Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η αγάπη διδάσκεται....

Και ναι, η αγάπη διδάσκεται........ φίλε Πέτρο!

πηγή
Όπως τα περισσότερα όμορφα πράγματα πάνω στη γη, που δεν είναι τελικά πράγματα! Φυτεύεται, καλλιεργείται κι αναπτύσσεται με φροντίδα. Μα κυρίως μεταδίδεται! Το πιστεύω.

Είμαι σε τρίτη συνέχεια σήμερα, με τα εκπαιδευτικά μου, ήταν να μην πάρω φόρα!
Ξύπνησε ένα ηφαίστειο βλέπετε σβησμένο από καιρό....
Ποτέ δεν θέλησα να προβάλω αυτά που έκανα στο παρελθόν (ούτε καν το είχα σκεφτεί. Ένα "αγριμάκι" με σκούντηξε και με ξύπνησε!! Να'ναι καλά το κορίτσι μας). Δεν θέλησα εύσημα και διακρίσεις, αν με καταλαβαίνετε.Ποτέ δεν έκανα με αυτό το σκοπό τη δουλειά μου. Για αυτό και δεν είχα μοιραστεί μαζί σας τις εμπειρίες μου έως τώρα. Κι ειλικρινά διστάζω ακόμα....  Υπάρχει τόση καχυποψία ....

Πάντα ήθελα  όμως να μεταδίδω τον ενθουσιασμό μου, πιαιδικός τις περισσότερες φορές, (αλλά αυτός μας βρίσκεται)αλλά και τον ενθουσιασμό και την έμπνευση ενός ανθρώπου!
Χτες πληροφορήθηκα ότι ήταν και μέρα μνημοσύνου γι' αυτόν. Σαν χτες λοιπόν, το 1998, πέθανε (αν κι αλλού είδα ότι ήταν στις 11 Ιουνίου) ο Μπουσκάλια, επίκουρος καθηγητής της κοινωνικής παιδαγωγικής και ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, κοσμογυρισμένος και διάσημος για ένα μάθημα που δίδαξε αυτός και μόνο αυτός: Το μάθημα της αγάπης!

Εμένα μου έμαθε πολλά! Με δίδαξε πως όλοι οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν, αν ενθαρρυνθούν, αν πιστέψουμε και τους βοηθήσουμε! Μου έμαθε επίσης πως η αγάπη είναι μεταδοτική!




Αν ακολουθήσεις την ετικέτα Μπουσκάλια στις δημοσιεύσεις μου θα δεις ότι τον έχω τιμήσει ουκ ολίγες φορές τον μακαρίτη! Έχω εφτά βιβλία του στη βιβλιοθήκη μου, όλα διαβασμένα πολλές φορές! 
Πολύ παρεξηγημένος στο παρελθόν, αδιαφόρησε για όλες τις αστειότητες που λέχθηκαν εις βάρος του! Τον είπαν μέχρι "ντόκτωρ αγκαλίτσα"! Κι όμως δεν ενοχλήθηκε! Το χάρηκε!
Μακάρι να υπήρχαν πολλοί άνθρωποι γύρω μας όπως αυτόν!

Άνθρωποι που πιστεύουν στο καλό που υπάρχει μέσα μας! Και πασχίζουν να το αναδείξουν!
Σε ένα γραπτό που διόρθωνε ο Μπουσκάλια δεν διέγραφε τα λάθη, δεν κοκκίνιζε, δεν απαξιούσε! Έγραφε: "Μπράβο Τζον! Έχεις τρία σωστά!" Πείτε μου ...αν ήσασταν ο Τζον δεν θα δουλεύατε σκληρά ώστε την επόμενη φορά να έχετε τέσσερα σωστά; Πέντε σωστά;

Είχα ένα μαθητή, δυσλεξικό! Τον ανέλαβα στη πρώτη δημοτικού. Ένα πανέμορφο ξανθό αγοράκι! Πανέξυπνο! Μόνο που του άρεσε να γράφει από τα δεξιά προς τα αριστερά, και όλα τα μαγκουράκια να κοιτάζουν επίσης στα αριστερά. 

 ηνισάρπ ιανίε ατάμοτ Η

.....μου έγραφε κι έπρεπε να βάλω καθρέφτη να διαβάσω τι έλεγε!


πηγή

Ο Λεό μου ήταν (και είναι) ένα υπέροχο μυαλό. Καταπληκτικός ζωγράφος! Μα δεν μπορούσε τα σύμβολα με τίποτα! Τα γραμματάκια κι οι αριθμοί, του έμοιαζαν κινέζικα! Μα όμως είχε φαντασία! Και χιούμορ πολύ! Και τι ευτυχία! Έτυχε μέσα στην πιο σωστή οικογένεια που θα είχε ευχηθεί κανείς να έχει! Πόση αγάπη του έδωσαν! Ποτέ δεν τον πρόσβαλαν, ποτέ δεν του ζήτησαν περισσότερα από όσα μπορούσε! Κάθε μικρό επίτευγμα του Λεό ήταν ευκαιρία για γιορτή! Κι ο Λεό παρ' όλες τις δυσκολίες πάσχιζε και προσπαθούσε! 
Κάθε μπράβο τον χαροποιούσε! Και παρά τη βαριά μορφής δυσλεξία του έμαθε ν αγράφει και να διαβάζει.

Τον έφερναν σε μένα από ένα χωριό. Πολλά χρόνια! Με κρύο, με ζέστη, με καταιγίδες. Από την πρώτη δημοτικού...παρέα σε κάθε τάξη....Μαζί και τα καλοκαίρια.  Αυτό το παιδί υπήρξε ο μακροβιότερος μαθητής μου. Φτάσαμε μαζί στο λύκειο και μόνο στην τρίτη λυκείου δεν τον ανέλαβα, καθώς πήγαινε τεχνικό λύκειο... τι σκάμπαζα εγώ από ηλεκτροχημεία και κυκλώματα; 
Τις μέρες που έδινε πανελλήνιες με έπαιρνε τηλέφωνο. Μου έλεγε πώς πήγαινε. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα με πήρε τηλέφωνο. "Περάσαμε", μου ανακοίνωσε !
Ο Λεό μου αυτή τη στιγμή σπουδάζει, τρίτη χρονιά, στην Αθήνα!
Ο Λεό μου έχει το όνομα του αγαπημένου μου Μπουσκάλια!

Και τη σημερινή δημοσίευση του την αφιερώνω! 

Λεωνίδα μου σε ευχαριστώ, για όλα όσα περάσαμε μαζί!
Για όλα όσα έμαθα κι εγώ από σένα!

Να έχετε όλοι μια υπέροχη μέρα
@ριστέα

__________________________________________________________

1.Χτες βράδυ μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Ήθελα να τον ενημερώσω για τη δημοσίευση, να έχω την άδεια του. Με διαβάζει πού και πού! Ο μαθητής μου με διαβάζει! Τι συγκίνηση! 

2.Η αγάπη διδάσκεται, μεταδίδεται. Αν δεν το πίστευα δεν θα έκανα αυτές τις δημοσιεύσεις. 
Ευελπιστώ να παρακινήσω. Κι εσείς με τη σειρά σας να παρακινήσετε κι άλλους! Να βοηθήσετε τα παιδιά σας. Να τα ενθαρρύνεται διαρκώς. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!


72 σχόλια:

  1. Καλή μου Αριστέα!!!! τί υπέροχο κείμενο!!! μου ξύπνησε ένα σωρό αναμνήσεις ο Λεό σου έχει πολλά κοινά ( και κοινή πορεία θα έλεγα) με τον Ηλία μου ..είναι οι οι δύο από τυχερά παιδιά που είχαν την οικογένεια και τους περισσότερους δασκάλους να τους κατανοούν και να τους εθαρρύνουν,,,
    Οσον αφορά το αν διδάσκεται η αγάπη ...πιστέυω ότι η αγάπη είναι έμφυτη στον άνθρωπο ..το μόνο που επιβάλλεται να διδαχθούν αρκετοί άνθρωποι είναι ο σωστός τρόπος να δειχνουν την αγάπη που νοιώθουν....
    ΥΓ κρίμα που σταμάτησες να ασχολείσαι με το επάγγελμα ( λειτούργημα στην περίπτωσή σου..) είχες πολλά να προσφέρεις ακόμα
    Φιλάκιαααα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου Γεωργία. Είναι υπέροχο η οικογένεια να είναι δίπλα στο παιδί της, με κατανόηση κι αποδοχή. Είναι ευτύχημα κι ευλογία μαζί όταν στέκεται με φροντίδα κι απόλυτη αποδοχή στο παιδί που έχει ιδιαίτερες ανάγκες!
      Μπράβο σας! Με γεμίζουν χαρά κι αισιοδοξία οι οικογένειες που βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούν τα παιδιά τους!

      Η αγάπη μαθαίνεται μέσα στην οικογένεια κατά την ταπεινή μου άποψη...
      Για αυτό και δίνω τόση σημασία στη σωστή ανατροφή και στην αποδοχή.
      Φιλάκια πολλά πολλά Γεωργία μου!!

      ΥΓ: Πάντα προσπαθώ να δίνω με όποιο τρόπο μπορώ! Ίσως τώρα από ένα άλλο πόστο!

      Διαγραφή
    2. Ε, ένα ταρακούνημα, ένα μικρό σκουντηματάκι το χρειαζόσουν! Στο έχω πει δεκάδες φορές, και θα συνεχίσω να σου το λέω. Έχεις, έχουμε πολλά να δώσουμε! Ίσως με διαφορετική μορφή, από άλλο πόστο αλλά θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Και το θετικό είναι ότι σιγά-σιγά μεγαλώνει και ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ η παρέα! :)


      ΥΓ Βιαστική σημείωση: θα επανέλθω όταν τελειώσω με τις εργασίες μου στο πανεπιστήμιο...

      Διαγραφή
    3. Αγριμάκι μου γλυκό! Σε ευχαριστώ που βρέθηκες στο δρόμο μου!
      Άντε να μεγαλώσουμε κι άλλο την παρέα και να βάλουμε το πετραδάκι μας στο οικοδόμημα ενός καλύτερου κόσμου! (Α καλά ...ψωνίστηκα!!!)

      Φιλάκια κορίτσι μου!
      Καλή δύναμη στις εργασίες σου!

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάλι κάτι ετοιμάζω... καμία σχέση με τις εξομολογήσεις της προηγούμενης εβδομάδας! Χα χα. Ήταν να μην πάρω φόρα!! Φιλιά :)

      ΥΓ Σας ευχαριστώ κι εγώ όλες. Και εσένα, και το Κανελάκι και την Σερενάτα για την στήριξή σας. Σημαίνει πολλά! :)

      Διαγραφή
    5. Αφού είσαι ψυχούλα! Τι ψυχούλα λέω;;;;
      Μεγάλη ψυχή! Από τις καλές, τις γεμάτες Ελλάδα, όνειρα, ήθος...στείλε τσεκ να πω κι άλλα! αχαχαχαχαχαχαχα ♥

      Διαγραφή
  2. Η αγάπη όντως καλλιεργείται και διδάσκεται... Πιστεύω πως όταν το μάθουν αυτό όλοι, θα έχουμε ένα κλικ καλύτερο κόσμο!
    Ο κόσμος στηρίζεται στους νέους, γι' αυτό και είναι μεγάλη υπόθεση το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά. Όταν τους δίνουμε αγάπη, αγάπη θα δώσουν στο μέλλον.
    Είναι συγκινητικό να έχεις τόσο καλή σχέση με τους μαθητές σου, να βλέπεις πως δε σε ξεχνάνε και εκτιμούν όσα έκανες για εκείνους. Μπράβο Αριστέα! Τι παραπάνω πιστεύω θα ήθελες για να νιώθεις χαρούμενη και υπερήφανη? :)))
    Καλημέρες πολλές!!! Σου στέλνω τα φιλιά μου!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομορφιά μου ,καλημέρα.Πόσο χαίρομαι για τις απόψεις σου! Το νεαρό της ηλικίας σου κάνουν ακόμα πιο σημαντικά τα λόγια σου!
      Έχω ζήσει με το Λεωνίδα μου, δεν θα μπορούσαμε να μην κρατήσουμε επαφή! Είναι κομμάτι της ζωής μου, όπως κι εγώ της δικής του!
      Φιλάκια κορίτσι μου γλυκό!

      Σε καμαρώνω!

      Διαγραφή
  3. Αριστέα μου καλημέρα , από τις αναρτήσεις σου για τις εμπειρίες σου το καιρό που δούλευες στο κλάδο σου, τούτη με συγκινησε πολυ...όλα από την αρχή ως το τέλος και το οτι μιλάτε στο τηλ και οτι σε πηρε να σου πει περασε και οτι διαβαζει το μπλοκ σου....πιο πολυ χαιρομαι που εισαι τοσο σεμνή και δε σου αρεσει να δείχνεσαι (δε μου αρέσει να μιλώ για μένα αλλά και γω είμαι έτσι γι αυτό και σε ένοιωσα στο σημείο αυτό)
    να συνεχίσεις να κάνεις ότι κάνεις με αγάπη
    φιλούθκια , χαίρομαι που σε γνώρισα εσένα και το μπλογκ σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις συγκίνηση! :)) Μιλάμε σαν φιλαράκια! Μαθαίνω τα νέα του! Τον καμαρώνω! Δύο μέτρα παλικάρι! Πανέξυπνος! Πανέμορφος!
      Σε ευχαριστώ για την ενθάρρυνση!
      Φιλάκια χαρά μου!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα! Αγάπη...ε?
    Η αγάπη υπαρχει μεσα μας, γεννιόμαστε με την αγάπη. Αλλοι όμως την θάβουν μεσα τους και άλλοι την σκορπίζουν απλόχερα γύρω τους. Εξαρτάται απλό το πόσο την έχει στερηθεί ή από την πόση αγάπη έχει πάρει ο καθένας μας. Γι αυτο πιστεύω ότι όσο πιο πολύ σε αγαπάνε τόσο πιο πολύ αγάπη έχεις να δώσεις. Δεν διδάσκεται, μεταδίδεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα χαρά μου!
      Όλοι είμαστε ικανοί να αγαπήσουμε. Αρκεί να μάθουμε το πώς! Κι αυτό μαθαίνεται από την αγάπη που δεχόμαστε!
      Έχω ασχοληθεί ξανά σε παλιά μου ανάρτηση με το θέμα αυτό:
      http://princess-airis.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2668.html

      Και ναι...συμφωνούμε απόλυτα: Η αγάπη μεταδίδεται!
      Πάμε να την μοιράσουμε λοιπόν!

      Φιλάκια κοπέλα μου! :))

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα γλυκό μου. Έχω άδεια σήμερα και διάβασα την...τριλογία, η οποία έκανε επίλογο με τον καλύτερο τρόπο! Κάποιες στιγμούλες είχαμε αναρωτηθεί κι εμείς, όταν το παιδί ήταν 6-7, αν ήταν δυσλεκτικό. Αποφασίσαμε όμως να εναποθέσουμε όλη μας την εμπιστοσύνη πάνω του. Με 19 απολυτήριο Λυκείου, πτυχίο κιθάρας, proficiency και το αντίστοιχο πτυχίο του Lower στα Γερμανικά, πρόεδρος του 15μελους και της τάξης του στο Λύκειο, μαέστρος(!) στο ροκ συγκρότημα του και πρωταγωνιστής στις θεατρικές παραστάσεις του Λυκείου του, δεν έχουμε πια καμιά αμφιβολία, αν είχε τελικά το παιδί μας κάποτε δυσλεξία! Με συγχωρείς που ανέφερα την εξέλιξη του, μα θεωρώ πως βάλαμε κι εμείς -οι γονείς του- ένα τόσο δα μικρό λιθαράκι... Πολύ συγκινητικό -και- το σημερινό σου θέμα... Σε φιλώ γλυκά και καλή σου μέρα! Α! Και μη μασάς! Όσα δεν φτάνει η αλεπού...λένε στο χωριό μου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη μου!
      χεχε...τριλογία κι εσύ σήμερα ε;
      Τι να πω για το παλικάρι σου; Καλά έκανες και μοιράστηκες μαζί μας την εξέλιξη του! Παράδειγμα προς μίμηση είναι! Σίγουρα βάλατε πολλά λιθάρια στο οικοδόμημα- όχι λιθαράκι!
      Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη, για όλα!
      Φιλάκια αγαπημένη μου Πέτρα!

      Διαγραφή
  6. Πάντα τόσο υπέροχη!
    Καταρχήν έχω να πω ένα τεράστιο μπράβο! Όχι πως το χρειάζεσαι, είμαι σίγουρη πως οι μαθητές σου σε ανταμείβουν και με το παραπάνω! Τέτοιους εκπαιδευτικούς χρειαζόμαστε...
    Αλήθεια, πόσο υπέροχο θα ήταν να βλέπαμε και εμείς στις τάξεις μας αυτό το "μπράβο, έκανες τρία σωστά!". Ειδικά τώρα που ξεκινώ να μπαίνω σε αυτό το τρελό κλίμα των πανελληνίων το αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο...
    Αλλά δεν νομίζω πως θα μάθουμε ποτέ να επιβραβεύουμε κάθε προσπάθεια, μόνο να καταδεικνύουμε το λάθος ξέρουμε...
    Πολύ συγκινητική η ανάρτησή σου και εκπληκτική η δύναμη του παιδιού!
    Σε φιλώ γλυκά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το κοριτσάκι το γλυκό που είναι εν μέσω εξετάσεων!
      Εγώ το είδα στην πράξη αυτό το "μπράβο, έκανες τρία σωστά! τι εκπληκτική επίδραση έχει σε μικρούς και μεγάλους μαθητές! Όλοι έχουμε ανάγκη από ενθάρρυνση, αποδοχή, επιβράβευση! Τότε προσπαθούμε περισσότερο!

      Τις καλύτερες ευχές μου για καλά αποτελέσματα καρδούλα μου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Πόσο συμφωνώ μαζί σου Αριστάκι, έτσι είναι, η αγάπη διδάσκεται.
    Ας αγαπάμε και ας το δείχνουμε και έτσι θα το κάνουν και οι άλλοι.
    Καλά έκανε η Αγριμιώ και σε σκούντησε, πολύ καλά!
    Μας αρέσει!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα γλυκιά μου Έλενα!
      Η Αγριμιώ ευθύνεται για όλα! Κι είναι τρανή απόδειξη ότι η αγάπη και η έμπνευση δεν καταλαβαίνει από αποστάσεις κι ωκεανούς....
      Ευλογία αυτό το κορίτσι!
      Σε αυτήν τα εύσημα!
      φιλάκια πολλά πολλά! ♥

      Διαγραφή
    2. Ναι, ναι.. εγώ ευθύνομαι για όλα! Εγώ είμαι το εγκληματικό μυαλό που κρύβεται στο παρασκήνιο! Χα χα. Ελλάδα-Αυστραλία, ένα τσιγάρο δρόμος!!

      Καλημέρα Πατρίδααααααα!!! :)

      Διαγραφή
    3. αχαχααχα!!!!! Είσαι απίστευτη!
      Φιλάκια στα μουτράκια!

      Διαγραφή
  8. Ειλικρινά, δεν μπορώ να σχολιάσω...
    Τα γράφεις όλα με τόσο όμορφο τρόπο, μου δημιουργείς τόσο υπέροχες εικόνες, με βάζεις σε διαδικασία σκέψης (ξέρεις, αυτό το βήμα παραπάνω που κάνει τη διαφορά) και νομίζω πως ό,τι άλλο και να γράψω, θα είναι περιττό...
    Φιλάκια πολλά σε εσένα και άλλα τόσα στον υπέροχο μαθητή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννα μου!
      Πόσο χαίρομαι για το κλίμα που έχουμε σήμερα όλοι μας εδώ!
      Άντε να το μεταδώσουμε γύρω μας, παντού!
      Φιλάκια πολλά κορίτσι μου!
      Να'σαι καλά! :)))

      Διαγραφή
  9. Aριστούλα μου,δηλαδή πως να στο πω σήμερα άγγιξες τη ψυχή μου!!!Μην τα ξαναπείς αυτά τα πράγματα περί διστακτικότητας,δεν βρίσκω το λόγο να μην αναρτηθούν τέτοιες ιστορίες οι οποίες δίνουν α)κουράγιο καταρχήν στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα β)ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν από ειδικούς που ενδιαφέρονται και αγαπούν και στη περίπτωση αυτή πρόκεται για σένα!Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τους ανθρώπους, αν υπάρχουν,που βλέπουν αυτού του είδους τις εξομολογήσεις με καχυποψία.Αυτή τη στιγή στη χώρα της μη προόνοιας υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα και κανείς δεν τους βοηθάει!Όχι αλλή καχυποψία,οι κριτικές να λείπουν όταν ενα σπίτι έχει ένα παιδί με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες τα θέματα αυτά πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω και ο κόσμος να τα μαθαίνει!Όσο για το Μπουσκάλια με γύρισες την δεκαετία του 1980 όταν πήγαινα στο γυμνάσιο είχα διάβασει κάποια βιβλία του πρέπει να είναι ακόμα στη βιβλιοθήκη του πατρικού μου σπιτιού! Μάλωσε με δεν είχα καταλάβει ότι ήταν δυσλεκτικός...σε ευχαριστώ για την είδηση του θανάτου του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλησπέρα! Σε ευχαριστώ ολόψυχα για τα καλά σου λόγια.
      Δεν θέλω να προκαλώ καθ'οποιοδήποτε τρόπο. Χαίρομαι όμως όταν διαπιστώνω ότι πολλοί παίρνετε κουράγιο, δύναμη, ελπίδα.
      Όσο για τον Μπουσκάλια δεν ήταν δυσλεξικός.Παρ'όλα αυτά ασχολήθηκε και με τα ειδικά άτομα με πολύ αγάπη και τρυφερότητα!
      Σου συνιστώ όταν πας στο πατρικό να ζητήσεις και να πάρεις τα βιβλία του πίσω χιχιχι!
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Αριστέα μου όμορφη και διδακτική και η σημερινή σου ανάρτηση.....τον Μπουσκάλια που λες τον γνώρισα μέσα στο διαδίκτυο, από αποφθέγματα σε διάφορες. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάποιο βιβλίο του....αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή να πάρω κάποιο. Μπράβο στον μαθητή σου, που δεν τα παράτησε γιατί όπως θα είδε και ο ίδιος άξιζε η προσπάθεια....!
    Να περνάς όμορφα και να μας λες τέτοιες ιστοριές.....τα διδάγματα τους είναι πολύ χρήσιμα στις μέρες μας.....!

    Υ.Γ.1 Μου άρεσε ο τρόπος διόρθωσης του Μπουσκάλια, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ...."έχεις τρια σωστά"...δίνει κίνητρο για περισσότερα.
    Υ.Γ.2 Τι είναι τα "μαγκουράκια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα γλυκιά μου!
      Τον Μπουσκάλια τον πρωτοσυνάντησα στα 23 μου κι από τότε η "σχέση" μου μαζί του είναι στενή! Με ενέπνευσε άπειρες φορές, μου έμαθε να τολμώ να είμαι αληθινή,να αγαπώ τη ζωή και τον άνθρωπο! Ακούγεται τρελό; Αν μπορέσεις πιάσε στα χέρια σου το Να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις! Θα με θυμηθείς!
      ΥΓ: Μαγκουράκια είναι οι καλλιγραφικές γραμμούλες στα γράμματα που θυμίζουν μαγκούρες! αχαχα! ( τα α, το τ το ι ...καλλιγραφικά έχουν μια μαγκουρίτσα! Στον μαθητή μου αυτά κοιτούσαν στα αριστερά!
      Ελπίζω να σου έλυσα την απορία!
      Καλό βράδυ χαρά μου!

      Διαγραφή
  11. Η αγαπη διδασκεται ακομα
    και απο το πως η μαμα,με τη δικη της αγαπη,
    τοποθετει στο τραπεζι το πιατακι με το φαγητο
    του παιδιου.
    "Μια ασημαντη λεπτομερεια" θα πει καποιος.
    Κι εγω γιατι συγκινουμαι οταν σκεφτομαι
    τα 3 πιατακια στο τραπεζι μας?
    Οχι δεν ειναι λεπτομερεια..ειναι τα παντα...
    και τα παντα ΠΡΕΠΕΙ να ειναι αγαπη
    ετσι ωστε να διδασκεται ακομα και υποσυνειδητα.

    Καλησπερολουλουδο με αγαπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ συγκινήθηκα για τα τρία πιατάκια!
      Δεν είναι λεπτομέρεια καθόλου!
      Πόσο με άγγιξες και πάλι!
      Καλησπέρα γλυκιά μου! ♥

      Διαγραφή
  12. Διαβάζοντάς σε σήμερα μια αγαλλίαση με πλημμύρισε.
    Μου αρέσει να διαβάζω ότι οι άνθρωποι δεν προσπερνούν, δεν ξεχνούν, επιστρέφουν και λένε ευχαριστώ.
    Αναγνωρίζουν....
    Όμως πρέπει να έδωσες κι εσύ ψυχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο Φλώρα μου ακόμα και το πιο μικρό ευχαριστώ!
      Πίστεψέ με όσα κι αν έδωσα τα πήρα στο πολλαπλάσιο!
      Κοιτάζοντας πίσω μόνο χαρά και ικανοποίηση έχω!
      Σε φιλώ γλυκιά!
      Καλό σου βράδυ! :))

      Διαγραφή
  13. Αριστέα μου, θα μου επιτρέψεις να σου δώσω μιά συμβουλή (σαν μεγαλύτερη). Παράτησε τις απογραφές και τα κιτάπια σου και ξαναγύρνα στο λειτούργημα που είσαι γεννημενη να υπηρετείς. Μην στερείς σε παιδιά που έχουν ανάγκη την αγάπη σου και την φροντίδα σου.
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρία μου! Με τιμούν αφάνταστα τα λόγια σου! Όσο κι αν θα το ήθελα κι ίσως να είχα να δώσω ακόμα, είναι τόσα τα πρακτικά ζητήματα στη μέση. Πέρα από το γεγονός ότι δεν είμαι πια αυτή που ήμουν, εννοώντας ότι δεν έχω πια τις ίδιες αντοχές, δεν είναι καθόλου εύκολο για μένα. Θα έπρεπε να ασχοληθώ αποκλειστικά με τα ιδιαίτερα καθώς δεν ήταν μόνο οι ώρες που έκανα μάθημα αλλά κι άλλες τόσες που χρειαζόμουν για την προετοιμασία μου!
      Κάθε μαθητής μου ήθελε εξατομικευμένη προσέγγιση και κάθε εργασία δημιουργούνταν αποκλειστικά για τον ίδιο και μόνο!
      Είναι τόσα πολλά που δεν φτάνει ο χώρος να τα καταγράψω!
      Προσπαθώ πια να δίνω τα φώτα μου όταν κι όπου μπορώ!
      Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  14. Εντάξει κυρία, το έμαθα το μάθημα.
    Δώσε λίγο καιρό να το εμπεδώσω και μετά βάζεις το διαγώνισμα.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Πέτρο, δεν σε προσφώνησα ειρωνικά σήμερα. Πραγματικά χάρηκα γιατί εσύ χτες μου έδωσες την έμπνευση για το κείμενο μου!
      Και μιλώντας προς εσένα ήταν σαν να σου το αφιέρωνα!
      Σε ευχαριστώ πολύ. ολόψυχα για την έμπνευση!
      (Πρόσεξε μόνο γιατί στο διαγώνισμα θα είμαι αυστηρή! χεχεχεχε!)
      Καλό βράδυ χαρά μου!

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω πως αποτελώ πηγή έμπνευσης.
      Χρόοοοοονια τώρα.
      Να 'ξερες πόσους μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχιατρικής έχω εμπνεύσει...!

      Διαγραφή
    3. Όμορφα!
      Να μου ξαναδώσεις!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  15. Αυτος ο Μπρουσκαλια! Ποση αγαπη πρεπει να πηρε αλλα και να εδωσε σαν ανθρωπος για να γραφει αυτα τα βιβλια! Το να ζεις να αγαπας και να μαθαινεις ειναι απο τα αγαπημενα μου πραγματικα!
    Ειναι ευτυχια να εισαι ΔΑΣΚΑΛΟΣ με ολα τα γραμματα κεφαλαια!Συγχρητηρια στον δικο σου Λεο, σε καθε Λεο που με αγαπη και παροτρυνση τα καταφερνει σε οσα ονειρευεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπες τις μαγικές λέξεις: πήρε κι έδωσε αγάπη! Διαρκώς μας το υπενθύμιζε μέσα από τα βιβλία του! Οι περιγραφές για την οικογένειά του καταπληκτικές! Θα έπρεπε να διδάσκεται στο σχολείο κατά τη δική μου ταπεινή άποψη!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  16. Πολύ ωραίο και συγκινητικό κείμενο!
    Πόσο εύκολο να δίνεις αγάπη...
    Πόσο εύκολο...
    Γιατί λοιπόν τόσος κόσμος δεν δίνει;
    Τέλος πάντως, για να μην ξεφεύγω από το θέμα.
    Εσύ έχεις δώσει τόση πολύ...και γυρίζει σε σένα.
    Βοηθάς γι αυτό σε αγαπάνε.
    Λογικό.
    Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος για να κάνεις κάτι τέτοιο.
    Μπράβο σου Αριστέα:)!!

    ΥΓ Παράπονο: Δεν προλαβαίνω να διαβάζω όλες τις αναρτήσεις σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκό μου κορίτσι για τα καλά σου λόγια! Να'σαι καλά!
      ΥΓ: Ήταν πέντε συνεχόμενες μέρες και για μένα που έδωσα όλη μου την ενέργεια κι έχασα πολλά άλλα! Ελπίζω να φρενάρω λίγο :))
      Φιλάκια!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
    2. ΥΓ Κι εγώ της λέω να γράφει πιο αραιά, δεν την προλαβαίνω πλέον... Θα με φάτε! Χα χα

      Διαγραφή
    3. αχαχαχα! Εγώ κι η Πέτρα είμαστε του καθημερινού! Για να έχετε κάθε μέρα υλικό βρε! (Κι εγώ απασχόληση να μην σκέφτομαι διάφορες άλλες καθημερινές και μη δυσκολίες!

      Καλημέρα τσουπίτσα μου!

      Διαγραφή
  17. Έτσι είναι Αριστέα μου, η απόρριψη μόνο απογοήτευση φέρνει τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων … θέλει αγάπη και στοργή ο άνθρωπος για να ανθίσει σαν μπουμπούκι, να δώσει χαρά γύρω του.
    Πολύ με συγκίνησε ο μαθητής σου Λεό… τον θεωρώ ένα ευλογημένο παιδί που βρέθηκε ανάμεσα σε ανθρώπους που τον αγάπησαν τόσο πολύ ώστε να του δώσουν τα όπλα να νικήσει τους δράκους της ζωής.
    Μπράβο του για την εξέλιξή του !!!

    Καλό βράδυ κοριτσάκι μου


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απόρριψη πονάει και καταστρέφει ζωές και ψυχές! Τρανταχτά παραδείγματα στελεχώνουν όλες τις φυλακές!
      Ο Λεωνίδας μου ήταν από τα τυχερά παιδιά! Όχι μόνο γιατί πήρε αγάπη αλλά γιατί στηρίχτηκε από τα πρώτα του βήματα! Και η εξέλιξη του, η πορεία του, ο χαρακτήρας του όλα καταμαρτυρούν την Παιδεία που έλαβε!

      Φιλάκια κοπέλα μου!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  18. Αν δεν το έχεις αντιληφθεί, στήνεται σιγά-σιγά ένα δίκτυο γύρω σου, που μεταδίδει μαθήματα ζωής και αγάπης. Μέσω της ανάρτησης σου γνωρίσαμε τον Λεωνίδα κι αν δεν ήσουν εσύ πιθανόν να μη μαθαίναμε ποτέ την ιστορία του.

    "Αν νιώθετε κάτι, επιτρέψτε στους άλλους να ξέρουν πώς νιώθετε...", θα σου έλεγε ο Δάσκαλος σήμερα.
    Ευχαριστούμε που το κάνεις επάξια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου με συγκινείς αφάνταστα ! Εγώ μοιράζομαι μα κι εσείς μου επιστρέφετε τόσα πολλά!
      Τα λόγια σου με τιμούν και με γεμίζουν δύναμη να συνεχίσω!
      Φιλιά πολλά !
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  19. Πέρασα για ένα καλησπέρα.
    Κάθε λόγος δικός μου παραπάνω θα αλλιώσει τις αναρτήσεις σου κι έτσι μένω σιωπηλός...δεν είναι ότι δεν συμφωνώ, είναι που δεν έχω κάτι να πώ μπροστά σε όλα αυτά.
    Καλό ξημέρωμα σου εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε για ποια καλησπέρα; Για καληνύχτα πέρασες! αχαχα!
      Σε ευχαριστώ καλέ μου Ναυαγέ! Μπες αύριο να γράψεις που θα έχει χαβαλέ!
      Φιλιά πολλά!
      Καλό ξημέρωμα! :))))

      Διαγραφή
  20. Σήμερα πήρα αγκαλιές , 2 τα ξημερώματα επιστρέφω αύριο για σχόλιο.
    Καλό ξημέρωμα
    Φιλιά στο χρώμα του ήλιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχα τα φιλιά σου!
      Ξαναέλα με την ησυχία σου!
      Φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  21. Τον Μπουσκάλια δεν τον έχω διαβάσει. Τι παραπάνω θα μπορούσε να πει για την αγάπη από τη φράση της Αντιγόνης «Οὔτοι συνέχθειν, ἀλλὰ συμφιλεῖν ἔφυν» (στχ. 523) ή από τον ύμνο της αγάπης του αποστ. Παύλου (Α' Κορινθ. 13);
    Από λόγια πάμε καλά. Από πράξεις πάσχουμε!
    Εξάλλου ζούμε σε έναν κόσμο που του αρέσουν τα τσιτάτα, αλλά στην πράξη υπερισχύει η αγάπη υπέρ εαυτού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Σαν καθηγητής θα έπρεπε να ξέρεις ότι δεν απορρίπτεις κάτι που δεν γνωρίζεις!
      Ο Μπουσκάλια δεν είπε μόνο, δεν έγραψε μόνο, έκανε πράξη όλα όσα μας μετέδωσε σε όλη του τη ζωή!

      Διαγραφή
    2. Μια διευκρίνηση.
      Ως άνθρωπος δεν δύναμαι να διαβάσω τους πάντες και τα πάντα! Ούτε χρόνος υπάρχει, ούτε χρήμα, ούτε μάτια. Οπότε αντί να απορρίψω, επιλέγω. Έχει διαφορά. Και είναι τόσα πολλά που θέλω να διαβάσω... ίσως έρθει και η σειρά του Μπουσκάλια.

      Διαγραφή
    3. Φυσικό είναι να μην προλαβαίνουμε να διαβάσουμε τα πάντα! Συμφωνώ μαζί μου! Κι η επιλογή είναι μέσα στο παιχνίδι!
      Απάντησα στο "Τι παραπάνω θα μπορούσε να πει"..Ίσως μπορεί, ίσως όχι! Αλλά όταν δεν ξέρουμε κάτι δεν μιλάμε με βεβαιότητα!
      Εκεί ήταν η μικρή μου ένσταση!
      Και πάλι καλημέρα!

      Διαγραφή
  22. Συγκινήθηκα Αριστέα μου! Τι χαρά γι αυτό το παιδί να έχει μια δασκάλα που να την αγαπά για τόσα χρόνια.. και τώρα σπουδάζει! Απίστευτο..
    Το Μπουσκάλια τον έχω διαβάσει και γω και τον αγάπησα πολύ στην εφηβεία μου, με άγγιξε. Μου αρέσει ο τρόπος που προσέγγιζε τους μαθητές του αν και πιστεύω πως η αγάπη δεν είναι μόνο το χάιδεμα και η επιβράβευση αλλά και η επισήμανση της αδυναμίας επίσης. Όλα αποδεκτά είναι, δεν είμαστε τέλειοι ούτως ή άλλως ούτε έχουμε ταλέντο στα πάντα. Αρκεί να αγαπήσουμε τον εαυτό μας πρώτα ως έχει και έπειτα μόνο με τη στάση μας μεταδίδουμε την αγάπη :)
    Το αγριμάκι πάντως καλά έκανε και σε "σκούντηξε" :)
    Καλημέρες Αριστάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα στο μακρινό κορίτσι μας! :)))
      Το αγριμάκι μας είναι γεμάτο ζωή και μας δίνει κι εμάς το κέφι της, την ζωντάνια της , την όρεξη της προσφοράς!
      Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψες για τον Μουσκάλια! Μ έκανε να αγαπήσω όλες μου τις ατέλειες και να μην απογοητεύομαι για τα λάθη μου! Εμένα μια πρώην τελειομανή! :))
      Καλά να περνάς μπισκοτάκι μας!
      Φιλάκια πολλά! ♥

      Διαγραφή
  23. αχ Αριστεα μου,καχυποπτοι και κακοπροαιρετοι θα υπαρχουν παντα,μεσα απο τα κειμενα σου ομως μαθαινουμε τοσα ωραια πργαματα..θα ηταν αδικο να μην τα μοιραζεσαι μαζι μας!!!φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ για τη ψήφο εμπιστοσύνης!
      Μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και στο μάλλον!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  24. Σ'αγάπησα περισσότερο σήμερα που έμαθα πως έχουμε κάτι κοινό, την λατρεία στον Μπουσκάλια. εκείνο το "να ζεις, ν'αγαπάς και να μαθαίνεις" το έχω λιώσει..
    Και στενοχωριέμαι που πολλές φορές παρασύρομαι, ξεχνιέμαι και δεν αγαπάω όσο πρέπει, δεν ενθαρρύνω όσο πρέπει, δεν "δίνω" όσα πρέπει.
    Φιλιά πολλά πολλά Αριστέα μου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζίνα μου , τα λόγια σου με συγκίνησαν αφάνταστα!
      Άνθρωπος που λάτρεψε τον Μπουσκάλια δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι ζεστός και να μην προσφέρει!
      Άσε την αυτοκριτική στην άκρη! Ήδη ξέρω ότι δίνεις ΠΟΛΛΑ!
      Φιλάκι κοπέλα μου!
      Να΄σαι καλά!

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα Αριστέα μου!! Δεν ξέρω αν η αγάπη διδάσκεται σίγουρα πάντως μεταδίδεται!! Και δεν ξέρω αν μιλάμε συνέχεια για αυτή είναι καλύτερο ή να την δίνουμε απλόχερα με τις πράξεις μας. :)
    Θυμάμαι το παλικάρι σου τον Λεο από παλιότερη δημοσίευση!! Όσο για τον Μπουσκάλια πόσο μου είχε αρέσει να παρακολουθήσω τις διαλέξεις του και σε βίντεο!!! Τα μουτς στην σημερινή ανάρτηση με τα ζωάκια! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρασκευούλα μου, μέσω των πράξεων μας διδάσκουμε τα περισσότερα! Μέσω των έργων μας μεταδίδουμε την αγάπη!
      Λάτρεψα τον Μπουσκάλια από τα βιβλία του αλλά μέσω των βίντεο χάθηκα πραγματικά μέσα στα λόγια του!
      Χαίρομαι που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!
      Φιλιάααααα!

      Διαγραφή
  26. Όμορφη αφιέρωση έκανες στον Λεό σου...αν συγκινήθηκα εγώ τόσο, φαντάζομαι πόσο συγκινηθήκατε εσείς...σίγουρα η αγάπη μεταδίδεται!...να είστε καλά και να χαίρεστε ο ένας τον άλλον..φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Είναι υπέροχο να νιώθω ότι η συγκίνηση η δική μου έφτασε και σε σας!
      Τα φιλιά μου!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  27. Η αγάπη διδάσκεται!!!Το πιστεύω ακράδαντα!!Μεγάλος και υπέροχος δάσκαλος ο Μπουσκάλια!Χρωστάω σχετική ανάρτηση..
    Είναι υπέροχο να καμαρώνεις και να χαίρεσαι τον μαθητή σου, όμως γλυκιά μου, έχεις πολύ αγάπη μέσα σου και μπορείς να τη διδάξεις, γιατί πριν εσύ θέλησες, να διδαχθείς ή να πολλαπλασιάσεις όση είχες...Να μας τα λες, κοπελιά!Να μας τα λες!Να μεταδίδονται, γιατί έτσι γίνεται ο κόσμος μας αρμονικότερος.Respect!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα περιμένω με χαρά και τη δική σου ανάρτηση Γεωργία μου!
      Νομίζω ότι έτσι φουντώνει η σπίθα της αγάπης: ο ένας παρασέρνει τον άλλο!
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Φιλάκια χαρά μου!

      Διαγραφή
  28. Επανήλθα σήμερα Αριστέα μου , αφού διάβασα και τις τρείς αναρτήσεις μαζί . Αποτελούν ένα ηχηρό μάθημα για μένα , διότι έχω μιλήσει με γονείς που έχουν παιδιά με ανάλογα προβλήματα, μητέρες με φόβο με αγωνία, πανικό , αναπάντητα ερωτήματα και πολλά άλλα. Ομως είναι η πρώτη φορά που μια δασκάλα με ειδικότητα στις μαθησιακές δυσκολίες καταθέτει τις δικές της εμπειρίες και πράξεις.
    Τα παιδιά που πέρασαν από κοντά σου είναι τα καλύτερα εύσημα . Μακάρι να είχες την ψυχική αντοχή να συνεχίσεις
    όμως εντίμως ανέφερες πως δεν αντέχεις , είναι τιμή σου να αντιλαμβάνεσαι που βάζεις τελεία.
    το τρίπτυχο ολοκληρώνεται με την αγάπη , την διδαχή της και την μεταδότικότητά της.
    Η αγάπη είναι η ομορφιά της ψυχής , είναι ευλογία σε όσους την συναντούν η την μαθαίνουν στην πορεία .
    Οντως τα βιβλία του Μπουσκάλια μιλούν για αγάπη , είναι απόλαυση να τα διαβάζεις νοιώθεις την αγγαλίαση της ψυχής.
    Σε καληνυχτίζω και σε φιλώ με τη γεύση της αγάπης μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την !
      Χαίρομαι απίστευτα που διάβασες προσεκτικά και τις τρεις αναρτήσεις.Κατέθεσα με συγκίνηση μεγάλη,αγαπημένα κομμάτια της ζωής μου και δε σου κρύβω ότι αυτό το τριήμερο με εξόντωσε λιγάκι! Αλλά το χάρηκα απίστευτα!
      Σε ευχαριστώ από καρδιάς για όλα τα καλά σου λόγια γλυκιά μου Νικόλ!
      Θα συνεχίσω πιθανόν μέσα στη βδομάδα με τα παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες και ιδιαίτερες ανάγκες. Θέλω να τονιστεί πόσο σημαντικό είναι ο γονιός να είναι εκεί, δεχόμενος το πρόβλημα κι όχι αγνοώντας το !
      Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα, τυχαία μπήκα στον όμορφο ιστότοπό σου κι έμεινα ενθουσιασμένη με τα όμορφα κείμενα και τα ωραία ανθρώπινα συναισθήματα. Θα χαρώ να μοιραστούμε κι άλλα στο μέλλον! από: http://followkoko.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερίνα και καλώς ήρθες!
      Περνάω αμέσως να σε επισκεφτώ κι εγώ!
      Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά σου λόγια! ♥
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  30. Ποσο ζεστη αφιερωση στον δικο σου Λεο. Τον Λεο των διδακτικων σου χρονων. Ξερει αραγε ποσο τυχερος ειναι που εκτος απο μια υπεροχη οικογενεια ειχε κ μια καταπληκτικη δασκαλα?? το ξερει ειμαι σιγουρη.
    Καλα εκαναν και σε σκουντησαν να μας γραψεις αυτες τις αναμνησεις. Μας δινεις τοση χαρα κ αισιοδοξια. Συνεχισε φιλη μου γλυκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρει ο γλυκός μου! Το βλέπω κάθε φορά που θα τον συναντήσω ή θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο...(Θα με ρωτήσει και με αγωνία...κανα καινούργιος έρωτας παίζει; αχαχαχα)
      Φιλάκαι κορίτσι μου!

      Διαγραφή