Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Θα γίνω Τούρκος μανούλα μου!


Σήμερα 
ξεκίνησα με οργή κι ένα όπλο,
έτοιμη να τα βάλω με όλους και με όλα.

Μέχρι που ξεκίνησα να γράφω κι είδα ότι δεν είμαι οργισμένη.
Θλιμμένη είμαι!
Και πονάω με τόσα πολλά.....


 Θλίβομαι με την έλλειψη παιδείας από τους Έλληνες οδηγούς, στους ελληνικούς δρόμους, της συμφοράς και της κακιάς ώρας. Το πιο εύκολο τελικά πράγμα είναι να βγάλεις ένα δίπλωμα και να πιάσεις ένα τιμόνι στο χέρι σου! Από κει και πέρα καθημερινά, όλοι μας πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας που επιστρέφουμε ζωντανοί στο σπίτι μας. Το ζω καθημερινά, πηγαίνοντας στη δουλειά κι επιστρέφοντας σπίτι από την Εθνική, με τέσσερις διασταυρώσεις, εκ των οποίων οι δύο χωρίς σηματοδότηση! Διασταυρώσεις στις οποίες καθημερινά συναντούμε την ηλιθιότητα σε όλο της το μεγαλείο.Διασταυρώσεις που έχουν χαθεί ζωές.
Το δύσκολο αγαπητοί μου δεν είναι να οδηγήσεις. Το δύσκολο είναι να είσαι σωστός κι υπεύθυνος οδηγός.
Με ρωτούν όλοι γιατί δεν οδηγώ. Με έχουν χλευάσει κιόλας με τη γνωστή παροιμία: "κι η κουτσή Μαρία οδηγεί" (Μαρίες μου δεν έχω κάτι μαζί σας) και με θεωρούν χαζή πραγματικά γιατί δεν πήγα ποτέ να ολοκληρώσω τις εξετάσεις μου και να πάρω εκείνο το ρημαδο-δίπλωμα! 
Είμαι αφηρημένο! Στον κόσμο μου! Ρίχνω μάντρες εγώ! Όμως άλλο μάντρα κι άλλο ανθρώπινη ζωή!
Το αυτοκίνητο είναι ένα όπλο στα χέρια σας! Κι όσο κι αν δεν έχει κανείς την πρόθεση να πυροβολήσει, μια απροσεξία μπορεί να το κάνει να εκπυρσοκροτήσει κι όποιον πάρει ο Χάρος!
Εκλιπαρώ όσους είναι γονείς, διδάξτε τα παιδιά σας να είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ! Να φορούν ζώνη!
Βοηθήστε να μειωθούν οι γελοίοι θάνατοι!
Κι όσοι είστε οδηγοί.... σεβαστείτε τη ΖΩΗ!


  Πονάω με όλους όσοι δεν διαβάζουν, δεν μορφώνονται, δεν καλλιεργούν και δεν φροντίζουν για την εξέλιξη της σκέψης τους. Στη συνέχεια ως γονείς αυτοί οι ίδιοι δεν φροντίζουν για τη σωστή μόρφωση των παιδιών τους, ούτε για την Παιδεία που θα τους δώσουν. Γνωρίζω πολλούς γονείς που έχουν ξοδέψει μία περιουσία ώστε τα παιδιά τους να κάνουν όλα τα φροντιστήρια που απαιτούνται, προκειμένου αυτά να περάσουν σε κάποια σχολή κι οι γονείς να καμαρώνουν για την είσοδο τους. Κι εκεί το έργο τους τελειώνει."Τα σπούδασα"!
Παιδεία δεν είναι η μόρφωση! Δεν ξέρω αν σας τα'πανε αλλά η Παιδεία δεν βρίσκεται μέσα στα βιβλία, δεν διδάσκεται μέσα στα σχολεία, δεν πουλιέται ούτε επικολλάται πάνω σε κάποιον σαν δροσοσταλίδες!
"Παιδεύω" σημαίνει εκπαιδεύω κι έχει να κάνει περισσότερο με τη ψυχική και την πνευματική καλλιέργεια του ατόμου.
Η Παιδεία δίνεται από την οικογένεια από τα πρώτα βήματα του παιδιού μέσα από τους ίδιους τους γονιούς,  από τις πράξεις τους, από τα καθημερινά παραδείγματα που δίνουν. Δεν διδάσκεις το παιδί σου να μη λέει ψέματα λέγοντας του "σου απαγορεύω να λες ψέματα". Το διδάσκεις τιμώντας ολοφάνερα και καθημερινά την Αλήθεια. Του δίνεις Παιδεία , διδάσκοντας το, με τη συμπεριφορά σου, τον αυτοσεβασμό και την αγάπη! 

Ρωτήθηκε κάποτε ένας μεγάλος νομπελίστας πού οφείλει την επιτυχία του. Αφού σκέφτηκε αρκετά, απάντησε: στον «παιδικό κήπο». Εκεί μου έμαθαν να πλένω τα χέρια μου πριν φάω, να μην κλέβω τα παιχνίδια του διπλανού, ποιοι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, να δίνω το χέρι στο άλλο παιδί για να περάσουμε το πεζοδρόμιο... Γιατί αναφέρεστε στην παιδεία και όχι στην οικογένεια; Η παιδεία δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το σχολείο. Το σχολείο είναι η εκπαίδευση. Η παιδεία έχει να κάνει με την οικογένεια. Το σχολείο δεν είναι επιφορτισμένο να απαντήσει στις ελλείψεις της οικογένειας.
Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, πηγή 

  Θλίβομαι με αυτούς τους γονείς που όταν συμβεί το κακό στο παιδί τους "πέφτουν από τα σύννεφα". Ποιοι είναι αυτοί που αφήνουν τα 15χρονα τους και γυρίζουν σε αναμφιβόλου ποιότητας χώρους κι ανεξέλεγκτα να κάνουν χρήσεις και καταχρήσεις; Τι είδους γονείς είναι αυτοί που αφήνουν τα ανήλικα παιδιά τους να επιστρέφουν τις πρώτες πρωινές ώρες; Δεν ανησυχούν για τους κινδύνους; 
Βλέπουν τα παιδιά τους να γράφουν με greeklish και να ομιλούν με στοιχειώδη ελληνικά. Αναρωτιέμαι ... νιώθουν υπερήφανοι;
Τρέμω στην ιδέα ότι όλο και περισσότερα παιδιά χάνουν την ελληνική τους ταυτότητα. Μετατρέπονται σε κάτι νέο.Δεν μιλάμε σήμερα στα παιδιά μας με αποτέλεσμα αυτά να καταφεύγουν πολλές φορές στην εικονική πραγματικότητα.Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα όταν ασχολούνται μαζί τους οι γονείς. Γιατί δεν ασχολούνται μαζί τους; Γιατί κάνουν παιδιά και μετά τα εγκαταλείπουν στην τύχη τους;
Αυτά είναι το μέλλον μας! Κι όσο το μέλλον μας το αφήνουμε απροστάτευτο, χωρίς καλλιέργεια και χωρίς εφόδια μη περιμένουμε φως στο τούνελ!

  Πονάω και μάλιστα τόσο πολύ, που θέλω να κλάψω με οργή ανάμεικτα με πόνο, με όλους αυτούς που αβίαστα κι απερίσκεπτα δηλώνουν ότι μόνο η Χρυσή Αυγή είναι η λύση για την κρίση που υφίσταται η ελληνική κοινωνία κι απερίφραστα μου λένε ότι στις επόμενες εκλογές θα τη ψηφίσουν. 
Και φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει κατά συνείδηση.Αλλά όταν διακυβεύεται η τύχη μιας ολόκληρης χώρας, χωρίς να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους, οργίζομαι! Τρελαίνομαι όταν ακούω ότι δεν συμφωνούν με τη βία και τους Κασιδιάρηδες κάθε μορφής, αλλά είναι η μόνη που εγγυάται λύσεις για την κρίση που βιώνουμε! 
Δεν υπάρχει "ναι μεν αλλά" σε τέτοια θέματα! Δεν παίζεις με τη φωτιά περιμένοντας ότι δεν θα καείς, ούτε στο ελάχιστο!

Από δω και πέρα, μην ακούσω κανέναν να βρίζει τους πολιτικούς μας! Θα γίνω Τούρκος! Δεν φταίνε μανούλα μου οι πολιτικοί μας! Δεν φταίνε οι δρόμοι μας και τα κακώς κείμενα της πατρίδας μας. Όχι!

Φταίμε ΕΜΕΙΣ όλοι οι αμόρφωτοι, οι απαίδευτοι, που γλεντοκοπούσαμε στα μπουζουξίδικα, που θέλαμε και το εξοχικό στη θάλασσα και το τεσσαράκι μας με θέα και κάθε τρία χρόνια αλλάζαμε αυτοκίνητο, που ξημεροβραδιαζόμασταν στους καναπέδες και βλέπαμε όλα τα τηλεσκουπίδια που μας σερβίριζαν τα ιδιωτικά κανάλια, που βλέπαμε μανούλα μου ντοκιμαντέρ και στρίβαμε δια της ιδιωτικής οδού ανατριχιάζοντας, όλοι εμείς που τα αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής τα θεωρούμε αντικατάσταση των υπνοστεντόν, αντίθετα τα Σαββατόβραδα της κρίσης που δεν μπορούσαμε πια να είμαστε τα τακτικά πρώτα τραπέζια πίστας χαζολογούσαμε άνετα με το "Στην υγειά σας" του Σπύρου Παπαδόπουλου, γιατί τι άλλο να δεις Σαββατιάτικο; δεν έχει και τίποτα άλλο της προκοπής, φταίμε όλοι εμείς που μάθαμε στις ευκολίες, στα γκατζετάκια, στην ηλεκτρονική ζωή και χάσαμε τις γειτονιές, την προσωπική επαφή, την καλημέρα, την εξυπηρέτηση με όλη μας την καρδιά, φταίμε όλοι εμείς που τρέχαμε να ζήσουμε με λαχτάρα μια ζωή άνεσης και παραμυθιού αλλά στο τέλος αναρωτιέμαι τι έμεινε από όλα αυτά. Γιατί αν δεν έχεις υποστήριξη ουσίας, αρχίζει η κατάρρευση , τα ψυχολογικά, η κατάθλιψη, η φθορά.

Από δω και πέρα, μην ακούσω κανέναν να βρίζει τους πολιτικούς μας! Θα γίνω Τούρκος! Δεν φταίνε μανούλα μου οι πολιτικοί μας! 
Εμείς είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για τα χάλια μας!

Γιατί δεν μάθαμε ένα πράγμα : τον αυτο-σεβασμό! 

Καλή Κυριακή 
@ριστέα
___________________________________________________________
Ψιλά γράμματα
Τώρα εσύ που ξέρεις ότι δεν είσαι ΟΛΑ αυτά, εσύ που είσαι σωστός γονιός, σωστός πολίτης και πάνω απ' όλα έχεις αυτο-σεβασμό,μην οργιστείς. Δεν μιλάω σε σένα. Συνέχισε σε παρακαλώ να είσαι έτσι. Είσαι το μέλλον μας!

Παρακαλείστε όλοι σας να αναλάβετε να ανοίξετε τα μάτια σε έναν! Αν αναλάβουμε όλοι από έναν,ίσως υπάρχει ελπίδα.

Η σημερινή δημοσίευση ξεκίνησε με την οργή μου και τον πόνο μου για ένα τραγικό ατύχημα.
Το βασικό μου θέμα ήταν τα ατυχήματα κι ας ξέφυγα . Αφιερώνεται στη μνήμη της μικρής Μερίνης, το γλυκύτατο πλασματάκι που είχα την τύχη έστω και διαδικτυακά να γνωρίσω και να συμπαθήσω με όλη μου την καρδιά. Καλό σου ταξίδι μικρή μου.
Σας παρακαλώ όσοι οδηγείτε φορέσετε ζώνη κι εκπαιδεύστε και τα παιδιά σας να τη φορούν!
Σας ευχαριστώ.

50 σχόλια:

  1. Εγώ όμως Αριστέα μου είμαι και εξοργισμένη με όλα αυτά .....και ρίχνω και μεγάλες ευθύνες και στους πολιτικούς μας ...ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ σε μεγάλο βαθμό γιατί με το σύστημα Παιδέιας που έχουν καθιερώσει χρόνια τώρα στέρησαν την κριτική ικανότητα από τον λαό μας και με την κατάλληλη προπαγάνδα τον έκαναν υποχείριό τους .......
    πολλά φιλάκιαα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γεωργία μου!
      Αναρωτιέμαι ποιος τους έβγαζε όλους αυτούς τους πολιτικούς όμως! Δεν ήρθαν καρφωτοί στις καρέκλες του, φυτευτοί από το πουθενά!
      όλοι αυτοί που βολεμένοι τους έβγαζαν που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ! πού ψήφιζαν αυτόν που θα τον διόριζε!
      Από κει και πέρα είναι ψιλά γράμματα το σύστημα ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
      Και φαύλος κύκλος μαζί! :)))

      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Εχεις απόλυτο δίκιο ..είναι ένας φαύλος κύκλος ..να δούμε πότε θα τον εξαφανίσουμε....

      Διαγραφή
    3. Ο μόνος τρόπος για μένα είναι να μην τα παρατήσουμε! Να συνεχίσουμε και να προσπαθούμε διαρκώς ! Μέσα από τα παιδιά μας κυρίως!

      Διαγραφή
  2. Αχ Αριστεα μου..ποσο νευριαζω οταν με λενε υπερβολικη που βαζω την κορη μου στο καρεκλακι της στο αμαξι ακομα και για μικρη αποσταση,ακομα και οταν δεν θελει...ναι το πιστευω οτι εμεις φταιμε για αυτα τα χαλια,ο καθενας μας εχει το δικο του μεριδιο ευθυνης ,ομως ποτε δεν ειναι αργα να διορθωσουμε την κατασταση.μην κανουμε τα λαθη του παρελθοντος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι γλυκιά μου και να συνεχίσεις έτσι κι ας ακούς διάφορα!
      Μακάρι να μην είναι αργά. Κι ο μόνος τρόπος είναι να μην τα παρατήσουμε! :))
      Φιλάκια πολλά!
      Καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  3. Πόσο συμφωνώ μαζί σου Αριστάκι μου!
    Ολα από εμάς ξεκινάνε είναι ωραίο και εύκολο να ρίχνουμε ευθυνες σε κάποιους άλλους αλλά φταίμε εμείς.
    Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας τι είναι σωστό και να σέβονται.
    Δεν μπορεί να περιμένουμε από άλλους να το κάνουν είτε είναι δάσκαλοι είτε φίλοι.
    Πρέπει να είμαστε συνέχεια εκεί και να προσπαθούμε!
    Δίπλα τους και αυτά που τους λέμε να τα κάουμε και εμείς πράξη, πάντα!!
    Φιλιά πολλά Αριστάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κοπέλα μου !
      Αν ξεκινούσαμε από μας τους ίδιους θα είχαμε περισσότερες ελπίδες!
      Τον Έλληνα τον έφαγε το "όχι Εγώ"..."οι άλλοι"!
      Από και και πέρα καταλαβαίνουμε γιατί μετά δεν ξεσηκωνόμαστε για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας αλλά δεν μας αφορά έμμεσα!
      Όταν φτάνει στην πόρτα μας...είμαστε μόνοι κι εμείς!
      Ας ελπίσουμε.......

      Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  4. "Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις"....
    ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

    Καλημέρα χαρά μου, το πιο σοφό που είπες ήταν να αναλάβουμε από έναν έστω ο καθένας μας, να του ανοίξουμε τα μάτια, αρκεί να είμαστε άξιοι βέβαια να το κάνουμε και δεν τον πάρουμε στο λαιμό μας, θα συμπληρώσω εγώ.
    Σε φιλώ γλυκά! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τις πιο σοφές κουβέντες αυτή του Χατζιδάκι!
      Τρομακτική η αλήθεια που κρύβει!

      Σωστά συμπληρώνεις! Δίνουμε φώτα , όχι φωτιά!
      Τα φιλιά μου!
      Καλή Κυριακή κοπέλα μου! :))

      Διαγραφή
  5. Ήρθε στο μυαλό μου ένα πολύ αγαπημένο μου τραγούδι με την ανάρτησή σου: "I'm starting with the man in the mirror / I'm asking him to change his ways / and no message could have been any clearer, / if you wanna make the world a better place / take a look at yourself / and make a change" ...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα !
      Υπέροχο το τραγούδι, καταπληκτικοί στίχοι: ξεκίνα από τον εαυτό σου!
      Σε ευχαριστώ !
      Καλή συνέχεια!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Χαίρε! Δίκιο έχεις στα περισσότερα, μα είναι δύσκολο να αλλάξεις την νοοτροπία του Έλληνα!!!!
    Εδώ χρειάζονται ριζικές αλλαγές και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τις πραγματοποιήσει...βλέπεις όλοι είμαστε βολεμένοι....!
    Καλά να περνάς λυπάμαι για το κοριτσάκι.... :)))
    Υ.Γ. Πάντως έχω παρατηρήσει πως τα νέα παιδιά φοράνε περισσότερο ζώνη ασφαλείας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το βόλεμα μας έφαγε!
      Εγώ φωνάζω και θα συνεχίσω να φωνάζω σε όσους είναι γονείς. Να ξεκινήσουμε από κει !
      Δεν γίνεται να τα εγκαταλείψουμε όλα!
      Όλοι λυπόμαστε για το κορίτσι και για τα τέσσερα 16χρονα που χάθηκαν προχτές!
      ΥΓ: Μακάρι να είναι αλήθεια το υστερόγραφο σου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Καλό ταξίδι στη Μερίνη και καλή δύναμη στους δικούς της.
    Στα υπόλοιπα συμφωνώ,σε όλα,εκτός από ένα. Τα παιδιά δεν είναι κτήμα των γονιών. Στη σημερινή εποχή,όλα βγαίνουν και γυρνούν σπίτι μία τάδε πρωινή ώρα. Όταν έχεις έναν έφηβο 16-17 χρονών δεν μπορείς να τον περιορίσεις κι αν του πεις όχι,θα σου φέρει παράδειγμα όλους τους άλλους φίλους του που ένα Σαββατόβραδο θα κατέβουν στο κέντρο και θα γυρίσουν σπίτι το χάραμα. Αν όμως έχει πάρει από το σπίτι μία χ παιδεία δεν κινδυνεύει. Δεν έχεις παιδιά και δεν μπορείς να το καταλάβεις,και φυσικά δε σου το λέω για κακό,απλά έχουν αλλάξει τα δεδομένα της εποχής. Όσο το παιδί σου γνωρίζει τους κινδύνους μπορείς μία στο τόσο να το αφήσεις να βγει σε ένα ξενυχτάδικο. Όλα όμως έρχονται σιγά σιγά και πριν από αυτό έχουν προηγηθεί άλλα τόσα. Το θέμα δεν είναι να κρατάμε τα παιδιά στο σπίτι,αλλά όπως λες να τα μαθαίνουν οι γονείς να συμπεριφέρονται και με τον καιρό να τα εμπιστεύονται. Και επίσης για τα greeklish,τα χρησιμοποιώ συνειδητά,ποτέ δε μου έχει "βγει" στο χαρτί να γράψω σε greeklish. Το θέμα είναι,όσοι τα χρησιμοποιούν χωρίς ευσυνειδησία.
    Αυτά από εμένα. Καλό υπόλοιπο Κυριακής πριγκίπισσα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα χαρά μου!
      Συμφωνώ καρδούλα μου, τα παιδιά δεν είναι κτήμα των γονιών. Και δεν υπάρχει το αποφασίζομεν και διατάσσομεν γιατί τότε είναι που χάνεις τα παιδιά. Ο έλεγχος στις μικρές ηλικίες όμως (κι αναφέρομαι έως και την ηλικία των δεκαέξι) πρέπει να υπάρχει. Ο γονιός οφείλει να είναι δίπλα, να συζητάει με τα παιδιά, να γνωρίζει, να δίνει ασφάλεια και κλίμα αποδοχής. Επειδή οι φίλοι γυρίζουν τα χαράματα δεν είναι λόγος να γυρίζει και το δικό σου παιδί χαράματα. Δεν είμαι γονιός, αλλά είμαι παιδαγωγός. Έχω δύο ανίψια που σήμερα είναι 25 και 22 χρόνων και πέρασαν από αυτή τη δύσκολη ηλικία. Οι γονείς ήταν πάντα δίπλα και παρ' όλο που ήταν αγόρια κι έλεγχος υπήρχε κι όρια. Τα παιδιά όμως αυτά επειδή συζητούσαν χωρίς φόβο πάντα (και συνεχίζουν να το κάνουν) με τους γονείς δεν ένιωσαν καταπίεση για τα όρια.
      Συμφωνούμε λοιπόν ότι το παιδί πρέπει να το έχεις βοηθήσει να γνωρίζει τα όρια και τους κινδύνους και να το εμπιστεύεσαι σταδιακά όλο και περισσότερο!
      Τα greeklish δυστυχώς δεν τα χρησιμοποιούν όλοι έτσι καρδούλα μου. Συναναστρέφομαι διαρκώς νέα παιδιά. Θλίβομαι γιατί όταν έπειτα χρειάζεται να γράψουν στη γλώσσα τους τα κείμενα τους δεν διαβάζονται! Είναι κρίμα!
      ΥΓ: Για τη μικρή μου φίλη....σε ευχαριστώ. Η οικογένεια έμεινε μισή, θα χρειαστεί τεράστια δύναμη! Ας είναι καλά εκεί η μικρή, όπως κι οι φίλες της που χάθηκαν παρέα!

      Φιλάκια τσουπίτσα μου!

      Διαγραφή
    2. Πρόκειται για το δυστύχημα στον Άγιο Στέφανο που διάβασα στο ιντερνετ ή έγινε κι άλλο;
      Όπως και να έχει καλό ταξίδι σε όσα μικρούλια έφυγαν νωρίς!

      Διαγραφή
    3. Ναι καρδούλα μου!
      Μακάρι να μη χαθούν άλλες ψυχές έτσι τόσο άδικα....

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα, κορίτσι μου!
    Λυπήθηκα με την είδηση... καλό της ταξίδι.
    Έχεις και πάλι δίκιο σε όσα λες - κι εγώ τα ίδια πιστεύω. Είναι εύκολο να κατηγορούμε τους άλλους, αλλά η ουσία είναι αυτή που λες, την παραδεχόμαστε ή όχι. Εμείς οι ίδιοι φταίμε... εμείς οι ίδιοι χτίζουμε, εμείς οι ίδιοι τα χαλάμε.
    Να περνάς όμορφα, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Έλλη μου!
      Όλα ξεκινούν από μας! Αν το φροντίζαμε με πάθος και σπουδή όλα θα ήταν καλύτερα πιστεύω.
      Σε ευχαριστώ για τις ευχές.
      Αντεύχομαι γλυκά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Εκτιμω πως για αλλη μια φορα
    γραφεις συνθηματα πανω σε ντουβαρια.
    Ωστοσο, ας υπαρχει μια μικρη ελπιδα,
    γιατι αυτη ειναι και η ανασα μας!

    (Σε) διαβαζω και αυτα που φαινονται
    και αυτα που δεν .
    Εσυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά θα συνεχίσω να το κάνω κι ας χτυπάω στα ντουβάρια!
      Δεν γίνεται να εγκαταλείψουμε!
      ΥΓ: Το ξέρω :)))

      Τη καλησπέρα μου και τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  10. Δεν έχω πολλά να πω σήμερα τα περισσότερα τα είπες στο κείμενο σου,ένα πράγμα κρατώ από την ανάρτηση σου, για μια ακόμα φορά και δεν με βρίσκει αντίθετη άλλωστε το έχω καταθέσει στα σχόλια μου εδώ πολλές φορές, πως η αυτοκριτική των ενηλίκων και ενηλίκων-γονιών καθορίζει τη ζωή των παιδιών μας και των επόμενων γενεών.Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την αυτοκριτική,ανθεώρηση απόψεων και συμπεριφορών από τους εαυτούς μας και τότε μπορούμε να προσδοκούμε μια καλύτερη ζωή για όλους!!!Αριστούλα μου αρέσεις και όταν τα παίρνεις!!!!Ακόμα και το πιστόλι του θυμού σου λουλούδια βγάζει βρε κορίτσι?φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αυτοκριτική είναι μεγάλο κλειδί για όλα τα προβλήματα Μαρία μου! Διαρκής ανατροφοδότηση! Μα ποιος την κάνει; Κι όταν είσαι γονιός επιβάλλεται περισσότερο και δεν εννοώ με αυτό να υπάρχει ενοχική κατάσταση γιατί δεν ωφελεί!
      Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά σου λόγια Μαρία μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. O Θεός να την αναπαύει, Αριστέα μου...

    υγ: Η φράση του Χατζιδάκι (που έγραψε μια φίλη σε σχόλιο παραπάνω) με βρίσκει κάτι παραπάνω από σύμφωνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβάχ μου καλησπέρα!
      Αμήν. Μακάρι να είναι καλύτερα εκεί!
      Συμφωνώ για τη φράση του Χατζιδάκι! Μάλλον θα αρχίσω να την "τοιχοκολλώ" καθημερινά στο φέις να μην ξεχνιόμαστε!

      Διαγραφή
  12. Καλό της ταξίδι Αριστέα μου...

    Συμφωνώ και προσυπογράφω σε ΟΛΑ!!!
    Ειδικά στο θέμα παιδεία/καλλιέργεια/διάβασμα.
    Φαίνεται είναι πιο εύκολο για κάποιους γονείς να 'παρκάρουν' το παιδί τους με ένα παιχνίδι στον υπολογιστή παρά να καθίσουν να του διαβάσουν. Το ξέρω το έχω ζήσει με γνωστά μου ζευγάρια και θυμώνω πολύ!

    Φιλάκια πολλά, καλό απόγευμα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ γλυκό μου κορίτσι! Αμήν!

      Κι εγώ βλέπω πολλά και φρίττω! Παρατηρώ οικογένειες -δεν είναι βίτσιο. είναι λόγω σπουδών- και θλίβομαι! Η οικογένεια είναι η κοιτίδα! Δεν θα σταματήσω να το φωνάζω! Παιδεία από την οικογένεια! Μην περιμένουμε από το σχολείο!

      Φιλάκια καρδούλα μου!

      Διαγραφή
  13. Πφφ...
    Πολύ λυπήθηκα για την κοπέλα.. Ο Θεός να την αναπαύσει..
    Εξοργίζομαι κι εγώ, τι νόμιζες; Είναι δυνατόν ΟΛΟΙ να έχουν ένα δίπλωμα οδήγησης και να οδηγούν; Ρε Αριστέα νομίζω πως είμαστε από τις ελάχιστες υπάρξεις σε αυτόν τον ταλαίπωρο κόσμο που αντιλαμβάνονται πως απλά δεν το'χουν με το τιμόνι και το παρατάνε. Αν είναι δυνατόν, και η κουτσή Μαρία που λες μπαίνει στο αυτοκίνητο και βγαίνει στους δρόμους.
    Όσο για τους γονείς... αυτό που βλέπω είναι πως μάλλον οι περισσότεροι είναι απασχολημένοι με άλλα πράγματα και αδιαφορούν με τα παιδιά τους, τους αγοράζουν κι ένα iphone για να μην τους ζαλίζουν και παύουν να ασχολούνται, ξεχνώντας πως τα παιδιά τα έκαναν και έχουν χρέος να τα μεγαλώσουν και να τα θρέψουν "σωστά", όχι με υλικά αγαθά (που αν μπορούν κι έχουν τη δυνατότητα, πολύ καλώς), αλλά με κάποιες αρχές, να τους μάθουν 5 στοιχειώδη πράγματα για τη ζωή.
    Και συμφωνώ απόλυτα πως ΠΑΙΔΕΙΑ δεν είναι η μόρφωση, δε δίνεται στα σχολεία, αλλά μέσα στην οικογένεια κατά κύριο λόγο. Υπάρχουν άνθρωποι με διπλώματα και πτυχία που κάνουν σαν πίθηκοι, και άνθρωποι χωρίς μεγάλη μόρφωση που είναι συνεπείς και πολιτισμένοι και φέρονται ωραία και ξέρουν να σε διδάξουν ένα κάρο όμορφα πράγματα!
    Και τσαντίζομαι, ΤΣΑΝΤΙΖΟΜΑΙ όμως, να βλέπω παιδάκια 14 χρονών στο facebook που δεν μπορώ να διαβάσω σχόλια γιατί χρησιμοποιούν greeklish με έναν αισχρό τρόπο και χαλάνε αυτή την υπέροχη γλώσσα μας!
    Κάποιες φορές χρησιμοποιώ κι εγώ greeklish, πολύ σπάνια, χάρη βιασύνης, αλλά συνειδητά, έμαθα ορθογραφία και ξέρω να χειρίζομαι τη γλώσσα. Σε αυτά τα παιδιά γιατί ποτέ κανείς δεν είπε τίποτα;;; Ακούμε τόσα παραδείγματα πως πάνε να γράψουν εκθέσεις στο σχολείο και χρησιμοποιούν γράμματα του λατινικού, επειδή μπερδεύονται, παθαίνω ΣΟΚΚΚ, Αριστέα σ'το λέω σοβαρά! Τρελαίνομαι!
    Ουφ... μπουρλότο έγινα... Συγγνώμη για το τεράστιο σχόλιο, δε γινόταν να μην τα πω, έφτασα στα όριά μου κι εγώ...

    Φιλιά πολλάααααααα, καλό βραδάκι :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έγραφα το κομμάτι το σχετικό με την οδήγηση σε σκεφτόμουν! Μάλλον είμαστε είδος προς εξαφάνιση! Εμένα όταν με ρωτούν "γιατί δεν οδηγείς είναι εύκολο" τους απαντώ: "γιατί δεν ζωγραφίζεις; είναι πανεύκολο"!
      Δεν πειράζω τίποτα από τα λόγια σου!
      Χαίρομαι για όλα όσα έγραψε ένα νέο παιδί σαν και σένα, που είσαι το μέλλον αυτού του τόπου!
      Χαίρομαι πραγματικά!
      Σε ευχαριστώ για το τεράστιο σχόλιο! ;-)

      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Εγώ επέμενα πολύ για την οδήγηση. Έκανα ΔΥΟ ολόκληρα χρόνια μαθήματα μέχρι να δώσω για το δίπλωμα, αλλά και που το πήρα δεν ένιωθα έτοιμη με αποτέλεσμα να πηγαίνω μικρές διαδρομές με τον μπαμπά μου δίπλα για κανά εξάμηνο, αλλά βελτίωση δε βλέπαμε. Στο τέλος αγανάκτησε και μου είπε: "Πάρ'το απόφαση πως δεν είναι για εσένα, δε σημαίνει κάτι αυτό, ακόμα και οι έξυπνοι δεν έχουν αντίληψη του χώρου, δεν είσαι για το τιμόνι". Και από τότε δεν το ξαναπήρα..
      Όχι ότι ήταν σωστό αυτό, γιατί με αποθάρρυνε πλήρως. Αλλά πάντως ενδιαφέρθηκε, και τα μαθήματα πλήρωνε επί μακρόν, και ερχόταν μαζί μου για ασφάλεια... Μάλλον έχει δίκιο.
      Αλλά θέλω να καταλήξω πως μακάρι όλοι οι γονείς να είναι κοντά στα παιδιά τους και να τα ελέγχουν κατά κάποιον τρόπο, όχι να τους δίνουν ένα iphone, ένα αυτοκίνητο, ένα οτιδήποτε και μετά τέλος, "πηγαίνετε να κόψετε το λαιμό, εμείς σας κάναμε τη χάρη".. δεν είναι νοοτροπία γονιού αυτή.. Τι να πω... Απορώ κάποιες φορές και θυμώνω όταν τα βλέπω αυτά..

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ έκανα πολλά μαθήματα ( δυο μήνες όμως όχι δυο χρόνια!) πήρα τα σήματα αλλά δεν πήγα να δώσω για το δίπλωμα. Η μάντρα που έριξα μου είπε "κάτσε στα αυγά σου! Θα πάρεις κι άλλους στο λαιμό σου!"
      Κι εγώ την άκουσα αυτή τη φωνή!
      Κορίτσι δεν το 'χουμε! Δεν λέγεται χαζομάρα! Υπευθυνότητα λέγεται!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Αριστούλα μου πόσο δίκιο έχεις με όλα!
    Πόσο δίκιο για την παιδεία στο τιμόνι..! Είναι από τις σκέψεις μου να γράψω ένα ποστ για αυτό, γιατί μεγάλωσα με έναν δάσκαλο της οδήγησης και έμαθα να σέβομαι τους άλλους οδηγούς και να προσέχω πρώτα το τι κάνω εγώ και μετά τους άλλους! Έχω να γράψω πολλά, αλλά ειλικρινά μπράβο σου για αυτή σου την αναφορά και την προσπάθεια!
    Πολύ στεναχωρήθηκα με το κοριτσάκι που ανέφερες αν και δεν γνωρίζω τι έγινε.... Μακάρι να τα γλυτώναμε αυτά!

    Έχεις δίκιο να οργίζεσαι και να θυμώνεις με όλα όσα αναφέρεις.
    Δυστυχώς πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που γεννούν και μετά "ξεχνούν" τα παιδιά τους...λες και το σημαντικό είναι απλά να φέρεις ανθρώπους στην ζωή και όχι να τους κάνεις σωστούς ανθρώπους...
    Θα κρατήσω μια πισινή για το που καταλήγουν κάποια παιδιά γιατί υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις που παρ όλες τις βάσεις που έχεις πάρει, κάτι γίνεται, κάτι στραβώνει στην πορεία και μπορεί να καταλήξεις αλλού...
    Όλα είναι σχετικά γιατί έχω δει και εγώ πολλά, αλλά σίγουρα η παιδεία στο σπίτι μας, το να μας μιλούν οι γονείς μας και να είναι δίπλα μας είναι από τα πιο σημαντικά εφόδια της ζωής μας!
    Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου , να το κάνεις! Εφόσον μεγάλωσες με έναν δάσκαλο της οδήγησης θα έχεις πολλά να μοιραστείς μαζί μας!
      Θα ήθελα όλοι κάποιοι στιγμή να γράψουν για την οδήγηση και να προσπαθούν όλοι να είναι πιο ευσυνείδητοι, πιο προσεκτικοί!

      Αν όλοι οι γονείς φρόντιζαν με αγάπη κι ευθύνη μεγάλη τα παιδιά τους ο κόσμος θα ήταν πιο όμορφος! Από την οικογένεια παίρνουμε όλα τα βασικά μας εφόδια.
      Το ότι έχεις παιδεία χαρά μου στο έχω ξαναπεί, φαίνεται από πολλά κι ας μην σε έχω συναντήσει από κοντά. Είναι ολοφάνερο στον τρόπο σκέψης σου κι έκφρασης σου!

      Φιλάκια κορίτσι μου γλυκό! :))

      Διαγραφή
    2. Να είσαι καλά Αριστέα μου! Σε ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά για τα όμορφα σου λόγια!

      Διαγραφή
  15. Δύσκολο πράγμα να δώσεις παιδεία στα παιδιά σου ενάντια στους περισσότερους επαναπαυμένους γονείς...
    Δεν θέλω να πω τίποτα για τα δικά μου παιδιά...
    Ευτυχώς δεν πήγαν χαμένα τα λόγια μου... αφομοίωναν...
    Κάποτε η δασκάλα της 1ης Δημοτικού
    μου είπε ότι ο μικρός μου γυιός πρέπει να με αγαπάει πολύ
    γιατί για όποια συζήτηση έκαναν στην τάξη, έπρεπε απαραίτητα να πει τι σχετικό ήξερε από τη μαμά του.
    Εγώ έπεσα απ' τα σύννεφα γιατί με τον μικρό ειδικά
    είχαμε μια σχεδόν μόνιμη κόντρα.
    Αυτός να κάνει αταξίες κι εγώ να τον συμβουλεύω και να τον καθοδηγώ.
    Νόμιζα λοιπόν πως τα λόγια μου πήγαιναν στο βρόντο.
    Ο χρόνος απέδειξε ότι έπιασαν τόπο τελικά.
    Φιλιά Αριστέα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πασταφλωρίτσα μου, είδες πόσο όμορφα νιώθεις βλέποντας τα παιδιά σου; Γιατί σε αυτά αντικατροπτίζεται η αγάπη κι η Παιδεία που έδωσες!
      Τίποτα δεν πάει στο βρόντο!
      Φιλάκια και καλή σου μέρα! :)

      Διαγραφή
  16. Σε μια μεγάλη πολυθεματική ανάρτηση, στην οποία εν μέρει συμφωνώ, εν μέρει όχι, το σχόλιό μου σίγουρα θα είναι μεγάλο σε έκταση. Εν τάχει:

    1. Το αυτοκίνητο είναι όπλο... Όπως επίσης και το μαχαίρι της κουζίνας, το ψαλίδι, το κατσαβίδι κ.α.! Μόνο που τα τελευταία τα χρησιμοποιούν πολλοί περισσότεροι απ' ότι το αυτοκίνητο...

    Πήγε κανείς φυλακή γιατί τρέχει με περισσότερο των 120 χλμ (τα ανώτατο όριο); Όχι!
    Θέλουμε κάμερες στα φανάρια για να τιμωρούνται οι παραβάτες τους; Όχι!
    Δίνονται πίσω οι πινακίδες πριν από γιορτές σε άτομα που για να τους πάρουν τις πινακίδες, έχουν κάνει κάποια παράβαση και ενδεχομένως είναι υπότροποι; Ναι!
    Παρκάρουν σε μέρη που αποκλείουν την πρόσβαση σε πεζούς και ΑΜΕΑ χωρίς κανείς να τους παίρνει το αυτοκίνητο; Ναι!
    Σβήνονται εύκολα οι κλήσεις; Ναι!

    Άνευ νόμου, τι περιμένεις; Πως να ενισχυθεί η (όποια) υπευθυνότητα των οδηγών;

    2. Όσοι δεν διαβάζουν και μένουν μη καλλιεργημένοι, προφανώς δεν έχουν αναγκαστεί να το κάνουν. Να το πω αλλιώς, έχουν λύσει (προς ώρας) το οικονομικό τους πρόβλημα! Οπότε μπορούν να... υποτιμούν όσους πράττουν το αντίθετο! Και τα παιδιά τους τάλε κουάλε! Βέβαια, μπαμπά ένεκεν, μπορεί να έχουν οικ. άνεση, εντούτοις παίρνουν κάποιο χαρτί... (Θα πάνε σε κάποιο παν/στήμιο ανατολικής Ευρώπης, κάποια ιδιωτική σχολή κλπ)

    3. Η οικογένεια και ο ρόλος της. Ένας θεσμός που βάλλεται όσο κανείς άλλος! Οι γονείς δουλεύουν πολλές ώρες, χαρακτηρίζονται συντηρητικοί αν ελέγχουν τα παιδιά τους, εν πολλοίς έχουν μαύρα μεσάνυχτα από διαδίκτυο και ασφαλώς είναι πρακτικώς αδύνατον να ξέρουν αν το παιδί τους χρησιμοποιεί elinoίγλις!
    Εννοείται δε, πως παλιότερα ήταν ο μεγαλύτερος θεσμός που επηρέαζε τη διάπλαση του χαρακτήρα του παιδιού. Τώρα, αυτό έχει αλλάξει. Οι φίλοι, το διαδίκτυο, κ.α. και λιγότερο το σχολείο...
    Το να ελέγξουν τον υπολογιστή του παιδιού είναι πολύ δύσκολο μιας και οι πιτσιρικάδες παίζουν στα δάκτυλα τους υπολογιστές.

    4. Μακάρι η Χ.Α. να γίνει κυβέρνηση! Μόνο έτσι θα δουν τι είναι αυτό το κόμμα όσοι το υποστηρίζουν! Οι περισσότεροι είναι υπέρμαχοι της χούντας του Παπαδοπούλου, την οποία όμως δεν γνώρισαν μιας και ήταν αγέννητοι. Ας βγει λοιπόν η Χ.Α., η οποία μετά από τους λαθρομετανάστες, θα επαναφέρει «θεσμούς» όπως ο χαφιεδισμός, θα σταφεί σε άλλες ομάδες όπως τα ΑΜΕΑ και από πολύ... υπερελληνισμό ενδεχομένως σύρει την Ελλάδα σε πόλεμο...
    Ας όψεται η αντεθνική σήψη των αστικών κομμάτων...

    Για το ρόλο της οικογένειας σήμερα, θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα. Το πως εισήλθαν επιρροές από την τηλεόραση, το πως οι νεότερες γενιές γονέων παραέγιναν «προοδευτικές», το ότι η τηλεόραση μεγαλώνει παιδιά, κλπ. Το ίδιο για το σχολείο μιας και ο ρόλος των εκπαιδευτικών περιορίζεται πολύ. (Μην τολμήσεις να πεις κάτι, υπάρχει η δαμόλειος σπάθη του να σε καταδόσουν οι μαθητές! Ή αν πέσει γερή καμπάνα, κάνουν καμπάνια εναντίον των καθηγητών οι μαθητές στο διαδίκτυο και δεν φταίει ο υπαίτιος μαθητής! κ.α.)

    Αυτά τα πολύ ολίγα.
    Υ.Γ. Αν όντως θες να γίνεις τούρκος, τότε αντί να σκέφτεσαι όλα αυτά και πολλά άλλα, απλά άνοιξε τηλεόραση και δες MEGA και ΑΝΤ1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Αν κατάλαβα καλά διαφωνείς στο φόβο μου για την χ,α. Ζητώντας να βγει για όλα αυτά που ανέφερες συμφωνείς στο φόβο μου με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο!

      Το σχόλιο σου καλώς κι είναι τεράστιο και σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που συμφωνούμε!
      Στο μόνο που θα σταθώ είναι στο θέμα της οικογένειας: παλαιότερα ήταν ο μεγαλύτερος θεσμός που επηρέαζε τη διάπλαση του χαρακτήρα του παιδιού ενώ σήμερα έχουν πολλά αλλάξει. Ε ναι για αυτό πάμε κατά διόλου! ( και συγγνώμη για την έκφραση)
      Για αυτό χτυπιέμαι κι οδύρομαι!
      Και μου φαίνεται πως πρέπει να το συνεχίσουμε σε ανάρτηση ξεχωριστή το θέμα!
      Καλή σου μέρα και χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  17. Αχ Αριστέα μου και νόμιζα μόνο στην Κύπρο είναι τόσο απρόσεκτοι και τόσο άσχετοι οδηγοί...όλων των ηλικιών...οι νεαροί,νομίζουν κρατούν τιμόνι και είναι εξυπνάδα...ως τα ξημερώματα στα κέντρα,πίνουν,πιάνουν το τιμόνι και δεν φτάνουν ποτέ σπιτι τους... καθε μερα ή σχεδόν κάθε μέρα και ενα ατυχημα ακουγεται στις ειδησεις και νεαρων και αλλων ηλικιων...

    Καημενο μωρακι, δε πρόλαβες να χαρείς τη ζωούλα σου, καλό του ταξίδι..αιώνια του η μνήμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η οδήγηση δείχνει την Παιδεία μας επίσης. Είναι στη μέση και οι κακοτεχνίες των δρόμων, η έλλειψη σηματοδότησης πολλές φορές αλλά κυρίως η ανευθυνότητα όσων πίνουν κι οδηγούν, η βλακεία όσων μιλούν στα κινητά κι οδηγούν και δεν αργεί το κακό! Και να γιατί θρηνούμε τόσα θύματα κάθε χρόνο.
      Κρίμα για το κορίτσι και τις φίλες της που χάθηκαν όλες μαζί παρέα!

      Φιλάκια κορίτσι μου γλυκό!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
    2. ωχού και οι φίλες της; καημένα μωράκια..λυπούμαι..

      Διαγραφή
    3. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους...τέσσερις φίλες μαζί ! Τώρα έγιναν άγγελοι!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  18. Οι καλύτεροι γονείς, είναι εκείνοι που δεν έχουν παιδιά. Απλά γιατί έτσι τα αγαπούν όλα.
    Κι εγώ μαζί σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο όνομα της αγάπης έχουν γίνει άπειρα εγκλήματα!
      Χαίρομαι Ben που αγαπάς κι εσύ τα παιδιά! Κι εγώ έτσι αισθάνομαι: όλα τα παιδιά , παιδιά μου!
      Καλημέρα!
      Καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  19. Εγω Αριστέα μου τα βάζω με τους πολιτικούς μας. Αυτοί μας έκαναν αμορφωτους και απαιδευτους. Ηταν μελετημένη σχέδιο ώστε να έρθει η μερα να μας καταστρέψουν όπως σήμερα. Μας έκαναν αναλφάβητους και μας φύτεψαν το αίσθημα του οικονομικά ανικανοποίητου, μας έμαθαν να κάνουμε πέρα τις αξίες της ζωής.
    Οι Ελληνες του εξωτερικού, οι μετανάστες, που έχουν το ίδιο DNA με μας ... για δες τους που ζουν σε άλλο σύστημα, πόσο διαφορετικοί ειναι. Ποσο πιο μορφωμένοι, ποσο πιο Ελληνιστες, πόσες πιο πολλες αξίες εχουν και αυτοσεβασμό απο εμάς. Και γιατι? Γιατι το σύστημα δεν ειναι βούρκος σαν το δικο μας. Πιστεύω λοιπόν ότι εσκεμμένα μας βάλανε σε λάθος δρόμο και Άντε τωρα να βγεις. Αν υπήρχε σωστή παιδεία απο την πολιτεία , αν υπήρχε ελεγχος και αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς, στους οδηγούς και σε όλους τους τομείς δεν θα ήμασταν τωρα έτσι. Μας πήγαν σαν αρνιά στην σφαγή και Άντε να γλιτώσεις τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Στέλλα μου, αυτούς τους πολιτικούς εμείς τους βγάζουμε! Αυτοί οι πολιτικοί αντικατροπτίζουν τη δική μας κενότητα και βλακεία! Αν η οικογένεια δίνει σωστούς ενήλικες στην κοινωνία με αγάπη και Παιδεία δεν χρειάζεται καμία πολιτεία να δώσει οτιδήποτε! Η πολιτεία συμπληρώνει! Βοηθάει παραπέρα! Το ευ ζην δίνεται από την πρώτη μας κοιτίδα! Εκεί μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε μικρόψυχα ή μεγαλόψυχα, να υπηρετούμε την αλήθεια ή το ψέμα, να είμαστε φλόγες ή στάχτες!
      Επειδή έζησα έξω, έχω όλο το σόι του μπαμπά έξω να σου πω όυι οι Έλληνες του εξωτερικού λόγω της ξενιτιάς είναι συσπειρωμένες οι οικογένειες. Κρατούν την ελληνική κοινότητα ζωντανή κι όλο αυτό βοηθάει στη μετάδοση της ελληνικής σκέψης κι αγάπης για τη γλώσσα, τη θρησκεία, τον πολιτισμό.

      Τα μέτρα κι οι νόμοι είναι κατασταλτικά! Δεν κάνουν πρόληψη! Αν υπάρχει η πρόληψη μέσα από την "παίδευση" της οικογένειας , όλα τα μέτρα καταστολής θα ήταν περιττά!

      Είναι το πιο εύκολο να λέμε : φταίει η πολιτεία!

      Η πολιτεία είμαστε ΕΜΕΙΣ!

      Καλημέρα κοπέλα μου και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  20. Καλό ταξίδι στα άτυχα κορίτσια!! Ως οδηγός 25 χρόνων και με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα έχω να πω ένα....ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει!! Όλα κρίνονται σε μερικά δεύτερα. Μια νταλίκα τις προάλλες έφυγε από την πορεία του και σκότωσε έναν αθώο στο Μεσολόγγι. Τον πήρε ο ύπνος λένε. Για αυτό πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας!! Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές για το πως κάποιοι οδηγοί κατέχουν δίπλωμα οδήγησης....
    Τα λέμε από Δευτέρα!!! Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα Παρασκευούλα μου! Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε αυστηρά όλους τους κανόνες. Είναι κρίμα να χάνονται έτσι τόσες ψυχές και μάλιστα τόσο νέα.
      Σε φιλώ!
      Καλά να περάσεις!

      Διαγραφή