αναφέρει ότι η σκέψη «εκτός κουτιού» μπορεί να είναι θετική αλλά και αρνητική, καθώς μερικές φορές… «καταστρέφουμε» το κουτί για να βγούμε από αυτό. Άλλωστε, λέει, «η εντός κουτιού σκέψη είναι ζωτικής σημασίας για τον επιτυχημένο ηγέτη και τον καινοτόμο, αφού η λήψη αποφάσεων, η ανάλυση στοιχείων και η εκτέλεση βασικών λειτουργιών πρέπει να λαμβάνουν χώρα μέσα στο κουτί». Το κλειδί είναι να αντιλαμβάνεσαι πότε πρέπει να σκέφτεσαι πάνω και πότε έξω από την πεπατημένη. Πότε πρέπει να απαντάς με μία από τις επιλογές στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και πότε να σκέφτεσαι αν υπάρχουν και κάποιες "κρυμμένες". (Πηγή)
Και από άλλη πηγή  άντλησα το παρακάτω απόσπασμα από διάλεξη του Crispin Tickell που έγινε στη σύνοδο της  Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολογίας,  με τίτλο "Κρίσις και Συνείδηση",  στο Κολέγιο  St Anne της Οξφόρδης, το 2011.)
Γνωρίζουμε όλοι μας πόσο δύσκολο είναι να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Εν μέρει εξ αιτίας της Φύσης και περισσότερο εξ αιτίας της Αγωγής μας, ο εγκέφαλός μας εργάζεται επί τη βάσει ιδεών και προτύπων συμπεριφοράς, τα οποία με τη σειρά τους απορρέουν από την κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι μας υποφέρουμε από την ασθένεια που έχει αποκληθεί ‘διανοητική σκλήρυνση’: Εν ολίγοις, πρόκειται για τον πόνο του να βγεις έξω από το κουτί της σκέψης σου. 
Ελπίζω να απολαύσατε αυτή τη διαφορετική δημοσίευση και να μην την πατήσατε στα κουίζ!
Θυμηθείτε κάποιες φορές να σκέφτεστε έξω από την πεπατημένη! Ο νους μας έχει άπειρες δυνατότητες μη το ξεχνάτε! Εξάσκηση χρειάζεται!

Καλή σας μέρα.
Καλή εβδομάδα!
@ριστέα


Πηγές
  • en.wikipedia.org  (πληροφορίες βρίσκεις εδώ)
  • www.wikihow.com (πληροφορίες βρίσκεις εδώ)
  • http://www.in2life.gr (πληροφορίες βρίσκεις εδώ)

46 σχόλια:

  1. Oλα με μέτρο Αριστάκι μου να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί και να μην ακολουθούμε την πεπατημένη αλλά να μην το παρακάνουμε γιατί το τρελάδικο δεν είναι μακριά.
    Φιλιά πολλά καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κορίτσι! Έτσι! Υπάρχει πάντα κι η σκοτεινή πλευρά, για αυτό κι αναφέρθηκα σε αυτή!
      Και χωρίς την αντισυμαβτική σκέψη πολλοί είμαστε για το τρελάδικο!
      Φιλάκια, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  2. Γελάω και το ευχαριστιέμαι γιατί ενώ στην πλειοψηφία τα βρήκα τα quiz εκεί που την πάτησα ήταν όταν έψαχνα το όνομα του οδηγού του λεωφορείου...
    Έχει μεγάλη πλάκα...
    Φοβάμαι ότι ο τρόπος σκέψης που μας διδάσκεται φταίει που δεν μπορούμε να δούμε τα κρυφά σημεία...
    Επίσης επειδή στην εκπαίδευση ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός για να λύσεις ένα πρόβλημα, επειδή πάντα υπήρχε στενό χρονικό περιθώριο για τα διαγωνίσματά μας, έχουμε εκπαιδευτεί στη γρήγορη και βιαστική σκέψη, η οποία όμως έχει το μειονέκτημα της αφαιρετικότητας, με αποτέλεσμα να διαφεύγουν οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά.
    Επειδή στη δουλειά μου συναναστράφηκα από πολύ κοντά μηχανικούς και αρχιτέκτονες, διαπίστωσα ότι αυτοί είχαν εκπαιδευτεί στην αργή αλλά πολύ σταθερή σκέψη που δεν προχωρούσε αν δεν λαμβάνονταν υπόψη όλες οι παράμετροι ακόμη και οι πλέον ασήμαντες.
    Επομένως δεν είναι θέμα ταλέντου ή φαντασίας αλλά καθαρά εκπαίδευσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πασταφλωρίτσα μου, χαίρομαι που το διασκέδασες και το ευχαριστήθηλες!
      Μη βγάζω τη χάρη μου απέξω, αν και μετά από τόσα τεστ νοημοσύνης και δεξιοτήτων που έχω λύσει κατά καιρούς θεωρούμαι υποψιασμένη....ε μόνο θεωρούμαι! Κι εγώ την πάτησα!
      Θέλει πολύ εξάσκηση η σκέψη έξω από το κουτί!
      Το σκάκι βοηθούσε πολύ παλιά που έπαιζα με τον ανιψιό μου, αλλά μεγάλωσε, σιγά μην κάθεται να παίξει με τη θεία!
      Έχουμε όντως εθιστεί στη βιαστική σκέψη!
      Ελπίζω μετά από αυτή τη δημοσίευση να είμαστε λίγο πιο υποψιασμένοι!
      Φιλιά αγαπημένη μου!

      Διαγραφή
  3. καλημέρα Αριστέα μου άκρως ενδιαφέρουσα η σημερινή δημοσίευσή σου !!!!!
    αν και πολλές φορές σκέφτομαι αντισυμβατικά την πάτησα σε κάποια στο κουίζ ..εκείνο βέβαια που δεν συγχωρώ στον εαυτό μου είναι που την πάτησα στην πρώτη ερώτηση!!!!!!
    πολλά φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου, σε ευχαριστώ πολύ ! Ήθελα στη μέση περίπου της πρόκλησης μια αντισυμβατική δημοσίευση και την έκανα! Αύριο θα γυρίσω στις νοσταλγίες μου!
      Σήμερα νομίζω ότι πολλοί το διασκεδάσαμε αφάνταστα!
      Φιλάκια!

      ΥΓ: Στην πρώτη ερώτηση την πάτησαν όλοι οι δικοί μου που τους ρώτησα!αχαχα! Νομίζω κι εγώ!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα...Υπέροχη η σημερινή σου ανάρτηση...η αλήθεια είναι ότι σε μερικά την πάτησα....αλλά ήταν όλα πολύ ωραία και πολύ έξυπνα...!
    Μάλλον πρέπει να αλλάξω λιγάκι τον τρόπο σκέψης μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!
      Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!
      Εύχομαι να μην είμαστε τόσο βιαστικοί! Εκεί ήθελα να καταλήξω! :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Πολύ γέλασα με τα κουίζ...την πάτησα σα χαζό σε κανά δυο επειδή δε σκέφτηκα ούτε μέσα ούτε έξω από το κουτί..απλά βιάστηκα να απαντήσω...
    Όμορφη ανάρτηση...φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα! Μαρία μου μη στενοχωριέσαι! Κι εγώ την πάτησα!
      Εγώ να δεις πόσο μέσα στο κουτό σκέφτομαι συχνά!
      Θα το εξασκήσω το ρημάδι...πού θα πάει;
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Εεεε την πάτησα στο 3 και στο 10, χαχαχαχα :Ρ
    Πανέξυπνη ανάρτηση! Και το κουίζ πολύ ωραίο!
    Τέλεια, τέλεια αυτή η ανάρτηση! Μπράβο Αριστέα μου!!!!
    Πολλά φιλιάααα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να κάνεις λάθος στα μαθηματικά ε;
      Περίμενα εσύ με το μαθηματικό μυαλό που έχεις να κάνεις λάθος πουθενά!
      Αν βρω έξυπνους γρίφους ( έχω δύο βιβλία με φρίφους) θα επανέρθω!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Το 3 δεν το ήξερα καν ότι ίσχυε! Τώρα για το 10 δεν μπορούσα να το σκεφτώ, χαχαχαχα!! (το 1ο κάπου το είχα ξανακούσει, και δεν ψάρωσα, αλλιώς ποιος ξέρει τι θα σκεφτόμουν :Ρ )
      Ναι, ναι, άμα βρεις πες μας μερικούς! Διασκέδασα πολύ σήμερα με αυτή την ανάρτηση!!!
      Μάκιααααα :))

      Διαγραφή
    3. αχαχαχα! Σε μερικά κι εγώ ήμουν υποψιασμένη .... για τη φάκα!
      Αν βρω χρόνο σίγουρα θα ξαναβάλω γρίφους!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  7. Αχ, τί όμορφα!!!
    Ταρακούνησε λίγο το "παρκαρισμένο" μας μυαλό!!!
    Πολλοί δεν ο χρησιμοποιούν, ούτε μέσα, ούτε έξω από το κουτί...
    ('Η για την ακρίβεια είναι μέσα στο κουτί και ζουν στο σκοτάδι του...)
    -Να τολμήσω να ζητήσω κι άλλα κουίζ σε επόμενη ανάρτηση???!!!-
    Καλή εβδομάδα, Αριστέα μου!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχααχ παρκαρισμένο μυαλό! Έλιωσα!
      χεχε Η αλήθεια είναι ότι δεν χρησιμοποιούμε τις άπειρες δυνατότητες μας! Αυτό ήθελα να θίξω σήμερα!
      Εύχομαι να το κάνουμε! Πιο συχνά!
      Καλά κάνεις και ζητάς!
      Χρόνο να βρω να διαλέξω έξυπνα από τα βιβλία μου, να μην έχουν καεί στο διαδίκτυο!
      Αν είναι να γελάσουμε; Με όλη μου την ευχαρίστηση!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Ενώ πιστεύω πως μπορώ να σκεφτώ "έξω απ' το κουτί" και να δω κάτι απ' όλες τις πτυχές του, στις ερωτήσεις σου τα θαλάσσωσα. Κάτω απ' τη βάση. χαχαχαχα

    Είναι απίστευτο πώς κολλάει το μυαλό στο πιο απλό πράγμα.

    Όμορφη & ξεχωριστή ανάρτηση.
    Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχχα! Μην μου στεναχωριέσαι! Όλοι μας μετεξεταστέοι μείναμε!
      Μόνο η εξάσκηση μας σώζει !
      Χαίρομαι που το χάρηκες!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Ξετρελάθηκα με το κουίζ, πωπω, μου άρεσε τόσο πολύ! Την πάτησα κι εγώ στο 3 και το 11! Μπράβο Αριστούλα, πολύ ωραία ανάρτηση, έξω από το κουτί και τα καθιερωμένα :) Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ξετρελάθηκα Μαρία μου!
      Όταν ξεκίνησα το θέμα μου δεν ήξερα καν ότι θα έβρισκα κουίζ στη διαδρομή να βάλω! Εγώ για την αντισυμβατική σκέψη ξεκίνησα να γράψω! Κι είδα ότι αρέσει σε όλους μας τελικά να δοκιμαζόμαστε !
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Απόλαυσα πραγματικά αυτή σου την ανάρτηση Αριστέα μου!
    Είχε γνώσεις, ιστορία και παιχνίδι!
    Τι άλλο θές..;!
    Τέλεια τα κουιζ!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Κατερινάκι μου, γιατί μπαίνοντας σε διάφορα sites για να τεκμηριώσω την αρχική μου σκέψη είδα ότι κι εμένα μου άρεσε πολύ το θέμα όλο! Το διασκέδασα κι εγώ!
      Άντε βρε! Να τ ξανακάνω , να διασκεδάσου,ε ξανά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Toκ,τοκ,τοκ... Άνθρωπος στο κουτί!!! Βοηθάτε εσείς οι απόξω!...
    Αριστέα μου πάτωσα!
    Αυτό το κουτί θα το φοράω μονίμως μου φαίνεται.
    Μπράβο για την ανάρτηση!!!
    Το καταχάρηκα!
    Χαζέα να με λες στο εξής! Κέρδισα τον τίτλο επάξια!!!
    Φιλιά πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ κάνε τοκ τοκ! Ποιος περιμένεις απέξω να απαντήσεις ε;
      Όλοι μέσα είμαστε!
      Μαρία μου....όλοι επατώσαμεν!
      Χαζία θα σε λέω,με το συμπάθιο... το Χαζέα το κατέκτησα με αγώνες χαζομάρας! αχαχαχαχα
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Αν σε έναν αγώνα δρόμου προσπεράσεις τον τελευταίο, τι θέση θα έχεις;
    Αν περάσεις τον δεύτερο;
    (Περιμένω απάντηση ε!)


    Φιλενάδα, βράσε ρύζι! Έλυσα τα ‘δύσκολα’ και την πάτησα στα γελοία!!!
    Απόδειξη ότι υπάρχει ανεπανόρθωτη βλάβη.

    Πριν από 1 μήνα έλυσα το Γρίφο του Αϊνστάιν μέσα σε 15’, που υποτίθεται ότι δεν μπορεί να το λύσει το 98% των ανθρώπων! Πριν μερικά χρόνια είχα λύσει ένα τεστ IQ με 90 ερωτήσεις. Το αποτέλεσμα (εδώ γελάνε) με έβγαλε ότι ανήκω στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Χωρίς ίχνος ταπεινοφροσύνης, παρόμοια τεστ εξυπνάδας (σαν αυτά που έλυσα) τα θεωρώ από αποτυχημένα έως μπαρούφες.
    Προτιμώ μικρά και ‘απλά’ σαν αυτά που δημοσίευσες που μου αποδεικνύουν ότι δεν καταλαβαίνω τι διαβάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Νομίζω αγαπητέ μου ότι έχουμε λύσει τα ίδια!
      Αυτό με τις 90 ερωτήσεις και το 1% τόσο σύμπτωση;;;;;;;;
      Άσε τον γρίφο του Αϊνστάιν ! Κι εγώ τον έχω λύσει μονάχη! Και; Χαζέα είμαι καλέ μου άνθρωπε!
      ΧΑΖΕΑ!!!!!!!!!!!
      Αλλά όσο ζω θα προσπαθώ να σκεφτώ κι έξω από το κουτί!

      ΥΓ: Ρύζι έβρασα απόψε! Θέλεις;

      Διαγραφή
    2. Αν σε έναν αγώνα δρόμου προσπεράσεις τον τελευταίο......
      είσαι τελευταίος;;;;;;

      Αν περάσεις τον δεύτερο; Είσαι προσωρινά πρώτος;;;;;

      Διαγραφή
    3. Α. Σε έναν αγώνα δρόμου πως γίνεται να προσπεράσεις τον τελευταίο;;;
      Β. Αν περάσεις τον δεύτερο θα πάρεις τη θέση του. Θα είσαι εσύ δεύτερος!

      Το ρύζι δεν μου αρέσει. Το προτιμώ με κρέας ψητό και μπόλικη σαλάτα οπότε το κάνω στην άκρη και ασχολούμαι με τα υπόλοιπα. :))

      Διαγραφή
  13. Χρειάζεται να σου πω πόσες απαντήσεις πέτυχα;;;;
    Κορόιδο είμαι;;; Λες και δεν το υποψιάζεσαι!
    Αχαχαχα!
    Άσχετο:

    http://www.youtube.com/watch?v=XK0crcwKnUM

    Τρελοκομείο....ΦΙΛΟΥΘΚΙΑ ΜΑΝΑ ΜΟΥ! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Τρελοκομείο!
      Τη θυμάμαι τη διαφήμιση!
      Με κάτι τέτοια μεγάλωσα εγώ!
      Πού τη θυμήθηκες!
      Φιλάκια καλό ξημέρωμα!
      (Απόψε έχω αύπνίες!)

      Διαγραφή
  14. Απολαυστική ανάρτηση! Την πάτησα με κάποιες απάντήσεις,αλλά το διασκέδασα. Φιλάκια και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mα είναι δυνατό να μην την πατήσεις?
    Μετά σκέφτηκα πως θα έπρεπε να τα ξαναδιαβάσω και να μη βιαστώ να απαντήσω τόσο παρορμητικά... μα να μη βρίσκω αυτό το τέταρτο παιδί!!
    Πάντως όταν μου μιλάς για κουτιά δυο πράγματα μου έρχονται στο νου...Μετακόμιση και γάτες...
    αν αναρωτιέσαι για το δεύτερο είναι οι γάτες μου που τους έχω φτιάξει ξύλινα κουτιά για να κοιμούνται!! χι χι χι
    Καλό βράδυ Αριστέα μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα! Είσαι απολαυστική! Πάλι εμένα μου έρχεται στο νου το επίθετό μου! :)))
      Φιλάκια κοπέλα μου!
      Καλό ξημέρωμα να έχεις!

      Διαγραφή
  16. Ο αγωνας του ν'αποδειξουμε
    βλαπτει σοβαρα την υγεια!

    :)

    Θα μου επιτρεψετε να ασχοληθω
    με το "κουτι" μου
    του λιγο διαφορετικου σχηματος θα ελεγα...

    Ευχαριστω....(χωρις τη μεζουρα παρακαλω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλω να φαντάζομαι καν ότι μιλάς για ένα συγκεκριμένο κουτί! :-Ο
      Προτιμώ να κρατήσω το πρώτο που είπες!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  17. Και ρωτώ εγώ τώρα ?
    Σε ποια κατηγορία ανήκει εκείνος που δεν δίνει ούτε μια απάντηση σωστή ?
    Δεν ρωτώ για εμένα... εγώ αν προσπαθούσα θα τα'βρισκα.. :)

    Άγνωστη σ'εμένα η φράση "Thinking outside the box" και ας φημίζομαι για την ευστροφία μου...! Άγνωστη η φράση και πανέξυπνο το τέστ των κουκίδων που προσπάθησα αλλά δεν... παρ'όλη την βοήθεια που μου δόθηκε απο το κοινό.

    Το έθεσες σωστά. Εξάσκηση θέλει και όχι μασημένη τροφή.
    Όπως συζητήσαμε, τo κουτί πέρα απο τα σύνορα που εύκολα αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι ως φόρμα, σύμφωνα με μια έκθεση σπουδαστών της ΑΣΚΤ, περιλαμβάνει μια ευρεία αντίληψη πραγμάτων και σκέψεων. Κάποιος μίλησε και το συνέκρινε με τον εαυτό του, άλλος με τον σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας, άλλος ως αρχή και τέλος γεγονότων, άλλος ως “μήτρα” διαφόρων συναισθημάτων ή εγκλωβισμού ύλης και σκέψης.
    Διαφορετιές ματιές πάνω στο ίδιο θέμα....
    Όμορφη η ανάρτησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα! Μα ούτε μία αγαπητέ μου;
      Να σου στείλω κι άλλα; Μήπως νύσταζες; Μήπως δεν είχες πιει καφέ;
      Άστα να πάνε! Οι περισσότεροι την πατάμε!
      ΜΗν μου στενοχωριέσαι!
      Όλοι μέσα στην κούτα ζούμε!
      Να δω πότε θα τη σκίσουμε!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Στην αρχή νόμιζα ότι το κουτί ήταν η κάλπη (κι αυτή από Κ)...
    Μετά, εκεί που βγήκα από το κουτί για να σκεφτώ, είδα ότι βρισκόμουν σε ένα μεγαλύτερο κουτί! Κι αφού βγήκα κι απ' αυτό, είδα ότι ήμουν σε ένα ακόμη πιο μεγαλύτερο κουτί! Κουτί μες το κουτί, σαν τις μπάμπουσκες...!
    Οπότε σκέφτομαι εντός του κουτιού, απλά του ανοίγω κανένα... παράθυρο να παίρνω αέρα! :)
    Αυτό με τις τελείες το είχα ξαναδεί. Παλιότερα ασχολιόμουν με τέτοιες σπαζοκεφαλιές. Υπάρχουν και δυσκολότερες!

    Πάντως το «σκέψου αντισυμβατικά ή διαφορετικά» (δεν εννοώ τις σπαζοκεφαλιές) δεν είναι εύκολο διότι μάθαμε να σκεφτόμαστε με έναν Χ τρόπο. Το να ξεφύγει κανείς από τη νοοτροπία που ακολουθεί δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζονται νέες εμπειρίες και γνώσεις που θα διευρύνουν τον ορίζοντα της σκέψης.

    Κάποτε, ενώ έπαιζα σκάκι, πετάχτηκε κάποιος που παρακολουθούσε, και είπε σε 4 κινήσεις είναι ματ η παρτίδα! Έχασα πολύ χρόνο ψάχνοντας τις 4 κινήσεις αλλά μάταια. Εντέλει εκείνος είχε κάνει λάθος και εγώ έχασα ελλείψῃ χρόνου! Πήγα να βγω απ' το κουτί μου και μπήκα
    στο κουτί του άλλου που αποδείχτηκε στενότερο!

    Ελπίζω βγαίνοντας από τα κουτιά να μην... ξεκουτιάνουμε εντελώς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Γελάω με το τελευταίο: βγαίνοντας από τα κουτιά να μην... ξεκουτιάνουμε εντελώς!
      Θα κρατήσω αυτό που είπες: όταν είμαστε μέσα στο κουτί να ανοίγουμε κανένα παράθυρο να παίρνουμε αέρα!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  19. Μα τι ωραία και ενδιαφέρουσα ανάρτηση!!
    Την ευχαριστήθηκα, αλλά δε σου κρύβω ότι την πάτησα σε μερικά - η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν ποτέ καλή με τους γρίφους... Το κουτί μου άραγε να φταίει;

    Φιλάκια πολλά, καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έλλη μου όλοι σχδόν την πατήσαμε- όλοι την ευχαριστηθήκαμε!
    Μάλλον μας αρέσει να προσπαθούμε να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι μπορούμε!
    Τελικά μάθαμε να σκάμε μέσα στα κουτιά μας!
    Κανά παράθυρο σιγά σιγά και θα πάμε καλά! :))

    Φιλάκια!
    Καλό απόγευμα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα έκανα θάλασσα, κυριολεκτικά! Απογοήτευση! Σκέφτομαι τυποποιημένα :(
    Ωστόσο πολύ το διασκέδασα, έβλεπα μετά τις απαντήσεις και γελούσα! (γελούσα με τη βλακεία μου δηλαδή..)
    Καλό απόγευμααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Μα όλοι την πατήσαμε κάπου λίγο έως πολύ!
      Κι όχι τίποτα άλλο εγώ ήμουν και υποψιασμένη αφού ήξερα ότι υπήρχε λάκκος! Αλλά τουλάχιστον γελάσαμε!!!!!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  22. Κόλλησα με άλλη μια μαγική σου ανάρτηση!!! Κόλλησα σου λέω!!! Έριχνα κλεφτές ματιές βεβαίως βεβαίως γιατι είμαι αλητήρια γυναίκα αλλά σου ομολογώ πως βρήκα 4 μόνη μου αν και το 11 που βρήκα δεν μετράει γιατί το είχα ξανακούσει και έτσι πέταξα τα κλειδιά στον παλιό φίλο, πήγε τη γιαγιά νοσοκομείο κ εγω την έκανα με το τρελό αγόρι:))))
    Αχ αυτο το μυαλό μας. Θελει δουλειά. Δεν πρέπει να ησυχαζει. Σ'ευχαριστούμε που μας ερέθισες εγκεφαλικά κουτάκι μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Αλητήρια γυναίκα μου εσύ! :)
      Το 11 κι εγώ το γνώριζα ήδη και δεν πιάνεται!
      Αλλά αυτό με τις τίγρεις ! Μα κανείς να μην σταθεί στα 3 χρόνια πεινασμένες;;;;;;;;
      χεχε! Το τρελό αγόρι θα το βουτούσα εγώ! Τα άλλα δεν ξέρω αν θα τα έκανα!
      Πολλά πολλά φιλιά!

      Διαγραφή