Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν νιώσεις την τρέλα να σε κυριεύει, μη τη διώχνεις !


"Πρόσφατα με κάλεσαν να μιλήσω σε χίλιες καλόγριες στο Γουϊσκόνσιν. Χίλιες καλόγριες και ο Φελίτσε!  Α, είμαι σίγουρος ότι η μαμά εκεί πάνω θα βρισκόταν σε έκσταση!  "Για σκέψου, ο μικρός μου ο Φελίτσε να μιλάει σε χίλιες καλόγριες!" 
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι υπέροχο Σαββατοκύριακο περάσαμε. Όταν με προσκάλεσαν, μου είπαν: 
-Δεν έχουμε χρήματα, αλλά γιορτάζουμε την επιστροφή μας στη μητρική στέγη και μερικές από μας δεν έχουμε ειδωθεί για χρόνια. Θα είναι πολύ ωραία να έρθεις και να μοιραστείς την αγάπη μαζί μας.

Πήγα κι οτιδήποτε είδα και σχολίασα, το αντιμετώπισαν με κάποια πράξη. Ήταν φθινόπωρο. 



Το φθινόπωρο στο Γουϊσκόνσιν είναι υπέροχο. Σκέφτηκα ότι τα φύλλα ήταν ωραία. Οι καλόγριες πήγαν και μάζεψαν φύλλα και μου έδωσαν μια μεγάλη τσάντα να την πάρω σπίτι,μαζί μου. Παρατήρησα ότι είδα εκεί τις πιο μεγάλες κολοκύθες. Οι κολοκύθες του Γουϊσκόνσιν είναι τρελή υπόθεση. Πραγματικοί γίγαντες! Μου έφεραν κολοκύθες. Υπήρχε μια καλόγρια που έφτιαχνε ψωμί, άξιο για το εκλεκτικότερο γαστρονομικό τραπέζι. Κόντεψα να βάλω τα κλάματα. Θα πρέπει να με δείτε όταν βρίσκομαι μπροστά σε ένα καλό τραπέζι. Πραγματικά κλαίω. Ο κόσμος με ρωτάει: 
-Τι συμβαίνει Μπουσκάλια; 
-Είναι όλα τόσο όμορφα!
Μου δώσανε δύο φρατζόλες ψωμί.Και πριν ανέβω στο αεροπλάνο, μου έδωσαν και τρία κιλά τυρί του Γουϊσκόνσιν . Κανείς άλλος δεν ήταν στην πτήση εκτός από τη συνοδό κι εμένα με την κολοκύθα μου, το τυρί και μια τσάντα φύλλα. Τα είχα πάρει όλα μαζί στο αεροπλάνο.

Μετά τα κλασικά "καφές τσάι , ή γάλα;" τα φώτα χαμήλωσαν. Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμάσιο από το να βρίσκεσαι εκατοντάδες μίλια ψηλά στον αέρα, με χαμηλωμένα φώτα, μέσα στη σιγαλιά και να είσαι μετέωρος, πηγαίνοντας  στο πουθενά..Εκεί με έπιασε η τρέλα μου! Έβγαλα τα φύλλα μου και τα έβαλα στο κάθισμα. Στη μέση έβαλα την κολοκύθα μου, με τις δύο φρατζόλες, δεξιά κι αριστερά, μοίρασα γύρω γύρω τα κομμάτια του τυριού και πάτησα το κουμπί για τη συνοδό.
Μπήκε τότε η κοπέλα κουρασμένη περιμένοντας να της ζητήσω να σερβίρει καφέ, τσάι, ή γάλα.Κι εγώ της είπα "Κοίτα!" Κι εκείνη είπε "Ω θεέ μου!" και φωτίστηκε ολόκληρη σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Της είπα:
- Θέλω να τα μοιραστώ αυτά τα πράγματα. Μου τα χάρισαν και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σου και με τις άλλες συνοδούς, αν θέλουν κι εκείνες.
-Στάσου! , μου είπε και πήγε μέσα. Σε λίγο γύρισε με τους υπόλοιπους και δύο μποτίλιες όμορφο κρασί Καλιφόρνιας, σερβιρισμένο σε πραγματικά ποτήρια κι όχι αυτά τα πλαστικά κατασκευάσματα.

Ήταν το πιο όμορφο ταξίδι που κάναμε ποτέ όλοι μας. Και δημιουργήσαμε ένα προηγούμενο. Έχουμε ετήσια συνάντηση κάθε φθινόπωρο. Κι όλα αυτά επειδή κάποιος αποφάσισε να πάρει ένα κοινό πράγμα και να το κάνει μαγικό!


Ο καθένας μας έχει μαγικές ικανότητες, γιατί είναι άνθρωπος. Βρες τη μαγεία μέσα σου. Όταν νιώσεις την τρέλα να σε κυριεύει, μη τη διώχνεις! Άστην να εκφραστεί. Έστω και μια φορά!
Νομίζω ακόμα πως αν θέλουμε να είμαστε άνθρωποι, θα πρέπει να διαμορφώσουμε αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε, μη έχοντας καλύτερη λέξη, ένα δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ό χαρακτήρα. Να συνειδητοποιήσουμε, ότι κανένας δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από μας. Νομίζω ότι καμιά φορά φτάνουμε να ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε άνθρωποι!"

Λ. Μπουσκάλια, Να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις
εκδ. Γλάρος


Κι όλα αυτά επειδή κάποιος αποφάσισε να πάρει ένα κοινό πράγμα και να το κάνει μαγικό! Επειδή κάποιος τόλμησε να κάνει τις τρέλες του, να εκφραστεί όπως ένιωθε, να μοιραστεί από αυτά που είχε! Τι όμορφη ιστορία για να πούμε τις καλημέρες μας!

@iris

32 σχόλια:

  1. Πανέμορφη ιστορία airis!!

    Γέμισε το μυαλό μου μαγεία!!! :-)

    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Όταν έχω δύσκολες στιγμές, ή στιγμές άγχους ανοίγω το να "Ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις"
      Οποιαδήποτε σελίδα και να διαβάσω γεμίζω μαγεία και όρεξη να συνεχίσω κεφάτη !
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
    2. Ένα άλλο πολύ καλό βιβλίο για αυτές τις στιγμές είναι η "Καινή Διαθήκη"....!
      Σε γεμίζει δύναμη και σου δίνει λύση στο κάθε σου πρόβλημα :)
      Καλημερούδια!

      Διαγραφή
    3. :)) ναι όταν πιστεύεις πραγματικά σε βοηθάει απίστευτα!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα....τέλειος ο Μπουσκάλια.....δίνει πολύ αισιοδοξία, σε κάνει να σκεφτείς το κάθετι που εμείς το θεωρούμε απλό.....όπως το να μοιραστείς κάτι με τον συνάθρωπο, κάτι που είναι καθημερινό και νομίζουμε ότι δεν είναι κάτι σημαντικό μπορεί να δώσει πολύ χαρά στον αδελφό....κι ας είναι και μια τρέλλα.... μια μαγική τρέλλα...καλημέρα @iris πολύ όμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το μοίρασμα....... τι χαρά μπορεί να δώσει ε;
      Ας κάνουμε πού και πού καμιά τρέλα και εμείς!
      Καλή σου μέρα!!!!!!!:)

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα @iris, πολύ όμορφη ιστορία....!
    Είναι όντως στα χέρια μας να δημιουργήσουμε την "μαγεία"...αρκεί να εκμεταλλευτούμε σωστά τις στιγμές της ζωής μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δύσκολο μέσα στην καθημερινότητα, με τόσα προβλήματα και δυσκολίες να σκεφτόμαστε σαν τον Μπουσκάλια! Αλλά χρειάζεται και λίγο η μαγεία ε;
      Καλημέρα!!!! :)

      Διαγραφή
  4. AΧ πόσο συμφωνώ μαζί σου και με τον αγαπημένο Μπουσκάλια!Η τρέλα είναι μαγεία και η μαγεία είναι τρέλα.Όποιος έχει λειτουργήσει έτσι κάποιες στιγμές της ζωής του, αφ΄ενός του έχει μέινει αξέχαστο, αφ΄ετέρου έχει αποκαλύψει και στους άλλους που συμμετείχαν το νόημα της ζωής!Αυθορμητισμός, λίγη τρέλα μαγειρεύουμε κι έχουμε μια σίγουρα πιο όμορφη ζωή.Ίρις πολύ - πολύ όμορφη ανάρτηση.Ο Μπουσκάλια δε μιλάει μόνο, κάνει πράξη την αγάπη και μας δίνει παραδείγματα.Καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η τρέλα είναι μαγεία και η μαγεία είναι τρέλα"
      Τι ωραία που το έθεσες! :)
      Δεν είναι όμορφο να είσαι αυθόρμητος, να μην φοβάσαι ότι θα γελοιοποηθείς;
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα εύχομαι!

      Διαγραφή
    2. Yπάρχει καλύτερο από το να γελάς με τον εαυτό σου,ακόμα και να αυτοσαρκάζεσαι?Τότε και μόνο τότε, δε σε νοιάζει πως θα σε κρίνουν οι άλλοι, γιατί το έχεις κάνει ο ίδιος, με τα δικά σου κριτήρια.
      Όσο για τον αυθορμητισμό είναι το μόνο που μπορεί να σε ξανακάνει, έστω για λίγο, παιδί α!!έχεις βραβείο, πέρασε να το πάρεις, φιλάκια!

      Διαγραφή
    3. Δεν με τρομάζει να εκτεθώ και να αυτοσαρκαστώ ...
      Χίλιες φορές από τη σοβαροφάνεια! ;-)
      Ναι , θα περάσω!

      Διαγραφή
  5. Έχω ένα βραβειάκι και θέλω να το μοιραστώ μαζί σου
    el-newseye.blogspot.gr/2012/09/from-greco.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τρελοϋπέροχο απόσπασμα!!
    Λατρεμένε Μπουσκάλια :))

    Καλό μεσημέρι Αριστέα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο.. τώρα μπήκα στο γραφείο με πολύ τρέξιμο...το διάβασα αλλά το βραδάκι θα το μελετήσω γιατί μ άρεσε πάρα πολύ....τα φιλιά μου και την καλημέρα μου αν και μεσημέρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρασκευή σήμερα έχω το περισσότερο τρέξιμο στη δουλειά κυρίως από το μεσημέρι και μετά! Σε καταλαβαίνω!
      Χαίρομαι που σου άρεσε!
      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  8. Μαγική ιστορία από τον αγαπημένο Μπουσκάλια!!
    Σ'ευχαριστώ πολύ που το ανάρτησες, μου έδωσες πολύ έμπνευση πάλι! Πολλά μαγικά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Χαίρομαι πρώτα από όλα εγώ που κάθομαι και αντιγράφω αγαπημένα αποσπάσματα! Σίγουρα πολλοί μπορεί να έχουν βιβλία του Μπουσκάλια , φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν εξοικείωση μαζί του!
      Ευχαριστώ για τα φιλιά και ανταποδίδω! :)))

      Διαγραφή
  9. Θυμήθηκα ένα στίχο από παλιά.. "Η ζωή είναι μια τρέλα, ζήσε τη και χαμογέλα!" Φιλάκια, καλό απόγευμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχο απόσπασμα!! Κοινά πράγματα, με άλλη οπτική γωνία! Και να! που σταματούν να είναι τόσο κοινά, πια!
    Καλό βράδυ!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιος άλλος ίσως να τον έβρισκε τρελό τον άνθρωπο αυτό! Φαντάσου να έπεφτε σε στρίντζω αεροσυνοδό και να γκρίνιαζε για τα σκόρπια φύλλα !
      Χαίρομαι που βρήκες και εσύ υπέροχο το απόσπασμα αυτό!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Γέμισα αισιοδοξία από την ιστορία. Ν α είσαι καλά που την ανέβασες στο μπλογκ σου. Καλή Κυριακή @iris μου, ένα όμορφο πρωινό να έχεις. Φιλιάααα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαίρομαι! Πολύ! :))
    Καλή Κυριακή και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ααα! Είχα ξεχάσει τον μπουσκαλιά!
    Το'χω κι εγω αυτό το βιβλίο. Ειναι από τα πιο υπέροχα που έχω διαβάσει ποτέ μου! Σ'ευχαριστώ που μου το θύμισες! Θα με βοηθησει...
    Φιλια! ;-*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ! Και εγώ το έχω μέσα στις 3 πρώτες μου προτιμήσεις!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή