Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σούπερ-μαν ή γούμαν- ως τα βαθιά γεράματα! # 1

fitness, girl, photography, fit, healthy, yoga, food

Και με τον τίτλο που επέλεξα, δεν εννοώ να πάμε κόντρα στη φύση μας! Εννοώ να μπορούμε να είμαστε υγιείς!
Γιατί τι σημασία έχει να φτάσεις τα 80 ή και τα 90 και να είσαι κατάκοιτος και βάρος στα παιδιά σου; Κι αν δεν έχεις παιδιά να καταλήγεις σε ένα ίδρυμα;
Όσοι με διαβάζετε από παλιά γνωρίζετε ότι η διατροφή μου εδώ και χρόνια έχει αλλάξει κατά 98% εντελώς. Έχω αποκλείσει επεξεργασμένες τροφές, οτιδήποτε περιέχει λευκή ζάχαρη, λευκό αλεύρι, πρόσθετα και λακτόζη. Για junk food, πίτσες, κρέμες γάλακτος, μπισκοτοειδή και σοκολατοειδή δε το συζητώ. Δια ροπάλου κομμένα.

yoga, body, dance, peace, soul

Γυμνάζομαι επίσης, αν και λόγω Συμποσίου το πρόγραμμά μου έφαγε έναν μήνα σχεδόν αρκετά άκυρα, αλλά είμαι ξανά στον αγώνα και δεν σας κρύβω τη χαρά μου.
Ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να αποκτήσω διαστάσεις μοντέλου. Εξάλλου παρά την υγιεινή διατροφή μου έχω 4 κιλά επιπλέον του συνηθισμένου μου βάρους που θα ήθελα να διώξω τους επόμενους μήνες.
Το ρήμα διώχνω δεν το χρησιμοποιώ τυχαία. Ο οργανισμός μας συμπεριφέρεται υποσυνείδητα αλλιώς στο διώχνω που έχει την έννοια του αποβάλλω κι αλλιώς στο χάνω (που έχει την έννοια του ζημιώνομαι).
Επίσης δεν ξεκινώ ποτέ το πρόγραμμα μου Δευτέρα (είναι καταδικασμένο από χέρι αν ξεκινήσω την πιο δύσκολη ψυχολογικά μέρα της βδομάδας).

Όλα αυτά για μένα είναι σημαντικά στο να νιώθω καλά με την εικόνα μου, αλλά και να έχω την αυτοεκτίμηση μου σε υψηλά επίπεδα.
Αν κάποιος νιώθει καλά στα κιλά του κι απολαμβάνει τη ζωή του, εμένα μου περισσεύει. Αν όμως είσαι από αυτούς που τρως και μετά έχεις ενοχές ή δεν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου θα σου πρότεινα να το δουλέψεις μέσα σου πριν αρχίζεις να γκρινιάζεις έξω σου.
Όλα για μένα είναι θέμα στόχου και πειθαρχίας. Πόσο πολύ θέλεις. Και πόσο σέβεσαι τη ζωή σου.
typography, run, lifestyle, skinny, words, life, eat clean, strong, running, fit, healthy, exercise, fitspiration, fitspo, fitness, love, work out, gym, motivation, perfect

Για όσους πιστεύουν ότι το φαγητό είναι, αν όχι η μεγαλύτερη μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, έχω να θέσω τις εξής δύο ερωτήσεις:
-Έχεις φάει ποτέ τόσο πολύ ώστε το βράδυ να μην μπορείς να κοιμηθείς αλλά να νιώθεις λες κι έχεις πέτρες στο στομάχι; Επίσης έχεις φάει του σκασμού μέχρι αηδίας και μετά οδηγήθηκες στη εξαγωγή του φαγητού και κατά συνέπεια στην άσχημη γεύση στο στόμα σου; Άρα το φαγητό από μόνο του δεν είναι απόλαυση. Το φαγητό εξαρτάται από τη χρήση του.  
Και κάτι ακόμα ....για να έχεις αυτή την απόλαυση στο στόμα πρέπει διαρκώς να την επαναλαμβάνεις. Βλέπεις η γλυκιά γεύση δεν διαρκεί παρά ελάχιστα στον ουρανίσκο. Οι πνευματικές απολαύσεις διαρκούν περισσότερο και δεν ...παχαίνουν!


awesome, bicycle, bike, gunny, joy

Απολαμβάνω πάντα τα πρόσωπα που με κοιτούν με απορία όταν μιλώντας τους για λευκό αλεύρι και λευκή ζάχαρη τα αποκαλώ με τον όρο "λευκό θάνατο". Πόσο αμαθείς είμαστε όλοι όσον αφορά την υγεία μας! "Τι κακό θα κάνει ένα κομμάτι γλυκό με ρωτούν; " Έλα φάει λίγο. Δεν θα πάθεις κάτι. Το πολύ κάνει ζημιά". Πόσοι γνωρίζουν ότι τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με τη ζάχαρη και πολλαπλασιάζονται; Ότι η πρόσληψη ζάχαρης διαταράσσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα μας; Κι ότι όση περισσότερη  τρως τόση περισσότερη ζητάει ο οργανισμός;  Ότι τα θετικά που προσφέρει με την παραγωγή ορμονών στον εγκέφαλο είναι απλά πρόσκαιρα και έπειτα δύναται να πέσουμε άμεσα σε μελαγχολία;
Και για να περάσουμε στον άλλον λευκό θάνατο πόσοι γνωρίζουν ότι το λευκό αλεύρι δέχεται χημικές επεξεργασίες προκειμένου να γίνει λευκό για το δυτικό και ανεπτυγμένο κόσμο του πλανήτη; Κι ότι αυτή η επεξεργασία πέρα από τα χημικά που βλάπτουν, αφαιρεί ότι καλό μπορεί να υπάρχει στο εξωτερικό περίβλημα των δημητριακών;
Όλα αυτά που κατέγραψα εδώ πρόχειρα και εκλαϊκευμένα είναι όλα από μνήμης. Δεν έχω κανένα έντυπο ή βιβλίο μπροστά μου. Πιθανόν να είχα κι άλλες πληροφορίες να προσθέσω αν αντέγραφα κάποιο επιστημονικά τεκμηριωμένο άρθρο. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.
Εδώ θέλω να σας εφιστήσω απλά την προσοχή. Να σας κάνω να ενδιαφερθείτε. Να μάθετε να ψάχνετε τις ετικέτες. Αν έχετε παιδιά το θεωρώ υποχρέωση σας. Πώς θα διδάξετε σωστά τα παιδιά σας, πώς θα τους δώσετε παιδεία ΚΑΙ στη διατροφή αν εσείς δεν γνωρίζετε και δεν τρέφεστε σωστά; Και τέλος (θα μουρμουρίσω στο κεφάλι σας) έχετε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά σας να ζήσετε. Όσο περισσότερο μπορείτε κι όσο πιο υγιείς περνάει από το χέρι σας.

pose, yoga, fitness

Βλέπω γονείς σε γιορτές με το μικρό Γιαννάκη ή τη μικρή Αννούλα στην αγκαλιά τους. Το μωρό δεν καταλαβαίνει. Δεν ζηλεύει. Η μαμά παίρνει με το κουταλάκι της και βάζει λίγη τούρτα στο στόμα του μικρού Γιαννάκη. Το μωρό χαίρεται που ακούει τους άλλους να γελούν με την αντίδραση του στη γλυκιά γεύση ( που ως τότε δεν γνώριζε, δεν είχε ανάγκη και σε τελευταία ανάλυση δεν του προσφέρει τίποτα στα πρώτα χρόνια της ζωής του). Το μωρό θέλει ξανά αυτό που κάνει τους άλλους να ασχολούνται μαζί του. Αυτό ερμηνεύεται ότι το μωρό γλυκάθηκε και θέλει κι άλλο. Κι έτσι ο Γιαννάκης εθίζεται σιγά σιγά στον λευκό θάνατο. Με τις ευλογίες της μαμάς του!

Αμ το άλλο; "Ο Λευτέρης πίνει πολύ αναψυκτικό τύπου κόλα. Κάτι πρέπει να γίνει. Είναι δέκα ετών και καταναλώνει απίστευτες ποσότητες αναψυκτικού", μου λέει ένας γνωστός μου για το μικρό του και μου ζητάει τη βοήθεια μου στο θέμα. "Και πού βρίσκει αγάπη μου ο μικρός των δέκα ετών τις απίστευτες ποσότητες τύπου κόλα και τις πίνει";  "Α, εμείς τα αγοράζουμε. Αν δεν έχουμε θα αρχίσει τις γκρίνιες"! 
Σόρρυ αλλά εδώ θα πω "πάρ' το αυγό και κούρευτο"!

fitness, sportive, kid, life, eat clean, cute, fit, pilates, mini, child, lifestyle, train, healthy, health, yoga, sport

Δεν θα συνεχίσω! Περιμένω να με φάτε ζωντανή σήμερα με τούτα και με κείνα. Εξάλλου τα γλυκά είναι μέρος της ζωής των περισσοτέρων. Ξέρω και τις απαντήσεις σας: "Μας τα έκοψαν όλα ...ας έχουμε μία απόλαυση στη ζωή μας"! 

Η ζωή είναι πολύτιμη και είναι στα χέρια σας να την επιλέξετε κατά πώς θέλετε. Εγώ απλά σας λέω πως αυτή η δημοσίευση δεν τελειώνει εδώ . Έχει άλλες δύο τουλάχιστον συνέχειες έτοιμες! Γιατί το θέμα μου είναι Σούπερ-μαν ή γούμαν- ως τα βαθιά γεράματα! Κι ακόμα δεν το ξεδίπλωσα!
Αυτό ήταν μία εισαγωγή!
Ευχαριστώ για την προσοχή σας. 
Περιμένω τις διαμαρτυρίες σας τώρα... 

Καλή σας μέρα
@ριστέα


protein, pro, water, abs, motivation, sexy, squats, fashion, fitness, butt, strong, reachit, food, love, keepgoing, fitspo, dontstop, shoes, outifit, fit, goals, Hot, exercise, run, muscles, dontquit, healthy, sportbra, legs, yummy

Δεν είμαι διατροφολόγος, δεν είμαι γυμνάστρια .
Είμαι απλά κάποια που προσπαθεί να επιλέγει τη ζωή.
Όσον αφορά όμως τα παιδιά μας
και τα λάθη που ξεκινούν μέσα από την οικογένεια, θλίβομαι και θυμώνω.

70 σχόλια:

  1. Εμένα με έστρωσες, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, εσύ..
    Παρατήρησα ότι κατά τη διάρκεια των γιορτών επειδή πέρασα μερικές μέρες στους δικούς μου, και δεν είχα προμηθευτεί μαύρο αλεύρι, μαύρα ζυμαρικά κλπ, ότι και πιο φουσκωμένη ένιωθα και κιλά έβαλα.. ακόμη να συνέλθω. Για περίπου δυο βδομάδες άλλαξα διατροφή και τώρα ακόμη προσπαθώ να κάνω διορθώσεις :(

    Έχω τόσα πολλά να γράψω μα φοβάμαι μη γράφω σεντόνι πάλι. Συνέχισε τις αναρτήσεις μπας και ξυπνήσουμε!
    Γλυκό φιλί από Μελβούρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που άνοιξες τα σχόλια εσύ!
      Η μεταστροφή σου είναι απόδειξη ότι όλοι μπορούμε!Κι ότι αυτό είναι για την υγεία μας , όχι για την εμφάνισή μας!
      Πισωγυρίσματα πάντα θα υπάρχουν . Σημασία έχει η προσήλωση στον στόχο ο οποίος είναι ένας: να κάνουμε ΠΟΙΟΤΙΚΗ τη ζωή μας!
      Σε φιλώ γλυκά!
      Καλή συνέχεια στον αγώνα σου αγάπη! ♥

      Διαγραφή
  2. Διαβασα με πολυ προσοχη το κειμενο σου.Εσυ καλα τα ειπες εγω ακουω ομως?ΟΧΙ η μαλλον δεν θελω να ακουσω.Εδω και πολυ καιρο χτυπαει ενα καμπανακι μεσα μου για το φαγητο και το τσιγαρο( αλλο κακο και αυτο).Κανω διατροφη χανω καποια κιλα και μετα ξανα τα ιδια απο την αρχη.Ποτε θα ξυπνησω επιτελους.Σε ευχαριστωπου τα ειπες με ταρακουνησες αρκετα το θεμα ειναι νομιζω στο μυαλο καθε ανθρωπου,γιατι αν μας ερθει καμμια αρρωστια θα χτυπαμε το κεφαλι μας στον τοιχο!!!Θα χαρω τις οποιες συμβουλες σου και εδω και στο εμαιλ μου φυσικα μηπως μπορεσω να κανω κατι για μενα!!! σε φιλω γλυκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου, την απάντηση την έχεις μέσα σου!
      Εγώ δεν είμαι διατροφολόγος, ούτε μπαίνω στα δικά τους χωράφια. Έχω όμως σπουδάσει ενθάρρυνση και συμβουλευτική οπότε οποιαδήποτε βοήθεια θες σε αυτό το επίπεδο με χα΄ρ ανα στη δώσω!

      Μπορείς να ξεκινήσεις ψάχνοντας. Για τον καρκίνο και τη διατροφή για παράδειγμα.Μελετώντας. Τα ευρήματα ίσως σε κάνουν να βλέπεις κάποια πράγματα αλλιώς. Στην πορεία θα διαμορφώσεις και το τι θέλεις στην πορεία της ζωής σου!

      tea_airis@yahoo.gr το μέιλ μου!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Πολύ σωστά τα λες!!!!!!!!! Χρειάζεται θέληση........τίποτε άλλο!
    Όσο για τα παιδιά...............ε είναι σίγουρα ο καθρέφτης των γονιών τους!!!!!!! Πάντως κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα ότι δεν ήξερε.....Η αμάθεια δεν δικαιολογείται όταν η γνώση τρέχει και είναι ελεύθερη για όλους!
    Καλημέρα Αριστέα μου.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ για το σχόλιο σου Άννα: κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα ότι δεν ήξερε.! Αυτό είναι μια τεράστια αλήθεια!
      Να'σαι καλά!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Αριστέα μου!
    Άκρως ενημερωτικό θα πω το ποστ σου!
    Μου αρέσει που υποστηρίζεις θερμά τα όσα πιστεύεις.
    Μου αρέσουν αυτού του είδους οι άνθρωποι.

    Ομολογώ πως δεν ήξερα πολλά απ όσα διάβασα επάνω οπως πχ οτι η ζαχαρη τρεφει τα καρκινικα κυτταρα αλλα εγω πιστευω πως σημαντικο ρολο, ισως το πιο σημαντικο τον παιζουν τα γονιδια και ο μεταβολισμος. Δεν ειναι τυχαιο που αλλοι τρωνε παρα πολυ και παχυντικα φαγητα αλλα δεν παχαινουν και αλλοι να κανουν μια παρασπινδια και να φουσκωνουν αμεσως.

    Επισης θεωρω πως για την υγεια μας ευθυνεται το αγχος. Προκαλει καρδια και ολα τα συναφη. Και φυσικα παιζει ρολο και το περιβαλλον που ζουμε.

    Για να καταλαβεις στο χωριο ειχαμε εναν γεροντα που πεθανε 100 χρονων, ετρωγε κανονικοτατα, επινε το τσιπουρακι του και καπνιζε 2 πακετα ασσος τσιγαρα παρακαλω. Αλλα μιλαμε αναισθησια φουλ!

    Και ενας αλλος κυριος που ξερω ειναι 85. φαινεται για 65 το πολυ και καπνιζει, πινει και ολα τα συναφη. Ο ιδιος μου ειπε πως αυτο που κανει χρονια ειναι να μην εχει αγχος και να γελαει οσο πιο πολυ μπορει. Α και να περπατα.

    Σιγουρα παντως η καλη διατροφη σε συνδυασμο με την ασκηση και την ελλειψη αγχους βοηθουνε στη μακροζωια. Αλλα απο την αλλη ποιος ξερει αν θα ζουμε αυριο; Καλως η κακως δε ξερουμε τι μας ξημερωνει, οποτε μηπως να φαμε μια σοκολατιτσα σημερα, αφου δε ξερουμε αν θα μπορουμε να τη φαμε αυριο; ;)

    χαχαχαχα

    Να εισαι καλα Αριστεα μου! Και εννοειτε οτι συμμεριζομαι στο επακρο τις αποψεις σου!

    Φιλακια πολλα φιλη μου! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα μου καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι για ότι η διατροφή από μόνη της δεν αρκεί για τη δημιουργία ή την αποφυγή του καρκίνου.
      Αυτό πάλι δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.

      Από την άλλη δεν είναι ο μεταβολισμός. Τ α γονίδια σαφώς και κουβαλούν πληροφορίες μέσα μας αλλά για μένα στο ένα πιατάκι της πλάστιγγας είναι η διατροφή στο άλλο είναι η χαρά και το στρες ( εννοώ πόση χαρά έχεις και πώς διαχειρίζεσαι το άγχος)
      Και τα χειρότερα γονίδια να έχεις σημασία έχει να ελέγξεις αυτούς τους δύο παράγοντες!

      Αλλά το θέμα το ψυχολογικό θα είναι μέρος επόμενων δημοσιεύσεων μου!
      Ξεκίνησα σιγά σιγά ...λιθαράκι λιθαράκι! Αυτό σήμερα ήταν η ΕΙΣΑΓΩΓΗ μου! :))

      Σε ευχαριστώ πολύ για όσα σημείωσες .
      Φιλιά!

      Και τη σοκολάτα αν τη τρως με μέτρο δεν είναι κακό!! :))

      Διαγραφή
  5. για πιο λογο να σε φαμε?ο καθενας επιλεγει το τι θελει και τι οχι.εμενα τοσα χρονια μου τα λες ειδες να ιδρωνει το αυτι μου?γελασα με τον Λευτερακη παλια εγω ηξερα ενα παιδακι που το ελεγαν Τασουλη και η κακια του θεια αγοραζε στο παιδι κοκα κολες γιατι αν δεν ειχε στο φαγητο του γκρινιαζε...χαχαχαχαχα

    καλημερα
    σλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα! Μούτρο μου εσύ! :)))
      Να σου θυμίσω ότι αυτή η "θεια" κάποτε έτρωγε πίτες και κρουασάν και τρελαινόταν! Αλλά να σου θυμίσω επίσης ότι είναι η ίδια που είναι χρόνια πια των ειδικών δυνάμεων στη διατροφή της!
      Ποτέ δεν θα σε κάνω με το ζόρι να αλλάξεις και το ξέρεις!
      Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να μοιάζουμε για να αγαπιόμαστε!
      ΣΛ κάργα!

      Διαγραφή
  6. υπεροχη αναρτηση.. εγω εδω και 1, 1.5 χρονο εχω αλλαξει προς το χειροτερο, αλλα το θεμα φυσικα ειναι μεσα μου.. και για να ξανα ερθω στα φυσιολογικα επιπεδα για μενα φυσικα, παλι το θεμα ξεκιναει απο εμενα. οποτε αυτο προσπαθω να κανω. αχ...
    καλη σου μερα
    σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι κορίτσι μου γλυκό που το έχεις εντοπίσει : το θέμα ξεκινάει από σένα ..από μέσα σου! Ήδη έχεις κάνει το μισό δρόμο να ξέρεις!
      Φιλιά πολλά! ♥

      Διαγραφή
  7. Ωραία ανάρτηση , Αριστούλα μου , αλλά μας βάζεις ...δύσκολα !!!!!!
    Δεν ξεριζώνονται εύκολα συνήθειες χρόνων !!!!!
    Θα .....προσπαθήσω !!!!!!
    Καλή σου μέρα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου το ξέρω. ! Κι εγώ άλλαξα λίγο πριν τα 40! Ποτέ δεν είναι αργά όμως! :)))\Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  8. Θεωρώ ότι στο θέμα της διατροφής το παν μέτρον άριστον είναι η αρχή των πάντων... Ούτε με τη δικαιολογία "μια ζωή την έχουμε" πρέπει να ξεσκιστούμε στο junk food αλλά ούτε και θα δηλητηριαστείς εάν φας ένα κομμάτι κέικ. Εάν έχεις την επιλογή σαφώς και καλύτερα είναι να επιλέξεις προιοντα ολικής άλεσης. Αλλά ένα για παράδειγμα σε έχουν καλεσμένη για φαγητό και σου σερβίρουν μακαρόνια και αρχίσεις τα περί λευκού θανάτου και δεν τρώω νεκρες τροφές τότε νομίζω ότι φεύγουμε από την υγιεινή διατροφή και πάμε σε ψυχαναγκασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε σε αυτό Χριστίνα μου : παν μέτρον άριστον! Και ναι στη μεσογειακή διατροφή και στο λίγο απ' όλα! Αρκεί να ξέρουμε και να αποφεύγουμε τα άχρηστα και τα δηλητήρια :)))


      Στο παράδειγμα σου να πω το εξής! Πάνω από τρία χρόναι που έχω αλλάξει ριζικά τη διατροφή μου έχω βρεθεί σε τραπέζια. και φυσικά βγαίνω κι έξω για φαγητό. Δεν αρχίζω τότε να ξεδιπλώνω τις γνώσεις που έχω αποκτήσει στην πορεία.Λέω όχι. Δεν τρώω.
      Και τσιμπάω κάτι λιγότερο επιβλαβές. Πάντα υπάρχει σαλάτα. Θ αφάω λοιπόν σαλάτα. Έτσι κι αλλιώς δεν έχω πάει στο ξένο σπίτι για να ξεσκιστώ ή να χορτάσω. Ξέρεις πόσα γλυκά έχουν κάνει πασαρέλα μπροστά μου όλα αυτά τα χρόνια; Κάνω υπομονή! Πόση ώρα θα τρώνε;

      :)) Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα Αριστάκι μου
    Πολύ καλά το έθεσες το θέμα!!!
    Είμαι από τους αμαρτωλούς...έχω
    ψιλοεθιστεί στην σοκολάτα τελευταία
    με αποτέλεσμα να βάλω 2-3 κιλά!!!!
    Θέλει θέληση και πείσμα ώστε να τηρείς
    ένα υγιεινό πρόγραμμα στην ζωή σου!!!
    Εσύ χτυπάς καμπανάκι και καλά κάνει
    Ίσως μπορέσεις και να μας σώσεις!!!
    Θα προσπαθήσω πάντως να απαγκιστρωθώ!!!

    φιλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είμαι η παραπάνω
      Δεν ξέρω γιατί με έβγαλε
      σαν ανώνυμη....

      Διαγραφή
    2. Η σοκολάτα Ελένη μου , ιδίως αν είναι μαύρη, είναι επιθυμητή ( μην κοιτάς που εγώ την έχω αποκλείσει - κι αυτή) σε καθημερινή βάση...περίπου 30 γραμμάρια αν δεν κάνω λάθος .
      Μην έχεις τύψεις καθόλου για αυτό.
      Για τις επεξεργασμένες τροφές που έχουν πρόσθετα δεν θα σου πω όμως το ίδιο. Και καλό είναι να ξεκινούμε από κει! Από τις ετικέτες.
      Φιλιά πολλά !

      Το θέμα θα συνεχιστεί για μέρες πιστεύω...αν δεν σας κουράσω !


      Διαγραφή
  10. Καλημερα Αριστεα! Θα συμφωνησω οτι η διατροφη παιζει μεγαλο ρολο στην υγεια, ομως δεν θεωρω οτι πρεπει σωνει και ντε να στερηθεις τις απολαυσεις που αγαπας, αν φυσικα υπαρχει μετρο η αν μπορεις οταν χασεις το μετρο να το ξαναβρεις. Θεωρω τεραστια απολαυση το φαγητο και μου δινει χαρα, πραγμα που συμβαλλει στην ψυχικη υγεια. Η προσοχη ωστοσο, ειδικα αν εχεις παιδια, οποτε εισαι και προτυπο ειναι σημαντικη.
    Η υγεια πιστευω οτι επηρεαζεται ομως απο γονιδια, αγχος, κουραση, καθιστικη ζωη, κακες συνηθειες κλπ. Βλεπεις ανθρωπους που πινουν, καπνιζουν κι ειναι μια χαρα κι ανθρωπους που μια ζωη στερουνταν τα παντα και τελικα παθαινουν καρκινο! Οποτε, δεν λεω βεβαια να αρχισουμε τις καταχρησεις, αλλα με ρεγουλα να απολαμβανουμε οσα μας αρεσουν, για να τα απολαμμβανουμε οσο το δυνατον περισσοτερο. Δε με νοιαζει να παω 80-90, μου φτανει να φυγω ορθια!
    Καλη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα Χριστίνα μου... Κι εγώ το θεωρώ απόλαυση! Όταν κάτι μου αρέσει πολύ (από τις επιλογές μου) του δίνω και καταλαβαίνει!
      Πολύ σημαντικό για τη δημιουργία του καρκίνου είναι η προσωπικότητα μας και θα καταπιαστώ σε κάποια επόμενη ανάρτηση!

      Σε αυτή την ανάρτηση ήθελα εκτός από τα εισαγωγικά...1) να εφιστήσω την προσοχή στους γονείς και 2) να θέσω υπόψη σας το θέμα : τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με τη ζάχαρη

      Με την ανάρτηση αυτή και όσες επακολουθήσουν δεν θέλω να πω πώς θα φτάσουμε τα 80 αλλά πώς θα είμαστε υγιείς σε κάθε φάση της ζωής μας!
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Θα συμφωνήσω με όσα λες για τους γονείς... Εγώ μεγάλωσα με μαύρο ψωμί και καθόλου ζάχαρη και όλοι με κοίταζαν περίεργα όταν τους έλεγα πως μέχρι τα 14-15 δεν είχα δοκιμάσει γαριδάκια και άλλα τέτοιου είδους "σνακ"... Η "επαφή" με αυτά έγινε στο σχολείο και με στόχο να αποφεύγω τα κοροϊδευτικά σχόλια (γιατί αν σου προσφέρουν κάτι και δε το τρως είσαι σνομπ ή άρρωστος κτλ) άρχισε η συνεχόμενη επαφή με ζάχαρες κτλ.
    Από τότε που πέρασα στο πανεπιστήμιο δε, η διατροφή μου πήρε την κάτω βόλτα, καθώς οι παρέες έτρωγαν έξω διαφόρων ειδών junk food και αν ήθελες να είσαι μέρος της παρέας έπρεπε να συμμετέχεις και εσύ... Τον τελευταίο χρόνο προσπαθώ να επανέλθω στο πρότυπο διατροφής της παιδικής μου ηλικίας και έχω δει αποτελέσματα!
    Θα συμφωνήσω βέβαια με το σχόλιο της Εκφρασούλας πως και το άγχος, το περιβάλλον και τα γονίδια παίζουν μεγάλο ρόλο, άλλα θα προσθέσω πως με μια σωστή διατροφή και άσκηση μπορείς να καταπολεμήσεις ακόμα και το άγχος! Και η άσκηση είναι γνωστό αγχολυτικό που παράγει μεγάλη ποσότητα ενδορφινών, δηλαδή δε το κάνει μόνο η σοκολάτα αυτό!
    Τέλος, και επειδή έγραψα έκθεση, μια παρασπονδία δε φέρνει και το τέλος του κόσμου! Η συνεχής αδιαφορία για τον εαυτό μας όμως?
    Είχα στο μυαλό μου να γράψω και εγώ κάτι τέτοιο, σε σχέση όμως με το πως επηρεαζόμαστε από τους άλλους.
    Σε φιλώ! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι απίστευτα με το σχόλιο σου κορίτσι μου γλυκό!
      Να'σαι καλά! Το παράδειγμα σου πολύτιμο!
      Όσο για τις επισημάνσεις σου να σου πω ότι συμφωνώ απόλυτα. Είναι θέματα που θα θίξω προσεχώς!
      Θα χαρώ να δω και τη δική σου ανάρτηση !
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Αριστέα μου χαίρομαι πολύ με όσα γράφεις!... και συμφωνώ απόλυτα!..
    Είναι καλό ν`ακούγονται όλα αυτά...έτσι κι`εγώ πριν από 2 χρόνια τυχαία είχα διαβάσει σε κάποιο μπλόγκ για την διατροφή και πως μπορεί αυτή να μας θεραπεύσει...μου άρεσε...αλλά μου ήταν δύσκολο να το πιστέψω...άρχισα να το ψάχνω..μου φάνηκε δύσκολο ν`αλλάξω συνήθειες χρόνων...αλλά το πιό δύσκολοκομμάτι ήταν το περιβάλλον μου...δέχτηκα πολλές πιέσεις για να μην το κάνω..με τη δικαιολογία ότι ήταν πολύ αυστηρό...κι`ότι χάνω χρόνο...Έχω να σου πω ότι 1 χρόνο μετά ο σύζυγος μου και ο γιός μου άλλαξαν κατά 50% την διατροφή τους από επιλογή χωρίς να τους πιέσω...βλέποντας τις αλλαγές και τα οφέλη που είχα εγώ...

    Θα περιμένω και τη συνέχεια του θέματος....
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσούλα, όταν έκανες τη σχετική ανάρτηση μ ετην αλλαγή στη διατροφή σου την χάρηκα πάρα πολύ!
      Τώρα χαίρομαι που μοιράζεσαι εδώ μαζί μας την εμπειρία σου :))
      Να'σαι καλά!
      Καλή συνέχεια στο δύσκολο αγώνα σου. Ξέρω από πρώτο χέρι ότι θέλει μεγάλη θέληση να αντιστέκεσαι στο πρόχειρο φαγητό αλλά και στις πιέσεις των άλλων!

      Τα φιλιά μου και την αμέριστη εκτίμηση μου!

      Διαγραφή
  13. Αριστάκι μου, όπως έχουμε ξαναπεί, αν το κάνεις με το ζόρι, άκρη δεν θα βγάλεις, ούτε αποτέλεσμα θα δεις... Το θέμα είναι να το επεξεργαστείς καλά το όλο θέμα στο μυαλό σου... Και ό,τι κάνεις, να το κάνεις συνειδητοποιημένα!
    Και δεν πιστεύω πως θα πέσουν (πέσουμε!) να σε φάμε σήμερα!
    (Μεταξύ μας, νομίζω πως έχεις επηρεάσει αρκετούς -θετικά εννοώ!-)
    Και τώρα πάω να συνεχίσω τη... μανταρινάδα μου!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα Γιάννα μου: με πίεση όλα είναι καταδικασμένα!
      Μακάρι αν οδηγήσω κάποιους στο να ψάχνουν. Και να παρακινήσω τους γονείς να είναι πιο προσεκτικοί. Αυτός είναι ο στόχος μου!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  14. Αριστέα μου, δε φτάνει που μας ενημερώνεις και μας προτρέπεις για το καλό της υγείας μας, θα διαμαρτυρηθούμε κι από πάνω? Εγώ έμαθα για το άσπρο αλεύρι, που δεν το χρησιμοποιώ γιατί δεν φτιάχνω πίτες, γλυκά, ψωμί κ.λ.π. Στη διατροφή πάμε καλά, έμαθα πολλά απ' όταν γέννησα την κόρη μου, μετά μου έμαθε εκείνη κάποια άλλα και νοιώθουμε καλά. Στην άσκηση όμως είμαι τεμπέλα, εκείνο το ποδήλατο στο σπίτι τζάμπα μου πιάνει το χώρο. Μόνο περπάτημα κάνω λίγο και καμιά σκάλα ανεβοκατεβαίνω αντί να χρησιμοποιώ το ασανσέρ! Όσο για τα παιδιά βλέπω πολλούς γονείς να κάνουν τραγικές επιλογές κι είναι πολύ κρίμα! Να είσαι καλά κοπέλα μου που μας υπενθυμίζεις πως να κερδίσουμε "περισσότερη ζωή"! Φιλιά πολλά με αγκαλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου χαίρομαι που σου αρέσει το θέμα μου και που προσπαθείς :)) Για μένα όλα είναι θέμα αυτοσεβασμού.
      Καταλαβαίνω τη δυσκολία σου για την άσκηση! Κι εγώ κατά καιρούς παρασύρομαι από το πισι και μένω πίσω!

      Ξέρεις τι κάνω...αναπολώ τις στιγμές μετά την άσκηση...την απόλυτη ευεξία...Που ανοίγει το μυαλό και η ψυχή ( ειδικά μετά από γιόγκα) . Ε κάπως έτσι με ξαναβρίσκω και ξεκινώ. Κάνοντας το σταυρό στην αρχή! Μετά ...απλά ,,,,τρελαίνομαι!
      Εύχομαι να σε παρασύρω έστω και λιγάκι...
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  15. Αριστέα μου πολύ όμορφα και ενδιαφέροντα αυτά που έγραψες, περιμένω και τα υπόλοιπα μέρη!

    Είμαι άτομο που γενικά δεν κάνει έντονη ζωή ή πολλές παρασπονδίες, από την άλλη όμως μία ζωή χωρίς κανένα πάθος ή ατασθαλία δεν έχει νοστιμιά χαχα! Μιλάω από θέση ισχύος βέβαια αφού είμαι τυχερός και δεν παχαίνω όσο και αν φάω, κάπου όμως θεωρώ ότι ο καθένας αρκεί να βρει αυτό που τον κάνει να νιώθει πιο ισορροπημένος και καλύτερα με τον εαυτό του. Διότι τελικά αν αγχώνεται και καταπιέζεται κάποιος να μην κάνει κάτι επειδή βλάπτει, τι νόημα έχει; Ή θα ζήσει παραπάνω χρόνια μέσα στα αρνητικά συναισθήματα ή θα πεθάνει νωρίτερα από το άγχος, οπότε μία ή άλλη. Τέσπα, αυτή είναι η δική μου άποψη πάντα, ελπίζω να επιτρέπεται να την πω αφού μας παρουσιάζεις και εσύ τη δική σου και να μην θεωρηθεί απλώς διαμαρτυρία.

    Καλή υπόλοιπη μέρα να έχεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μου, το θέμα της υγείας δεν έχει τόσο να κάνει με τα κιλά μας. Αν κι ένα παχύσαρκο άτομο κατά πάσα πιθανότητα ίσως να έχει θεματάκια με αρτηρίες και άλλα τινά. Όμως κι ένα αδύνατο άτομο που λόγω σωματότυπου και καλού μεταβολισμού δείχνει υγιές, δεν σημαίνει ότι θα είναι κιόλας!
      Το άγχος είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και θα το θίξω σε ξεχωριστή ανάρτηση. Είναι το 50%.
      Σήμερα καταπιάστηκα με το άλλο 50% κι αυτό όχι από όλες τις πλευρές.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Α και τη γνώμη μας πάντα θα τη λέμε σε τούτο το χώρο. Όσο δεν προσβάλει κανείς η αντίθετη άποψη είναι επιθυμητή.
      Εξάλλου κι εγώ τη δική μου καταθέτω!
      :))))

      Διαγραφή
  16. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου Αριστέα μου εφ΄όσον πολλά χρόνια ακολουθώ αυτού του είδους τη διατροφή πάνω από 6 και ξεκίνησε απλά επειδή διαμαρτυρήθηκε ο οργανισμός μου .
    Μα άλλα καταπίνω καθημερινά και εκεί όταν το μυαλό τρέφεται με ανεπιθύμητα ,αυτό είναι πολύ βλαβερό , πίστεψέ με
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολίτσα μου έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά τα άλλα που αναφέρεσαι..τα βλαβερά :)) Θα ασχοληθώ και με αυτά, να είσαι σίγουρη!
      Τα φιλιά μου ! ♥

      Χαίρομαι που έχεις βρει το δρόμο σου διατροφικά!

      Διαγραφή
  17. Αριστέα μου, θα σου πω την δικη μου άποψη! Λόγω κατάθλιψης πριν κάποια χρόνια, το είχα ρίξει καισ το φαγητό, μέχρι που έφτασα να πάρω περίπου 20 κιλά. Κάποια μέρα έτσι ξαφνικά σιχάθηκα τον εαυτό μου και είπα ξεκινάω διατροφή (όχι δίαιτα που ομολογώ έχω κάνει πριν πολλές και σε σημείο να ταλάιπωρήσω το σώμα μου και τον οργανισμό μου!) και μέσα σε 4 μήνες έχασα και τα 20 κιλά και έμαθα να τρώω σωστά και να προσέχω και τις τροφές μου και να διαβάζω τα ψιλα΄γράμματα στα προϊόντα και... και.. όμως φυσικά και κάποιες φορές πέφτω στην παγίδα και τρώω ό,τι βρω μπροστά μου αλλά πάλι έρχομαι στα ίσα μου.
    Νια, είμαι από αυτούς που θεωρώ ότι το φαγητό είναι μία από τις απολεύσεις της ζωής και ειδικά τα γλυκά, που δεν μπορώ να ζήσω χωρίς γλυκό, το ζητάει ο οργανισμός μου πολλλές φορές!
    Επίσης, επειδή έχω φίλοςυ άντρες που πραγματικά συμπεριφέρονται σαν εμάς τις γυναίκες που αν φάνε λίγο παραπάν ή φάνε γλυκό (ακόμα κι αν το έχεις φτιάξει με μη επεξεργασμέν υλικά) τρελάινονται. Δεν μου αρέσει αυτό! Απολαμβάνεις ότι επιθυμείς εσύ ή οργανισμ΄ςο σου με μέτρο πάντα! Πιστεύω κράδαντα στο μέτρο και όχι στο καθόλου! όλα χρειάζονται αρκεί να ξέρεις ποιο θα σου κάνει καλό και ποιο κακό!
    Εγώ προσωπικά είμαι από αυτούς που ελέγχω το τι τρώω (όσο μπορώ) αν και είμαι πολύ της Coca-cola, προσπαθώ να την κόψω τελείως γιατί γνωρίζω πως μόνο κακό κάνει!
    Θ απεριμένω τις υπόλοιπες δημοσιέυσεις! Καλό απόγευμα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με πολλά από όσα είπες Μαρία μου ειδικά για το μέτρο. Αλλά να θυμίσω ότι δεν υπάρχει δικαιολογία όταν ξέρεις πια ότι η ζάχαρη ταϊζει τα καρκινικά κύτταρα. Δεν υπάρχει δεν μπορώ να ζήσω χωρίς γλυκά γιατί ίσως σύντομα να μη ζούμε για να γευτούμε τη γλυκιά γεύση :)))
      Η μαύρη σοκολάτα μπορεί κάλλιστα να καλύψει τις ανάγκες για γλυκό προσφέροντας και τα θετικά της στον οργανισμό μας!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  18. Ολα με μέτρο Αριστάκι μου, ήμουν πάντα αυτής της νοοτροπίας!!
    Δεν θεωρώ ότι πρέπει να κόβεις κάτι ντε και καλά (εκτός αν έχεις κάποιο πρόβλημα).
    Αν έχεις μέτρο στην ζωή σου σε όλα δεν θα έχεις και προβλήματα.
    Τα άκρα είναι το πρόβλημα απο οποιανδήποτε κατεύθυνση.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νια το μέτρο Ελενάκι μου! Αλλά εγώ μιλάω για συγκεκριμένες τροφές..μιλάω για ετικέτες, για χημικές επεξεργασίες και πρόσθετα...μιλάω για τη ζάχαρη και τα αρνητικά της (τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με τη ζάχαρη )
      Αυτά δεν μπορούμε να τα αγνοούμε με δικαιολογίες!\Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  19. χαθηκε το σχόλιό μου ,ξανα μανά με λιγα λογια...
    βλεπω παραδειγματα πολυ κοντινων μου ανθρωπων που απο μικροι ακολουθουν τη δικη σου οδο....μόνο βιολογικα ,καθημερινα γυμναστικη ,ουτε τσιγαρο ,ουτε ποτό ,μόνο ολικης προϊόντα κ.τ.λ. τωρα εχουν καρκινο κοντα στα 50 τους.....εγω τουλάχιστον θα παω με τη σοκολάτα στο στόμα χαχαχαχα
    πέρα απο την πλακα ,καταλαβαινω την αξια όσων λες ,προσπαθω τελευταια (ευτυχως τα μικρα δεν τρωνε ότι κι εγω,μονο ο μεγαλος ειναι του γλυκού) και περισσοτερο απο το άγχος μου να ζησω να τα μεγαλώσω.....τη σοκολάτα όμως δεν την κόβω ,αν δε με κόψει πρωτη αυτή!
    καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αμφιβάλλω καθόλου Νάσια μου ότι υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις. Απλούστατα ..δεν είναι όλα θέμα διατροφής. Αυτό δεν μπορεί επουδενί να αποτελέσει όμως δικαιολογία για να μην σεβόμαστε τη ζωή που μας δόθηκε.
      Χαίρομαι που στα δίδυμα είσαι σωστή. Εμένα βασικά αυτό με καίει πάντα ...τι κάνουμε με τα παιδιά μας!
      Τώρα τη σοκολάτα δεν έχω σκοπό να στη κόψω με τίποτα να ξέρεις. Έχεις τόσα οφέλη εξάλλου! :))

      ΥΓ: Τα υπόλοιπα από κοντά στο θέατρο ...του Σαββάτου! ♥♥♥

      Διαγραφή
  20. Απο χαρακτηρος ειμαι των ακρων,μα προσπαθω να εχω γνωμόνα το "παν μετρον αριστον" Αριστεα μου γλυκια!!!!
    Δεν θεωρω πως πρεπει να σε κηνυγησει κανεις για τις αποψεις σου! Οποιου δεν του αρεσει, να φυγει!!! Να παει αλλου!!!!!!
    Αντε!!!! Βρεθηκε ενας ορών κ μας λεει πως να ξεστραβωθουμε κ θα φοβηθουμε κιολας!!!!!Ααα!!!! Φωναζω εγω!!!! Φωναζω!!!!!!! :-P
    Καλα τα λες,μακαρι να συνεχισεις τη στηλη!!! Α,κ βαλε κ καμια συνταγουλα!!!! Να την ενσωματωσουμε οσο μπορουμε στην ζωη μας!!!!
    Κ για μας κ για τα πιτσιρικακια μας!!!!
    Φιλι!!!!(υγιεινο!!!χιχιχι!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα! :)) Να'σαι καλά γλυκό μου Βαϊλί ! Είμαι σίγουρη ότι στις μικρές είσαι σωστή :)))
      Να σου στείλω σε μέιλ τα μπισκοτάκια μου , να τα φτιάχνεις στα παιδιά. Και το μαύρο ψωμάκι ε; :))
      Το ΣΚ που θα είμαι λίγο λάσκα :))
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  21. Εδώ και κανα δίμηνο αγοράζω μη επεξεργασμένη ζάχαρη. Μπορείς να μου πεις γιατί αυτή έχει περίπου 2€ το μισό κιλό και η επεξεργασμένη έχει 0,90 το κιλό;
    Η στέβια επίσης είναι ακριβή. Κάποιος (και δεν αναφέρομαι σε μένα) που τα φέρνει πολύ δύσκολα βόλτα δεν κοιτάει πια καθόλου τη διατροφή του. Κοιτάει αν έχει. Δοξάζει το Θεό που θα φάει σήμερα μακαρόνια γιατί χθες έμεινε νηστικός.
    Δεν τα δραματοποιώ. Μη σου διαφεύγει όμως πως βρισκόμαστε σε μια εποχή που το θέμα υγιεινή διατροφή το έχουμε πια ως μη προτεραιότητα.
    Καλά και άγια κάνεις που χτυπάς καμπανάκια.
    Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα. Και το ξέρεις.
    (σε ευχαριστώ που με γεμίζεις τύψεις. σε μερικά σε έχω ακούσει και τα έχω αλλάξει. μένει πολύς δρόμος ακόμη)
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο μου θίγεις σημαντικά θέματα. Ναι τα βιολογικά και τα υγιεινά στοιχίζουν. Αλλά και τα κρουασάν και οι σοκολάτες τα αναψυκτικά δεν κοστίζουν;
      Το θέμα είναι καλός προγραμματισμός στο καρότσι σου.
      Η στέβια όντως είναι ακριβή. Αλλά τα βγάζει τα λεφτά της αφού χρησιμοποιείς τη μισή ποσότητα.
      Φυσικά και μπροστά στην πείνα δεν υπάρχει περιθώριο πολυτέλειας ή ίσως επιλογής αλλά πχ στο ψωμί γιατί κάποιος να επιλέγει το λευκό πια όταν γνωρίζει ότι η διατροφική του αξία είναι ΜΗΔΕΝ;
      Για μένα σημασία έχει ότι ξέρεις! Και προσπαθείς! ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ούτε ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΑΙ! Είναι τεράστιο βήμα αυτό και είναι θέμα γνώσης και σεβασμού!
      Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια στον αγώνα σου!

      Διαγραφή
  22. Κι εγώ προσέχω πολύ τη διατροφή μου.
    Με την άσκηση δεν τα πάω πολύ καλά το χειμώνα.....
    Γλυκά, ζάχαρη, επεξεργασμένα τρόφιμα, αναψυκτικά, junk...ούτε να τα μυρίσω!
    Προσέχω τι βάζω στο σώμα μου γιατί το σέβομαι!
    Μου αρέσει η υγιεινή τροφή και νοιώθω όμορφα μ' αυτά που τρώω.
    Το πρόβλημα μου είναι πως έχω χάσει όμως πολλά κιλά.......

    Φιλάκια πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχουμε συζητήσει ξανά Σοφάκι μου και ξέρω ότι είσαι πιστή της υγιεινής διατροφής. Εγώ πάντως δεν χάνω . Άρα μήπως χρειάζεται αν κοιτάξεις λίγο πιο σοβαρά το θέμα; Μήπως έχεις αποκτήσει κάποια φοβία;
      Αν θελήσεις κάτι γράψε μου στο μέιλ!
      Φιλάκια πολλά! :))

      Διαγραφή
  23. E όχι και να διαμαρτυρηθούμε Αριστάκι μου!!!!
    Μας ενημερώνεις πολύ σωστά και πολύ καλά κάνεις...γιατί έχουμε μία τάση να λέμε συχνά "έλα μωρέ,και τι έγινε"!
    Πολλά από όσα ανέφερες δεν τα γνώριζα και σ'ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες!
    Καλό βραδάκι!
    Φιλί γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά κοπέλα μου γλυκιά. Αυτό θέλω κι εγώ...να είμαστε ενημερωμένοι, να ψάχνουμε. Να είμαστε υπεύθυνοι καθώς συνήθως αποτελούμε παράδειγμα για τα παιδιά μας!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα Αριστέα μου,
    αρκετά σημαντικό το σημερινό σου θέμα!
    Δεν θα σου πω πως δεν χρησιμοποιώ λευκό αλεύρι και τέτοιου τύπου προϊόντα, μα όσο μπορώ προσπαθώ να έχω ισορροπημένη διατροφή.
    Παλιότερα είχα περισσότερη αδυναμία στα γλυκά, πλέον και αυτό το έχω μετριάσει αρκετά. Όσο για τη γυμναστική, κάθε μέρα ασχολούμαι και αφιερώνω λίγο από το χρόνο μου. Άλλωστε οι Αρχαίοι ήξεραν τι έλεγαν.. "νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ "! Το σώμα μας, μας μιλάει.. εμείς το ακούμε;
    Ναι, όλα έχουν να κάνουν με τον αυτοσεβασμό, αλλά πως ένας άνθρωπος έχει κατακτήσει τον αυτοσεβασμό; Τελικά, καταλήγω πως για όλα παίζει σημαντικό ρόλο η οικογένεια.. Η οποία τη σήμερον ημέρα έχει πληγεί.. και που είσαι ακόμα!
    Μου άρεσε και το σχόλιο του Πέτρου πιο πάνω, θα συμφωνήσω με την οπτική του!
    Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνα μου καταλήγεις για μένα στο καλύτερο συμπέρασμα: όλα ξεκινούν από την οικογένεια!
      Μακάρι να είμαστε υπεύθυνοι με τη ζωή που μας δόθηκε και κυρίως όταν μεγαλώνουμε παιδιά!
      Να'σαι καλά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  25. Αφού πω κι εγώ πως συμφωνώ με τον Πέτρο (πάρα πολύ όμως) να σου πω επίσης κάτι που έχω ξαναπεί, το οποίο ή ταιριάζει παντού ή εγώ δεν έχω τι άλλο να πω: όλα είναι σχετικά. Σε θαυμάζω και σε ζηλεύω που τα καταφέρνεις, αλλά, εκείνοι που θα συμφωνήσουν μαζί σου είναι εκείνοι που έχετε την ίδια φιλοσοφία, οι υπόλοιποι θα συμφωνήσουμε μεν, αλλά αύριο μεθαύριο θα είμαστε και πάλι ο εαυτός μας... Πολλά φιλιά και καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει εν μέρη τα δίκια του ο Πέτρος αλλά νομίζω ότι θα είδες την απάντηση μου :)
      Δεν ξέρει πόσο συμφωνώ με τη μεγάλη αλήθεια που έγραψες!
      Και φυσικά δεν έχω αυταπάτες!
      Τον αγώνα μου παρ' όλα αυτά πάντα τον δίνω!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  26. Εγώ πάλι έχω αποκτήσει το σύνδρομο "Αριστέα". Στο σούπερ μάρκετ, την ώρα που απλώνω το χέρι να πάρω ζάχαρη, ξεμυτίζεις στην άκρη του διαδρόμου και με αποτρέπεις. Έκτοτε, για να γλυτώσω τη γκρίνια σου και τις ενοχές μου, αγοράζω μαύρη ζάχαρη & μαύρο ψωμί. Για τα υπόλοιπα δεν το συζητώ καν. Αναψυκτικά και λοιπά τυποποιημένα, είναι δια παντός αποκλεισμένα απ' τη διατροφή μας. Το αλεύρι μου αντιστέκεται ακόμα, αλλά πού θα πάει; Θα καμφθεί κι αυτό ;-)
    Φιλιά Αριστέα μου. Μου αρέσει που υπερασπίζεσαι με θέρμη αυτά που η ίδια εφαρμόζεις στη ζωή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχαχα!!!!!!! Το σχόλιο που λάτρεψα! Σύνδρομο Αριστέα! Αχ και να το αποκτούσε η κολλητή μου και τι στον κόσμο!

      Μαρία μου δε σε φοβάμαι! Καθόλου! Τα λόγια σου δείχνουν την ποιότητα σου!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  27. Δεν θα πέσω να σε φάω Αριστέα μου. Ούτε θα σου πω, πως μια απόλαυση μου έμεινε.... Πρώτον γιατί έχω καθημερινές απολαύσεις και δεύτερον, δεν είναι συχνά απόλαυση, για μένα, το φαγητό! Έχω σχέση αρρωστημένη μαζί του! Ντρέπομαι που το λέω αλλά είναι η αλήθεια. Δεν μου είναι εύκολο να σκεφτώ και να πράξω όπως εσύ, γιατί όπως λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι, είναι δύσκολο να μάθεις καινούργια κόλπα σε γέρικο σκυλί. Είμαι ευχαριστημένη όταν καταφέρνω να έχω ένα μέτρο κι ας μην εξαφανίζω τον λευκό θάνατο από την ζωή μου! Με τέτοια μάνα "ευτυχώς" ο μικρός μου κάνει υγιεινή διατροφή λόγω αλλεργιών! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου Ειρήνη μου : δύσκολο να μάθεις καινούργια κόλπα σε γέρικο σκυλί. Αν όμως σου πω ότι εγώ άλλαξα στα 40 ;
      Χαίρομαι που ο μικρός τουλάχιστον είναι σε δρόμο σωστό αν και κρίμα είναι να έχει από μικρός αλλεργίες. Ομοιοπαθούσα βλέπεις...συναισθάνομαι!

      Φιλιά πολλά !

      Διαγραφή
  28. Ωραία, ωραία, το καταλάβαμε...Σταματάω τα σουβλάκια και τις πίτσες... (εκτός των ημερών που έχει champions League) Αμαααααν!

    Υ.Γ. Η ανάρτηση σου είναι απίστευτα κατατοπιστικη και ουσιαστικη! Φαντάσου ότι εγώ καταλαβαίνω την αλλαγή στην υγεία μου και στην διάθεση μου στις περιόδους που αποφασίζω να τρώω περισσότερο υγιεινά! Βέbαια όπως ανέφερες η σωστή διατροφή φέρνει καλύτερα αποτελέσματα σε συνδυασμό με την άσκηση. Όσο για τα παιδιά που είναι αγύμναστα και υπέρβαρα φταίνει οι γονείς και ο παραδοσιακός ελληνικός τρόπος που μεγαλώνουν (κυρίως οι μαμάδες και να με συγχωρούν οι κυρίες εδώ) από μικρά. "Έλα Γιαννάκη μου άλλη μια για τον μπαμπά, μια για την μαμά, για τον παππου, για τον γείτονα" κλπκλπ..Έλεός... Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη μου χαίρομαι απίστευτα με το σχόλιο σου! Σε σημείο που δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο!
      Εύγε!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  29. Αριστάκι R.E.S.P.E.C.T.!Μου αρέσει που παθιάζεσαι με τις απόψεις σου και που τις τηρείς κατά γράμμα.Η πειθαρχία σου βάζει κάτω όλους τους δασκάλους καρατέκα που έχω γνωρίσει και είναι παραδειγματική!Βάρεσες σε πολλούς το καμπανάκι σήμερα και μακάρι να καταφέρουμε κι άλλοι να μετριάσουμε τα πάθη μας,αν όχι να τα εξαλείψουμε.Εγώ προσωπικά σε ευχαριστώ για την σφαλιάρα και περιμένω με αγωνία και την επόμενη!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Μιραντάκι μου! Δεν σταματώ να μοιράζομαι εμπειρίες...όχι μασημένη γνώση! :)))
      Να'σαι καλά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  30. Όχι δεν θα πέσω να σε φάω, άλλωστε δεν τρώω πολύ, ούτε πολλά!
    Θα πέσω όμως να φάω όλους όσους για ποιο όφελος (τρέχα γύρευε) βγάζουν κάθε φορά κάτι θεωρίες, μα κάτι θεωρίες, να σαν την άλλη μούφα με την Ζέας (γιατί τέτοια ήταν) και παίρνουν κόσμο και κοσμάκη στον λαιμό τους...
    Θα πω επίσης πως είναι κάπως να λέμε πως όποιος τρέφεται καλά δεν αρρωσταίνει, ή αρρωσταίνει όποιος τρώει κάτι παραπάνω..
    Ναι, η ζάχαρη κάνει κακό, αλλά σιγά μην γίνουμε και υποχόνδριοι ή υστερικοί...παλιά συναναστρεφόμουν πολύ κόσμο που ήταν τόσο υστερικός με την καλή διατροφή, που ζούσε πολύ κακά και μίζερα και ψυχαναγκαστικά...και τους λυπόμουν αφάνταστα!!!
    Προσέχω τι τρώω, αλλά χαλαρά και χωρίς άγχος...
    Θα πω το γνωστό...όλα με μέτρο, εκτός αν ο γιατρός μας υποστηρίζει το αντίθετο...εμένα π.χ. δεν μου απαγόρευσε κανείς τη ζάχαρη, αλλά ο οργανισμός μου δεν τη ζητάει..
    Βέβαια εσύ αναφέρεσαι σε περιπτώσεις πολύ ειδικές...σε μωρά και παιδιά που τα χώνουν σε τούρτες και αναψυκτικά...εκεί κι εγώ είμαι μάλλον αυστηρή....
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επουδενί δε λέω να γίνουμε Μαρί μου υποχόνδριοι! Τα παραθυράκια όμως πάντα με φόβιζαν! Μπάζουν! Για αυτό και η σταθερότητα θεωρώ ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη. Χωρίς τρέλα ,... Απλά αφοσίωση! :))
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  31. συμφωνώ... γιατί να μαλώσουμε άλλωστε!!!.... καλά να είσαι , πάντα υγειής..και χαρούμενη!!! μάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
    Ωραιος λογος!!
    Καλώς σε βρηκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Διάβασα πολύ προσεκτικά και τις τρεις αναρτήσεις σου Αριστέα μου και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Το θέμα είναι να επιλέγουμε τη ζωή και οι γονείς να προστατεύουν τα παιδιά τους γιατί έτσι πρέπει να το βλέπουν, σαν προστασία και όχι σαν στέρηση. Προσωπικά παρόλο που έχω πολύ καλή σχέση με την άσκηση δεν μπορώ να πω πως μπορώ εύκολα να ελένξω το φαγητό μου. Προσπαθώ και στην καθημερινότητα μας μαγειρεύω πάντα μεσογειακά αλλά τα Σαββατοκύριακα πάντα θα ξεφύγουμε τόσο στο φαί όσο και στα γλυκά. Και ναι, όσο τρώμε ζάχαρη τόσο περισσότερη θέλουμε και τελευταία που συμβαίνει έντονα. Είναι πολύ δύσκολο να κρατηθείς αλλά αν το κάνεις για μια εβδομάδα όλα έπειτα μπαίνουν σε σειρά και ο ίδιος δεν θες πια να τρως όλα αυτά που σου κάνουν κακό. Το έχω καταφέρει στο παρελθόν, πιστεύω πως θα το καταφέρω και πάλι :-)
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Κατερινάκι μου που συμφωνούμε. Έχεις δρόμο αλλά δεν σε φοβάμαι!
      Δεν έρχεται εύκολα η αλλαγή. Εξάλλου είσαι πάρα πολύ νέα για να επιλέξεις να αλλάξεις. Το ξέρω από πρώτο χέρι. Φαντάζει πολύ μακριά το αύριο. Ο οργανισμός σου θα αντιστέκεται.
      Πρέπει να αντέξεις όπως λες κι εσύ η ίδια στην αρχή. Να περάσει το κρίσιμο σημείο.

      Σου εύχομαι να είσαι δυνατή.

      Η λέξη κλειδί είναι ...αυτοσεβασμός!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή