Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σούπερ-μαν ή γούμαν- ως τα βαθιά γεράματα! # 2

motivation, fitness, stretch, health, hard, inspiratioon, keep going, morning, fit, dont quit, fitspiration, work, yoga, fitspo, train


Μπαίνω στο θέμα μου κατευθείαν, χωρίς προσχήματα. Συνεχίζω από χτες, λες κι είχα πάει απλά να πιω νερό.
Ποιος δε θέλει να μεγαλώνει καλά; Φαντάζεται άραγε κανείς τον εαυτό του ηλικιωμένο, με αρθριτικά, κινητικά προβλήματα, μπάι μπας, αναπνευστικά ζάχαρο, πίεση ή κατάκοιτο; Όλοι όμως  μεταθέτουμε το θέμα για όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Είναι πολύ εύκολες οι δικαιολογίες. Έχω ακούσει άπειρες σε συζητήσεις που κάνω. Χτες ανάμεσα στα σχόλια σας, είδα κι αυτή την απάντηση που περιέχει μια μεγάλη αλήθεια: "οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε μεν, αλλά αύριο μεθαύριο θα είμαστε και πάλι ο εαυτός μας.."

Το γνωρίζω αυτό . Σχετικές αναρτήσεις είχα κάνει ξανά αρκετούς μήνες πριν. Πόσοι αλήθεια άλλαξαν τη διατροφή τους; Από όσο μπορώ να γνωρίζω ένα κοριτσάκι μου αγαπημένο σίγουρα και δύο φίλοι-τρεις άλλοι φίλοι που προσπαθούν σταδιακά να αλλάξουν αρκετά και μπράβο τους. Δεν είναι εύκολη η αλλαγή! Την έχω κάνει και το ξέρω. Είναι ολόκληρη στροφή. Και δεν γίνεται γιατί κάποιος μιλάει ένθερμα για αυτό το θέμα! Αλλιώς θα είχα συμπαρασύρει την κολλητή φιλενάδα μου που με ακούει τόσα χρόνια, με βλέπει τι τρώω και τι αποφεύγω, με έχει ζήσει και με έχει αντέξει (να δω πόσο ακόμα) με όλες μου τις παραξενιές. 
exercise, fit, hard, fitness, health, motivation, quote, fitspiration, nike, dont quit, work, workout, you can do it, legins, do it for you

Δεν πιέζω ποτέ κανέναν. Ενήλικες είμαστε. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. 
Όμως δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Το ότι πολλοί που ακολουθούν σωστή διατροφή και δεν κάνουν καταχρήσεις νοσούν από καρκίνο (ενώ αντίθετα άλλοι φουλ στις καταχρήσεις δεν νοσούν -ίσως να μην προλαβαίνουν να νοσήσουν από καρκίνο θα πω εδώ) δεν αρκεί για μένα για να βάλω μέσα μου αποδεδειγμένα δηλητήρια.

Σίγουρα ισχύουν αυτές οι εξαιρέσεις , Κι έχουν να κάνουν με άλλους παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμούνται. Στην προκειμένη περίπτωση το DNA από τη μια και η προσωπικότητα από την άλλη συνεπικουρούν το ίδιο. Επειδή για το DNA δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, θα ασχοληθώ στις επόμενες αναρτήσεις με αυτό το θέμα: με την επίδραση της προσωπικότητας στην υγεία μας. Όταν φτάσουμε σε αυτό το κεφάλαιο θα δούμε τη σχέση άγχους και καρκίνου και την επίδραση της χαράς στην ίαση.

fruit, healthy, breakfast, fitness, fitspiration, get fit, fresh, food

Αλλά πριν ας δούμε μερικές ακόμα γνωστές ή άγνωστες πληροφορίες γύρω από τη διατροφή και τον καρκίνο.
Σας έχω  ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις 10 πιο ανθυγιεινές, καρκινογόνες τροφές.

1) Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (GMOs)

Εννοείται ότι οι GMOs δεν έχουν καμία θέση σε μια υγιεινή διατροφή, ειδικά τώρα που έχει αποδειχτεί ότι και οι GMOs, αλλά και τα χημικά που τους βάζουν, κάνουν τους καρκινικούς όγκους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Δυστυχώς, οι GMOs είναι παντού, όπως στα παράγωγα τροφίμων (καλαμπόκι, σόγια, canola). Μπορείτε να τους αποφύγετε με το να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά, μη-γενετικά τροποποιημένα αλλά και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.
french frites, hotdog, frites, hamburger, fastfood, bacon, food

2) Επεξεργασμένα κρέατα

Τα περισσότερα από αυτά, όπως το μπέικον, το λουκάνικο, τα hot-dog, περιέχουν χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να φαίνονται φρέσκα και ελκυστικά, αλλά δυστυχώς προκαλούν και καρκίνο. Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και για άλλες μορφές καρκίνου. Προσέξτε τα κρέατα που αγοράζετε να είναι μη-επεξεργασμένα, και κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής.
love, movie, popcorn, vintahe, yummy

3) Ποπκόρν στο φούρνο μικροκυμάτων

Μπορεί να είναι βολικές, αλλά αυτές οι σακουλίτσες ποπκόρν είναι γεμάτες χημικά που προκαλούν όχι μόνο στειρότητα, αλλά και καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του πακγρέατος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ αναγνωρίζει το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ (PFOA) που περιέχεται στα ποπκορν μικροκυμάτων ως “πιθανώς” καρκινογόνο. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το χημικό αυτό προκαλεί την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Όμοια, το χημικό διακετύλιο που χρησιμοποιείται στα ίδια τα ποπκόρν, σχετίζεται με βλάβες και καρκίνο των πνευμόνων.

4) Προϊόντα τύπου κόλα 

Όπως τα επεξεργασμένα κρέατα, έτσι και τα αναψυκτικά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνους. Οξύνει το pH του σώματος και ταΐζει τα καρκινικά κύτταρα, καθώς είναι γεμάτη ζάχαρη, χημικά και χρωστικές ουσίες. Το καραμελόχρωμα και η 4-μεθυλιμιδαζόλη (4-MI)  έχει φανεί ότι και από μόνα τους μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.
girly, cute, coca cola, floral print, addictive, animal print

5) Φαγητά και αναψυκτικά “διαίτης” 

Ακόμα χειρότερη από τα κανονικά αναψυκτικά είναι τα διαίτης και τα φαγητά “διαίτης”. Πρόσφατα έγινε μια έρευνα από την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) που συμπεριέλαβε 20 ξεχωριστές μελέτες. Κατέληξε ότι η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο συνηθισμένα γλυκαντικά, προκαλεί μια σωρεία ασθενειών μαζί με προβλήματα στη γέννηση και καρκίνο. Τα γλυκαντικά σουκραλόζη, σακχαρίνη και πολλά άλλα έχουν επίσης συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.
blow, flour, girl, photography

6) Επεξεργασμένο “λευκό” αλεύρι 

Το επεξεργασμένο αλεύρι είναι συνηθισμένο συστατικό στα επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά οι υπερβολικοί υδατάνθρακες που περιέχει θέλουν προσοχή. Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cancer Epidemiology, έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων τριπλασίασε την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (όπως το αλεύρι) ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, το οποίο τροφοδοτεί απευθείας τα καρκινικά κύτταρα και την εξάπλωσή τους.
love, donuts, fat, comfort, sugar, food

7) Επεξεργασμένη ζάχαρη 

Το ίδιο ισχύει και για την επεξεργασμένη ζάχαρη, που ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Τα γλυκαντικά πλούσια σε φρουκτόζη όπως το σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού (HFCS) είναι πολύ επικίνδυνα καθώς είναι η ιδανική τροφή για τα καρκινικά κύτταρα. Οπότε, αφού τα μπισκότα, οι τούρτες, τα κέικ, τα αναψυκτικά, οι χυμοί, οι σάλτσες, τα δημητριακά και πολλά άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι γεμάτα HFCS και άλλες ζάχαρες, είναι λογικό που οι καρκίνοι αυξάνονται όλο και πιο πολύ τελευταία.

8) Μήλα, σταφύλια και άλλα “βρόμικα” φρούτα

Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν υγιεινή διατροφή επειδή αγοράζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το σούπερ-μάρκετ. Αν όμως τα φρούτα αυτά δεν είναι βιολογικά, ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε είναι ένας μεγάλος κίνδυνος. Το Environmental Working Group βρήκε ότι το 98% όλων των προϊόντων συμβατικής καλλιέργειας (ιδίως τα “βρόμικα” φρούτα) είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.

9) Σολωμός ιχθυοτροφείου

Ο σολωμός ιχθυοτροφείου είναι άλλο ένα επικίνδυνο τρόφιμο, σύμφωνα με τον Dr. David Carpenter, Διευθυντή στο Ινστιτούτο Υγείας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Albany. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, ο σολωμός αυτός έχει έλλειψη βιταμίνης D, μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, PCBs, επιβραδυντές φλόγας, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά.
before and after, diet, girl, proana

10) Υδρογονωμένα έλαια

Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν επεξεργασμένα τρόφιμα και να παρατείνουν το χρόνο τους στο ράφι. Όμως, τα υδρογονωμένα έλαια αλλάζουν τη δομή και την ευλυγισία της κυτταρικής μεμβράνης σε όλα τα κύτταρα του σώματος. Αυτό οδηγεί σε πολλές ασθένειες, μία από τις οποίες είναι και ο καρκίνος. Κάποιοι κατασκευαστές έχουν σταματήσει τη χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα trans λιπαρά (υδρογονωμένα) εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένα τρόφιμα.
http://nutrilabs.gr/anthygieines-trofes-kakes-karkinos/

gym+healthy food not hard, lace, models, motivation, pretty

Οι περισσότεροι τονίσατε χτες το γνωστό και από τους αρχαίους μας προγόνους "μέτρο σε όλα". Φυσικά και είναι το καλύτερο. Αν μπορούμε να το έχουμε και να το εφαρμόζουμε.
Αλλά γιατί αγνοούμε την πληροφορία ότι τα καρκινικά κύτταρα ταΐζονται και πολλαπλασιάζονται με τη ζάχαρη;
Γιατί έχουμε συνήθειες που γνωρίζουμε ότι μας δηλητηριάζουν; Γιατί επιτρέπουμε στον ουρανίσκο μας να καθορίζει την υγεία μας στο μέλλον; 
Και κυρίως γιατί διδάσκουμε λάθος τα παιδιά μας, σήμερα που έχουμε πρόσβαση στη γνώση;
Ποιος θα μου απαντήσει;

Επιμένω πάντα στη σχέση τροφής και καρκίνου. Έχει αποδειχθεί και νομίζω ότι οι περισσότεροι ήδη το γνωρίζουμε, ότι η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη. Νομίζω ότι από κει μπορούμε να ξεκινήσουμε. Να γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η Μεσογειακή Διατροφή.Τα επεξεργασμένα, τα λίπη, τα junk δεν είναι πάντως Μεσογειακή διατροφή!

Ακολουθούν κάποιες κάποιες πληροφορίες που έχω συλλέξει γύρω από τη διατροφή και τον καρκίνο.

 Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.
 Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως τα Canderel, NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ. παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο θα ήταν το μέλι Manuka ή οι μελάσες αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα.
 Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο, από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.
 Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας.
 Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.
 Πηγή: JOHN HOPKINS HOSPITAL, βλ. εδώ

Το θέμα ασφαλώς και θα συνεχιστεί, καθώς δυο μέρες τώρα δεν έχω μιλήσει καθόλου για τη σημασία της φυσικής άσκησης!  
Και φυσικά θα κλείσω με την επίδραση της προσωπικότητας στην υγεία. 

Καλή σας μέρα
@ριστέα

Ψιλά γράμματα: Το ξύλο να δω πότε θα το φάω!

42 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ!!! ΤΗΝ ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΩ ΟΜΩΣ!!!ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΣ!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ !!! ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ Σοφία μου να 'σαι καλά! Βασικά αυτός είναι κι ο στόχος μου.... Ας είμαστε πιο προσεκτικοί με το δώρο που μας δόθηκε. Νομίζω ότι έχουμε χρέος να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να φροντίζουμε την υγεία μας.
      Η λαιμαργία είναι σύμπτωμα.
      Έχω υπάρξει στο παρελθόν βουλημική και ξέρω πως γέμιζα το μέσα με φαγητό όταν δεν μπορούσα να το γεμίσω με ενδιαφέροντα και χαρά.
      Αν το δούμε έτσι έχουμε πάντα ελπίδα να το δουλέψουμε!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  2. παρα πολυ σημαντικος και κατατοπιστικος ο καταλογος!καλημερα αριστεα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ψιλά γράμματα... δεν θες ξύλο και καλά κάνεις και τα λες...
    αυτά ειδικά τα τελευταία που έγραψες περί καρκινικών κυττάρων τα διαβάζω πρώτη φορά...
    Το καλό είναι πως πολλά από αυτά τα τρόφιμα δεν τα βάζω πια στο σπίτι και ούτε ήμουν και ένθερμος υποστηρικτής τους...
    Τώρα για την σωματική άσκηση αν έχεις σκοπό να το συνεχίσεις το καλό που σου θέλω μη το κάνεις... αρκετά μου φεύγει η ανάσα με όσα πρέπει να κάνω κάθε μέρα, άντε να υπάρχει και η βόλτα στο χωριό... μέχρι εκεί :-) Σπαγγάτα, ανατάσεις, επικύψεις στο ίσωμα απαγορεύονται ... εξ άλλου αν ανεβάζεις καθημερινά ξύλα για το τζάκι τα κάνεις όλα αυτά και χωρίς πρόγραμμα... :-)
    Ολοκληρωμένο το πρόγραμμα αθλοπαιδίας...
    όχι παίζουμε !!

    φιλιά Αριστάκι
    Καλημέρα να έχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε κι εγώ είχα άλλο τρόπο ζωής Λεβίνα μου. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε.
      Για τη σωματική άσκηση νομίζω ότι δεν θα σε κυνηγήσω ξέροντας ότι φροντίζεις πολλά και κουράζεσαι ήδη. Την κίνηση την έχεις.
      Οι περισσότεροι όμως πάνε από το καναπέ στο κρεβάτι, από το αυτοκίνητο στο ασανσέρ, άσε που ο υπολογιστής μας έχει αποτελειώσει εντελώς!
      Φιλιά πολλά!
      Καλό ξημέρωμα να έχεις :)

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Αριστάκι
    Τι χρήσιμα στοιχεία μας έδωσες σήμερα!!!
    Ελάχιστοι γνωρίζουν και μεταξύ αυτών κι εγώ...
    Καιρός για ανακατατάξεις...ας οικειοποιηθούμε
    την μεσογειακή διατροφή που έθρεψε γερά τους
    προγόνους μας!!!!


    Περιμένω την συνέχεια!!!

    Φιλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου διαβάζω πολύ τα τελευταία χρόνια για αυτά τα θέματα. Ξέρω ότι το διαδίκτυο κρύβει αρκετές παγίδες αλλά καλό είναι να ψάχνουμε και να μαθαίνουμε.
      Μας είναι λίγο πολύ γνωστά τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής.
      Το κακό είναι ότι την ξεχειλώνουμε κατά πως μας βολεύει. Εξ ου και τα προβλήματα παχυσαρκίας ακόμα και σε αυτή την περίοδο των ισχνών αγελάδων!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Μια χαρά τα λες Αριστέα μου και συμπλήρωσα τις γνώσεις μου χωρίς να χαθώ σε άπειρα site και διαφημιστικές σελίδες! Εκείνος που ψάχνεται πάντως διατροφικά, σίγουρα μόνο κέρδος έχει. Η Ελλάδα έχει πολλές ντόπιες παραγωγές άριστες ποιότητες προϊόντων που βοηθάνε στην σωστή επιλογή μας. Σε άλλες χώρες δεν υπάρχουν καν όσπρια, το ήξερες κοπέλα μου? ναι, μόνο σε κονσέρβα και αν. Έλληνες σπουδαστές στην Ολλανδία, επιστρέφοντας μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων πίσω, η μισή τους βαλίτσα ήταν με όσπρια, διότι εκεί δεν υπάρχουν, όπως και σε πολλές ακόμα! Εγώ να σ' ευχαριστήσω προσωπικά, διότι με βοηθάς! Ειδικά στη χθεσινή σου απάντηση στο σχόλιο μου, μ' εντυπωσίασε ο τρόπος της παρακίνησης σου για να κάνω λίγο άσκηση!
    Δεν είχα σκεφτεί αυτό το αίσθημα ευεξίας που σου αφήνει το μετά και πόσο δίκιο έχεις! Πραγματικά μας βοηθάς μ' έναν ενθαρρυντικό τρόπο και σε συγχαίρω για την υπομονή και τη διάθεση σου, για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής, για τη ζωή μας! Να είσαι καλά γλυκιά μου και να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! Φιλιά πολλά με αγκαλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Κατερίνα μου. Χαίρομαι πολύ να βοηθάω και το ξέρεις. Δεν είμαι τίποτα περισσότερο από ένας απλός άνθρωπος που ανησυχεί και ψάχνεται. Μοιράζομαι την εμπειρία μου στην ουσία αφού μετά από τόσα χρόνια έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι μια τρέλα. Είναι πια τρόπος ζωής.
      Αυτη τη στιγμή είμαι μετά τη γυμναστική μου. Νιώθω υπέροχα :)))
      Πονάνε λίγο τα πόδια ( κι αύριο πιθανόν να είμαι πιασμένη) αλλά αυτό μου δίνει χαρά γιατί ξέρω ότι κάτι καταστρέφεται στους μύες για να χτιστεί κάτι καινούργιο. Δεν είναι υπέροχο να βλέπεις σιγά σιγά την αλλαγή πάνω σου;

      Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  6. Kαλημέρα καλή μου Αριστέα!
    Για ακόμη μία φορά σ'ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πολύτιμες πραγματικά πληροφορίες!
    Συνέχισε!
    μαζί σου!!!!!!
    Φιλί :))

    Υ.Γ.Απολαμβάνω απίστευτα την μουσική σου πάντα εδώ μέσα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά κορίτσι μου γλυκό!
      Χαίρομαι που περνάς καλά εδώ μέσα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. ενδιαφέρουσες πληροφορίες...μελλοντικός σουπερ- μαν λοιπόν...καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καλωσορίζω Νικόλα στο χώρο μου.
      Χαίρομαι με τη βεβαιότητα σου!
      Καλό σου βράδυ :))

      Διαγραφή
  8. ανατριχιασα ,εφτυσα τη σοκολατα που μασουλαγα! Δηλαδή μετα το θεατρο να μην περιμενω να με κερασεις πιτόγυρο! κλαψ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχαχαχ! Θα μετανιώσεις για τη στιγμή που με προσκαλούσες! αχαχα! Πλα΄κα κάνω! Ελπίζω αύριο να μην αποβάλλουν από τα ψουψου και τα γέλια!
      Φιλιά!

      Τη σοκολάτα να τη τρως :))) Αν είναι μαύρη ακόμα καλύτερα !

      Διαγραφή
  9. Αριστέα μου καλημέρα.

    Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω στο μπλογκ σου αν και σε διαβάζω ανελλιπώς.

    Πολύ σωστά όλα αυτά που αναφέρεις. Η μεσογειακή διατροφή είναι όντως η πιο ισορροπημένη διατροφή που μπορεί να κάνει κάποιος κι εμείς στην οικογένειά μου προσπαθούμε να την ακολουθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα ήθελα όμως να κάνω μια μικρή επισήμανση - αν μου επιτρέπεις. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες (και ανάμεσά τους η λευκή ζάχαρη και το λευκό αλεύρι) είναι πάρα πολύ κακοί για τον οργανισμό - σε όλα τα επίπεδα. Αλλά για να λέμε τα πράγματα ακριβώς όπως έχουν, η διατύπωση ότι "τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με ζάχαρη" δεν είναι ακριβής. Ο καθηγητής Otto Warburg που μελέτησε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα καρκινικά κύτταρα παρατήρησε πως τα μιτοχόνδρια των καρκινικών κυττάρων αδυνατούν να "αναπνεύσουν" όπως τα μιτοχόνδρια των υγιών κυττάρων κι αντί να αναπνέουν, ζυμώνονται παράγοντας περισσότερη γλυκόζη (η οποία έτσι κι αλλιώς παράγεται στον οργανισμό μας ακόμα κι αν τρώμε μόνο γκαζόν όλη μέρα) κι έτσι πολλαπλασιάζονται και μεταλλάσσονται. Δεν έκανε καμία νύξη για σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης ζάχαρης και της εμφάνισης καρκίνου.

    Αυτά για του λόγου το ακριβές μόνο. Όπως είπα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την ισορροπία, ευεξία και - όντως ίσως - την μακροζωία που επιφέρει το Μεσογειακό μοντέλο διατροφής. Και στις κατηγορίες τροφών που ανέφερες, να προσθέσω μόνο τα καλά γαλακτοκομικά (γιαουρτάκια και λίγο τυράκι) - τα οποία ειδικά για εμάς τις γυναίκες είναι πολύ απαραίτητα λόγω τάσης για οστεοπόρωση - , τα αβγά και φυσικά το ελαιόλαδο :-)

    Καλή σου Μέρα και Καλή Συνέχεια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αγγελική.
      Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου ..
      Η αλήθεια είναι ότι ψάχνω πολύ γύρω από το θέμα καθώς στην οικογένεια υπάρχει βαρύ ιστορικό. Για το λόγο αυτό σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την επισήμανση. Έψαξα άμεσα για τον καθηγητή ( και δεν θα συνεχίζω να ψάχνω , αφού γνωρίζω ότι πολλές φορές επικρατούν μύθοι γύρω από πολλά θέματα).

      Είναι γεγονός ότι η ζάχαρη τρέφει όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας. Αυτό το έχω συναντήσει επανειλημμένως στα άρθρα που έχω διαβάσει.
      Ακόμη όμως κι αν η ζάχαρη δεν είναι αυτή καθ’ αυτή που τρέφει τα καρκινικά κύτταρα, καλό είναι να περιορίσουμε τα απλά σάκχαρα από τη διατροφή μας. προκειμένου να έχουμε σε ισορροπία τα επίπεδα της ινσουλίνης μας. Περισσότερη ινσουλίνη πιθανότατα να πολλαπλασιάζει τα καρκινικά κύτταρα.
      Στο τέλος θα μάθω ιατρική με αυτά και με εκείνα εγώ :))

      Και φυσικά θα συμφωνήσω με όλες τις υπόλοιπες παρατηρήσεις σου. Εγώ που έχω και αλλεργία στα γαλακτοκομικά ανησυχώ ιδιαίτερα για την οστεοπόρωση.
      Αλλά για αυτό έχω φροντίσει κάνοντας βάρη :))
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Ε όχι και ξύλο!! Χαχαχα!! Πολλά τα χω ακούσει , τα χω διαβάσει σε άρθρα, άλλα φυσικά δεν τα ήξερα. Καλό είναι όσο μπορούμε να μαθαίνουμε καινούρια πράγματα.
    Δεν είμαι γενικά ούτε ατάσθαλος(!!) αλλά ούτε και λάτρης μόνο των υγεινών... Θα προσέξω τα λάδια, θα φάω τα όσπριά μου, το κρέας γιατί δεν είμαι χορτοφάγος.Αλλά θα φάω και γλυκό.. Εκεί είναι η αλήθεια ξεφεύγω από το μέτρο, ειδικά το καλοκαίρι με τα παγωτά.. Βογγάει ο ουρανίσκος μου. Δεν νομίζω να αλλάξω, γιατί δεν θέλω κιόλας. Σίγουρα πρέπει να τρεφόμαστε σωστά και μακριά από τα βρωμοπρόχειρα θα πω 100 φορές και τα αναψυκτικά που ναι τίγκα στα συντηρητικά..
    Αλλά και πάλι τα σαμπουάν τα περισσότερα μες στα χημικά δεν είναι; Οι μάσκαρες, τα μολύβια, τα λακ στα μαλλιά και τα βερνίκια νυχιών δεν είναι κι αυτά απαγορευτικά;;; Αν και μπορεί κάποιοι να διαλέγουν φυτικά και πάλι τα περισσότερα είναι πανάκριβα και πρέπει να τα ψάξεις πολύ..
    Σίγουρα η καλή υγεία είναι παράμετρος πολλών, και διατροφής, κι άσκησης, και διαχείρισης άγχους, και κληρονομικότητας (άτιμα γονίδια).
    Καλό είναι το μέτρο και να προσέχουμε ..
    Διαφωνώ περί αρθριτικών και κατάκοιτου ατόμου ότι εξαρτάται από τη διατροφή.. Κι αυτό το ''να γίνω βάρος'' ...
    Να χεις ένα ξεκούραστο σ/κ και καλό μήνα εύχομαι
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι καρδιά μου που συμφωνούμε σε αυτό:καλό είναι να μαθαίνουμε.
      Νομίζω και μόνο αυτό να φροντίζουμε ...μακριά από τα πρόχειρα, τα τηγανισμένα σε αμφίβολης ποιότητας έλαια, τα επεξεργασμένα που έχουν σίγουρα πρόσθετα, προσφέρουμε τον εαυτό μας ένα τεράστιο δώρο.

      Μόνο να παρατηρήσω κάτι.: επειδή ήδη έχουμε γεμίσει χημικά τη ζωή μας αυτός δεν είναι λόγος για να κάνουμε παραπάνω ατασθαλίες. Επειδή έχω και δερματικές αλλεργίες ( στα γεράματα) προσπαθώ να τα περιορίσω κι αυτά.
      Τα αρθριτικά και το τέζα στο κρεβάτι που εξαίρεσες μπορεί να μην είναι άμεση απόρροια της κακής διατροφής , αλλά δεν μιλάω μόνο για τη διατροφή. Έχω ξεκινήσει από τη διατροφή αλλά θα φτάσω και στη γενικότερη φροντίδα του οργανισμού μας.
      Θα αναφέρω ένα παράδειγμα : κατάκοιτος από εγκεφαλικό.Εγκεφαλικό που μπορεί να προέλθει ανάμεσα σε άλλα από σακχαρώδης διαβήτη ή από αυξημένη χοληστερίνη. Αν το ψάξουμε οι περισσότερες ασθένειες των καιρών μας έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη διατροφή μας!
      Καλό ξημέρωμα χαρά μου :))

      Διαγραφή
  11. Δε γράφω πολλά! Θα πω μόνο πως τις περισσότερες από τις πληροφορίες που γράφεις δε τις γνώριζα! Δυνατό θέμα που μας αφορά όλους! Περιμένω τη συνέχεια!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για το κρέας γνώριζα, για τη φίλη μου τη ζάχαρη όχι. Αν και γενικά δεν τρώμε κρέας συχνά και η διατροφή μας βασίζεται ως επι το πλείστον στα όσπρια και τα λαχανικά, θα πω κι εγώ πως αν υπάρχει μέτρο και ισορροπία τότε το παλεύει ο οργανισμός μας. Θεωρώ πως επειδή ακριβώς δεν ζούμε σε αγνά περιβάλλοντα, άρα θα πρέπει να συνηθίζει ο οργανισμός μας στο δηλητήριο για να παθαίνει μία κάποια ανοσία.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα! Σόρρυ αλλά μου θύμισες αρχαία Ρώμη αν δεν κάνω λάθος..Κάποιος αυτοκράτορας δεν έπινε λίγο δηλητήριο κάθε μέρα ώστε να συνηθίζει ο οργανισμός;
      Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και με τη διατροφή μας όμως! :))
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  13. Το θέμα είναι Αριστέα ότι ακόμα κι`όταν προκύψει το πρόβλημα δεν σκεφτόμαστε τι το προκάλεσε για να το αλλάξουμε...λέμε ότι είχαμε αυτή την ευαισθησία,την προδιάθεση...ή ότι και οι γονείς μας είχαν το ίδιο πρόβλημα....ή ότι φταίει η κακιά μας τύχη...Δεν σκέφτομαι τι είναι αυτό που κάνω...ποιά συνήθειά μου επηρεάζει τη χοληστερίνη μου;...ποιά συνήθειά μου επηρεάζει την πίεσή μου;...από ποιές συνήθειές μου δημιουργήθηκαν στη χολή μου πέτρες;... επειδή δεν είμαστε διατεθιμένοι να κάνουμε την αλλαγή προτιμούμε να μην ξέρουμε και το πληρώνουμε....ακολουθώ την Ιπποκράτειο διατροφή κι`αυτό που έχω να πω ότι όποιος θέλει να κάνει την αλλαγή ας προσπαθήσει και το σώμα του θα τον βοηθήσει...΄αλλωστε όλοι εμείς που κάναμε την αλλαγή δεν είμαστε υπεράνθρωποι....κι`εμείς είχαμε αδυναμίες...κι`εμείς δυσκολευτήκαμε να πάρουμε την απόφαση...το κάναμε όμως και το σώμα μας μας ανταμοίβει....
    Αριστέα μου χαίρομαι με τις αναρτήσεις σου...και είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θ`αρχίσουν να το σκέφτονται....
    Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσούλα μου χαίρομαι απίστευτα για το σχόλιο σου γιατί εσύ άλλη μία που έχεις κάνει αυτή την αλλαγή , έχεις διαπιστώσει τις αλλαγές και νιώθεις καλά με όλο αυτό που σου συμβαίνει!

      Επειδή όμως η αλλαγή στη διατροφή είναι μονάχα το ένα μέρος όλης της φροντίδας της υγείας μας θα συνεχίσω τόσο με τα οφέλη της άσκησης όσο με την ανάγκη για διαχείριση του άγχους
      Φιλιά πολλά!
      Καλή συνέχεια σου εύχομαι στον αγώνα σου :))).

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα, Αριστέα μου!
    Διάβασα σήμερα μονοκοπανιά και τις δύο αναρτήσεις σου επί του θέματος και, ομολογώ ότι αυτό με τα καρκινικά κύτταρα και τη ζάχαρη δεν το ήξερα, ούτε καν το είχα ξανακούσει. Με έβαλες σε (πολλές) σκέψεις...
    Περιμένω τη συνέχεια. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Το μονοκοπανιά μου άρεσε! :)))
      Ελπίζω να μη σε τρόμαξα πολύ!
      Και μόνο που σε προβλημάτισα ...μου αρκεί!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  15. Να το ελαφρύνω λίγο γιατί μπούκωσα από γνώσεις και τύψεις.
    Εκείνος ο κουραμπιές τι σου'κανε που του πέταξες ένα μεγαλοπρεπές "big mistake";
    Τους συνήθισα τόσο πολύ (στο τραπέζι μου και την πολιτική) που μου είναι αδύνατον να τους στερηθώ.
    Πες μου ότι κάνω λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκείνος εκεί δεν είναι κουραμπιές. Είναι ένα ντόνατς. Ένα πολύ ανθυγιεινό κατασκεύασμα. Τηγανισμένο σε έλαια #$%^% καταλαβαίνεις και πασπαλισμένο με το λευκό θάνατο!
      big mistake! Τι "big mistake; HYGE MISTAKE!!!!
      Καλό ξημέρωμα! :))

      Διαγραφή
    2. Ευτυχώς που μου το είπες. Και ευτυχώς που έκανα λάθος!
      Δεν θα μου πάρετε ποτέ τον κουραμπιέ από το χέρι :)))))))
      Καλό Σ/Κ να έχεις.

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα ο κουραμπιές μας είναι πιο υγιεινός και χωρίς πρόσθετα από το ντόνατς ...αλλά τίναξε την άχνη από πάνω του ! Ποτέ δεν κατάλαβε γιατί τον ντύνουν έτσι τον κουραμπιέ! :-Ρ
      Καλό ΣΚ και σε σένα!

      Διαγραφή
  16. Καθόλου ξύλο δε θα φας. Και μπράβο σου που τα λες Αριστέα.
    Έχει δυο χρόνια περίπου που άρχισα να διαβάζω βιβλία και να βλέπω ντοκυμαντέρ σχετικά με τη διατροφή και δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Τα είπες όλα τα βασικά, τα κάλυψες άρτια.
    Ειδικά η ζάχαρη είναι ένα νόμιμο ναρκωτικό.
    Όταν δίνεις ζάχαρη στα παιδιά σου, είναι σαν να τους δίνεις κόκα.
    Κυριολεκτικά όμως.
    Απλά, δεν είμαστε ακόμα σε φάση να το καταλάβουμε όλοι.. και αυτά ακούγονται υπερβολικά σε μερικούς. Αρκεί όμως να κοιτάξουμε ότι ένα τεράστιο ποσοστό των ανθρώπων, πεθαίνει από καρκίνο και άλλες αρρώστιες που σχετίζονται με όλα αυτά. Και όχι, δεν είναι αυτό το φυσιολογικό. Το φυσιολογικό είναι να είμαστε υγιείς. Όπως το λες, μέχρι τα βαθειά γεράματα.
    Μαζί σου σε όλα και τα έχω ήδη εφαρμόσει.
    Φιλιά Αριστέα μου, καλό μήνα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι κορίτσι μου γλυκό που επισημαίνεις το βασικότερο απ΄όλα:Απλά, δεν είμαστε ακόμα σε φάση να το καταλάβουμε όλοι..
      Είναι θέμα συνηθειών και ο άνθρωπος ξεβολεύεται δύσκολα.

      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
      Το σχόλιο σου είναι μία ανάρτηση από μόνο του! :)))
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  17. "Γιατί έχουμε συνήθειες που γνωρίζουμε ότι μας δηλητηριάζουν;".. εδώ κρατάμε ανθρώπους που μας δηλητηριάζουν, δεν θα κρατάμε συνήθειες τέτοιου τύπου που τις έχουμε κάνει να ισοδυναμούν με τη λέξη απόλαυση;
    Επιμένω πως όλα είναι θέμα παιδείας.. έτσι μας έμαθαν, έτσι τους μαθαίνουμε και είναι ένας φαύλος κύκλος.. δυστυχώς!
    Ενδιαφέρουσα ανάρτηση με πολλές πληροφορίες που θέλουν περαιτέρω ψάξιμο! Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια Αριστάκι μου!
    Φιλάκια και ευχαριστούμε! Καλό Σουκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "τις έχουμε κάνει να ισοδυναμούν με τη λέξη απόλαυση"
      Κι άντε μετά να αφαιρέσεις απολαύσεις ...Κι ας ξέρεις ότι κάνει κακό!
      Το ίδιο επιμένω κι εγώ Κωνσταντίνα μου: Όλα είναι θέμα παιδείας.
      Φιλιά πολλά!
      Καλό ξημέρωμα να έχεις !

      Διαγραφή
  18. Aριστεούλα μου καλό μήνα... ξεκίνησε όμορφα για σένα με μια έκπληξη...κοίταξε στο εμαιλ σου....δεν ήξερα αν θα δεις το εμαιλ / τα εμαιλ σου γι αυτό περασα να σε ενημερωσω και εδώ...
    θα ξαναπεράσω να διαβασω τις αναρτήσεις που έχασα και σένα και όλη της γειτονιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δελφινούι μου!
      Το είδα :)))

      Καλό μήνα!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  19. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Αν πούμε ναι στη μακροζωία, και κόψουμε τις μικρές απολαύσεις που ακόμα μας έμειναν, είναι να λέμε ναι στο να πληρώνουμε περισσότερους φόρους, στο να προλάβουμε να δούμε να μας παίρνει το σπίτι η εφορία, στο να ζήσουμε και να δούμε χειρότερα απ' όσα περνάμε τώρα...
    Ε, όχι! Ναι στα σουβλάκια, στις κοκακόλες στη ζάχαρη κλπ, κλπ!

    Αφού θα πεθάνουμε που θα πεθάνουμε, τουλάχιστον να μην προλάβουμε γηρατειά γιατί τότε δεν θα δούμε καν σύνταξη...
    Άσε που αν κόψουμε το τσιγάρο, θα ξαναβάλουν το 25ευρο στα νοσοκομεία...
    Ήδη η επιβίωση είναι τεκμήριο στην εφορία με τεκμαρτό εισόδημα (νομίζω 2000 €), γιατί να την παρατείνουμε;

    Δεν θα πεθάνουμε ποτέ Στουρνάρα νεκροθάφτη!

    Πέραν της πλάκας, το να φάει κανείς υγιεινά σήμερα, χρειάζεται χρήμα αλλά και ψάξιμο. Διότι αφενός μεν, τα φθηνότερα φαγητά στην αγορά δεν είναι τα υγιεινά, αφετέρου τα τυποποιημένα «αυτοκαλούμενα» ως υγιεινά, είναι αμφίβολα για την υγιεινότητά που ευαγγελίζονται. Τυποποίηση και υγεία δεν συνάδουν! Προς ο ώρας ο ΕΦΕΤ εξετάζει τα τρόφιμα μόνο αν είναι κατάλληλα για την υγεία, όχι όμως αν είναι λάιτ, βιολογικά ή οτιδήποτε άλλο...

    Υπάρχει βέβαια και η «έξυπνη» λύση του να μην τρως το ένα ή να μην τρως το άλλο, και να είναι κανείς σε μόνιμη ανηπόφορη (για πολλούς) δίαιτα, αλλά άμα περιοριστούμε σε 5 με 6 φαγητά, τότε θα καταντήσουμε μανιακοί με τη διατροφή παραβλέποντας ότι το όλο περιβάλλον μας διαθέτει περισσότερη μόλυνση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που το έγραψες γιατί γούρλωσα τα μάτια και σε είχα πάρει στα σοβαρά :-D
      Σίγουρα τα βιολογικά κοστίζουν. Και καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι δεν είναι τυχεροί όπως εγώ που έχω το φρέσκο αυγό , τις κοτούλες μου, τα άγρια χόρτα, και το περιβόλι με τα εσπεριδοειδή μου φρούτα !
      Αλλά και όλα τα επεξεργασμένα από το σούπερ μάρκετ κοστίζουν όταν αγοράζεις και τρως πολλά.
      Εγώ που το κάνω πάνω από τρία χρόνια πια ούτε στέρηση νιώθω, ούτε μανιακή. Αποφεύγω, διαβάζω, προσέχω. Αυτή είναι η τακτική μου.
      Καλή σου μέρα, καλό μήνα και καλό ΣΚ να έχεις!

      Διαγραφή
  20. Καλημέρα! Είδα ότι έχεις ανεβάσει ήδη τη νέα ανάρτηση, συνεπώς, θα γράψω κι εκεί αφού το διαβάσω. Επειδή έχουν ειπωθεί σχεδόν τα πάντα, θέλω αν δεις κι αυτό:
    http://www.iefimerida.gr/news/141169/%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%C2%AB%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9%C2%BB-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82

    Τώρα θα βγει ο Ακυβέρνητος και θα με βρίζει που δεν έμαθα να κάνω παραπομπή, μπλα μπλα μπλα! Μην τον ακούς! Συκοφαντίες!! Αχαχα! Φιλιά και πάω στα καινούργια σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για το link κι ας ήταν τεράστιο. Σίγουρο το περιβάλλον και η μόλυνση του παίζει τεράστιο ρόλο στον καρκίνο. Αν έμενα Δράμα η κατάσταση σου θα ήταν ακόμα πιο δραματική! Θα φρόντιζα εννοώ ακόμα πιο πολύ την υγεία μου. Το ότι το περιβάλλον παίζει μεγάλο ρόλο αυτό δεν με κάνει να εφησυχάζομαι όμως και να λέω θα τρώω αφού έτσι κι αλλιώς θα την πατήσω :)))

      Πάντως ναι, τα ψάχνω όλα!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή