Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μια ιστορία αναζητάει συγγραφείς....



Το κείμενο που ακολουθεί παρακάτω, δεν μου ανήκει. Γράφτηκε περίπου προ διμήνου από τον αγαπητό φίλο Πέτρο (Ακυβέρνητος).
Η ιστορία αφήνεται στο τέλος να πλανάται.... χωρίς τέλος. Είχε πέσει από τότε στο τραπέζι η ιδέα να συνεχιστεί από άλλους φίλους-φίλες μπλόγκερς κι είχαμε προθυμοποιηθεί εγώ και η γλυκιά Χριστίνα (Butterfly) να τη συνεχίσουμε. Ήταν βέβαιο από μένα ότι θα τη συνέχιζα.
Την είχα στο πρόχειρο και προσπαθούσα να τη δουλέψω αλλά τα πολλά ανοιχτά μου μέτωπα και η έλλειψη dead line που με κάνει να στρώνομαι, με έκαναν να κωλυσιεργώ
Σήμερα δίνεται εδώ η ιστορία και στο τέλος ακολουθεί η ιδέα-πρόταση! Όσοι πιστοί προσέλθετε!


Κεφάλαιο 1 Μία συνάντηση  
Ήταν σίγουρη πως κάπου τον είχε ξαναδεί. Δεν μπορούσε να θυμηθεί από πού, μα δεν έκανε λάθος. Είχε εκείνο το ακαθόριστο συναίσθημα όταν συναντάς κάποιον τυχαία και κάτι μέσα σου σε βεβαιώνει πως δεν είναι η πρώτη φορά.
Είχε καθίσει στην καρέκλα του καφενείου πριν λίγα μόλις λεπτά. Ένα μικρό γραφικό καφενεδάκι από εκείνα που σπάνια συναντάς σήμερα, σαν βγαλμένο από τις παλιές καρτ-ποστάλ, να σου δείχνει την παλιά Αθήνα που ποτέ δεν γνώρισες.
Θυμήθηκε πως το είχε μάθει από μια φίλη της (θα πηγαίνει και ένας χρόνος τώρα) όταν της είχε δώσει εκεί ραντεβού. Δεν ήταν δύσκολο να το βρει. Η γειτονιά τόσο διαφορετική από τις άλλες, όλα τόσο μοναδικά γύρω, που ήταν αδύνατο να μη το εντοπίσει μέσα σ' αυτό το γραφικό δρομάκι. Τα σκοινιά της μπουγάδας ένωναν τα αντικριστά σπίτια. Στο ένα μπαλκόνι οι γαρδένιες με τους λαδοτενεκέδες για γλάστρες. Το σιδηρουργείο από κάτω είχε στην είσοδο δυο μπλε πλαστικά βαρέλια με ελάσματα απ’ τον τόρνο. Η μωβ μπουκαμβίλια στο μπαλκόνι διαγώνια γέμιζε με πέταλα το στενοσόκακο. Αμέσως μετά το εργαστήρι που επιδιόρθωνε έγχορδα και δίπλα η ταμπέλα ".Μ….Π..ΕΙΟΝ". Καταλάβαινες τι έγραφε από τα κοφίνια με τις ομπρέλες.Και στο βάθος του δρόμου, λίγο πριν τη στροφή, το καφενεδάκι του Μιχάλη με την κληματαριά.
Μέσα όλα παραδοσιακά και παράξενα. Το πάτωμα-σκακιέρα, στις γωνίες τα μεγάλα τραπέζια με τους καναπέδες, οι τοίχοι γεμάτοι φωτογραφίες ηθοποιών του "παλαιού καλού ελληνικού κινηματογράφου", μια προθήκη γεμάτη με βάζα όλων των χρωμάτων. Και στο εργαστήριο, πίσω, η Μαρία να φτιάχνει τα γλυκά και τις μαρμελάδες της για πελάτες και περαστικούς που το 'ξεραν.
Αυτές τις σκέψεις μαζί την απορία "από πού τον ξέρω;" διέκοψε ο Μιχάλης όταν σήκωσε με το ένα χέρι το τασάκι από το μαρμάρινο τραπέζι και με το άλλο έριξε το βρεγμένο βετέξ και άρχισε να το καθαρίζει."Κρατάς για λίγο τον κατάλογο να το σκουπίσω κι εκεί;""Ε; … Τι είπες;""Σήκωσε για λίγο τον κατάλογο. Δυο χέρια έχω."........."Βάσια, κάτι σκέφτεσαι, είσαι αλλού.""Όχι. Όχι! Να, έχω ένα ραντεβού αργότερα με μια φίλη. Θα με πάει να με συστήσει στο αφεντικό της. Ψάχνω για δουλειά.""Στέλιος.""Τι είπες;""Αυτός που κοιτάς. Τον λένε Στέλιο. Καλό παιδί … άνεργος … πτυχιούχος κι αυτός. Πουλάει τα φιστίκια για να ζήσει. Ο πατέρας του με καρκίνο στο τελικό στάδιο. Δεν φτάνουν ούτε για τα φάρμακα. Έχει τελειώσει ΤΕΙ Λογιστικής, δεν έβρισκε τίποτα άλλο να κάνει, έπρεπε να φροντίσει και τον πατέρα του. Απ’ αυτόν πήρε και τη ‘δουλειά’. Τι θα πάρεις; Να σου φέρω ένα σιροπιαστό;""Εεεε… όχι, έναν γλυκύ βραστό … ξέρεις.""Βρε πάρε ένα του ταψιού σου λέω. Να σου φέρω ένα κανταΐφι;""Καλά, φέρε."
Ήθελε να τον αποφύγει και να τον διώξει ευγενικά. Τα μάτια της τώρα είχαν καρφωθεί στα δύο πλεχτά καλάθια του Στέλιου. Πριν της το πει ο Μιχάλης δεν τα είχε προσέξει. Κοιτούσε μονάχα αυτόν, πολύ επίμονα, χωρίς να μπορεί και η ίδια να εξηγήσει το γιατί. Εκείνος δεν μπορούσε να την δει μέσα από το παράθυρο που θάμπωνε και αυτό την έκανε να τον περιεργάζεται ακόμα πιο πολύ.
Ο Στέλιος είχε βγάλει τον καπνό και τον τύλιγε στο χαρτί. Μια ιεροτελεστία που απολάμβανε και η ίδια παλιότερα που έκανε "στριφτό", όταν ήταν φοιτήτρια. Χτύπησε ελαφριά τις τσέπες του μπουφάν του, μάλλον για αναπτήρα. Δεν βρήκε. Σηκώθηκε και έψαχνε στις τσέπες του τζιν. Ούτε. "Θες ν’ ανάψεις;"Γύρισε και την είδε να του δίνει τον πορτοκαλί αναπτήρα της."Ναι, ευχαριστώ", της είπες ανάβοντας. Τράβηξε μια γερή τζούρα και έβγαλε τον καπνό."Ευχαριστώ και πάλι" και έκανε να της τον δώσει."Κράτησέ τον, θα σου χρειαστεί, έχω κι άλλον.""Καλά. Ευχαριστώ. Τα λέμε", είπε σηκώνοντας τα δυο καλάθια του."Θα κάτσεις έξω;""Ε; Τι πράγμα;""Λέω, θα καθίσεις έξω; Πού να σου φέρω τον καφέ και το κανταΐφι;""Όχι! Μέσα. Εεεε … θα καθίσω μέσα. Έβαλε και ψύχρα…"
Δεν ήταν σαν κι αυτούς που είχε γνωρίσει. Χωρίς σκουλαρίκια, χωρίς …τσαχπινιές, χωρίς ψευτοαντριλίκια. Αγωνιστής και άντρας.Θα ξαναπήγαινε. Ναι, ήταν σίγουρη, θα ξαναπήγαινε. Είναι ο δρόμος του. Ο Μιχάλης τον γνώριζε καλά. Είχαν κουβεντιάσει. Είχε ξανακαθίσει σε αυτές τις καρέκλες.Θα ξαναπήγαινε. Ένιωσε πάλι αυτό το ακαθόριστο συναίσθημα. Κάτι μέσα της τής έλεγε πως αυτή τη φορά δεν έκανε λάθος.Έξω είχε αρχίσει να ψιχαλίζει..


Η ιδέα βασίζεται στην ίδια λογική που είχε η αγαπημένη μας Μαριλένα και πρόσφατα παρακολουθήσαμε (FRANKENSTEIN TALES) αλλά εδώ έχει ως εξής:
Αρχή γενομένης από μένα (και ακολούθως από τη Χριστίνα που ξεροστάλιασε να με περιμένει) δηλώνουμε εδώ, σήμερα, ποιος θα ήθελε να συμμετάσχει στη συνέχιση της.(Κρατάω ήδη θέση και για τη Μαρία την Κανελλάκη, που αυτόν τον καιρό τρέχει, αλλά γνωρίζω πως θέλει να συμμετέχει).
Θα έχουμε διάστημα μιας βδομάδας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παίρνουμε κεφάλια). Οι προηγούμενες συνέχειες θα δίνονται με το link τους κι όχι με αντιγραφή όλων των κειμένων. 
Έτσι κάποιος που θα θέλει να διαβάσει όλο το στόρι θα πρέπει να ακολουθεί τους συνδέσμους.
Κάθε ένας που θα δημοσιεύει, τη συνέχεια της ιστορίας, θα αναφέρει τους συνδέσμους που προηγήθηκαν και ποιο μπλογκ ακολουθεί.
Θα είναι σαν να έχουμε καθένας  μας από ένα κεφάλαιο. Για αυτό καλό είναι να δίνουμε και τίτλο.

Επίσης βρείτε και έναν τίτλο για το όλο εγχείρημα, σας ικετεύω! Όσο κι αν έστυψα χτες το κεφαλάκι μου δεν κατέβασα ιδέα! Κάτι σε "ιστορία-πάτσγουορκ" που μου ήρθε σαν αστραπή απορρίφθηκε ως μη εύηχη κι έφυγε όπως ήρθε- ντροπιασμένη!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλή σας μέρα
@ριστέα


ΥΓ: Εγώ ανέλαβα τον συντονισμό. Δεν ξεχνάμε πως η υπέροχη αρχή έγινε από το εξαιρετικό κείμενο του Πέτρου, τον οποίο κι ευχαριστώ για την ευγενική του προσφορά.



66 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αριστέα μου,
    Συγγραφείς θα μας κάνετε εσείς!
    Μέσα και εγώ! Στο love story θα έλειπα..;
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερίνα μου!
      Σε είχα βέβαιη εσένα! Αναμένεις μέχρι να δούμε τη μορφή που θα πάρει τελικά μετά και από τις προτάσεις που έπεσαν παρακάτω!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Kαταπληκτική ιδέα, τρελαίνομαι για ιστορίες δηλώνω συμμετοχή, απο την αρχή μου άρεσε αυτή η ιστορία του Πέτρου και σκεφτόμουν πως θα συνεχιζόταν και τι τέλος θα είχε.
    Περίμενα μήπως εκείνος την τελείωνε αλλά τελικά του την κλέβουμε και θα την τελειώσουμε εμείς, χαχαχα!!!!
    Καλά να πάθει!
    Με τους τίτλους δεν τα πάω καλά ας προσπαθήσει κάποιος άλλος!
    Γιατί εμένα μου βγήκε κάτι σε Scotch Tape Story και έφυγε ντροπιασμένος ο τίτλος μαζί με τον δικό σου!
    Χαχα!
    Πολλά φιλιά περιμένω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα και το Ελενάκι μου! Πολύ χαίρομαι :)))
      Αναμένεις κι εσύ μέχρι να δούμε τη μορφή που θα πάρει τελικά !
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Kαλημέρα.........Ωραία η ιστορία όπως φαίνεται..........Δεν δηλώνω συγγραφέας και λόγω του χρόνου μου δεν μπορώ να είμαι συνεπής. Θα σας διαβάζω όμως........Θες τίτλο;; πχ ''Ο πορτοκαλί αναπτήρας'';;; ή ''Δυο καλάθια με φιστίκια'';;;Πώς σου φαίνεται;;;;;;;
    Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άννα μου και σε ευχαριστώ!
      Στόχος μας η δημιουργία κι η ανάγνωση ωραίων κειμένων! Εύχομαι όλοι να το ευχαριστηθούμε!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. ωραία ιστορία!
    εγω δεν έχω το χρόνο τώρα,οπότε δε θα συνεχίσω.....
    ''Ο Αγνωστος'' ,''η κρυφή αλήθεια'' ''Το μυστικό'' μερικοί απλοί τιτλοι που μου ήρθαν....
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις προτάσεις αγάπη μου! Το μπαλάκι για όλα είναι τώρα στον Πέτρο!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. καλημέρα και απο μενα σε ολους!
    με χαρα θα συνεχισω κι εγω!
    καλη μας συνεχεια!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α Αριστουλι σχετικα με τον τιτλο και μενα δε μου ηρθε κατι στο νου διαβαζοντας την ιστορια, θα μου αρεσε ομως να αναφεροταν ο τιτλος στο τελος. οπως δε ξερουμε τελος να μη ξερουμε κ τιτλο. τι λες;

      * Επισης μου αρεσε και ο πορτοκαλι αναπτηρας της Αννας μας επανω. Αχ δε ξερω μπερδευτηκα. χιχι

      Οπως και να χει θα ειναι σουπερ! φιλακια πολλα σε ολους!

      Διαγραφή
    2. Μέσα κι η Κικίτσα μου!
      Πολύ χαίρομαι! Είσαι φοβερή... Έδειξες στο Φράκενστάιν ότι δεν κολώνεις!!!
      Άρα τι καλύτερο να είσαι μέσα;
      Φιλάκια πολλά!!!! ♥

      Καλό κι αυτό ...να μπει ο τίτλος στο τέλος! Τώαρ είναι στο Πέτρο η τελική μορφή!

      Διαγραφή
  6. Βιαστική καλημέρα σε όλες τις αγαπημένες φίλες. Νομίζω ότι καλό είναι να πέσουν ιδέες κι επιλέγει όποτε θελήσει ο Πέτρος, ό,τι θελήσει!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Αριστάκι
    Πολύ ωραία κίνηση
    κι ιστορία έχει εξαρχής
    καλή μαγιά οπότε δεν φοβάμαι
    για την συνέχεια που θα της δώσετε!!!!
    Ο τίτλος ας μείνει ανοικτός
    Τι θα λέγατε για το "απρόσμενη συνάντηση"
    ή για το "κρυφές ματιές";

    φιλάκι γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω φυσικά έχει καλή μαγιά από την αρχή! Να 'ναι καλά ο Πέτρος μας!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. "Οπου ακούς πολλά φυστίκια κράτα και μικρό καλάθι"

    Να όνομα! Μοιάζει λίγο με τίτλο τσόντας αλλά έχει προοπτικές...

    Θα ήθελα να συμμετέχω αλλά φοβάμαι λίγο. Αρχικά φοβάμαι ότι μπορεί να μην ταιριάξω εγώ και η μαλακία που με δέρνει στο ωραίο κείμενο και από την άλλη δεν έχω γράψει ποτέ μυθοπλασία και δε ξέρω εάν θα μπορώ. Θα μπορούσα να λάβω μέρος και εάν δω ότι δεν το 'χω να δώσω τη σειρά μου στον επόμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα! Γελάω με τον τίτλο (και για τη τσόντα)!
      Νομίζω ναι, μπορείς να αποχωρήσεις αν δεις ότι δεν σου βγαίνει! :)))
      Επομένως αν έχεις διάθεση να το προσπαθήσεις γιατί όχι;
      Μακάρι να διαβάσουμε ...ωραία κείμενα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Τι; Θα δώσετε το κείμενο στη Χριστίνα;;; Πάει καταστράφηκε! Ξανασκέψουτο Αριστέα :)

      Διαγραφή
    3. αχαχχαα! Σώπα καλέ! Ας δώσουμε σε τελευταία ανάλυση και λίγο χιούμορ στην ιστορία!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  9. Ωραία η ιδέα σου Αριστέα μου! Θα έχω να διαβάσω πολλά αριστουργήματα πάλι! Μπράβο σας κορίτσια, σε όσες θα συμμετέχετε! Όμορφη η αρχή πάντως καλή συνέχεια! Φιλιά πολλά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, σε ευχαριστούμε πολύ πολύ! Εύχομαι να λάβεις μέρος κι εσύ σε κάποιο επόμενο δρώμενο αυτής της μορφής! Και μη σε χάσω στο επόμενο Συμπόσιο ναι;
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    2. Αριστέα μου θα λείπω για λίγες μέρες και σου απαντώ στα γρήγορα εδώ, γιατί θέλω να σου πω ότι μ' ενθουσιασμό θα πάρω μέρος στο επόμενο Συμπόσιο! Στο προηγούμενο δεν είχα χρόνο ούτε διάθεση, επειδή έφευγε η κόρη μου και δεν ήθελα να στείλω κάτι απ' τα παλιά!
      Τώρα όμως Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος θα είμαι παρούσα! Στη συγκεκριμένη σειρά ιστοριών δεν ξέρω αν μπορώ, δεν είμαι καλή, (όσο στην... ποίηση, χα, χα, χα,), δεν έχω και χρόνο, διότι εκτός ότι δουλεύω στον άντρα μου έως τις 6 τ' απόγευμα, ετοιμάζω και καλοκαιρινές συλλογές pret- a- porter για κάποιες εναπομείναντες βιοτεχνίες! Καταλαβαίνεις σε τι τρέλα ζω! Να έχεις μια όμορφη μέρα γλυκιά μου! Σε φιλώ με αγκαλιά!:))

      Διαγραφή
    3. Αχ πολύ χαίρομαι Κατερίνα μου! Για το Συμπόσιο!! :))
      Κι εγώ μετά τις 6 επιστρέφω σπίτι ( και με το τρέξιμο έχω χρόνο για το ιντερνετ μετά τις 8 χωρίς να έχω οικογενειακές υποχρεώσεις όμως) καταλαβαίνω πάντως!
      Μην μου στενοχωριέσαι! Όλα καλά !
      Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  10. Aριστέα μου το κείμενο είναι υπέροχο και η ιδέα συναρπαστική......θέλω να συμμετέχω, το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω προσωπικό μπλόκ για την ανάρτηση.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φυσικά θ ασε έχουμε κοντά μας Κλαυδία μου! Η ευαισθησία σου και η πένα σου είναι επιθυμητή και μάλιστα με μεγάλη αγάπη! και είμαι σίγουρη ότι η Πέτρα μας θα κάνει τον κόπο να σε φιλοξενήσει ( αφού σε αυτήν την ιστορία δεν θα συμμετέχει- το γνωρίζω ήδη).
      Μην μου στενοχωριέσαι για όλα υπάρχει λύση!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    2. Αριστέα μου, έχω δεχτεί ήδη από ο,τι ξέρεις, να φιλοξενήσω την Κλαυδία μας με πολύ μεγάλη μου χαρά! (πάω να ψάξω φωτογραφίες! αχαχα!)

      Διαγραφή
    3. Το ξερα χαρά μου! Η μάνα του λόχου είσαι!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. το κείμενο του Πέτρου εξαιρετικό. η ιδέα της συνέχειας απολύτως ενδιαφέρουσα. ούτε που μπορώ να φανταστώ πως θα εξελιχθεί και λατρεύω τις εκπλήξεις!
    φιλιά Αριστούδι μου γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα Βίκυ μου!
      Καλές εμπνεύσεις να έχουμε λοιπόν!!!
      Κι εγώ λατρεύω τις εκπλήξεις!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  12. Τέλεια !!! Ανυπομονώ να διαβάσω όλα τα κεφάλαια !!!
    Τίτλος που μου ήρθε στο μυαλό: ΄"Γλυκύς βραστός και κανταΐφι" :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο αυτό το ανέσυρα από τα ανεπιθύμητα..ευτυχώς που τσέκαρα!
      Σε ευχαριστώ πολύ Αγγελική μου!
      Ωραίος κι ο τίτλος σου ...θα το έχω στα υπόψη για τις ιστορίες καφενείου που θα γίνουν στο καπάκι!!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα !!!! Υπέροχο κείμενο ! Ελπίζω να συνεχίσει το ίδιο όμορφα όπως άρχισε ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Μαράκι μου!
      Να'σαι καλά!
      Φιλάκια ! ♥

      Διαγραφή
  14. Μπραβο ρε Αριστεα! Αργησες, αλλα το απογειωσες με τις ιδεες σου! Οσο για τιτλο ισως η ομορφη παροιμια αλλα λιγο αλλαγμενη "δωσε πασα να γυρισει, μπλογκο-παραμυθι να αρχινισει"...
    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε! Εσύ ήσουν εξαρχής το σιγουράκι μου κι η επόμενη πάσα μου!
      Φιλάκια πολλά! Εύχομαι να φανούμε αντάξιες του γραπτού του Πέτρου και να μην μας κυνηγάει μετά!
      Φιλάκια Χριστινάκι μου!

      Διαγραφή
    2. Κι η πρωτότυπη παροιμία καλή είναι ! :)))

      Διαγραφή
  15. Αριστέα μου,
    όμορφη η ιδέα σου και εξαιρετική η αρχή με την πρώτη συνάντηση! :) Συγχαρητήρια στον Πέτρο!
    Θα σας παρακολουθώ, όσο αυτό είναι εφικτό γιατί θα ήθελα να διαβάσω και αυτό το αριστούργημα που θα φτιάξετε, αλλά δε νομίζω να προλαβαίνω να λάβω μέρος..
    Όσο για τον τίτλο.. "Ο παλιός καφενές", "Αναπάντεχος έρωτας".. αυτά μου ήρθαν στο μυαλό!
    Φιλάκια και καλό απογευματάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά συγχαρητήρια στον Πέτρο! Είναι κρυφό ταλέντο!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου! Περιμένω τον Πέτρο γαι την τελική μορφή!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  16. Αριστέα μου καλό ξεκίνημα στη θαυμάσια ιδέα σου, βασισμένη σ' ένα εξαιρετικό κείμενο του Πέτρου μας. Προσωπικά, θα το φανταζόμουν σαν μικρές αυτοτελείς ιστορίες, με φόντο το καφενείο. Κάτι σαν "Ιστορίες Καφενείου" ή "Στο καφενεδάκι του Μιχάλη"...
    Για να μην πλατιάσουμε σε μια ιστορία, αλλά να δίνει ο καθένας μας την δική του εκδοχή. Με φόντο τα τραπεζάκια του καφενείου, να ξετυλίξουμε τις προσωπικές ιστορίες των θαμώνων.
    Όλα βέβαια εξαρτώνται απ' την τελική άποψη του πνευματικού δημιουργού, του Πέτρου δηλαδή.
    Φιλιά πολλά και ολόθερμες ευχές για ένα όμορφο ταξίδι συνεργατικότητας και παρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ πολύ μου άρεσε η ιδέα σου Μαράκι!!

      Διαγραφή
    2. Μαρία μου καλησπέρα!
      Καταπληκτική η ιδέα σου μου έδωσε τροφή για το επόμενο δρώμενο: αυτοτελείς ιστορίες στον Καφενέ.
      Μου άρεσε πάρα πολύ . Απλά περιμένω και τον Πέτρο μας που ήδη υπήρχε το σχέδιο να συνεχιστεί κάπως τούτη εδώ η ιστορία!
      Η ιδέα σου όμως ήταν για μένα εξαιρετική και δεν την ξεχνώ με τίποτα! Είτε τώρα είτε στο καπάκι ... ΠΡΕΠΕΙ με κάποιο τρόπο να την υλοποιήσουμε Κι αυτή!
      Τα φιλιά μου και την αγάπη μου! ♥

      Διαγραφή
    3. Μαρία, φανταστική η ιδέα σου!!!
      Γλαύκη

      Διαγραφή
  17. Καλή αρχή και ευχαριστούμε πολύ τον φίλο Πέτρο!
    Θα ήθελα να συμμετέχω κι εγώ. Η ιδέα της Κανελλάκη μου άρεσε, μήπως να τη συζητούσαμε;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλη μου και φυσικά σε θέλουμε μαζί μας!!!
      Η πρόταση της Μαρίας καταπληκτική! Στον Πέτρο μένει η τελική απόφαση!
      Εύχομαι να διαβάσει το παραπάνω σχόλιο -απάντηση μου στην Μαρία και να μας πει εγκαίρως!
      Φιλιά πολλά! ♥

      Διαγραφή
  18. Εγώ με τη μυθοπλασία δεν το 'χω, οπότε καλές δημιουργίες εύχομαι σε όσους συμμετέχουν. Το πολύ πολύ να κάνω την καφετζού στις... Ιστορίες Καφενείου! (ωραία ιδέα, Μαρία!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Σοφία μου! Κράτα έμπνευση εσύ για το επόμενο Συμπόσιο που οσονούπω ξεκινά!
      Αν γίνει κι η ιδέα της Μαρίας με τις αυτοτελείς ιστορίες ίσως να μπορέσεις...θα έχεις γλυκαθεί ως τότε!
      Φιλάκια πολλά! :)))

      Διαγραφή
  19. Πρώτα απ’ όλα με κάνετε να κοκκινίζω.
    Αριστέα, στο είχα πει και παλιότερα, την πλάκα μας κάνουμε. Δεν θεωρώ πως υπάρχουν "πνευματικά δικαιώματα ". Άλλωστε η αναφορά της αρχικής πηγής έγινε πολλάκις.
    Ιδέες έχω πολλές, για τον τίτλο και τη συνέχεια, αλλά με το δικό μου μυαλό μπορεί να μη συμφωνούν οι περισσότεροι/ες. Ποιος ο λόγος να βάζουμε περιορισμούς;
    Μια καλή ιδέα είναι της Μαρίας. Ένα καφενείο στο οποίο καθημερινά θα εκτυλίσσονται μικρές ανθρώπινες ιστορίες.
    Μια άλλη είναι όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο Στέλιος να μαζεύει θαυμάστριες (και το τέλος να τον ακολουθούν καμιά 50αριά) :))))
    Σου έχω εμπιστοσύνη. Έχεις μάθει να διοργανώνεις και να χειρίζεσαι παρόμοιες προκλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίμενα το σχόλιο σου πώς και πώς!
      Σε ευχαριστώ για την εν λευκώ παραχώρηση κι εμπιστοσύνη που μου έχεις! Ελπίζω να φανούμε όλες αντάξιες στο ύφος, στη γλώσσα και στην ευαισθησία του κειμένου σου! Δεν μπορείς να φανταστείς τη χαρά μου! Το έχω τόσο καιρό στο μυαλό!
      Επιτέλους να στρωθώ !!!

      Φιλιά πολλά!
      Πάω να φτιάξω κι ένα ντιβάνι αν προλάβω απόψε!

      Διαγραφή
  20. Βρε κοριτσάκι μου πρόσεχε πως τα λες και θα παρεξηγηθούμε...λες μια ιστορία αναζητάει συγγραφείς...πώς να δηλώσω η έρμη παρούσα?
    Θα λένε κάποιοι διάφορα πάλι και δεν ξέρω και ποιοι είναι για να τους απαντήσω στα ίσια!
    Πέρα από την πλάκα τώρα, δεν το συζητώ είμαι μέσα εννοείται!
    Και η ιδέα της Μαρίας είναι καταπληκτική!!
    Έτσι δε θα χαθούμε κιόλας στα μεγάλα κείμενα, αλλά και θα μπορούν να μας παρακολουθήσουν άνετα όσοι δε συμμετέχουν....γιατί κακά τα ψέματα, ήταν δύσκολο να παρακολουθήσουν ακόμα κι όταν ήταν μικρότερα τα κείμενα...
    Δεν θα ρίξω άλλη ιδέα...υπερψηφίζω την ιδέα της Μαρίας και μπράβο της για την έμπνευση που είχε!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχ! Άσε τους άλλους να λένε Μαρία μου!
      Καταγράφτηκες στη λίστα!!
      Η ιδέα της Μαρίας θα γίνει κι αυτή στο καπάκι ! Θα είναι απλά άλλον πρότζεκτ! Δεν είναι υπέροχη;

      Εδώ θα συνεχίσουμε την ιστορία του Πέτρου. Θα μείνει λοβ στόρι; θα εξελιχθεί;
      Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην χαθούμε στη διαδρομή!
      Όλα εξαρτώνται κι από τις πάσες που θα δώσουμε!

      Φιλιά πολλά! ♥

      Διαγραφή
    2. Για να δούμε λοιπόν που θα μας πάει, ή που θα την πάμε...δεν μπορώ να πω πως δεν με συναρπάζει η ιδέα!

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ το αναμένω πώς και πώς!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  21. Ο Πέτρος δεν έγραψε, ζωγράφισε! Σούπερ περιγραφή κι απόδοση καρέ-καρέ της στιγμής, που φορτίζει. Πολύ ζωντανό. Μπράβο, Πέτρο!

    Δυστυχώς, δεν έχω χρόνο από χθες που ξεκίνησαν τα μαθήματα, για να συμμετάσχω (χώρια που κιοτεύω σε κάτι τέτοια). Οι περισσότερες ώρες φεύγουν στη σχολή τις καθημερινές, και τα σαββατοκύριακα προβλέπονται να κλείνονται με επαναληπτικό διάβασμα κι ενασχόληση με εργασίες. Πακέτο. Δεν νομίζω πως θα έχω χρόνο ή καθαρό μυαλό & έμπνευση να γράψω οτιδήποτε γενικά -μην το πάρετε προσωπικά δηλαδή ότι σας σνομπάρω στην ιστορία.

    Αλλά για υποψήφια νουνά το συζητάω. Σκιρτήματα και ρομάντζα, οπότε το μυαλό μου πάει σε κάτι του τύπου Our time, Οι ψίθυροι του καφενέ, Μια συνάντηση για να θυμάσαι και τέτοια συναφή. (11 ώρες στη σχολή έκλεισα, αυτό είναι το καλύτερο που έχω να δώσω, μη βαράτε!!!)

    Κίσσιζ ολούθε!! Μην ανησυχείτε, αν προχωρήσει ακόμα λίγο, θα μιλήσει και θα βρει την άκρη μοναχό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα που δεν θα συμμετέχεις μικρό μου πόνι! Την ήθελε την πένα σου! Αλλά μπορείς να συμμετέχεις στο άλλο πρότζεκτ: ιστορίες στο καφενείο ε;
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις!
      Είμαι βιστικιά απόψενες γιατί την κάνω σε λίγο!
      Φιλάκια! ♥

      ΣΛ

      Διαγραφή
  22. Ιδέα για τίτλο και μουσική υπόκρουση!
    "Το καφέ του χαμένου χρόνου" από το ομώνυμο τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Salvatore Adamo

    http://www.youtube.com/watch?v=q5N5X8kuPPs

    Καλά ακούω τις πετριές να έρχονται;
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια βιαστική καλημέρα και βουτάω το τραγούδι για τη σημερινή ανάρτηση!
      Σε ευχαριστώ !!!! ♥

      Διαγραφή
    2. Και ναι...μου άρεσε η πρόταση σου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  23. Ο Πέτρος έκανε μια θαυμάσια αρχή....
    όταν κάτι που διαβάζω με αφήνει στην μέση με το ανικανοποίητο να είναι στην αναμονή, τότε ξέρω πως αυτό μου άρεσε ...
    και σαν ιδέα και το Κανελλάκι με τις ιστορίες καφενείου...
    (τι με βάζετε να σκεφτώ... καφενείο είχε ο πατέρας μου
    στο Πολυτεχνείο και κάποια στιγμή το κληρονόμησα εγώ...
    πόσες ιστορίες, πόσες ώρες δουλειάς, πόσοι άνθρωποι
    να πηγαινοέρχονται !!! )
    Και το υπέροχο τραγούδι που προτείνει η Γλαύκη για το 'καφέ του χαμένου χρόνου' ... υπέροχο!
    Περιμένω να δω πως θα το συνεχίσετε ...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι!
      Θαυμάσια αρχή!!!
      Ελπίζω Λεβίνα μου να σε δω στις ιστορίες με φόντο το καφενείο!
      Φιλιά βιαστικά ! ♥

      Διαγραφή
  24. Συνήθως οι συγγραφείς αναζητούν ιστορίες, και όχι τι αντίστροφο! Πάντως εν πρώτοις μου ήρθε στο νου το «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Π. Δέλτα (πολύ επίκαιρο σήμερα). «Ιστορία δίχως όνομα...» είναι μια ιδέα.
    Μετά, το γνωστό «Το μυθιστόρημα των τεσσάρων» (Βενέζης, Καραγάτσης, Μυριβήλης, Τερζάκης). Θα μπορούσε ο τίτλος να είναι «Το μυθιστόρημα των... όσων συμμετέχουν!»
    Έμπνευση να υπάρχει κι από τίτλοι... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σου! Όπως θα είδες στην επόμενη ανάρτηση έπεσες λίγο μέσα :)))
      Σε ευχαριστώ πολύ!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  25. Καλησπερα , πολυ ομορφα ειναι που γραφει μια ο ενας και μια ο αλλος ...θα παρακολουθω!! φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που θα μας παρακολουθείς Μαίρη μου! Εύχομαι να περάσουμε όλοι καλά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή