Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Οραματισμοί

Υπάρχει αυτή η περίπτωση : Πολλά χέρια μαζί είναι ευχής έργο! Όλοι μαζί είναι καλύτερα από τον ένα!



Υπάρχει κι αυτή η περίπτωση όμως : Πολλά χέρια μαζί μπορεί να επιφέρουν το χάος!


Πιστεύω στη συνεργασία. Πολύ. Παρ' όλο που η δημιουργία τις περισσότερες φορές προκύπτει μέσα από μοναχικές στιγμές  ( μια αναφορά είχα κάνει κι εδώ) πολλοί μαζί είναι καλύτερα για να προωθηθεί ένα έργο. Αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος ηγέτης που θα κατευθύνει και οι υπόλοιποι να έχουν διάθεση να δουλέψουν για το κοινό  σκοπό!
Τι μας λείπει λοιπόν για να ξυπνήσουμε επιτέλους ως Έλληνες; Τα χέρια, ο ηγέτης ή  η αγαστή συνεργασία; Γιατί κίνητρο μη μου πείτε ! Υπάρχει ! Είναι ο καθημερινός αγώνας της επιβίωσης...
Διαβάζω συχνά πυκνά οργισμένα κείμενα για τον ύπνο μας, το βόλεμα σε μία κατάσταση, για πρόβατα και λύκους και στρουθοκάμηλους. Χαίρομαι από την άλλη για όλα τα αισιόδοξα κείμενα που διαβάζω κατά καιρούς και για το γεγονός ότι μπορούν ορισμένοι να κρατούν ψηλά το ηθικό και να αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια  τις δυσκολίες τους.
Νομίζω ότι όπως μέσα από όλα τα προβλήματα πάντα μπορεί να βγει και κάτι καλό , έτσι κι από αυτή την κρίση θέλω να βλέπω μόνο τα θετικά, που για μένα είναι πολλά!
Και καθώς είμαι από γεννησιμιού μου αισιόδοξη οραματίζομαι ένα μέλλον καλύτερο. Θα αργήσει η εικόνα να γίνει όπως την ξέραμε... Ή μάλλον δεν θα γίνει όπως την ξέραμε. Έτσι κι αλλιώς όλα αλλάζουν. Μετά όμως από τον Μεσαίωνα δεν έπεται η αναγέννηση;
Σήμερα λοιπό εγώ οραματίζομαι συνεργασίες, χέρια, αγώνες, ελευθερίες, ζωή, χαρά ! Γιατί θέλω να στέλνω καλές δονήσεις στο σύμπαν....

Καλό μεσημέρι
airis

15 σχόλια:

  1. Καλό μου δεν ξέρω αν πέρασες για να δεις την απάντηση στο σχόλιο που άφησες στην πρώτη σημερινή μου ανάρτηση...και βέβαια, πριν δω την δική σου!Ειλικρινά χαίρομαι που σε γνώρισα!!Μετά την πτώση υπάρχει η άνοδος, πάντα(μόνο οι απαισιόδοξοι και μίζεροι, δεν μπορούν να το δουν).ίσως και να μας χρειαζόταν όλο αυτό, για να καταλάβουμε επιτέλους ότι τα σημαντικά είναι άλλα και όχι το τελευταίας κυκλοφορίας πολυτελές αμάξι ή η πληθώρα αντικειμένων που ίσως ποτέ δεν μας χρειάστηκαν ουσιαστικά....κι εγώ λοιπόν, έτσι τα βλέπω, όπως εσύ!Με κάλυψες, εντελώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν πρόλαβα ... Στη δουλειά τα κάνω όλα τρέχοντας! Ό,τι προλάβω ... Συνήθως κάποια στιγμή από το σπίτι κάνω την περατζάδα μου να δω τις απαντήσεις των σχολίων γιατί πιστεύω ότι πρέπει να τιμάμε τον κόπο του άλλου να σου απαντήσει και για να πάρω δύναμη από τις ευχές σας!
      Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες! Πάω άμεσα στο δικό σου μπλογκ!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. οραματίζομαι και εγω μαζί σας,ενα όμορφο και ασφαλές μέλλον..ας στείλουμε καλές δονήσεις στο σύμπαν λοιπόν..όλοι μαζί μπορούμε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι: όλοι μαζί! Να σκορπίζουμε χαρά γύρω μας! Δεν μπορεί ...κάποιον θα αγγίξουμε :)))
      Πολλά μεσημεριανά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Αιωνια αισιοδοξοι και αιωνια σπαμε τα μουτρακια μας!
    Ε, καποτε θα μαθουμε...υποθετω!
    Σιγουρα παντως δεν θα γυρισουμε στα ιδια, ελπιζω σε κατι καλυτερο... Το σιδερο για να γινει ατσαλι πρεπει να μπει στην πιο δυνατη φωτια πρωτα και μετα στο παγωμενο νερο!
    Εχουμε δρομο ακομα, μα το αποτελεσμα θα ειναι αψογο!
    (αν δεν μας προλαβει η Δευτερα Παρουσια....) ;ο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αυτό υποθέτω! Ότι με τον καιρό μας μένει κάτιτις παραπάνω! Ωραία η εικόνα με το σίδερο! :)
      Α στη Δευτέρα παρουσία θα είμαστε μαζί; Θα είναι ανακουφιστικό να γνωρίζω ότι θα έχω μια τόσο όμορφη συν-ταξιδιώτισσα!

      Διαγραφή
  4. Μαζί σου και εγώ! Ας στείλουμε τις καλύτερες δονήσεις στο σύμπαν :)
    Καλό Σαββατοκύριακο! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο! Δε μπορεί, δεν θα αργήσει να έρθει! Πάντα δύσκολα θα είναι τα πράγματα? :) Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι να βλέπω αισιόδοξα πλάσματα! :)))
      Φιλάκια Ευάκι!

      Διαγραφή
  6. Επιτέλους σπίτι!Χάθηκα όλη μέρα... τρεχάματα!
    Σ΄ αυτό το "καφενείο" δυστυχώς δεν υπάρχει διέξοδος.Ηγέτης;Ούτε για δείγμα!Οι απεργίες χάδια γι΄ αυτούς.Οπότε το μόνο που μένει είναι να συνεργαστούμε όλοι μας, να πάρουμε ότι μπορούμε στα χέρια μας και να πάνε στον αγύριστο!Κι αφού αναφέρθηκες στο λύκο με τα πρόβατα, εάν τα πρόβατα δεν αλλάξουν στάση θα τα φάει ο λύκος!Χαρούμενη βραδιά και καλό Σαββατοκύριακο!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχαχαχα! Καλώς την ! Σε λίγο την κάνω εγώ!
      Εγώ πάλι πιστεύω ότι τα πρόβατα στο τέλος θα επαναστατήσουν ! Μπορεί και να ζητήσουν καύτερες συνθήκες σφαγής!
      Ας είμαστε αισιόδοξοι όμως!
      Καλό Σαββατοκύριακο χαρά μου!
      Φιλάκια! :))

      Διαγραφή
  7. Χαχα..καλύτερες συνθήκες σφαγής?
    Καλό..φεύγω με γέλιο κι αισιοδοξία...
    (Να πω μόνο ότι δεν ήταν για όλους σημαντικά τα ακριβά αυτοκίνητα και τα τοιαύτα..για αυτούς που ήταν πιο σημαντικά από την αγάπη, από τον άνθρωπο εξακολουθούν να είναι, πιστέψτε με..και αυτοί είναι εκείνοι που δε θα νοιαστούν ποτέ για τίποτα άλλο, πέρα από το πως θα προστατεύσουν τα λεφτά τους ή ακριβά τους αυτοκίνητα)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!
      Χαίρομαι που σε έκαν και γέλσαε! Η κρίση θέλει καλοπέραση! Τουλάχιστον με όποιον τρόπο μπορούμε ;-)
      Φιλάκια χαρά μου!

      Διαγραφή