Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Photo a Day Μέρα 4η

Photo a Day 4 February : hope 

Ελπίδα!

4 Φεβρουαρίου. Ημέρα κατά του καρκίνου.
Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν υπό ορισμένες προϋποθέσεις. 
Ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 11 εκατομμύρια νοσούν, το 70% των οποίων σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.
Πηγή:http://www.sansimera.gr/worldays/194#ixzz2Jqw8iJIx

Ήταν πριν εννέα χρόνια τέτοιες μέρες, αρχές Φλεβάρη. Διαγνώστηκε καρκίνος. Προχωρημένης μορφής.Οι διαδικασίες που ακολούθησαν ήταν γρήγορες και συντονισμένες. Αν και οι γιατροί δεν ήταν βέβαιοι για την έκβαση της εγχείρησης, δεν το σκεφτήκαμε καθόλου. Απρίλη μήνα είχε ήδη εγχειριστεί.. Οι γιατροί επέμεναν πως κακώς έγινε, πιθανόν ο οργανισμός να μην άντεχε πάνω από ένα- δύο χρόνια. 



Επέστρεψε σπίτι, ακολούθησε όλες τις θεραπείες που του χορηγήθηκαν, όσο επίπονες κι αν ήταν, έκανε και κάνει όλες τις εξετάσεις του, όλα αγόγγυστα.
Όταν στάθηκε στα πόδια του συνέχισε με όλες τις ασχολίες του, σαν τίποτα να μην είχε αλλάξει στη ζωή του. Το περιβολάκι του, τα ζωντανά του, όποια βοήθεια του ζητούσαν παιδιά και εγγόνια.
Γίνεται γελωτοποιός, αστείος κι ότι άλλο προκύψει σε γιορτές κι οικογενειακές συναθροίσεις, αρκεί να βλέπει τα εγγόνια του να χαμογελούν. Όταν η συζήτηση έρχεται στον καρκίνο απαντά δείχνοντας τον ουρανό: " Όσο γράφει, παιδί μου. Μονάχα ο θεός ξέρει."! Δεν σταμάτησε να χαμογελά, να είναι απλός και να μην ζητάει παρά ελάχιστα στη ζωή του. 
Δεν υπήρξε ένας σπουδαίος επιστήμονας, ένας άνθρωπος των γραμμάτων, δεν διακρίθηκε κάπου ιδιαίτερα. Ήταν (και είναι) ένας απλός οικογενειάρχης που δούλεψε σκληρά στην ξενιτιά, το περισσότερο διάστημα μακριά από την οικογένειά του, για να μεγαλώσει τις δύο κόρες του και να τους δώσει όσα περισσότερα μπορούσε και με όσα ήξερε να κάνει.
Δεν το έβαλε κάτω ποτέ, δεν λέει κουβέντα όταν πικραίνεται, δεν χαλάει χατίρι σε κανέναν.

Είναι ο πατέρας μου και είμαι υπερήφανη για αυτόν!


Τον Απρίλη θα κλείσει τα ογδόντα Είναι υπέροχο που στα σαράντα και τρία μου χρόνια τον έχω ακόμα στη ζωή μου να μου χαμογελά.

Νίκησε και νικάει κάθε μέρα τον καρκίνο με το χαμόγελο και την πίστη του στο θεό.
Για μένα είναι η ελπίδα προσωποποιημένη.

____________________________________________________________
Αναγκαία σημείωση: Υπάρχουν αμέτρητα παλικάρια και κοριτσόπουλα που δεν τα καταφέρνουν στη μάχη με τον καρκίνο και χάνουν τον αγώνα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Οι γερασμένοι οργανισμοί που δεν έχουν ταχύτατο πολλαπλασιασμό κυττάρων, αντέχουν ίσως περισσότερο. Δεν θέλω να πω δηλαδή ότι όλοι αυτοί που χάνουν τον αγώνα, δεν πάλεψαν με αισιοδοξία και χαμόγελο οι περισσότεροι και δυναμικά. 
Παρ' όλα αυτά η ίδια η ιατρική επιστήμη υποστηρίζει ότι η θεραπεία πολλές φορές είναι αποτέλεσμα εσωτερικής αντιμετώπισης! Εκεί συμβαίνουν τα θαύματα σαν του μπαμπά μου! Ενδιαφέροντα στοιχεία μπορείς να βρεις στα βιβλία του Γ. Πιντέρη, Προσωπικότητα και υγεία Ι και ΙΙ, εκδόσεις Θυμάρι. Εκεί θα συναντήσετε όρους όπως το γραμμικό και το ολιστικό μοντέλο θεραπείας στην ιατρική , το φαινόμενο placebo και το ρόλο της ψυχολογίας στη ίαση.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ : Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ. ΜΗΝ ΑΜΕΛΕΙΤΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΣΤΕ.

49 σχόλια:

  1. Ένας σπουδαίος άνθρωπος είναι σημαντικότερος από πολλούς επιστήμονες και πολλούς ανθρώπους των γραμμάτων Αριστέα μου..ο πατέρας σου διακρίθηκε..έκανε μια όμορφη οικογένεια κι έχει το κέφι και τη θέληση να ζήσει και να τη χαρεί..να τον χαίρεσαι κούκλα μου και πάντα να είναι νικητής!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα..πάντα με ελπίδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Μαρία μου! Ο καθένας διακρίνεται στον δικό του τομέα!
      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
      Καλή εβδομάδα και σε σένα κοπέλα μου!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Πολύ δυνατή και συγκινητική δημοσίευση Αριστέα μου!
    Δεν ήξερα ότι σήμερα ειν΄ η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου!
    Τον πατέρα μου τον έχασα από αμέλεια γιατρού πριν επτά χρόνια από ανακοπή.Ήταν νεφροπαθής κι υποβάλλονταν σ΄ αιμοκάθαρση!Δε μπορείς να φανταστείς πόσο στεναχωρήθηκα!Και τώρα μ΄ αυτήν τη δημοσίευση με συγκίνησες!
    Να τον χαίρεσαι τον πατερούλη σου γλυκιά μου, να ΄ναι πάντα καλά, να σας χαίρεται κι αυτός και να τον αισθάνεστε πάντα δίπλα σας... έτσι χαρούμενο κι ευτυχισμένο γεμάτο από καλοσύνη κι ελπίδα!
    Να ΄σαι πάντα καλά χαρά μου!
    Καλημέρα και χαρούμενη εβδομάδα να περάσεις!
    Φιλάκια πολλά!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου καλησπέρα!
      Λυπάμαι πολύ για τον πατέρα σου!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, τον χαίρομαι και τον καμαρώνω!
      Πριν λίγο που επέστρεψα πέρασα από το σπίτι των δικών μου , τον αγκάλιασα και του είπα ότι σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα του καρκίνου κλπ κλπ! Και μου λέει: "Και;Ποιος έχει ; Έχει κανείς;" χαχα! Όνειρο είναι ο πατερούλης μου! Οι φίλες μου τον αποκαλούν : " ο αγαπούλης"!


      Φιλάκια γλυκιά μου!
      Καλή εβδομάδα και σε σένα!

      Διαγραφή
  3. Να τον Χαίρεσαι και να Σε Χαίρεται.

    Υπάρχουν αμφιλεγόμενες μελέτες σχετικά με τον καρκίνο και την αντιμετώπιση του, πιστεύοντας πως κάθε μορφή συνδέεται με κάποια ψυχολογική καταπίεση, την οποία ο οργανισμός "θεραπεύει" εκδηλώνοντας την με τον καρκίκο σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος.
    Για παράδειγμα του μαστού, σχετίζεται στη σχέση μάνα με παιδί κι του προστάτη του πατέρα με το παιδί.
    Ο εντοπισμός κι αντιμετώπιση του προβλήματος στην ψυχολογία, βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου, καθώς ο οργανισμός τον αποβάλλει εφόσον το "πρόβλημα" έχει λυθεί στην ψυχή, οπότε δεν χρειάζεται να "αντιδράσει".

    Επουδενή ΔΕΝ είναι η τοποθέτηση μου σχετικά με την ασθένεια και τη θεραπεία της, αλλά με κάνει σκεπτικό ως προς αυτήν και τις "δυνατότητες" του ανθρώπινου εγκεφάλου.

    Σου παραθέτω το link ελπίζοντας να μην παρεξηγηθώ.

    http://tvxs.gr/news/greenlife/i-astheneia-einai-i-teleia-lysi-poy-briskei-o-egkefalos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ben!
      Αυτές τις μελέτες παρ' ότι έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα δεν τις έχω υπόψη μου. Κι εγώ έναν σκεπτικισμό ως προς τις δυνατότητες του εγκεφάλου αλλά και της ψυχής θα πρόσθετα ..τον έχω! Για παράδειγμα το φαινόμενο placebo αυτό ακριβώς καταδεικνύει, ότι δηλαδή πολλές φορές και μόνο η πίστη στη δυνατότητα και στην ωφέλεια ενός φαρμάκου, ακόμα κι αν δεν είναι καν φάρμακο,μπορεί να βοηθήσει σημαντικά!
      Όχι δεν υπάρχει περίπτωση εδώ να παρεξηγηθεί κάτι! Θ ατο δω σε λίγο!
      :) Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!

      Διαγραφή
  4. Ποσο συγκινητική η σημερινή σου ανάρτηση!!
    Πόσο τυχερή που έχεις τον πατερούλη σου! Εναν ήρωα της ζωής που διακρίθηκε !!!
    Γιατί εχει μια Αριστέα που τον κάνει περήφανο κάθε μέρα!
    Δωστου μια μεγάλη αγκαλιά και εύχομαι να έιναι μαζι σας για πάρα πολλά χρονια ακόμη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας ταπεινός αφανής ήρωας, θα πρόσθετα!
      Και τα δικά σου λόγια γλυκιά μου με συγκίνησαν! :)
      Σε ευχαριστώ, ολόψυχα σε ευχαριστώ!
      ΥΓ: Όταν επέστρεψα σπίτι τον γέμισα αγκαλιές!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Έπιασες σε μια ανάρτηση τόσο δυνατά θέματα...
    Καρκίνος...
    Πατέρας...
    και συνδυασμός καρκίνου με πατέρα...
    Δεν έχω να προσθέσω τίποτε.
    Υποκλίνομαι, από φόβο στον καρκίνο,
    από σεβασμό στους πατεράδες όλων των κοριτσιών (κυρίως),
    σε σένα για την ευαισθησία σου και τα αισθήματα που ξυπνάς με το γράψιμό σου.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλώρα μου...προέκυψε!
      Το σκέφτηκα πολύ! Μάλιστα σκέφτηκα να αποκλείσω τα σχόλια, πράγμα που δεν έχω κάνει ποτέ ως τώρα! Δεν ήθελα να προκαλέσω ...ούτε να βγει τόσο συγκινητικό! Ήθελα μέσα από την ιστορία του μπαμπά μου να βγει η ελπίδα!
      Και ένα μήνυμα: ΠΡΟΛΗΨΗ!
      Κι εσύ με συγκίνησες Φλώρα μου!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Αριστέα μου!! Καλή εβδομάδα!
    Πολύ συγκινήθηκα με την ανάρτησή σου! Να χαίρεσαι τον πατερούλη σου και να είναι πολλά χρόνια ακόμα δίπλα σας!
    Φιλάκια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Παρασκευή μου, καλή εβδομάδα και σε σένα καρδούλα μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή! Θέλω να πιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο! Έχουμε ακόμα να του δώσουμε όλοι τόσα πολλά! :)
      Φιλιά !

      Διαγραφή
    2. Σε νιώθω απόλυτα γιατί περνάμε ακριβώς την ίδια φάση με τον πατέρα μου! Με την μόνη διαφορά πως ο γιατρός που τον παρακολουθούσε τα τελευταία 5 χρόνια δεν διέγνωσε την αρρώστια! Ο γιατρός που το ανακάλυψε τραβάει τα μαλλιά του και αναρρωτιέται πως μπορεί ένας συνάδερφός του να μην είχε δει κάποια πράγματα που βγάζουν μάτι! Ήταν αργά πια για εγχείρηση! Ποντάρω μόνο στην μη γρήγορη εξάπλωση λόγω ηλικίας! Για όσο....

      Διαγραφή
    3. Ω! Λυπάμαι πολύ! Ναι ! Η προχωρημένη ηλικία βοηθάει πολύ! Μα κι η ψυχολογία! Να τον έχετε διαρκώς χαρούμενο .....αν δεν κερδίσει χρόνια τουλάχιστον θα φύγει πολύ ευτυχισμένος!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Αριστέα μου, κάθε επιθυμία σας ευχή μου.... Μακάρι ο Θεός να του "γράψει" πολύ καιρό ακόμα κοντά σας...! Είναι ένας ήρωας... Να τον αγαπάτε και να είστε υπερήφανοι για εκείνον!

    Καλά κάνεις και τονίζεις πως η έγκαιρη διάγννωση και αντιμετώπιση σώζουν ζωές. Θεωρώ ότι είναι το άλφα και το ωμέγα σε περιπτώσεις όπως ο καρκίνος...

    Ας ευχηθούμε να βρεθεί κάποτε το φάρμακο για την ασθένεια αυτή, που έχει κατασπαράξει τόσο και τόσο κόσμο, τόσες ψυχές, τόσες οικογένειες, τόσα όνειρα.

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ χαρά μου!
      Είμαστε , είμαστε! Και κυρίως τα εγγόνια του! :) Θέλω να ζήσει πολύ κυρίως για αυτά!
      Ο μπαμπάς μου σώθηκε χάρης και στην έγκαιρη διάγνωση ! Ξέρω πολύ καλά λοιπόν τι σημαίνει πρόληψη!
      Μακάρι αλλά χλωμό το βλέπω για την πλήρη ίαση! Υπάρχουν τόσα συμφέροντα....

      Φιλάκια!
      Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  8. Να τον χαίρεστε και να σας χαίρεται, κορίτσι μου! Να είναι πάντα γερός και πάντα δυνατός.

    Συγκινήθηκα...

    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ γλυκιά μου!
      Εγώ να δεις πόσες φορές συγκινήθηκα ( και δάκρυσα)
      Καλή εβδομάδα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  9. Δεν σε ξέρω... Δεν σε παρακολουθώ καιρό...
    Αυτή τη στιγμή κλαίω...
    Με συγκίνησες πάρα πολύ με όλα όσα έγραψες...
    Προσωπικά, πιστεύω πως η παιδεία κ' η ανθρωπιά κάποιου, δεν έχει απολύτως καμία σχέση, με το αν είναι επιστήμονας, άνθρωπος των γραμμάτων ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο...
    Η ευγένεια κ' η ΨΥΧΗ του ανθρώπου δεν μαθαίνονται σε σχολές...
    Και για τον πατερούλη σου, αυτά ισχύουν κ' προφανώς τα έχει περάσει κ' στα παιδιά του...
    Ζωντανό παράδειγμα, εσύ: Η χαρά της ζωής!!!
    Να είστε όλοι σας καλά κ' πάντα αγαπημένοι κ' γελαστοί!!!
    Φιλάκια πολλά-πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι η παιδεία κι η ανθρωπιά κάποιου, δεν έχει απολύτως καμία σχέση, με το αν είναι επιστήμονας ή άνθρωπος των γραμμάτων !
      Ένα θα θυμηθώ εδώ ...όταν μεγαλώναμε και τον είχαμε μαζί μας (γιατί τα περισσότερα χρόνια έλειπε) ήταν εκεί ! Μαζί μας! Κυλιόταν στα πατώματα! Και τον κάναμε και γαϊδουράκι κι ό,τι θέλαμε!
      Αυτό ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
      Να'σαι καλά!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Να είστε πάντα όλοι καλά και να γεύεστε τη ζωή μέχρι το μεδούλι!!!!!!! Σε φιλώ Αριστέα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ήρθα νυσταγμένος και κουρασμένος να σε διαβάσω πριν κοιμηθώ
    κι ένιωσα το αίμα μου να χτυπάει στο μυαλό με δύναμη!
    Συγκλονιστικά τα στοιχεία που παραθέτεις..(μιλάμε για σχεδόν μια Ελλάδα κάθε χρόνο!!!).
    Συγκλονιστικό όμως και το προσωπικό σου βίωμα κι ο τρόπος
    που το σύνδεσες..
    Δεν θα πω κάτι άλλο παρά πως, αυτή η ανάρτηση μου είπε πολλά
    πράγματα για σένα!
    Επίτρεψέ μου μια αγκαλιά κι ένα φιλί
    Καλή σου νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, τα στοιχεία είναι όντως συγκλονιστικά!
      Και δεν κάνουμε και πολλά για να αλλάξει η κατάσταση...Βλέπεις πολλοί τύποι καρκίνου έχουν σχέση με τις περιβαντολλογικές συνθήκες....
      Σε ευχαριστώ για την αγκαλιά και το φιλί!
      Καλή σου μέρα! :))

      Διαγραφή
  12. Μας έχεις ξαναμιλήσει για τους γονείς σου και πάλι τότε ειχα ανατριχιάσει από την τεράστια αγάπη που τους έχεις. Έτσι πιστεύω ότι πρέπει να ειναι η οικογενειακή ευτυχία. Να αγαπιούνται τόσο δυνατά και χωρία όρια τα μέλη της. Ο μπαμπάκας σου ειχε τόσο σημαντικούσ λόγους να ζήσει και πάλεψε γι'αυτούς την κακιά αρρώστια! Είμαι και εγώ τεράστια μπαμπάκιας και πόσο σε καταλαβαίνω!!! Λατρεύω τους γονείς μου αλλά στο μπαμπάκα μου έχω τρελή αδυναμία.
    Ελπίδα λοιπόν για να βρεθούν όλες οι γιατρειές για τις κακές αρρώστιες και να μην χάνουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα άδικα και νωρις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όλοι λένε ότι είμαι μπαμπάκιας ...αλλά χωρίς τη μαμά μου θα είμαι μισή! Πάντως τους έχω αδυναμία και το καταλαβαίνεις... είμαι δεμένη μαζί τους! Δεν έχω δική μου οικογένεια.... εννοώ παιδιά ...
      Καλή σου μέρα Δημητρούλα μου!
      Φιλάκια!♥

      Διαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες! Σε ευχαριστώ πολύ!
      Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

      Διαγραφή
  14. Συγχαρητήρια Αριστέα μου για το κείμενο σου!
    Πολύ συγκινητικό...Εύχομαι ο πατερούλης σου να είναι πάντα δυνατός και να συνεχίζει για πολλά χρόνια ακόμη να σας χαρίζει χαμόγελα!
    Φιλιά κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συγκλονιστικη η αναρτηση σου!
    παραδειγμα προς μιμηση ο πατερας σου, να τον χαιρεσαι και να σε χαιρεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ένας από τους αμέτρητους που μάχονται με την ασθένεια! Απλά την πολεμάει με χαμόγελο! :)
      Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  16. Δεν έχω λόγια.....Κλαίω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. με συγκίνησες πολύ! ήρωας ο μπαμπάς σου και μπράβο του που δεν χάνει την αισιοδοξία και το χαμόγελό του! το έχω ακούσει και γω πως για όλες τις ασθένειες το καλύτερο γιατρικό είναι η καλή ψυχολογία.. :) να τον χαίρεσαι Αριστέα μου, του αξίζουν πολλά μπράβο!! είναι πρότυπο. φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι το παν σε όλες τις περιπτώσεις! Είναι πάντως ένας πολύ καλός σύμμαχος!
      Σε ευχαριστώ πολύ Εύη μου!
      Να 'σαι καλά γλυκιά μου!
      Φιλιά1

      Διαγραφή
  18. Πως θα γινόταν μια ψυχή σαν την δική σου να μην έβγαινε από τέτοιους γονείς;; Είμαι σίγουρη πως και ο πατέρας σου είναι υπερβολικά περήφανος για σενα!
    Για ακόμη μία φορά σε νιώθω γιατί και η μητέρα μου νίκησε τον καρκίνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε νιώθω και με νιώθεις!
      Μπράβο και στη μαμά σου.... και σε όλους όσοι παλεύουν με γενναιότητα... Είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος ο καρκίνος!
      Ο μπαμπάς μου έχει χάσει τη μαμά του, τον ένα του αδερφό ενώ άλλα δύο αδέρφια του παλεύουν επίσης -όχι με τόση μεγάλη επιτυχία με την αρρώστια!
      Φιλιά καρδούλα μου!

      Διαγραφή
  19. Να τον χαίρεσαι τον ήρωα πατέρα σου Αριστέα!! Πάντα γερός, πάντα δυνατός και πάντα νικητής να είναι!!! Μπράβο του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουπς!
      Το πήρα χαμπάρι μετά από τρεις μήνες αυτό! :))

      Διαγραφή
  20. Πόσο συγκινητική ανάρτηση... και πόσο ελπιδοφόρα!
    Ο μπαμπάς σου είναι σπουδαίος άνθρωπος, όχι μόνο επειδή κέρδισε τη ζωή του, αλλά γιατί προσπάθησε και πάλεψε για να είστε εσείς καλά, που στάθηκε δίπλα σας και σας έκανε να γελάτε, που σας προσέφερε όλα τα καλά για να μεγαλώσετε όπως σας αξίζει. Να τον χαίρεστε, πάντα γερός και δυνατός σαν τα ψηλά βουνά να είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αριστέα είναι απίστευτο το πόσο με άγγιξε αυτή η ανάρτηση. Χάσαμε το θείο μου από καρκίνο, μέσα σε λίγους μήνες, ούτε που το καταλάβαμε για πότε... και πόσο τρέχαμε στα νοσοκομεία κάθε μέρα ελπίζοντας σε ένα θαύμα...
    Δεν τα κατάφερε τελικά, αφήνοντας το γιο του ορφανό... μιας και η γυναίκα του, η θεία μου, είχε σκοτωθεί σε ατύχημα λίγο πριν...
    Είμαι λίγο ευαίσθητος σε αυτό το θέμα...
    Αλλά είναι συγκλονιστικό πώς τα κατάφερε ο μπαμπάς σου! Έχω ακούσει μόνο άλλες 2-3 περιπτώσεις! Μπράβο! Φαντάζομαι πόσο θάρρος θα είχε! Πόση θέληση για ζωή! Να τον χαίρεστε! Εύχομαι να συνεχίσει να είναι κοντά σας και να σας δίνει ελπίδα με το χαμόγελό του για πολλά χρόνια ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρε άργησα να πάρω είδηση το σχόλιό σου!
      Κι εγώ είμαι ευαισθητοποιημένη στο θέμα του καρκίνου!
      Ο μπαμπάς γνώριζε και πάλεψε με μόνο όπλο την μεγάλη ηλικία του, την αισιοδοξία του και την πίστη του στο θεό!
      Μοιράστηκα την ιστορία για αυτό το λόγο. Κι ο ίδιος επιθυμεί να διδάσκονται κι άλλοι!
      Λυπάμαι για τον θείο σου μα πιο πολύ γι ατον μικρό!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  22. Αριστέα μου Καλησπέρα! (Πόσο χαίρομαι που είμαι εδώ μετά από τόσες μέρες...)
    Μόνο ένας τόσο αξιοπρεπής και δυνατός άνθρωπος θα μπορούσε να είναι πατέρας σου. Εύχομαι όλος ο κόσμος που παλεύει με την αρρώστια να βγει νικητής!
    Θα συμβουλευτώ τα βιβλία που προτείνεις γιατί τους τελευταίους μήνες υποφέρω από τα αποτελέσματα του άγχους έχοντας γεμίσει το πρόσωπο μου ακμή που ποτέ δεν είχα... Πραγματικά η ψυχολογία είναι το παν σε όλες τις αρρώστιες!
    Να είσαι καλά κοριτσάκι!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Κατερινάκι μου!
      Τα βιβλία που προτείνω , ναι βοηθούν πολλαπλά και είναι σύντομα, περιεκτικά και οικονομικά!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  23. Εντάξει τι να πω?Καρκίνος - πατέρας και η δυνατή σου ανάρτηση.Ο ήρωας της ζωής.Όχι έχω απλά συγκινηθεί αλλά άρχισαν να κυλούν τα δάκρυα και είμαι και στη δουλειά.
    Ο πατέρας μου χειρουργήθηκε εγκαίρως από καρκίνο στο νεφρό και μετά από 2 χρόνια τον έχασα από ανακοπή.
    Νίκησε με τη μεγαλοκαρδία του και την αισιοδοξία του τον καρκίνο και χάθηκε από τη μεγάλη του καρδιά.
    Είσαι πολύ τυχερή που εσύ τον έχεις δίπλα σου και εύχομαι να τον έχεις για πολλά χρόνια ακόμα, να τον χαίρεσαι και εκείνος να σας χαίρεται, γιατί ποιο μεγαλύτερο έργο από τα υπέροχα παιδιά?
    Αχ βρε Αριστέα μου, περιέγραφες τον μπαμπά σου κι εγώ έβλεπα τον δικό μου.Δώσε του μια τρυφερή αγκαλιά και πολλά φιλιά σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζωρζέτ μου, σε ευχαριστώ πολύ μάτια μου!
      Λυπάμαι για τον δικό σου μπαμπά!!
      Να ζήσετε να τον θυμόσαστε πάντα με αγάπη !
      Φιλιά! :))

      Διαγραφή
  24. Αριστεα μου τοσο ανθρωπινη αναρτηση , σε καταλαβαινω κι εμενα πο πατερας μου περναει τα δικα του και εφτασε αισιως τα 84 και αγωνιουμε καθε φορα που κατι βγαινει και το παλευει οπως μπορει , ειναι για εμας παντα ο μπαμπας μας και οσο μπορουμε να λεμε αυτη τη λεξη ειμαστε ευτυχισμενες, φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή