Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Είναι στη φύση μου.....Δύο μοναχοί έπλεναν τις κούπες τους στο ποτάμι, όταν είδαν έναν σκορπιό να πνίγεται. Ο ένας μοναχός, αμέσως τον άρπαξε και τον άφησε δίπλα στην όχθη. Κατά την διάρκεια, ο σκορπιός τον τσίμπησε.

Καθώς συνέχισε να πλένει την κούπα του, ο σκορπιός και πάλι έπεσε στο νερό. Ο μοναχός και πάλι τον έσωσε, ενώ ο σκορπιός και πάλι τον τσίμπησε.

Ο άλλος μοναχός τον ρώτησε: 
-Αδελφέ μου, γιατί συνεχίζεις να τον σώζεις, αφού το γνωρίζεις ότι είναι στην φύση του σκορπιού να τσιμπάει;
-Διότι είναι στην δική μου φύση να σώζω, απάντησε ο μοναχός.


4 σχόλια:

 1. καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα... όμορφο διδακτικό.. έτσι είναι ειδικά σ όλους αυτός που έχουν μάθει στην ζωή τους να δίνουν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα! Έτσι είναι ...είναι στη φύση μερικών ανθρώπων να δίνουν κι ας την πατούν ! Τη λατρεύω την ιστορία αυτή κυρίως γιατί πιστεύω στην προσφορά και στην αγάπη! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. όμορφη ιστορία... ας κάνουμε αυτό που ορίζει η ψυχή μας κι ας μας πονέσουν,δεν πειράζει.το δίνω δεν πάει με το τι παίρνω...είναι τόσο μεγαλειώδης οι μορφές που μπορούν ανιδιοτελή και απλόχερα να δίνουν!
  καλή εβδομάδα και ένα ήρεμο βράδυ να έχεις :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα ...
  Έτσι είναι ! Το δόσιμο είναι πράξη αγάπης και στην αγάπη δεν περιμένεις να πάρεις1 Δίνεις γιατί δεν μπορείς να κάμεις αλλιώς!
  Ανταποδίδω τις ευχές !:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή