Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Μικρή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία: Αν θες να πάρεις ένα χαμόγελο, δώσε λίγο από το δικό σου! ( φιλοξενία)

Μικρή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Tο Καλύτερο δώρο, είναι όταν χαρίζεις ένα  μέρος του εαυτού σου. 
Χρόνια πριν, τα ταξίδια στις θάλασσες, έκαναν ένα πλοίο τις παραμονές Χριστουγέννων, να μοιάζει με μαχαίρι καρφωμένο στο χάρτη ενός λιμανιού  της  Βόρειας Αγγλίας και να ξεφορτώνει πετρέλαιο.
Ο καπετάνιος βολτάροντας στο κατάστρωμα, ένιωθε το χιονόνερο να τρυπάει το προσώπου του αλλά και τη καρδιά του, αφού μέσα στο πλήρωμα , έβοσκε μια άφωνη θλίψη. Το τσουχτερό  κρύο, δεν ήταν αρκετό, να τους κάνει να ξεχάσουν, ότι οι μέρες που έρχονταν, θα τους έβρισκαν, μακριά από τα σπίτια τους, να ονειροπολούν οικογενειακές στιγμές και  οικεία χαμόγελα.
Οι άνθρωποι είναι μια μεγάλη οικογένεια, που πολλές φορές είναι σκορπισμένη  στα πέρατα της γης. Όταν νοιώσουν την ανάγκη της συντροφικότητας, τότε η ζεστασιά της οικογένειας, έρχεται μέσα τους και τρίβεται στα σωθικά τους, σαν τη γάτα που τρίβεται στα ποδάρια μας, όταν χαριεντίζεται.
Θα έφευγαν τη παραμονή των Χριστουγέννων, για τον επόμενο προορισμό. Η παραμονή των Χριστουγέννων, ήταν ριζωμένη στο μυαλό του καπετάνιου. Αποκαμωμένοι από το ξενύχτι και τη δουλειά, θα έπρεπε να πάνε να ξεκουραστούν κι εκείνος,  έψαχνε να βρει τις συνθήκες για να αλλάξουν δυο ευχές, όλοι μαζί.
Σχεδίαζε το Χριστουγεννιάτικο μεσημεριανό τραπέζι και τό' θελε γεμάτο χαμόγελα.
Μυστικά, αγόρασε από το λιμάνι, ένα δώρο για τον καθένα του πληρώματος. Φεύγοντας το πλοίο από το λιμάνι, όταν οι περισσότεροι αποκαμωμένοι πήγαν να ξεκουραστούν, μπήκε στο σαλόνι, αφήνοντας στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τα δώρα του. 
Σε κάθε δώρο κι ένα όνομα γραμμένο.
Κόντευε μεσημέρι, το πλήρωμα, εμφανίζονταν στο σαλόνι, με σκοπό να καθίσουν όλοι μαζί στο Χριστουγεννιάτικο γεύμα.
Ο καπετάνιος έπινε το καφέ στο σαλόνι, κλέβοντας χαμόγελα από τον καθένα, που άνοιγε το δώρο του. Ρωτούσαν, ποιος τα έφερε τα δώρα. Κι ο καπετάνιος τους έλεγε: 
- ¨Ο Άγιος Βασίλης με ευθύνη και προσοχή, τα έφερε με την πιλοτίνα*, γιατί το  έλκηθρο δυσκολεύεται  στα κύματα.
Όλοι σχεδόν είχαν πάρει το δώρο τους. Τελευταίος ο μάγειρας, πήγε να πάρει το δικό του. Παίρνοντάς το, γυρίζει προς το καπετάνιο και του λέει:  
- Καπετάνιε δεν θα πάρεις το δώρο σου; Ο καπετάνιος ξαφνιάστηκε. Ο μάγειρας συνέχισε:
- Ένα δώρο γράφει,  "Για τον Καπετάνιο".
Ο καπετάνιος πιάνοντάς το, έμεινε σαν ξύλο, ακίνητος και σαστισμένος. Πώς δεν μπόρεσε, να το δει στο δέντρο, όταν έφερνε τα δικά του, νωρίτερα;
 Μέσα στο κουτί, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ολόιδια με εκείνα, πού' χαν σπάσει, μέρες πριν στη γέφυρα, σε ένα κούνημα του καραβιού. Ένα σημείωμα έγραφε: 
" Γιατί ο καπετάνιος, πρέπει να βλέπει πάντα καλά". 
Στρέφει το βλέμμα του στο σαλόνι.Παντού χαμόγελα για την έκπληξή του.
Ένα χειροκρότημα ξέσπασε. Χαμογελώντας, ο καπετάνιος ρώτησε: 
-  Ποιος αγόρασε τα γυαλιά; 
Ο ηλεκτρολόγος του απάντησε: 
- Ο Άγιος Βασίλης τά' φερε, γιατί ο Άγιος Βασίλης δεν φέρνει δώρα μόνο στο πλήρωμα, φέρνει και στο Καπετάνιο.
Μόλις είχε συμβεί ένα Χριστουγεννιάτικο θαύμα.
Ένα παιδί ξύπνησε μέσα τους, ίδιο με κείνο, που γεμίζει με αγάπη, συντροφικότητα και χαμόγελο σαν θωρεί τον Άι Βασίλη.
Δ.Λ.Α. 

*Πιλοτίνα = η βάρκα που μεταφέρει τον πλοηγό στο πλοίο για να μπει στο λιμάνι.

Αυτή ήταν η συμμετοχή του αγαπητού μου ποιητή και καπετάνιου
Δημήτρη Ασλάνογλου
 στο 5ο Παιχνίδι με τις Λέξεις
που διοργανώνει ακούραστα και με αγάπη
η Μαρία μας στο mytripsonblog
και η οποία ήρθε δεύτερη στις προτιμήσεις και στις καρδιές μας!

Δημήτρη μου, σε ευχαριστώ πολύ που μ' άκουσες κι έλαβες μέρος
χαρίζοντας μας μια τρυφερή ιστορία
που βρίσκεται μέσα στο πνεύμα των ημερών, 
οπότε την καταχωρώ και στη Μικρή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία μας

Μικρή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
 μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις ιστορίες
που έχουν δημοσιευτεί.
10 ακόμα μερούλες 
για να τελειώσει κι αυτό το δρώμενο!

39 σχόλια:

 1. Κύριε Ασλάνογλου, πόσα συγχαρητήρια να γράψω, γι' αυτό που μόλις τώρα διάβασα?
  Τί όμορφη, τρυφερή συμμετοχή! Με κάνατε να χαμογελάσω από ευτυχία, σαν παιδί! Πραγματικά, υπέροχη ιστορία!
  Να είστε καλά πάντα!
  (Αριστάκι, ελπίζω όλα να πήγαν καλά σήμερα!)
  ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά και γιορτινά! Καλό μεσημεράκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Τζοάννα, σε ευχαριστώ γιά τη χαρά που μου έδωσες, να μου δείξεις ότι χαμογέλασες διαβάζοντας τα λόγια μου. Αφού ξύπνησε ένα παιδί μέσα σου με γεμίζει χαρά. Κράτα το ξύπνιο πάντα και τίποτα δεν θα σε φοβίσει πλέον.
   Νάχεις καλές γιορτές με αγάπη και υγεία!!

   Διαγραφή
 2. Πολύ όμορφη και τρυφερή ιστορία. Καλές γιορτές, με όμορφες, τρυφερές στιγμές και συναισθήματα, εύχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλές γιορτές Pipi πάντα με υγεία κι αγάπη.
   Σε ευχαριστώ από καρδιάς.

   Διαγραφή
 3. Στην ιστορία αυτή έδωσα το "3" μου, επειδή, όπως έγραψα και όταν βαθμολόγησα, μού φάνηκε πολύ αγαπησιάρικη κι απολύτως στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Βέβαια, ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι επρόκειτο για τον καπετάνιο Ασλάνογλου - το ναυτικό θέμα, αλλά, κυρίως, η διευκρίνιση για την "πιλοτίνα" ήταν σαν υπογραφή του. ;-) Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή μου λυπάμαι που κατάλαβες ποιός έγραψε την ιστορία και ίσως επηρεασμένη την ψήφισες. Όμως ίσως πάλι να έχει λίγη σημασία. Αυτό που αρκεί περισσότερο γιά μένα, είναι ότι μοιράστηκα λίγες σκέψεις που έχουν σύνδεση με κάποια γεγονότα που έχω ζήσει.
   Σε ευχαριστώ γιά το σχόλιό σου και σου έυχομαι καλές γιορτές με υγεία κι αγάπη.

   Διαγραφή
 4. Τι όμορφη γλυκιά ιστορία! Ο καπετάνιος πρέπει να βλέπει καλά! Σε φιλώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ Μαίρη γιά τα καλά σου λόγια. Ναι σίγουρα ο καπετάνιος πρέπει να βλέπει καλά, γιατί η υποχρέωσή του είναι να κρατά μαζί με το πλήρωμα, κάτω από τις εντολές του, το πλοίο στη επιφάνεια της θάλασσας, ασφαλές γιά το περιβάλλον και το πλήρωμά του.
   Εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές με αγάπη και υγεία!!

   Διαγραφή
 5. Τι όμορφη γλυκιά ιστορία! Ο καπετάνιος πρέπει να βλέπει καλά! Σε φιλώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μια θαυμάσια ιστορία πελαγίσια, ναυτική, γεμάτη αγάπη, αλληλεγγύη, γεμάτη με Χριστουγεννιάτικη θαλπωρή, μα και θαλασσινή συναδελφικότητα, ο ένας αλληλένδετος του άλλου, ώστε να φτάνουν ασφαλείς στον προορισμό τους.
  Θυμάμαι παλαιότερα όταν ο καπετάνιος κατέβαινε στους διαδρόμους 'αλλουέδες' και στην τραπεζαρία του πληρώματος για έλεγχο καθαριότητας, έδινε διαταγές με το ρητό:
  Στο Πέλαγος πρώτα είναι ο Θεός μετά είμαι εγώ!

  Χαιρετώ
  Γαβριήλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Γραβριήλ. Σίγουρα ένιωσες το μπότζι από τις λέξεις μου, αφού μπήκες και στους αλουέδες με τα μάτια κάποιου καπετάνιου από τις αναμνήσεις σου. Ναι σίγουρα στο πέλαγος πρώτα είναι ο Θεός και μετά ο καπετάνιος. Όμως συνήθως το πλήρωμα δεν μπορεί να δει τα μάτια του Θεού, γιαυτό ψέχνει του καπετάνιου κι από αυτά τα μάτια και τις εντολές, ζητάει να κρατηθεί γιά να νιώσει ασφάλεια, ζεστασιά και ηρεμία. Ο καπετάνιος έχει το πλεονέκτημα να βλέπει πολλά μάτια από το πλήρωμα, όμως ψάχνει νάναι χαμογελαστά γιά να παίρνει κουράγιο και να στρέφει προς το Θεό λέγοντάς του... «Όλοι αυτοί περιμένουν από μένα, εγώ από σένα. Τουλάχιστον βάλε κι εσύ το χεράκι σου, όχι γιά μένα αλλά γιαυτούς.»
   Εύχομαι καλές γιορτές να περάσεις με αγάπη και υγεία!!

   Διαγραφή
 7. Καλησπέρα και στους δύο
  Δημήτρη μου απόλαυσα πολύ τον επίλογο σου!
  Εκεί βρίσκονταν η μαγεία κι η έκπληξη στους
  λόγους που η ζωή θα μας χρωστά και θα μας δίνει!!
  Αχ αυτή η ανταμοιβή!!!!

  Καλές χαρούμενες γιορτές εύχομαι από καρδιάς ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Ελένη. Με κέρδισε το γραπτό σου και με ηρέμησε, όσο κι αν ήταν γεμάτο προβληματισμούς. Νάσαι καλά να ταξιδεύεις μέσα μας τέτοιες σκέψεις. Όσο γιά το δικό μου, δεν ήταν άλλο από μιά αληθινή ιστορία σαν αυτές που συμβαίνουν συνεχώς ανάμεσά μας και τις αφήνουμε να περνούν απαρατήρητες. Όμως έχουν τόσα νοήματα μέσα τους που είναι άδικο να τα προσπερνάμε χωρίς να τα επισημαίνουμε. Αυτό άλλωστε είναι και το αλάτι της ζωής, να επισημαίνουμε τα νοήματα που βρίσκονται ανάμεσά μας και με αυτά να δίνουμε σημασία στη κυρίαρχη ζωή που μας περιβάλλει όλους.
   Εύχομαι νάχεις καλές γιορτές με αγάπη και υγεία πάντα

   Διαγραφή
 8. Απόλαυσα την ανάγνωση - μια ιστορία τρυφερή, ανθρώπινη, γεμάτη αγάπη, αμοιβαίο ενδιαφέρον και αλληλοκατανόηση. Μέσα στο κλίμα των ημερών!
  Συγχαρητήρια!
  Καλές γιορτές εύχομαι και στους δυο σας, με υγεία, χαρά, γαλήνη και αγάπη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή μου, όταν κατανοούμε τις δυνάμεις μας τις μεγαλώνουμε ταυτόχρονα. Οπότε μιά αμοιβαία κατανόηση του ενός γιά τον άλλο, διπλασιάζει σίγουρα τις εσωτερικές μας δυνάμεις που μας βοηθούν να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο της ζωής μας. Αυτό συμβαίνει μέσα σε ένα πλοίο. Η σύμπνοια των ανθρώπων μέσα στη κλειστή κοινωνία ένος πλοίου τους βοηθάει να ξεπερνούν αδυναμίες που έρχονται από την έλλειψη της οικογεναιακής θαλπωρής, από την μανία της φύσης πολλές φορές αλλά και τη μάχη με τον εαυτό μας, γιά να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον ενός πλοίου.
   Σου εύχομαι από καρδιάς καλές γιορτές με αγάπη και υγεία!!

   Διαγραφή
 9. Μια όμορφη, αληθινή, "καραβίσια" ιστορία γεμάτη με ανθρώπους που επί μήνες είναι η οικογένεια του καθενός. Στιγμές και μνήμες αξέχαστες.

  Καλές θάλασσες εύχομαι σε όλους τους ναυτικούς και σε σένα Δημήτρη καλή συνέχεια στη δουλειά και στη γραφή σου.

  Όσο για την οικοδέσποινα/Πυργοδέσποινα εύχομαι να έχει πάντοτε ανοιχτή την πόρτα της για να καλοδέχεται τους ..."άστεγους".
  Με κανα κουραμπιέ στο χέρι εύχομαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νάσαι καλά Πέτρο, Ευχαριστώ γιά το όμορφο σχόλιό σου. Θάθελα να αναφέρω όμως ότι γιά να φτιάξεις ένα οικογενειακό περιβάλλον πρέπει να εισχωρήσεις στην ιδιωτική ζωή του καθενός. Αυτό βγαίνει μόνο του μέσα στο πλοίο, ο καθένας μόνος του ανοίγει την καρδιά του και γίνεται μέλος της οικογένειας. Αυτές οι ανοιχτές καρδιές είναι κρίμα να κρυώνουν και να λαβώνονται. Αυτή είναι και μιά πολύ βασική υποχρέωση του πλοιάρχου, πέρα από το επαγγελματικό επίπεδο. Πρέπει δηλαδή να αγγίζει τις καρδιές και το κυριώτερο να τις αγγίζει με πραγματική αγάπη, όχι υποθετική και ψεύτικη.
   Να περάσεις όμορφες γιορτές με αγάπη και υγεία!!

   Διαγραφή
 10. Μια καταπληκτική ιστορία που μίλησε σε όλους, μια και ξεχώρισε με ευκολία!
  Πολλά συγχαρητήρια και ακόμα περισσότερα ευχαριστώ σε σένα Δημήτρη, αλλά και στην οικοδέσποινα!
  Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ Μαρία γιά την άψογη οργάνωση του δρώμενου και εύχομαι να μπορέσω να ξανασυμμετάσχω σε κάποιο σου μελλοντικό δρώμενο. Έκανα μιά αλλαγή προς το μπλόκ σου, γιατί στηνς Αριστέας με ξέρουν και με καταλάβαίνουν από τα γραφόμενά σου. Παρ’ όλα αυτά πάλι με πήραν χαμπάρι. Θα μου πεις, γιά θάλασσα που συνέχεια γράφω, γίνομαι ευδιάκριτος. Δεν μπορώ να γράψω γιά τα όμορφα βουνά μας, γιατί μοιάζω με τον προφήτη Ηλία που ξεκίνησε από τη θάλασσα με ένα κουπί στο χέρι κι όταν ρωτούσε τι είναι αυτό που κρατάει και του απαντούσαν «κουπί» συνέχιζε να ανεβαίνει. Μέχρι που έφτασε κάπου που δεν γνώριζαν τι ήταν, αλλοι έλεγα παλούκι, άλλη κουτάλα γιά καζάνι. Τότε ο Προφήτης είπε εδώ θα μείνω , γιατί εδώ δεν ξέρουν από θάλασσα. Μάλλον έτσι θα το κάνω κι εγώ, γιά να μάθω αυτούς που δεν ξέρουν τη θάλασσα, τι σημαίνει θάλασσα.
   Εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές με αγάπη και υγεία πάντα!!

   Διαγραφή
 11. Δημήτρη καλησπέρα ,
  Χαίρομαι που διάβασα μία ακόμη από τις ιστορίες σου που εκτός από την ολόγιομη περιγραφή στέλνει όμορφα μηνύματα. Φυσικά πάντοτε τα κείμενα σου είναι προσεγμένα , καλογραμμένα και απόλυτα κατανοητά...
  Σου εύχομαι χρόνια πολλά , καλά Χριστούγεννα σε σένα και στην οικογένεια σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ Τάσο,
   Το μήνυμα που θέλησα να στείλω είναι ότι μιά οικογένεια αποτελείται πολλές φορές από μέλη που δεν το έχουμε φανταστεί ότι μπορεί να υπάρχουν. Και το κυριώτερο από όλα, είναι ότι οι οικογένειες γιά να δένονται πρέπει να δένονται με χαμόγελα που ίσως να πηγάζουν από πηγές θλίψης. Γιά να τα κερδίσουμε, πρέπει να χαρίσουμε ότι είναι δυνατό και υπαρκτό γιά να τα κάνει να γεννηθούν. Το κυριώτερο είναι η αγάπη και η κατανόηση.
   Νάχερις όμορφες γιορτές με αγάπη και υγεία.!!

   Διαγραφή
 12. Πολύ γλυκιά η ιστορία σου Αριστούλι μου.
  Τέτοιες μέρες γιορτινες όλοι χρειαζομαστε ένα χαμόγελο.
  Καλά Χριστούγεννα. Φιλακια πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλές γιορτές να περάσεις Ρένα με υγεία και αγάπη πάντα!!

   Διαγραφή
 13. Εντάξει....ο Δημήτρης, ο Καπετάνιος, έγραψε πάλι. Είναι από τα βιώματα που εμείς οι στεριανοί μονάχα επιφανειακά μπορούμε να νιώσουμε. Αν δεν βρεθείς στη θέση αυτή δεν μπορείς να νιώσεις το απόλυτο βίωμα.
  Εξαίρετη ανθρώπινη ιστορία.
  Καλά Χριστούγεννα Καπετάνιε με κάθε καλή ευχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε Γιάννη, δεν έγραψα εγώ, η ζωή έγραψε, εγώ αποτύπωσα με λίγες λέξεις. Η ευχή μου είναι όλοι να αποτυπώνουν σε ένα χαρτί όσα γράφει η ζωή και να τα μοιράζονται με όλους. Τα βιώματα των ναυτικών είναι ξεχωριστά γιατί λίγοι τα έχουν βιώσει. Όμως όλοι μας έχουμε ιδαιτερα βιώματα και λίγοι τα μοιραζόμαστε. Σε ευχαριστώ γιά τα καλά σου λόγια, εύχομαι νάχει καλές γιορτές με αγάπη και υγεία!!

   Διαγραφή
 14. Πάτερ φαμίλιας! Κάπως έτσι θα πρέπει να αισθάνεται ο καπετάνιος απέναντι στο πλήρωμα του... Είμαι από νησί ναυτικών και κάτι ξέρω και απ' τη ζωή τους και απ' τη ζωή των οικογενειών τους.
  Η ιστορία σου, Δημήτρη μου, με άγγιξε ως τα βάθη της καρδιάς μου. Βίωσα τη μοναξιά και την έλλειψη των "δικών σου" ανθρώπων αλλά και την παιδιάστικη χαρά που δίνει μια κίνηση αγάπης και τρυφερότητας!!!
  Καλά κι' ευλογημένα Χριστούγεννα να έχεις και ο Νέος Χρόνος να σου φέρει ό,τι επιθυμείς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ σωστά. Ο καπετάνιος είναι κάτι σαν πάτερ φαμίλιας. Έτσι πρέπει νάναι, γιατί αν δεν είναι, τότε η συνοχή και η ομοψυχία δεν μπορεί διαφορετικά να αναπτυχθεί και να δώσει καρπούς εκεί που θα χρειαστεί πραγματικά. Στα δύσκολα δηλαδή, εκεί που όλοι σαν μία γροθιά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αντιξοότητες και κάθε λογής δύσκολες συνθήκες πουσυχνά συμβαίνουν σε ένα πλοίο. Η μοναξιά φτιάχνει χαρακτήρες, αλλά γιά να την αντιμετωπίσεις χρειάζεται χαρακτήρας.
   Σου εύχομαι καλές γιορτές με ΑΓΑΠΗ & ΥΓΕΙΑ!!

   Διαγραφή
 15. Πόσο όμορφη ιστορία Δημήτρη! Από τον τίτλο ακόμα, χαϊδεύει την ψυχή γλυκά και δίνει ένα δυνατό μήνυμα, που έχουμε ανάγκη να το ακούμε και να το διαβάζουμε! Έχεις μια εκπληκτική ικανότητα να κάνεις κοινωνούς όλους τους αναγνώστες των ιστοριών σου. Ένιωσα πως βρέθηκα δίπλα στον ήρωά σου, πως ακουμπούσα τον ώμο του, τις σκέψεις του, την ψυχή του!
  Σ' ευχαριστώ γι' αυτό που διάβασα και με γαλήνεψε! Να είσαι πάντα καλά και να περάσεις όμορφες γιορτές με υγεία και χαρά!
  Μαρίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Μαρίνα. Έχω μιά εκπληκτική ικανότητα να θεωρώ ότι όλα γύρω μου είναι φτιαγμένα γιά να με κρατούν δικό τους. Δεν εξηγείται διαφορετικά η διάθεση της ανοικτής καρδιάς. Ανοικτή τόσο που συνήθως ζεσταίνεται, ακόμα κι αν φυσά κρύο αέρας και περνά από μέσα της. Αυτή θέλει να τον ζεστάνει και πιστεύω ότι καταφέρνει να τον ζεσταίνει.
   Εύχομαι όλοψυχα, καλές γιορτές νάχεις με ΑΓΑΠΗ & ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΤΑ!!

   Διαγραφή
 16. Πόσο όμορφη ιστορία Δημήτρη! Από τον τίτλο ακόμα, χαϊδεύει την ψυχή γλυκά και δίνει ένα δυνατό μήνυμα, που έχουμε ανάγκη να το ακούμε και να το διαβάζουμε! Έχεις μια εκπληκτική ικανότητα να κάνεις κοινωνούς όλους τους αναγνώστες των ιστοριών σου. Ένιωσα πως βρέθηκα δίπλα στον ήρωά σου, πως ακουμπούσα τον ώμο του, τις σκέψεις του, την ψυχή του!
  Σ' ευχαριστώ γι' αυτό που διάβασα και με γαλήνεψε! Να είσαι πάντα καλά και να περάσεις όμορφες γιορτές με υγεία και χαρά!
  Μαρίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Πολύ όμορφη ιστορία! Ήταν η πρώτη μου επιλογή και πολύ με συγκίνησε. Συγχαρητήρια Δημήτρη Ασλάνογλου! Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχεις στο παιχνίδι, έτσι δεν είναι; ΄Γι αυτό ο νους μου δεν πήγε στον ταλαντούχο καπετάνιο της μπλογκογειτονιάς μας!
  Καλά Χριστούγεννα να περάσεις γαλήνια, όμορφα, με χαμόγελα μικρού παιδιού.Καλό μεσημέρι
  Αριστέα μου φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Άννα, συμμετείχα στο παιχνίδι από το ψώνιο μου να μοιράζομαι τις σκέψεις μου. Αυτή τη φορά επέλεξα τη Μαρία γιατί ήμουν σίγουρος ότι με την θαλασσογραφία μου ίσως να περνούσα απαρατήρητος χωρίς να δώσω στίγμα. Όμως μερικοί με κατάλαβαν κι ίσως να ψήφισαν επηρεασμένοι. Δεν έχει καμμία σημασία ούτε το ένα ούτε το άλλο. Σημασία έχει ότι το υπέροχο κοκταίηλ των σκέψεων, βγήκε το ποτήρι του στο μπλόγκ της Μαρίας κι αυτό ήταν αρκετό γιά μένα.
   Νάσαι καλά πάντα και να περάσεις ΄’ομοεφες γιορτές με ΑΓΑΠΗ & ΥΓΕΙΑ.

   Διαγραφή
 18. Τι τρυφερή ιστορία!!!γεμάτη αγάπη...αληθινή!!
  Πόσο με μαγεύουν οι ιστορίες σου αγαπητέ Δημήτρη!
  Έτσι είναι όπου υπάρχει αγάπη υπάρχει φως,δύναμη,κατανόηση
  Όλοι έχουν αγάπη μέσα τους απλά κάποιοι δεν ξέρουν να το δείξουν,άλλοι δεν έμαθαν ποτέ και άλλοι δεν τους δόθηκε η ευκαιρία...
  Να περάσετε χαρούμενες γιορτές Δημήτρη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητή Δέσποινα, σε ευχαριστώ γιά τα όμορφα λόγια σου. Χαίρομαι γιά τις επισημάνσεις σου γιά την ύπαρξη της αγάπης και τη θέση της μέσα σε όλους. Ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι να πεταχτεί έξω και να δράσει ανάμεσά μας με όλα της τα οφέλη.
   Να περάσεις υπέροχες γιορτές με ΑΓΑΠΗ & ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΤΑ!!

   Διαγραφή
 19. Αγαπημένη μου πέρασα να ευχηθώ να Καλές Γιορτές και καλά Χριστούγεννα.
  Λογω την ημερών εχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο και περνάω σήμερα απο ολα τα αγαπημενα μπλοκοσπιτακια για να ευχηθω γιατι δε ξερω ποτε θα προλαβω να το κανω καποια αλλη στιγμη.
  Να περασεις ομορφα και να ξεκουραστεις
  Φιλια πολλα

  Επι ευκαιριας να ευχηθω και στον αγαπημενο Δημητρη καλες γιορτες, με υγεια και χαρα και να τον ευχαριστησω για αλλη μια φορα για ολα οσα με χαρα εχει μοιραστει μαζι μας ολον αυτον τον καιρο.

  Να ειστε και οι δυο παντα καλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κική μου, εύχομαι να περάσεις όμορφες γιορτές και να γεμίσεις το κόσμο με τις όμοιρφες σκέψεις σου.
   ΑΓΑΠΗ & ΥΓΕΙΑ εύχομαι από καρδιάς.
   Υ.Γ.Ευτυχώς που υπάρχει ο χρόνος γιά να εμποδίζει τα πράγματα να συμβαίνουν την ίδια στιγμή. Πάντα θα προλαβαίνεις να το ξέρεις, αρκεί να μην μετράς το χρόνο, μόνο να θεωρείς ότι απλά υπάρχει.

   Διαγραφή
 20. Μια πολύ ωραία ιστορία γεμάτη συναίσθημα από τον κ Δημήτρη που το κατάλαβα ότι την έγραψε εκείνος!! Δεν μπορούσα να μην την ψηφίσω, απέπνεε τόση αγάπη και νοιάξιμο!!
  Καλές γιορτές να χετε κ Δημήτρη, καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη!! Φιλιά και στους δυο σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. αχ τί όμορφη και συγκινητική ιστορία! Καλο είναι να σκεφτόμαστε και αυτους τους ανθρώπους που η ζωη τα έφερε ετσι και θα είναι μακρυα απο την οικογενεια τους!! Φιλακια και καλές γιορτες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Αχ, ήταν η αγαπημένη μου ιστορία για αυτό και της έδωσα τους περισσότερους βαθμούς!
  Χτυπήσατε φλέβα λόγω του παππού μου ναυτικού...! Δεν μπορούσα να αντισταθώ :-)
  Υπέροχη, τρυφερή, γλυκιά ιστορία!
  Συγχαρητήρια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή