Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο ακρογωνιαίος λίθος της ακατάλυτης ερωτικής ευτυχίας


"Εκείνο το Σαββατοκύριακο βρισκόμουν μακριά από το σπίτι μου κι ενώ ετοιμαζόμουν να πέσω για ύπνο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου, κάποιος μου χτύπησε την πόρτα. Ήταν μια από τις κοπέλες που συμμετείχαν στα σεμινάρια μου. Την είχα προσέξει πολλές φορές κατά την διάρκεια των μαθημάτων και την είχα βρει ελκυστική. Αισθανόμουν πως υπήρχε μια έλξη ανάμεσά μας.
Μπήκε μέσα σιωπηλή, με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να πει λέξη, κατέβασε το φερμουάρ της φούστας της και την άφησε στο πάτωμα. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
"Σε θέλω " ψιθύρισε. Το μυαλό μου άδειασε. Δεν ήξερα τι να πω. Το σώμα μου έτρεμε από αγαλλίαση, αλλά στο μυαλό μου επικρατούσε πανικός- στο κάτω κάτω, ο γάμος μου ήταν ευτυχισμένος και αγαπούσα πολύ τη γυναίκα μου.
(.....) Κάθε κύτταρο του κορμιού μου ζητούσε να υποκύψω. Τελικά, χωρίς ούτε κι εγώ να ξέρω πώς, κατάφερα να συγκρατηθώ και να μην κινηθώ προς το μέρος της. (...) Θυμήθηκα τη γυναίκα μου και τραβήχτηκα μακριά.
"Με συγχωρείς" της είπα, "αλλά είμαι παντρεμένος. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό.
Και σαν να ήταν όλα μια τέλεια σκηνοθεσία, εκείνη απάντησε με εμπιστευτικό ύφος:"Δεν πειράζει, δεν το πω σε κανέναν".
"Η γυναίκα μου διαθέτει κεραίες" της εξήγησα ευγενικά. "Ξέρει τα πάντα- κάτι τέτοιο θα την πλήγωνε πολύ και θα έκανε κακό στη σχέση μας.Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να φύγεις.
Τελικά μετά από πολύ συζήτηση και εσωτερική πάλη της ζήτησα να φύγει. Κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου, γιατί ήξερα ότι μια εξωσυζυγική περιπέτεια θα πλήγωνε τη γυναίκα μου. Ωστόσο, αν και ένιωθα ότι είχα κάνει το σωστό, εκείνο το βράδυ δεν κατάφερα να κοιμηθώ.
...Βαθιά μέσα μου αναρωτιόμουν αν η μονογαμία είναι απαραίτητη. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ήταν λάθος να κάνω έρωτα με μια κοπέλα που προσφερόταν τόσο πρόθυμα. Σκεφτόμουν ότι η μονογαμία είναι ίσως μια ξεπερασμένη παράδοση που έπρεπε να καταργηθεί. Άλλωστε ένας ευτυχισμένος γάμος δεν πρέπει να είναι φυλακή. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που επιθυμούν. Γιατί δεν μπορούσα να κάνω κι εγώ λοιπόν αυτό που επιθυμούσε το σώμα μου;

(...) Επιστρέφοντας σπίτι διηγήθηκα στην Μπόνι αυτό που μου συνέβει στο ταξίδι μου κι  ανέπτυξα τις νέες μου  θεωρίες περί μονογαμίας. Παρόλο που ήλπιζα ότι δεν θα την πείραζε αν είχα κάποιες περιστασιακές εξωσυζυγικές περιπέτειες, η αντίδρασή της δεν άλλαξε μόνο τις απόψεις μου, αλλά και ολόκληρη τη ζωή μου.
Ξεκίνησα την αλησμόνητη συζήτηση λέγοντας: "Δεν έκανα τίποτα με αυτή τη γυναίκα γιατί δεν θα ήθελα ποτέ να σε προδώσω. Θα μου άρεσε όμως πάρα πολύ αν μου έδινες την έγκρισή σουνα έχω κάποιες περιστασιακές σχέσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι δε σε αγαπώ. Θα είναι απλώς μια διασκέδαση. και σου υπόσχομαι ότι θα είμαι πολύ διακριτικός και θα το κάνω μόνο όταν βρίσκομαι μακριά από την πόλη μας".
Πριν προλάβω να τελειώσω, η Μπόνι άρχισε να κλαίει. Παρ' όλη τη δυστυχία της, μίλησε με εκπληκτική σαφήνεια και δύναμη. Θα θυμάμαι πάντοτε τα λόγια της, γιατί με επηρέασαν βαθιά.
"Τζον" είπε, "ποτέ δε θα ήθελα να σου υποδείξω εγώ τι μπορείς να κάνεις και τι όχι. Δεν είμαι μητέρα σου κι ούτε θέλω να γίνω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου μεταφέρω τις εμπειρίες μου. Ήδη προσπαθώ σκληρά να είμαι ανοιχτή απέναντί σου και να σου δείχνω την εμπιστοσύνη που αξίζεις. Δεν θέλω να πάψω να σε αγαπώ. Εκείνο που θέλω είναι να ωριμάσω μέσα από την αγάπη μου και την εμπιστοσύνη μου για σένα. Με έχουν εγκαταλείψει και άλλοτε. Αν κάθε φορά που φεύγεις για τα σεμινάριά σου, σκέφτομαι ότι μπορεί να έχεις ερωτικές περιπέτειες, τότε θα αρχίσω να κλείνομαι στον εαυτό μου. Θα συγκρίνω πάντα τον εαυτό μου μ'αυτές τις γυναίκες και θα προσπαθώ να τις ανταγωνιστώ. Και δεν θα αισθάνομαι ποτέ αρκετά καλή".

Αφού έμεινε ένα διάστημα σιωπηλή, συνέχισε, "Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα δυσκολευτώ πολύ να κρατήσω ανοιχτή την επικοινωνία μαζί σου".


Εκείνη τη στιγμή όλα έγιναν ξεκάθαρα στο μυαλό μου, τα λογικά μου οικοδομήματα κατέρρευσαν και η καρδιά μου πλημμύρισε από αγάπη για τη γυναίκα μου, πιο βαθιά και πιο αφοσιωμένη από ποτέ. Ένιωθα ευγνωμοσύνη για τη Μπόνι, που μπορούσε να μου μιλάει για τα συναισθήματά της με έναν τόσο υπέροχο τρόπο. Μπορούσα να την ακούω χωρίς να χρειάζεται να πάρω αμυντική στάση. Δεν υπήρχε κριτική, μομφή ή κατηγορία στα λόγια της κι έτσι δεν αισθανόμουν ότι έπρεπε να απολογηθώ. Την άκουγα απλά να εκφράζει τις ανησυχίες της,  αναλογιζόμουν τα λόγια της κι ανταποκρινόμουν ελεύθερα.

Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι η Μπόνι με αγαπούσε πραγματικά και επιθυμούσε ειλικρινά την ευτυχία μου. Επίσης κατάλαβα ότι ανεξάρτητα από το αν μια εξωσυζυγική σχέση μπορούσε να είναι ηθικά αποδεκτή ή όχι, η Μπόνι χρειαζόταν τη μονογαμία σαν λίπασμα για την αγάπη της. Για να μπορεί να είναι ανοιχτή μαζί μου και να ανταποκρίνεται στην αγάπη μου , της ήταν απαραίτητο να αισθάνεται μοναδική. Κι αυτή η "μοναδικότητα" βασιζόταν στην ασφάλεια που της παρείχε η μονογαμία.
Όπως πολλοί άντρες (αλλά και μερικές γυναίκες) είχα φανταστεί ότι ένα περιστασιακό "στραβοπάτημα" δεν θα επηρέαζε καθόλου το γάμο μου. Όμως αυτό ήταν λάθος. Δεν είχα λάβει υπόψη μου την ιερότητα της ερωτικής πράξης και το γεγονός ότι μόνο η αγάπη, αλλά και η μονογαμία, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ακατάλυτης ευτυχίας, του πάθους και του έρωτα.
Κι αυτό είναι κάτι που ίσως δεν θα το είχα καταλάβει ποτέ, αν εκείνη τη βραδιά η Μπόνι κι εγώ δεν είχαμε μιλήσει ποτέ ανοιχτά για τα αισθήματά μας".


Το παραπάνω (υπέροχο κατά τη γνώμη μου ) απόσπασμα υπάρχει σ ένα  βιβλίο που είχα διαβάσει πριν από πολλά πολλά χρόνια. Είναι του John Gray, σύμβουλο οικογενειακών σχέσεων και συγγραφέα πολλών σχετικών βιβλίων. Τίτλος του βιβλίου : Άρης κι Αφροδίτη για πάντα μαζί. Είναι συνέχεια του βιβλίου : Άνδρες από τον Άρη , Γυναίκες από την Αφροδίτη.



33 σχόλια:

  1. Καλημέρα καλή μου υπέροχη ανάρτηση.. βάζει δυνατούς στοχασμούς,για όλους....τα φιλιά μου για μια όμορφη εβδομάδα...
    υγ) μοναδική η photo με τον άγγελο θα μπορούσα να την βάλω σε μια μου ανάρτηση με την αδεία σου πάντα......τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα γλυκέ μου precious και καλή εβδομάδα και σε σένα εύχομαι! :)
      Ναι η ανάρτηση αυτή έγινε για να στοχαστούμε κυρίως!
      Φυσικά και μπορείς να την πάρεις ! Δεν είναι δική μου εξάλλου! ;-)
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι πόσοι αντρες(και οι γυναίκες)θα σκέφτονται σαν εκείνον!!!
    Στις μέρες μας που όλα είναι τόσο εύκολα και δίνονται ,ένα τέτοιο ζευγάρι,φαντάζει πράγματι φερμένο απο τον ...Αρη!!!
    Την καλημέρα μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχα! Όντως μοιάζει εξωπραγματικό!
      Όμως εγώ θα συνεχίσω να έχω ως πρότυπα τα εξωπραγματικά και ουχί τα συνηθισμένα ;-)
      Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Μυαλό κουκούτσι ο κύριος...αγαπούσε λέει τη γυναίκα του, αλλά έμεινε ξάγρυπνος κι όλη νύχτα να σκέφτεται γιατί όχι?
    Συναισθηματική κουλαμάρα το λέω εγώ αυτό...
    Πόσο με νευριάζουν οι χαζοί πάσης φύσεως...έπρεπε να του μιλήσει η γυναίκα του για να καταλάβει την ιερότητα του έρωτα και της σχέσης τους..
    Δεν ήξερε ότι σχέση χωρίς εμπιστοσύνη και δόσιμο δεν είναι σχέση, αλλά συμβιβασμός?
    Ναι σε αγαπάω, αλλά θέλω να πηγαίνω και με άλλες..τι λες μεγάλε..φύγε και τράβα και με ελέφαντες...
    Και καλά τώρα πως η γυναίκα του ήθελε την πίστη ως συναισθηματικό λίπασμα...η μεγαλύτερη μπαρούφα....
    Μερικοί είναι πολύ λαπάδες...και απορώ γιατί μπαίνουν στον κόπο να κάνουν σχέσεις...
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει! Αν δεν το βασάνιζε και λιγάκι πως θα έβγαινε το κείμενό του; Άσε που ακόμα κι έτσι κανένας άντρας δεν θα πει : τι καλά που έπραξε!
      Αχαχαχα μου αρέσει ο τρόπος που τα γράφεις αλλά εμένα μου άρεσε η συζήτησή τους!
      Ξεκινώ από το ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά!
      Ο εν λόγω κύριος είναι σύμβουλος οικογενειακών σχέσεων ! Κάτι παραπάνω θα ξέρει !
      Καλημέρα Μαράκι!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη κιόλας, αλλά την τύφλα του ξέρει...και που του πέρασε από το μυαλό και κατόπιν σκέφτηκε όσα σκέφτηκε δείχνει πως άλλο επάγγελμα θα έπρεπε να κάνει..
      Μια σύμβουλο γνώρισα κάποτε σε φιλικό επίπεδο και μόνο τα στερεότυπα που τους δίδασκαν ήξερε..η ζωή της ΤΟ χάος..και σκεφτόμουν πως στο καλό θα συμβουλέψει αυτή τους άλλους?
      Ο Θεός να τους φυλάει από τη συμβουλή της...καμιά φορά οι ειδικοί είναι τόσο μα τόσο ανειδίκευτοι!!

      Διαγραφή
    3. Είναι ανθρώπινο νομίζω να υπάρχει ένας εσωτερικός μονόλογος! Τολμάει να έχει αδυναμίες , κανείς δεν είναι άγιος για μένα. Σημασία έχει το αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξε κι ας το βασάνισε.
      Επειδή οι σπουδές μου με αυτό ακριβώς είχαν να κάνουν (Κοινωνική Λειτουργός) να σου πω ότι εγώ διδάχτηκα τούτο: ότι δεν συμβουλεύω ! Δεν έχω δικαίωμα να συμβουλέψω! Καθοδηγώ το άτομο να βρει τις λύσεις μόνο του. Βάζουμε κάτω τα δεδομένα και τα βασανίζουμε. Οι ερωτήσεις και οι εσωτερικοί μονόλογοι ευνοούνται και είναι επιθυμητοί. Κάθε τι που θα οδηγήσει το άτομο να δει σφαιρικά το πρόβλημά του και να αποφασίσει μόνο του είναι το ιδανικό. Συμβαίνει πάντως ειδικοί και επιστήμονες σε χώρους συμβουλευτικούς να έχουν δικά τους προβλήματα. Η γιαγιά της οικογενειακής θεραπείας Βιρτζίνια Σατίρ είχε στο ενεργητικό της 3 γάμους !
      Όταν είσαι μέσα στο χορό κάνεις τα λάθη σου είτε είσαι ψυχολόγος είτε άσχετος με τη ψυχολογία :))

      Διαγραφή
    4. Σωστά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η γυναίκα του τον αγαπούσε..αυτός απλά σεβάστηκε το γάμο του και όχι την αγάπη του, όχι την ιερότητα..το σκέφτηκε..μπήκε στον πειρασμό και μάλιστα της το πρότεινε κιόλας..μπορούσε άνετα δηλαδή να το κάνει...αυτός δε συζήτησε,αυτός ζήτησε το παράλογο και η γυναίκα του του ανέλυσε τι είναι σχέση τι είναι αγάπη τι είναι ευτυχία...
      Αυτός τόλμησε κιόλας να θεωρήσει δεκανίκι την πίστη, πιστεύοντας ίσως ότι είναι υπεράνω..
      Άγιοι δεν υπάρχουν, αλλά όσοι δε γουστάρουν σχέσεις, αλλά πηδήματα απλά να μην κάνουν σχέσεις...κάποτε πρέπει να σταματήσουν να τα θέλουν όλα..
      Δε θα έπρεπε οι ψυχολόγοι όμως να ξέρουν να αποφεύγουν τα λάθη ή ίσως ακόμα καλύτερα να ξέρουν τι σημαίνει αγάπη?
      Αν πέφτουν μέσα στη δίνη με τα μούτρα, γιατί εγώ να πάω να πω εκεί το πρόβλημά μου και να μην το πω στην κολλητή μου που με αγαπάει κιόλας?
      Δεν ξέρω...σκέψεις κάνω...κι όπως πάντα γίνομαι λίγο σπαστική...το έχω κουσούρι..χαχα!!

      Διαγραφή
    5. Α, οι κάρτες που μου είχε δώσει να μοιράσω σε γνωστούς και φίλους έγραφαν "συμβουλευτική"..μα την αλήθεια δεν μπορώ να φανταστώ τι έκανε...συμβούλευε, ρητόρευε,άκουγε, ιδέα δεν έχω...

      Διαγραφή
    6. Απαντώ καθυστερημένα αλλά στη δουλειά σήμερα δεν προλάβαινα :(
      Οι πειρασμοί υπάρχουν ...Κι ο Χριστός δοκιμάστηκε από τον πειρασμό ! Προς στιγμή η ανθρώπινη φύση έδειξε να αμφιταλαντεύεται. Δεν υπέκυψε. Τέλος.
      Θέλω να πω ότι είναι ανθρώπινο να υπάρχουν δέυτερες σκέψεις! Πρόσεξε δε διαφωνώ καθόλου μαζί σου ...θεωρώ την πίστη αυτονόητη όταν αγαπάς!
      Δέχομαι ότι υπάρχουν όμως και τέτοια περιστατικά όμως! Μου άρεσε το κομμάτι της επικοινωνίας!
      Γνωρίζω ψυχολογία δεν σημαίνει ότι γνωρίζω τα πάντα για την αγάπη! Ο απλός βοσκός που δεν έχει ακουστά καν τη ψυχολογία ως επιστήμη δεν μπορεί να αγαπήσει αληθινά και περισσότερο από τον κάθε ψυχολόγο;
      Και επί προσωπικού, έχω γνώσεις ψυχολογίας αλλά και έναν γάμο στο ενεργητικό που δεν κράτησε :)
      Στη δουλειά μου όμως ως υποστηρικτικό στέλεχος υπήρξα σωστή!
      Οι κολλητές by the way μια χαρά μπορούν να βοηθήσουν! Εγώ ένα αστέρι κολλητή που βάζει κάτω όλους τους επιστήμονες!
      Μαράκι απολαμβάνω πάντα τον τρόπο γραφής σου!
      Είναι όμορφο που υπάρχει αυτή η επικοινωνία από διαφορετική σκοπιά!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    7. Τους πειρασμούς τους βλέπουν όσοι θέλουν να τους δουν ως πειρασμούς,οι υπόλοιποι τους βλέπουν σαν ενοχλητικές μύγες..
      Ας υποθέσουμε ότι έλειπα για δουλειές κι έμενα σε ξενοδοχείο...θα μου έρχονταν ο άλλος έτοιμος και δεν θα του έσπαγα το κεφάλι, αλλά θα το σκεφτόμουν κιόλας? ..αν η απιστία περάσει έστω και σαν σκέψη από το μυαλό κάποιου, σημαίνει ότι έχει πρόβλημα στη σχέση του και το πρόβλημα ξεκινάει από αυτόν και μόνο...όχι από το σύντροφό του..
      Πειρασμός είναι η σοκολάτα και η σκέψη να τη φάω ή όχι...το άλλο δεν είναι πειρασμός..είναι πέθανε η σχέση μου, της έκανα τρισάγιο και αναρωτιέμαι αν θα της κάνω και τα σαράντα...

      Διαγραφή
    8. 'Ελιωσα στο γέλιο! Δεν φέρνω καμία αντίρρηση!
      Είσαι απολαυστική! Εν τω μεταξύ φάνηκα φαίνεται να υπερασπίζομαι την απιστία ή να τη δικαιολογώ ; Όχι, όχι, προς θεού!
      Πάντως με αυτό το τελευταίο σου:πέθανε η σχέση μου, της έκανα τρισάγιο και αναρωτιέμαι αν θα της κάνω και τα σαράντα... χαχαχα με κάνεις να σταματώ εδώ!
      Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίο κείμενο! Η απάντηση αυτής της γυναίκας εκφράζει απόλυτα αυτό που αισθάνομαι κι εγώ για την αγάπη μέσα στο γάμο και τη μονογαμία. Όταν κάποιος θεωρεί τον έρωτα μεταξύ ενός ζευγαριού κάτι το ιερό, έτσι σκέφτεται! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Εμένα μου άρεσε ο τρόπος που του μίλησε! Πέτυχε αυτό που δεν πετυχαίνουν πολλές άλλες με τη γκρίνια, τα παράπονα και τις φωνές!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα! Εγώ το θεωρώ σπουδαίο ότι κατάφερε να κάνει με τη σύζυγό του μια τέτοια συζήτηση. Το ότι παντρεύτηκες δεν είναι απόλυτο ο/η σύντροφός σου είναι σε θέση να σε καταλάβει πάντα. Εκείνος σκέφτηκε την γυναίκα του και έστειλε την κοπελιά εκεί από όπου ήρθε. Είμαι σίγουρη πως αν δεν το συζητούσε με την γυναίκα του όλο αυτό και αν εκείνη δεν μιλούσε όπως μίλησε την επόμενη φορά θα πήγαινε εκείνος στο δωμάτιο της κοπελιάς. Όλα έχουν να κάνουν με συμπεριφορές! Με την συμπεριφορά διώχνεις και με την συμπεριφορά καλείς κάποιον κοντά σου...αν ο τύπος ήταν πηδηχτούλης θα το είχε κάνει χωρίς τύψεις και δεν θα το μάθαινε ποτέ η γυναίκα του όπως κάνουν τόσοι πολλοί!!!!
    Φιλάκια!! Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βρίσκεις τόσο σύμφωνη! Στέκομαι στον τρόπο που το χειρίστηκε η σύζυγος ! Για μένα εκεί είναι όλη η ουσία! Κι όπως λες αν ήταν πηδηχτούλης αχαχα τίποτα δεν θα είχε μάθει η γυναικούλα του!
      Καλή εβδομάδα και σε σένα καλή μου!

      Διαγραφή
  7. Καλό μεσημέρι Αριστέα μου!Τρέχω συνέχεια σε δουλειές απ΄το πρωί.Κι είναι κι αυτός ο καιρός...Τι μου ξύπνησες μέσα μου μ΄ αυτήν την ιστοριούλα!Αυτό το ΄χα περάσει με το σύζυγό μου στον πρώτο κιόλας χρόνο γνωριμίας μας.Του έτυχε... κι όπως έμαθα είχε αρνηθεί κι αυτός λέγοντας συγκεκριμένα:"τι μου φταίει η Σοφία!".Όταν τον ρώτησα μετά μου εξήγησε ότι πέραν αυτών που νιώθει και πιστεύει, υπάρχει το μυαλό κι η καρδιά και συμπλήρωσε λέγοντάς μου:"Την αγάπη ειν΄ εύκολο να τη βρεις και να τη συναντήσεις οπουδήποτε, αλλά το πιο δύσκολο όμως είναι όταν τη βρεις να την κρατήσεις για πάντα!"Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας εδώ κάτι πολύ προσωπικό! Είσαι πολύ τυχερή! Και εύχομαι να είσαι πάντα!
      Είχα κι εγώ να μοιραστώ μια ανάλογη προσωπική ιστορία η οποία εμένα με είχε φέρει ακόμα πιο κοντά με τον τότε σύντροφό μου και μετ' έπειτα σύζυγό μου! Δεν ήθελα να στηριχτώ σε δικό μου επιχείρημα! :)Μου άρεσε ο τρόπος που το χειρίστηκε η σύζυγος του συγγραφέα κι αυτό ήθελα να φανεί!
      Καλό απόγευμα Σοφία μου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα!!Άνοιξες τον ασκό του Αιόλου με αυτό το θέμα..!! Αστειέυομαι..Αν και κοινωνική λειτουργός αυτή τη φορά θα συμφωνήσω με την Μαρία σε πολλά..Και για τον άντρα αυτόν αλλά και για τους συμβούλους.. Είμαι απόλυτη στο θέμα αυτό που θίγεις..Κατά τη γνώμη μου αν στον οποιοδήποτε παντρεμένο,αρραβωνιασμένο,δεσμευμένο περάσουν από το μυαλό αυτές οι σκέψεις που έκανε ο άντρας αυτός..πάει να πει πως κάτι του λείπει,δεν έχει τη σχέση που τον ολοκληρώνει. Δλδ έπρεπε να γίνει αυτή η κουβέντα με τα ανοιχτά συναισθήματα για να το σκεφτεί αλλιώς..;Εκεί δεν μου κολλάει κι εμένα.Δεν περιμένεις να δεις τι νιώθει ο σύντροφός σου..όταν τον αγαπάς αληθινά και τον σέβεσαι είσαι μονογαμικός.
    Συμφωνώ και μαζί σου ότι δεν πρέπει να συμβουλεύουμε όσοι ανήκουμε σε αυτόν τον επαγγελματικό κλάδο αλλά να καθοδηγούμε στη λύση που ταιριάζει στον καθένα.
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χιχιχι! Ας βάζουμε και θεματάκια πιο ιντριγκαδόρικα ε; Συνάδελφε, γλυκιά και ευαίσθητη Κατερίνα μου!
      Το ιδανικό είναι να μην υπάρξει δισταγμός ούτε στιγμή! Να τη στείλει από κει που ήρθε χωρίς να αναρωτηθεί! Εδώ έχουμε έναν άνθρωπο που τολμά να βγάζει κάτι προσωπικό και να το κάνει σημαία προκειμένου να μάθουν κι άλλοι από τον τρόπο που το χειρίστηκε!
      Όπως είπα και στη Μαρία πιο πάνω θεωρώ την πίστη αυτονόητη όταν αγαπάς! Δεν διαφωνώ στην ουσία με καμία σας! Και ποια γυναίκα δεν θέλει δίπλα της έναν άντρα που δεν έχει δεύτερες σκέψεις, που αγαπά αληθινά και με βάθος χρόνου;;;
      Από την άλλη στέκομαι στο γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός δοκιμάστηκε' δεν ενέδωσε ! Φαντάζομαι επίθεση που θα είχε δεχτεί έτσι κι είχε ενδώσει και απλά μετά μετανιώσει!
      Εγώ πάλι αντιγράφοντας το απόσπασμα φοβόμουν ότι έτσι και το δάβαζε άντρας μπλόγκερ θα αναφωνούσε "Τι μ@λ@κας άντρας! Το είχε στο πιάτο ,μπορούσε να την κάνει ανετότατα κι αυτός προβληματίστηκε και ιστορίες για αγρίους και πήγε ο μακάκας και το εξομολογήθηκε κιόλας"! Μην αναρωτιέσαι και μην εξαγριωθείς .... Άκουσα αυτά τα λόγια προφορικά! αχαχαχα! Φυσικά κι εξαγριώθηκα εγώ ( για σένα!)
      Έχει να κάνει με το υπόβαθρο που κουβαλά ο καθένας, πώς μεγάλωσε και τι έμαθε για την αγάπη και για την πίστη!
      Εμείς οι γυναίκες έχουμε τη ροζ εκδοχή στο νου! Οι άντρες δεν είναι καθόλου έτσι! Τοπυλάχιστον οι περισσότεροι!
      Φυσικά δέχομαι ότι υπάρχουν και οι λίγοι ,οι εξαιρέσεις! Αν έχεις μία από αυτές είσαι τυχερή! Κι εύχομαι να την έχεις πάντα κοντά σου μια τέτοια αγάπη! :)
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  9. Το δέσιμο ανάμεσα σε ένα ζευγάρι είναι ιερό και μόνο με απόλυτο δόσιμο του ενός προς τον άλλον μπορει αυτή η ιερότητα και η μαγεία να διατηρηθεί. Με κάθε ερωτική πράξη, όσο κι αν κάποιοι διαφωνούν κάθετα, δίνουμε κάτι από τον εαυτό μας, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουμε, ακόμα και αν γίνεται ασυνείδητα. Δεν μπορούμε να βρισκόμαστε σε μία σχέση και να υποστηρίζουμε πως αγαπάμε το σύντροφό μας, αλλά το σεξ είναι κάτι διαφορετικό. Θα είμαστε μικρότεροι, λιγότεροι μετά από κάθε απιστία και τότε το δόσιμο θα γίνει λειψό και η ιερότητα θα καταλυθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Πιο πολύ όμως μου άρεσε τούτο:Θα είμαστε μικρότεροι, λιγότεροι μετά από κάθε απιστία και τότε το δόσιμο θα γίνει λειψό και η ιερότητα θα καταλυθεί!
      Καλό απόγευμα γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  10. ''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου''15 Οκτωβρίου 2012 στις 9:34 μ.μ.

    Αριστέα, γελάσαμε και σήμερα...
    Πολύ σουρεαλιστική η ιστορία, ο διάλογος, το ζευγάρι, η εξέλιξη, οι αλήθειες που δεν ειπώθηκαν ανάμεσα τους, τα ψέματα που ειπώθηκαν ανάμεσα τους, η υπόσχεση (;) του συζύγου στον εαυτό του ότι ''θα προσέχει να ΜΗΝ απατήσει την σύζυγο'', μπλα-μπλα-μπλα... Εμ, άμα είναι να προσέχει, σφύρα μου... Το θέμα ήταν να μην του είχε περάσει καν από το μυαλό. Αλλιώς, φασκελοκουκούλωστα!
    Μούφα-σύμβουλοι-οικογενειακών-σχέσεων(οι περισσότεροι αποδεικνύονται ''δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Έτσι , να ακουστεί και η θέση ενός άντρα! Χαίρομαι που λες ότι το θέμα θα ήταν να μην του περάσει καν από το μυαλό! :)
      Από κει και πέρα εμένα δεν με απασχολεί πόσο αληθινός ή κατασκευασμένος είναι ο διάλογος! Μου αρέσει γιατί στηρίζεται στην αντανακλαστική ακοή και σκοπό έχει μέσω της επικοιωνίας τα δύο μέρη να κατανοήσουν τις ανάγκες του άλλου!
      Επειδή έχουμε συνηθίσει να λύνουν αλλιώς τις διαφορές του τα ζευγάρια ( και συνήθως όχι με καλό λεξιλόγιο) δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προβάλεται κάτι θετικό προς μίμηση!
      Καλό βράδυ γλυκέ μου! :))

      Διαγραφή
  11. Η μονογαμία είναι πιστεύω συνυφασμένη με την κτητικότητα, αλλά σαν κτητικά όντα που είμαστε-είμαι, εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να την απαξιώσω ούτε να την προδώσω. Και αυτό που λέμε "κάτι λείπει από το γάμο για να απατήσεις", φυσικά κάτι λείπει, κι αυτό είναι ο έρωτας της πρώτης βραδιάς, το σεξ με κάποιον που δεν έχεις συνηθήσει κτλ κτλ... Δεν είναι και λίγα αυτά. Όμως καλό είναι να είμαστε εγκρατείς, διότι φυσικά και δημιουργείται πρόβλημα στο ζευγάρι, είτε το μάθει το άλλο μέλος είτε όχι (τύψεις)...
    Πολύ ωραίο το απόσπασμα κατά τ' άλλα, έδωσε καλή πάσα για συζήτηση ;)
    Φιλιά κοπέλα μου, καλή εβδομάδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις ίδιες απόψεις έχω και εγώ για την απιστία: κάτι λείπει από τη σχέση. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται καν να γίνει απιστία όμως όταν η σχέση δεν περπατάει. Χωρίζεις και ψάχνεις για αυτό που θα σε καλύπτει!
      Οι περισσότεροι έμαθαν ότι δεν είναι κακό. Έχει περάσει αυτό. (Κακώς βέβαια!)
      Ναι ήταν καλή πάσα και χαίρομαι που δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστούν διαφορετικές απόψεις!
      Φιλιά! Καλή εβδομάδα και σε σένα γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  12. Καλημερα Αριστεα μου...
    Απιστευτη αντιμετωπιση της ολης καταστασης! Κ απο την πλευρα των δυο!
    Ποσο ομορφες θα ηταν οι σχεσεις των ανθρωπων αν μπορουσαν να εχουν τετοιες παραγωγικες συζητησεις μετον ανθρωπο τους....Κ χρειαζεται θαρρος ψυχης γιανα υπαρξει αυτο το αποτελεσμα!
    Απολαυσα τα σχολια κ τις αποψεις ολων! Ειπωθηκαν ολα! Δεν χρειαζεται να προσθεσω κατι.Μαλλον γιαυτο γραφω τελευταια!χιχι!
    Η φωτο μετον αγγελο με μαγεψε...ετσι κοιμωμαστε κ μεις,μονο που εγω γινομαι κουβαρακι κατω απτα φτερα του...δεν απλωνομαι! (επειδη σου αρεσουν τα προσωπ.στιγμιοτυπα!) :-P :-P :-P
    Ειδες που γελας παλι,ομορφουλα μου!
    Πολυ ομορφη κ η φωτο στο προφιλ!
    Να εχεις μια ομορφη μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα γλυκιά Βαϊλί μου !
      "Παραγωγική συζήτηση", έτσι το είδα κι εγώ! Ακόμα κι αν ήταν κατασκευασμένη για τις ανάγκες της συγγραφής τι όμορφα θα ήταν να επικοινωνούν έτσι τα ζευγάρια!
      Όντως κι εγώ απόλαυσα τα σχόλια όλων! :)
      χιχιχι κουβαράκι μου εσύ!
      Η φωτό στο προφίλ είναι εντελώς πρόσφατη .... η προηγούμενη που είχα ήταν πολύ παλιά για αυτό άλλαξα!
      Φιλάκια!
      Καλή μέρα να έχεις χαρά μου! <3

      Διαγραφή
    2. Μου αρεσουν αυτου του ειδους τα βιβλια που μπορει να παρουσιαζουν κατι "ισως" λιιιγο εικονικο, μα στην πραγματικοτητα δειχνουν πως πρεπει να λεγονται μερικα πραγματα!
      ξερεις ποσες φορες χρησιμοποιουμε τις ακριβως λαθος λεξεις την ακριβως λαθος στιγμη?
      Ειμαι αυθεντια...να σε μαθω! αχαχαχα!!!! :οp
      vailie*

      Διαγραφή
    3. αχαχαχα!!!!
      Κι εμένα μου αρέσουν τα βιβλία που βοηθούν να εξελίξουμε το δυναμικό μας!
      Και γιατί όχι και λίγη εκλαϊκευμένη ψυχολογία. Καλή η θεωρία αλλά τα παραδείγματα είναι ακόμα καλύτερα!
      Να προτείνω ένα τέτοιο απολαυστικό βιβλίο;
      "Ψάρια στον αφρό" Γ.Πιντέρης, εκδόσεις Θυμάρι!
      Θα το κάνω δημοσίευση το βράδυ από το σπίτι γιατί αξίζει για μένα!
      Ανάμενε!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. τι να πω κι εγώ μετά από τα τόσα που ειπώθηκαν παραπάνω!!! πιστεύω πως ο τυπάκος αρχικά δεν θα έπρεπε καν να σκεφτεί την περίπτωση να απατήσει τη γυναίκα του! εγώ νομίζω πως δεν ήταν ευτυχισμένος πραγματικά και ήθελε να δοκιμάσει νέες εμπειρίες κατά βάθος. πιστεύω πως το έκανε για να είναι ξεκάθαρος με τον εαυτό του. δηλαδή αποφάσισε να ενημερώσει τη γυναίκα του για κάτι που αποφάσισε για να δει πως εκείνη θα αντιδράσει σε κάτι τέτοιο. και μόλις είδε ότι δεν ήταν και πολύ "ανοιχτή" σε ένα τέτοιο θέμα, έκανε πίσω! το βρίσκω λιγάκι παράλογο! είμαι σίγουρη πως αν μετά τη συζήτηση που είχε με τη γυναίκα του ξαναπήγαινε η γκομενίτσα, θα είχε ενδώσει! έτσι την κρίνω εγώ τη συμπεριφορά του, δειλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή