Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ξυπνήματα ....


Είναι μερικά συναπαντήματα που δεν θυμάσαι πώς έγιναν, πότε ακριβώς έγιναν. Δεν έχει εξάλλου και τόση μεγάλη σημασία να θυμηθείς. Είναι κάτι συναπαντήματα που απλά νιώθεις ευλογημένος που έγιναν...

Δεν είναι η πρώτη φορά που το νιώθω. Ξεκίνησε με μια Πέτρα, καθόλου σκληρή, το  αντίθετο μάλιστα θα έλεγα τόσο τρυφερή κι ευαίσθητη πέτρα πρώτη μου φορά συναντούσα, (εντελώς τυχαία η "συνάντηση" σχεδόν ένα χρόνο πριν), συνέχισε με μια Πασταφλώρα, γλυκιά και στοργική και μέσω αυτής στο δρόμο μου βρέθηκε ένα κανελλάκι: πικάντικο, μυρωδάτο, και θελκτικό στο λόγο του και το μυαλό του όσο κι ένα κοκκινιστό με κανέλα,που λατρεύωωωωω- δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο! (Ελπίζω να μην με κυνηγήσει μετά από αυτό!) Και κάπου εκεί, με κοινό συνδετικό κρίκο αυτές τις τρεις σπάνιες υπάρξεις στο χώρο των μπλογκς, ήρθε και με βρήκε ένα αγριμάκι! Ένα μικρό θαύμα από μακριά.

Πρόσφατα, με αφορμή ένα δέμα από τη μακρινή Μελβούρνη, έκανα ένα μικρό αφιέρωμα στο αγριμάκι μου. Όμως δεν σας είπα και πολλά για αυτή τη ψυχή. Σχεδόν δεν σας είπα τίποτα! 

Το αγριμάκι μου αυτό είναι ένα κοριτσόπουλο, όμορφο στη ψυχή και στο μυαλό,  που διαπρέπει στη ξενιτιά και κάνει υπερήφανη την πατρίδα μας. Παίρνει το ένα μεταπτυχιακό μετά το άλλο και να'σου να βρισκόμαστε με κοινό αντικείμενο σπουδών στην Κοινωνική Εργασία, στις μαθησιακές δυσκολίες και τώρα πια και στη Θεραπεία μέσω της τέχνης. Εκείνο που την κάνει όμως και ξεχωρίζει δεν είναι οι ακαδημαϊκές της περγαμηνές. Το αγριμάκι διαρκώς δίνει γύρω της αγάπη. Προσφέρει εθελοντική εργασία ως Κοινωνική λειτουργός σε ίδρυμα με παιδιά που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά, μένοντας μέσα αρκετές μέρες της εβδομάδας της, εργάζεται σε σχολείο με αντικείμενο τις μαθησιακές δυσκολίες, αναλαμβάνει το επιστημονικό περιοδικό του Πανεπιστημίου και νομίζω δεν έχει σκοπό να σταματήσει.....
Έχει τα νιάτα. Και σαν νιάτο είναι γεμάτο όρεξη, ζωή κι ενεργητικότητα.

Ένα αγριμάκι λοιπόν ήρθε και με ξύπνησε από το βαθύ λήθαργό μου..... Γιατί κοιμόμουν, αλήθεια σας λέω. Ό,τι είχα κάνει στο παρελθόν τα κρατούσα για μένα. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως κάτι που πρόσφερα μέσω της εργασίας μου για πολλά χρόνια στο παρελθόν  (μαθήματα σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες) θα μπορούσε ποτέ να βγει στην επιφάνεια και να προσφέρει ακόμα και μέσα από το διαδίκτυο βοήθεια σε κάποιους συνανθρώπους μας. Μα το αγριμάκι μου λες κι έχει μύτη με μυρίστηκε; με διάβασε; πάντως με ανακάλυψε κι αμέσως της μπήκαν ιδέες. Άρχισε να με τσιγκλάει και να μου ζητάει.... Ξέρετε...έχει ένα απίστευτο ταλέντο, ανάμεσα σε όλα τα άλλα: Δεν σου αφήνει περιθώρια να αρνηθείς. Σε φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων. 
Έπειτα, νομίζω ότι όχι μόνο με ξύπνησε, μα μου κόλλησε κι όλα της τα "μικρόβια".Κι εκεί που αμέριμνη έγραφα για φύσεις κι αγάπες και φωτογράφιζα λουλουδάκια και σκυλάκια άρχισα να σκαλίζω τις εμπειρίες μου και να τις μοιράζομαι μαζί σας. 

Και κάπου εκεί, άλλο ένα συναπάντημα. Καρμικό. Η ΤζίναΆλλο ένα συναπάντημα που δεν θυμάμαι πως ξεκίνησε, αλλά που ένιωσα στον αέρα, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κολλήσω! Κι όταν άρχισα να τη διαβάζω, κάθε φορά και περισσότερο ένιωθα ευλογημένη που βρέθηκε στο δρόμο μου. Η Τζίνα είναι μια πολύτεκνη μαμά άξια συγχαρητηρίων και παράδειγμα προς μίμηση. Γιατί δεν μεγαλώνει μόνο τα δικά της παιδιά. Εδώ και εννέα χρόνια είναι ανάδοχος γονιός και μεγαλώνει μαζί με τα δικά της ένα ακόμα παιδί. Δίνει χρόνια τώρα αγάπη και στοργή σε ένα ξένο παιδάκι, που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη από μια οικογένεια. Πόσους αλήθεια τέτοιους γονιούς γνωρίζετε; Πόσο αλτρουισμό και περίσσευμα αγάπης έχει αυτή η ψυχή; Μια ψυχή ταλαιπωρημένη να σας πω, αφού έχει επιπλέον την έγνοια και τη φροντίδα του αδερφού της, ο οποίος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.Η Τζίνα είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει κι η Τζίνα δίνει κι εκεί με την καρδιά της.

Όταν διάβασα την ιστορία της για την αναδοχή "έτρεξα" στην Αγριμιώ μου. Ήξερα πως οι ανάδοχες οικογένειες την ενδιέφεραν άμεσα κι έκανα φυσικά αμέσως το πάντρεμα. 
Πού να ήξερα πως από εκείνη κιόλας τη στιγμή το αγριμάκι μου θα δούλευε στο μυαλό της μια απίθανη ιδέα και θα την υλοποιούσε, στα κρυφά αρχικά, δημιουργώντας ένα ολοκαίνουργο μπλογκ; Και μετά, έτσι απλά, λες και ήταν το πιο φυσικό κι αναμενόμενο πράγμα στον κόσμο, έλαβα ένα mail. Στο mail αυτό υπήρχε τυπικά μια πρόσκληση, ουσιαστικά ένα τράβηγμα από τα μαλλιά, (και καλά έκανε δηλαδή) να είμαι συν-διαχειρίστρια, μαζί με την Τζίνα, στο μπλογκ της Αγριμιώς Τα βότσαλά στη λίμνη 

Τι είναι τα βότσαλα στη λίμνη; 
Αφήνω τα λόγια της Αγριμιώς να σας εξηγήσουν......

"Μια λίμνη που κατάφερε να μαζέψει γύρω της ανθρώπους από διαφορετικά μονοπάτια.
Διαφορετική ηλικία.
Διαφορετική καταγωγή.
Διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία.
Που γράφουν από διαφορετικές χώρες.
Μα με αγάπη.
Πίστη στους Ανθρώπους.
Μπόλικη τρέλα.
Παρά την απόσταση.



Ποιες είμαστε:

Γυναίκες, μα πάνω απ’όλα μητέρες, με ή χωρίς δικά μας παιδιά.  
Δασκάλες, μα πάνω απ’όλα μαθήτριες της ίδιας της ζωής.  
Φίλες, μα πάνω απ’όλα αγαπημένες αδελφές.
Κάπως έτσι ξεκινήσαμε.

Με στόχο να αναδείξουμε τον ρόλο των ανάδοχων οικογενειών, των ορφανοτροφείων, 
μα πολύ περισσότερο τον ρόλο της οικογένειας και της αγάπης 
στην αντιμετώπιση του τραύματος".

Είναι μερικά συναπαντήματα που δεν θυμάσαι πώς έγιναν, πότε ακριβώς έγιναν. Δεν έχει εξάλλου και τόση μεγάλη σημασία να θυμηθείς. Είναι κάτι συναπαντήματα που απλά νιώθεις ευλογημένος που έγιναν...
Είναι κάτι συναπαντήματα...ξυπνήματα από λήθαργους και κώματα. Εύχομαι να ξυπνήσουμε κι άλλους στην πορεία μας...

Καλή σας μέρα 
@ριστέα


58 σχόλια:

  1. Αριστέα μου είδες τι θησαυροί υπάρχουν στο blogging; Σκέψου να τις γνωρίσεις από κοντά! Μέχρι στιγμής έχω γνωρίσει 17 bloggers και νιώθω πολύ ευγνώμων για αυτό! Χαίρομαι πάρα πολύ που συνδεθήκατε με κοινή εμπειρία και δημιουργήσατε αυτό το blog! Δυστυχώς εκεί δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί είναι wordpress, έχω χάσει τον κωδικό μου και δεν βγάζω άκρη δεν είναι πολύ εύκολο! Αλλά έχω την τύχη να μιλάω με την Αγριμιώ και προσωπικά οπότε θα της τα λέω εκεί! :) Όμορφη Κυριακή να έχεις φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα πιτσιρίκα μου! ναι το wordpress είναι μανίκι τελικά. Κι εγώ δύσκολα τα πάω μαζί του! Αλλά για σχολιασμό δεν θέλει το κωδικό σου! Εγώ σχολίασα την πρώτη μέρα χωρίς να έχω λογαριασμό εκεί!
      Θα συμφωνήσω μαζί σου για το χώρο του blogging! Θησαυροί!
      Και χαίρομαι απίστευτα που πέτυχα κι εγώ πολλούς κι όχι μόνο όσους ανέφερα στη δημοσίευση μου!
      Και θέλω πολύ να σας γνωρίζω όλες από κοντά και σύντομα μάλιστα! :))))
      Φιλιά πολλά κορίτσι μου!
      Όμορφη Κυριακή να έχεις!

      Διαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω ότι κάποια συναπαντήματα, μπορούν να σε βγάλουν από το λήθαργο σου και να σε κινητοποιήσουν, γιατί όταν υπάρχει περίσσευμα ψυχής, πάντα μπορείς να δίνεις για το κοινό καλό.
    Συγχαρητήρια σε όλες τις κοπέλες που ανέφερες και για την κοινή πορεία που επιλέξατε να ακολουθήσετε. Ειλικρινά πιστεύω, ότι θα κάνετε υπερβάσεις.. και που ξέρεις ίσως κάποια στιγμή μπορέσω να βοηθήσω κι εγώ, αν γίνεται.
    Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από σένα Αριστέα.Είμαι κι εγώ τυχερή που πολλές από εσάς βρεθήκατε στο δρόμο μου.Τελικά το διαδίκτυο έχει και τα καλά του, αρκεί να το χρησιμοποιείς σωστά.Φιλιά κορίτσι μου και πάντα να έχεις να δίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα ευαίσθητη και τρυφερή Γεωργία μου !
      Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Να'σαι καλά κορίτσι μου!
      Κάθε συνεισφορά αγάπης είναι δεκτή! Και μακάρι όλοι να δίνουμε έστω κι από λίγο ! Πόσα πολλά μπορούν να αλλάξουν κι από το ελάχιστο!
      Τα φιλιά μου και την αγάπη μου σου στέλνω!

      Διαγραφή
  3. Ψιτ! Κοπελιά! Ήρθα να σου πω πως....περνούν τα χρόνια κι εμείς τα δυο μιλάμε δυο χρόνια φουλ και βάλε!!! Halloooooooo! Ξύπνα.......βότσαλο!!! Θα ξανάρθω αργότερα, αλλά τώρα έχω να καταθέσω την ξανθή απορία της ημέρας: Σόρρυ κιόλας, αλλά...σχόλια πως αφήνουμε ρε μάνα μου, τα βότσαλα μου μέσα! Κόντεψα να πνιγώ στη λίμνη!!! Αχαχαχα! (είμαι και χιουμορίστας, το γνωρίζεις άλλωστε!) Φιλιά ώρε τρελοκομείο! -Θα ξανάρθω!/-Να ξανάρθεις!/ΖΗΚΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το ξανθό τρελοκομείο μου!
      Ναι φαίνεται δύσκολο να αφήσεις σχόλιο αλλά όχι αδύνατο!
      Συμπληρώνεις τη φόρμα γράφοντας στην αρχή το μέιλ σου, στη δεύτερη γραμμούλα το όνομα που θέλεις να φαίνεται και μετά στην τρίτη έχεις κάνει κόπι τη διεύθυνση του μπλογκ σου και την τοποθετείς! Όπως ακριβώς και στο μπλογκ της Αγριμιώς ! Ναι;
      Να μην πνίγεσαι έτσι εύκολα!
      Σε χρειαζόμαστε!
      Φιλούρες ομορφιά μου!

      Διαγραφή
    2. Ομάδα αίματος ζητάει;;;
      Για να ξέρω να την έχω πρόχειρη!!! :))))))))

      Διαγραφή
    3. αχαχαχααχα! Δεν παίζεσαι! Τέλος!
      Ναι ! Και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονιμάτων επίσης! :-ρ

      Διαγραφή
    4. Άντε προσπάθησε το τρελοκομείο μου! Δεν δαγκώνει!

      Διαγραφή
    5. Θα προσπαθήσω αργότερα, υπόσχεση!

      Διαγραφή
    6. Αρκεί να μας διαβάζεις πάντως :)))
      Μην αγχώνεσαι!

      Διαγραφή
  4. Καλή αρχή στο νέο σας blog. Ούτε εγώ έχω λογαριασμό στο wordpress οπότε... Δεν το φτιάχνετε καλύτερα στο blogspot; Λέω εγώ τώρα.
    Και εκεί θα μπαίνουν διαφορετικές αναρτήσεις από εδώ, ή οι εδώ θα αναδημοσιεύονται εκεί;
    Αυτό θα λειτουργεί κανονικά ή μια εδώ και μια εκεί θα βάζεις αναρτήσεις;
    Ανάκριση τέλος! :)

    Υ.Γ. Κάνε resize την εικόνα του blog γιατί το δείχνει μακρόστενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Κάθισε ! Ένα ένα!
      Καταρχήν ευχαριστούμε για τις ευχές.
      Νομίζω ότι εκεί θα γράφω ότι δεν θα γράφω εδώ! Εξάλλου θα δεν θα είναι τακτικές οι αναρτήσεις όπως στο δικό μου που είμαι καθημερινή στις επάλξεις! Είμαστε τρεις που σημαίνει ότι η κάθε μία θα προσφέρει όπως μπορεί στο έργο που αναλαμβάνουμε! :)))
      Για το wordpress διάβασε ότι έγραψα από πάνω στην αγαπητή μου Πέτρα!
      Είναι τετελεσμένο γεγονός. Η Αγριμιώ δουλεύει το wordpress το έφτιαξε εκεί... end of thw story!
      Θα κάνω ίσως κάποιες αναδημοσιεύσεις εκεί σχετικών ιστοριών που δημοσίευσα εδώ για να υπάρχουν μαζεμένες στα Βότσαλα. Φαντάζομαι δηλαδή. Στα σκαριά είναι όλα. Βλέποντας και κάνοντας!
      Από δω δεν με χάνετε με τίποτα και να θέλετε! αχαχχα!
      Καλή Κυριακή εύχομαι!

      Βοήθησα;

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι τη δείχνει τετράγωνη την εικόνα του μπλογκ! Έχω ήδη παίξει με το resize! Εμένα μου το δείχνει τετράγωνο.

      Διαγραφή
    3. Ο τετραγωνισμός παραμορφώνει την εικόνα. Δες εδώ. Δηλαδή πρέπει να την κάνεις παραλληλόγραμμη.

      Για το wordpress δεν είναι εύκολο το σχόλιο και επιπλέον ήδη διαβάζω πολλά sites και blogs. Οπότε αφού ότι ανάρτηση κάνεις εκεί θα την βάζεις κι εδώ, θα την διαβάζω από εδώ. Χωρίς παρεξήγηση.

      Διαγραφή
    4. Ναι καλέ! Χωρίς παρεξήγηση! Θα σε ειδοποιώ αν έχω διαφορετική και ξεχωριστή δημοσίευση στα Βότσαλα ! Ναι;
      Νομίζω ότι κάπως τη διόρθωσα την εικόνα ε;

      Διαγραφή
  5. Πήγα και εγώ στο "γάμο" σας, το πάντρεμα αυτό!!! Επισκέφθηκα ήδη τη λίμνη με τα τρία πανέμορφα βότσαλα!!!! Και οι τρεις ήσαν υπέροχες!!!
    Θα πηγαίνω συχνά να την αγναντεύω, να κολυμπάω και να την καμαρώνω:)
    Είναι μαγικα στη μπλογκόσφαιρα. Εθιστικά, αφυπνιστικά και αγαπησιάρικα!!!!

    Δεν ειναι καθόλου δύσκολο να σχολιάζεις σε wordpress. Και αν σχολιάσεις μια φορά, κρατάει τα στοιχεία σου, οπότε γραφεις μόνο το σχόλιό σου.
    Φιλάρες κυριακάτικες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα! Καλώς την ! Ναι! Δεν έχω προλάβει να σου απαντήσω εκεί! Το είδα!
      Αχ τι όμορφα που το είπες Δημητρούλα μου: Εθιστικά, αφυπνιστικά και αγαπησιάρικα!!! Μακάρι να συνεχίζει να είναι έτσι και σύντομα να τα πούμε κι από κοντά!
      Φιλιά πολλά!

      Έτσι ακριβώς είναι με το wordpress! Αν σχολιάσεις μια φορά, κρατάει τα στοιχεία σου, οπότε γράφεις μόνο το σχόλιό σου,

      Διαγραφή
  6. Δεν ξερω τί να πω....
    Αληθινά δεν ξέρω...
    ............................


    Για ένα είμαι σίγουρη πως στάθηκα πολύ τυχερή που σε γνώρισα !
    (τα υπόλοιπα απ' το τηλέφωνο γιατί είμαι και ντροπιάρα) :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπες όλα!
      Δεν χρειάζονται άλλα!
      Σε φιλώ γλυκά και σου στέλνω όλη μου την αγάπη! :)))

      Διαγραφή
  7. Αφού γνωρίζω τα δύο τρίτα των δημιουργών του μπλογκ,είμαι απόλυτα βεβαιος για την ωραια και εποικοδομητική συνεχεια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ για τη ψήφο εμπιστοσύνης!
      Φιλιά πολλά!
      Καλό μεσημέρι!

      Διαγραφή
  8. Καλή σου μέρα Αριστέα μου....ενδιαφέρουσα η σημερινή σου ανάρτηση....Έχεις δίκιο, δεν έχει σημασία πότε γνωριστήκατε, αλλά τι έχετε κάνει από τότε...!
    Το blog φαίνεται πολύ ωραίο....μπαίνει στην λίστα παρακολούθησης!!!!
    Να περνάς όμορφα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ωραιοζήλη μου!
      Σε ευχαριστούμε πολύ για τη θετική ενέργεια που μας δίνεις!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  9. Μια όμορφη συνεργασία που μπορεί να προσφέρει...
    Μπράβο στο Αγριμάκι που το σκέφτηκε, αλλά και σε σας που αγκαλιάσατε την ιδέα..είναι όμορφο να δημιουργούνται εστίες αγάπης...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου γλυκιά, σε ευχαριστούμε πολύ πολύ!
      Ξέρω ΄τι θα είσαι δίπλα μας!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. "Συμβαίνει ξαφνικά, σαν ένα ατύχημα, που αντί να σε βλάψει σε σηκώνει στα σύννεφα." Πάντα τέτοια συναπαντήματα και "ξυπνήματα" εύχομαι. :)

    -Υπέροχη ανάρτηση, πόσο μάλλον δε όταν περιέχει και υπέροχα άτομα με υπέροχες ενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν ατύχημα ε;
      Ναι ήταν ξαφνικό, απρόσμενο μα πάρα πολύ ωραίο τελικά!
      Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!
      Να'σαι καλά!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. @ Δεν προλαβαίνω ν'απαντήσω σε όλους λόγω διαβάσματος, αλλά σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Τους περισσότερους σας διαβάζω εδώ και καιρό και έχουμε ήδη έρθει σε επαφή, κάποιοι άλλοι είστε καινούριοι για εμένα. :)

    Τα "προξενιά" της Αριστέας (ή αλλιώς "μαγικά προξενιά") με έφεραν σε επαφή με την Τζίνα κι εκεί ανακάλυψα τα κοινά που είχαμε εμείς οι τρεις... μετά από αυτό "έρωτας"! Χαχαχα. Τώρα για τα υπόλοιπα που έγραψε για εμένα μην τ'ακούτε! Φήμες..

    Φιλί δροσερό από Μελβούρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ε; Φήμες;;;;;;;;;;;;;
      Φήμες ε;
      Και λίγα έγραψα! Όλο έσβηνα! Για να μη σε φέρω σε δύσκολη θέση!
      Για αυτό και την προηγούμενη φορά έγραψα ελάχιστα!
      Γιατί σε ξέρω, σε έμαθα πια!
      Να μην ντρέπεσαι!

      Είσαι ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΟΥΛΑ!
      Και σε λατρεύω!
      Για όλα όσα είσαι κι όλα όσα μου έχεις δώσει ως τώρα!
      Τερατάκι μου γλυκό!

      Διαγραφή
  12. Να'το το δίκτυο που λέγαμε τις προάλλες.
    Στήνεται σιγά-σιγά και θεριεύει.
    Με την Αγριμιώ να ηγείται, είναι βέβαιο το αποτέλεσμα!
    Εξαιρετική και η νέα ανάρτηση και τυχεροί όσοι μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τις γνώσεις σας.

    Λοιπόν, το κοκκινιστό (σε μοσχαράκι θα το προτιμούσα) σας στέλνει όλη την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη του που γίνατε η αφορμή να γνωρίσω άλλο ένα "αγριμάκι", την Τζίνα. Τιμή μου μεγάλη και υποκλίνομαι σ' αυτό που είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κοκκινιστό μου μοσχαράκι! :))) αχαχαχαχα!
      Να'σαι καλά Μαρία μου γιατί όλοι μαζί έχουμε στήσει ένα δίκτυο αγάπης συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας. Κι όλο αυτό παρασέρνει κι άλλους παρέα !

      Θυμάμαι το σχόλιο σου "για τα γόνατα που θα συνεχίσουμε να γδέρνουμε εδώ μέσα κόντρα στις αντιξοότητες και να κάνουμε φασαρία! Και ναι, δεν θα υποκύψουμε σ' όσους μας θέλουν να πνιγόμαστε στην εσωστρέφεια και τη σιωπή". Βλέπεις σε αποστήθισα !
      Υπέροχη όπως πάντα!
      Φιλιά!

      Πραγματικά η Τζίνα είναι για υπόκλιση! :)))

      Διαγραφή
  13. Συγχαρητήρια και καλή αρχή!!!!
    Και προξενήτρα!!!!!Τέλειο πάντρεμα!!!
    Οι όμορφες στιγμές του blogging!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Δεσποινάκι μου!
      Να'σαι καλά χαρά μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Mπράβο κορίτσια μου, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να γίνω follower...
    Mε βάζει να ανοίξω κι εγώ........wordpress.com.
    Δεν καταλαβαίνω τίποτα...
    Αν μπορείς γράψε μου mail να σου δώσω τα στοιχεία μου να με γράψεις εσύ σαν follower...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πασταφλωρίτσα μου ιδέα δεν έχω κι εγώ από το wordpress. Μόνο η Αγριμιώ μπορεί να μας κατατοπίσει :)))
      Βασικά μπορείς να το βάλεις στα αγαπημένα ιστολόγια και να παρακολουθείς από κει τις δημοσιεύσεις μας.
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. με το καλό και την αγάπη όλων!!!
    τα φιλιά μου και στις τρείς σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σε ευχαριστούμε πολύ! Να'σαι καλά! :)))
      Φιλιά!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  16. Καλή αρχή! Να είστε καλά και να μας δωρίζετε όμορφες αναρτήσεις που θα μας εμπνέουν!...

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Εύα και καλή εβδομάδα!
      Σε ευχαριστούμε πολύ κοπέλα μου!
      Να 'σαι καλά κι εσύ και να περνάς καλά!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα Αριστέα μου!! Είναι πολύ όμορφο τα συναπαντήματα να οδηγούν σε μια συνεργασία προσφοράς με πολλή αγάπη!!
    Το βιώνω πολλά χρόνια σε άλλες μορφές και ξέρω από πρώτο χέρι πως τέτοιες "συνεργασίες" έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Καλή επιτυχία στα βοτσαλάκια της λίμνης!!
    Συγχαρητήρια και για την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό της Φλώρας!! Άντε με το καλό και η πρωτιά!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Παρασκευή μου! Χαίρομαι που είσαι δίπλα μας και μας στηρίζεις!
      Να είσαι καλά!
      Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  18. Ενα υπέροχο νέο και έσκασα που δεν μπορούσα να αφήσω σχόλιο.
    Το μεγαλείο της ψυχής και του μοιράσματος γνώσεων και βιωμάτων , σας ένωσε γλυκές υπάρξεις!
    Να πορευτείτε όπως επιθυμείτε και εμείς θα είμαστε τόσο κοντά σας
    Εδώ η εκτίμηση και ο σεβασμός σου χτυπάει κατακόκκινο!
    Φιλιά με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου ξαναπροσπάθησε! Δεν είναι δύσκολο τελικά! Αν τα κατάφερε μία Πέτρα...όλοι μπορούμε! αχαχαχα!
      Σε ευχαριστώ πολύ χαρά μου!
      Να'σαι καλά!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. τα κατάφερα Αριστέα μου !!!!
      Δεν έχω λόγια!!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
    3. Τη νιώθω τη χαρά σου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  19. Με το καλό! Όμορφο, όμορφο αυτό που ξεκινήσατε... δεν έχω λόγια. Μου αρέσει και το όνομα του ιστολογίου, το βρίσκω πολύ ταιριαστό. Εύχομαι να πάνε όλα όπως τα θέλετε. Να είστε καλά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ Έλλη μου!
      Κι εμένα μου άρεσαν ΟΛΑ!
      Φιλάκια !
      καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  20. Αριστεα καλα κανατε και συμπραξατε για να δωσετε οτι εχει η καθεμία σας απο γνωση, πειρα και προσωπικοτητα, καλη αρχη , φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου , σε ευχαριστούμε πολύ!
      Να'σαι καλά!
      Σε γλυκοφιλώ!

      Διαγραφή
  21. Συγχαρητήρια σε όλες για την μπλογκερική συνεργασία σας...και στην καθεμια για το έργο της , για το ξεχωριστό έργο που έκανε και κάνει στη ζωή της..ωραία παρουσιαση Αριστεα..καλές επιτυχίες να έχετε και οι 3 στο μπλογκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ Δελφινοκόριτσο! :))) Να'σαι καλά!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  22. Τι ωραίες στιγμές! Τι όμορφο δέσιμο ειναι αυτο! Καλη αρχη εύχομαι και να μεταδίδεται με τόση όρεξη πάντα την αγάπη σας ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου σε ευχαριστούμε!
      Μείνε συντονισμένη. Νομίζω ότι τα παιδαγωγικά μου θα μεταφερθούν από κει!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  23. Υπέροχο αυτό που κάνατε! Πραγματικά αξίζετε όλες σας πολλά μπράβο! Τα διάβασα χτες και στην Τζίνα και της είπα τα ίδια. Εύχομαι να πάει πολύ μακριά αυτή η βαλίτσα και στο διάβα σας να σπέρνετε αγάπη, δύναμη, γνώση και αισιοδοξία!
    Καλό έργο να έχετε!

    Υ.Γ. Στα έλεγα ότι έπρεπε να ξανά ασχοληθείς με αυτή σου την απασχόληση...δε στα 'λεγα...; :-)

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, σε ευχαριστούμε πολύ!
      Ελπίζουμε η σύμπραξη να βγάλει όμορφα κείμενα, διδακτικά, παραινετικά ...τέλος πάντων κείμενα που θα βοηθήσουν!
      Σε ευχαριστώ για όλα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή